• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
bebem çok kötü uyuduğu çok saçma saatlerde kalktığı için belki fayda eder diye gündüz uyku sayısını 3ten 2ye düşürdüm 2 gündür. ama hala çok kötü uyuyo. akşam 9'a doğru uyuyup aradaki emmeleri falan saymazsak sabah 4,5 gibi full uyanıyo ve asla uyumuyo. beşikte de dün salla dur salla dur metodu uygulamaya başlamıştım beşikten koparabilmek için ama gece 1 saat aralıksız kendini sallattıktan sonra dünkü deneme çöp oldu bugün yapmadım. çünkü sabah uykusundan da çok kısa uyuyup uyandı uzun uzun kesintisiz salladım öyle uyudu. 30 dakkalık uykuyla 2 uyku denemesi de yalan olacak diye yine istikrarlı olamadım. bilmiyorum ne zaman ve nasıl düzelecek bu berbat uyku stilimiz.
özetle: 9'a doğru beşikte sallanarak uyur, 1-2 saat sonra ağlar ve emzirip yatağına koyarım, 1-2 saat sonra tekrar ağlar alır yer yatağına geçerim, ağladıkça emziririm ve saat 4-5 gibi uyanıp yataktan kaçma çalışmalarına başlar ve asla emerek uyumaz, beşikte 15 dk falan sallandıktan sonra uyur ve sallamazsan anında uyanır sürekli sallatır, sonra sallayıcı artık bayılıp sallayamaz hale gelince beşikten çıkarılır tekrar emer yarım saat 1 saat daha uyur ve uyanıp güne başlar :D
sizin bebekleriniz kaç kez uyuyo gündüzleri? ve geceleri ne kadar süre uyuyolar?

Gündüzleri 3 uyku yapıyor hepside en fazla 40 dk yapıyor fazla uyuma yok gece uykusuna 9 gibi zorla geçiyor sabaha kadar 10 kez emiyor herhalde 🤦🤦 doktor gece seni emzik gibi kullanmasına izin verme gece emmesini kes dedi ama emzirmeden geri uyumuyor ki . Birde saat 2 den sonra benimde pilim bitiyor emzirmek kolay geliyor ne yapıcam H huuhuunenninenni bilmiyorum

Of kızlar ya mutfaktaydım bebeğimle, sürekli bulaşık makinesine geliyordu normalde hemen hallediş kapatıyordum. Yine kapattım bi baktım alt kısma elini sokmuş :( sıkıştı eli ama tam kapatmadan gördüm zaten, ufacık çizgi vardı sıkıştığına dair ama kızarma morarma yok o öizgi de gitti. Gayet oynuyor kullanıyor elini ağlama da olmadı zaten ah gibi bi ses yaptı en başta bu kadar. Endişelenmeli miyim :( buz koydum biraz
Canım geçmiş olsun naptın bir şey olmadı değil mi

Canım geçmiş olsun naptın bir şey olmadı değil mi
Sürekli izledim kontrol ettim hiçbir şey olmadı çok şükür canım sanırım parmakları minik diye çok sıkışmadan fark etmişim çok şükür 🥺🥺 şişme kızarma morarma hiçbir şey olmadı 🙏🏻🙏🏻

Sürekli izledim kontrol ettim hiçbir şey olmadı çok şükür canım sanırım parmakları minik diye çok sıkışmadan fark etmişim çok şükür 🥺🥺 şişme kızarma morarma hiçbir şey olmadı 🙏🏻🙏🏻
Ay iyi iyi aeada oluyor öyle kazalar ya benimki de kafasına havuç düşürdü bir tepki vermedim ağlamadı böyle böyle alışacaklae ve dikkatli olmayı da öğrenecekler büyük kazalardan Allah korusun da

Ay iyi iyi aeada oluyor öyle kazalar ya benimki de kafasına havuç düşürdü bir tepki vermedim ağlamadı böyle böyle alışacaklae ve dikkatli olmayı da öğrenecekler büyük kazalardan Allah korusun da
Of of işimiz çok zorlaşıyor git gide, dolap kapağı açayım bir yeri açayım hemen jet hızıyla kurcalamaya geliyor :(
Çok iyi yapmışsın tepki vermeyerek, biz tepki verince hemen ağlıyorlar ben de fark ettim 😂

Of of işimiz çok zorlaşıyor git gide, dolap kapağı açayım bir yeri açayım hemen jet hızıyla kurcalamaya geliyor :(
Çok iyi yapmışsın tepki vermeyerek, biz tepki verince hemen ağlıyorlar ben de fark ettim 😂
Evet gerçekten ve yetişemiyorum asla hrmrn kaçıyor hızlı hızlı sürekli peşğndeyim ajan gibi hayır diyorum duruyor sonra tekrar 😀

Olur olur ,önceden bu yöntemi denemeden pipetli suluğundan verdiğimde bilmediğinden ısırıyordu pipeti😂😂 benimde umudum yoktu bıraktım sonra aklıma geldi bu yöntem dur dedim deneyeyim oldu , çok akıllılar hemen kapıyorlar. Bir iki deneme daha yaptıktan sonra gör bak başlar anlicak ordan su geldiğini.
Cnm o yontem neydi kacirdim ben 😀

Chatgptye sordum ayi yuruyusu deniliyo normal zamanla ogrenir dedi. Benimki de kalktiginda hep parmak ucuna basiyo ona da normal dedi. Her sey her zamanki gibi normal sanirim bedavaya stres yapiyoruz
Ay bugün ben de çok stresliyim şu heceli babıldama yüzğnden ya bi yapsın şu çocuk artık bababab mamama valla rahatlıcam

Cnm o yontem neydi kacirdim ben 😀
Bardağa su doldurup pipeti suyun içine sokup üst kısmını da parmağınla kapatıyorsun içine su giriyor pipetin sonra parmağını oynatmadan bebişin ağzına götürüyorsun pipeti yavaş yavaş parmağını gevsettikçe su geliyor o şekilde pipetten su geldiğini anlıyor. Ben bir iki defa yaptım sonra suluğundan verdim lık lık içti nasıl cekiyor bi de çok komik oluyor sonra yorulup nefes alıyor falan 😂😂😂

Kızlar otizm konusu açılmış etiketleyemedim gerçekten benimde sürekli karşıma çıkıyo iyice paronayok oldum sanki çoğalmış gibi yorumlara falan bakıyorum herşey normalken birden otizm teşhisi kondu falan deniyo Allah yardımcımız olsun işimiz zor birde yürüteç hakkında ne düşünüyorsunuz kızım 6 buçuk aylık sanki hareket etse rahat edicez drlar önermiyo

Bardağa su doldurup pipeti suyun içine sokup üst kısmını da parmağınla kapatıyorsun içine su giriyor pipetin sonra parmağını oynatmadan bebişin ağzına götürüyorsun pipeti yavaş yavaş parmağını gevsettikçe su geliyor o şekilde pipetten su geldiğini anlıyor. Ben bir iki defa yaptım sonra suluğundan verdim lık lık içti nasıl cekiyor bi de çok komik oluyor sonra yorulup nefes alıyor falan 😂😂😂
Anladim bi deniyim bakalm🙂 benimki alistirma bardagiyla basladigi icin onunla iciyor ama pipetli daha rahat gibi ona gecis yapcam bakalm becerebilirsem😃

Kızlar otizm konusu açılmış etiketleyemedim gerçekten benimde sürekli karşıma çıkıyo iyice paronayok oldum sanki çoğalmış gibi yorumlara falan bakıyorum herşey normalken birden otizm teşhisi kondu falan deniyo Allah yardımcımız olsun işimiz zor birde yürüteç hakkında ne düşünüyorsunuz kızım 6 buçuk aylık sanki hareket etse rahat edicez drlar önermiyo
Ben ara sira koyuyorum yurutece malesef
Evet doktorlar onermiyor ama yurutece koymasamda asla iş yapamiyorum

Yok yapmıyor bizimki 🥲

Yürüteçe koyuyorum ben canım ek gıdasını hazırlarken başka türlü imkan yok malesef kolay kolay koymuyorum ama. Ya da aşırı yorulmam lazım zaten çok durmuyor yürüteçte günlük yarım saat kadar.
Ya bizim doktor ben 7-8 aylıkken anlarım dedi. Bir de bunun seviyeleri varmış. Tetikleyici unsur ekran diyorlar. Şuan elimde telefon oluyor genelde o bakmıyor tabi ki. Ama 1-2 aya telefonu da kesicem o uyumadan ben de almıcam elime.

E elektroforez canım bişey sorabilir miyim? Aslında birkaç şey 😊 Amerika’da 9. Ay aşısı var mı? Varsa bu bizim ülkemizdeki gibi 3 lü mü kızamık kızamıkçkk ve kabakulak olarak ve 2. Dozu kaçıncı ayda yapılıyor bu aşı varsa orada da 😊

Ay evet ufak tefek şeylerde ben de asla tepki vermiyorum ve o da ağlamayı bıraktı canı acımadıysa. Ama yanımda biri olunca ayy falan yapıyor sinir oluyorum susturuyorum hemen. Allah korusun evlatlarımızı 🌸

Back
X