• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
E elektroforez canım bişey sorabilir miyim? Aslında birkaç şey 😊 Amerika’da 9. Ay aşısı var mı? Varsa bu bizim ülkemizdeki gibi 3 lü mü kızamık kızamıkçkk ve kabakulak olarak ve 2. Dozu kaçıncı ayda yapılıyor bu aşı varsa orada da 😊
9. Ay asisi yok canim, grip yaptirdik biz, ikinci dozunu sadece bu gidisimizde
mmr diye 3 u birlikte bir asiymis, 12. Ay ve 4-6 yasmis onerilen zamani.
Salgin olan bolgelerde erken yapilabilir diye dusunuluyordu bir ara ama sonra biz salgin olan bolgeden tasindik😂

Bizimkide aynı ya 6 aydan beri her yeri tokatladı kafasıyla 🤣 şimdide üstüme tırmanıyor ayağa kalkıyor . Sürekli koltuk kenarlarına kaldırmamı istiyor. Ayakta duracak beyefendi. Yapmazsam ortalığı yıkıyor koysam 1 sn sonra Toto üstüne düşüyor. Çok zor çok 🤣🤣🤦
Kızlar aynı dert bende de 6. Ayda emekledi 7. Aydan itibaren gördüğü herşeye tutunup ayağa kalkıyor mutfaktayim bacaklarima sarılıp ayağa kalkıyor ve sürekli düşüyor koltuk kenarlarına tutunarak yan yan gidiyor sürekli nefes nefese terliyor sanki acelesi var hemen büyüme pesinde

9. Ay asisi yok canim, grip yaptirdik biz, ikinci dozunu sadece bu gidisimizde
mmr diye 3 u birlikte bir asiymis, 12. Ay ve 4-6 yasmis onerilen zamani.
Salgin olan bolgelerde erken yapilabilir diye dusunuluyordu bir ara ama sonra biz salgin olan bolgeden tasindik😂
Teşekkür ederim canım bi arkadaşımdan aldığım bilgiyi teyit etmek istedim🌸

Yürüteçe koyuyorum ben canım ek gıdasını hazırlarken başka türlü imkan yok malesef kolay kolay koymuyorum ama. Ya da aşırı yorulmam lazım zaten çok durmuyor yürüteçte günlük yarım saat kadar.
Ya bizim doktor ben 7-8 aylıkken anlarım dedi. Bir de bunun seviyeleri varmış. Tetikleyici unsur ekran diyorlar. Şuan elimde telefon oluyor genelde o bakmıyor tabi ki. Ama 1-2 aya telefonu da kesicem o uyumadan ben de almıcam elime.
Evet bende tv açık arkası dönük bakıyodum ama oda zararlıymış komple kestim açmıyorum artık telefon evet şuan anlamıyolar ama ilerleyen zamanda isteyecekler evet tetikleyici diyolar ama doğuştan olan bi durumsa eğer her türlü ortaya çıkmayacakmı

Teşekkür ederim canım bi arkadaşımdan aldığım bilgiyi teyit etmek istedim🌸
Bu 9 ay aşısı öbür çocuklarımda yoktu d nzbıza bakıyorum 12. Ay aşısı var 9 aylık yok açıkçası ben vurdurmuycam yoğun göç yok burda dr isteğe bağlı dedi ama sağlık ocağındaki mecburi diyo kimin ne dediği belli değil

Bu 9 ay aşısı öbür çocuklarımda yoktu d nzbıza bakıyorum 12. Ay aşısı var 9 aylık yok açıkçası ben vurdurmuycam yoğun göç yok burda dr isteğe bağlı dedi ama sağlık ocağındaki mecburi diyo kimin ne dediği belli değil
Ben de vurdurmucam

Evet bende tv açık arkası dönük bakıyodum ama oda zararlıymış komple kestim açmıyorum artık telefon evet şuan anlamıyolar ama ilerleyen zamanda isteyecekler evet tetikleyici diyolar ama doğuştan olan bi durumsa eğer her türlü ortaya
Sadece bu konu değil ki çevremde ekranla büyüyen ve ekransız büyüyen çocuk arasında çok fark var dikkat toplama, öğrenme hızı bakımından.
Hiçbir anneye ekran açıyor diye bişe diyemeyiz ama zararları malum en azından uzak tutabildiğimiz kadar tutalım.

Kızlar otizm konusunda eşimle bende paranoyak gıbıyız durmadan ınstagramda salak vıdeolar cıkıyor cocuga yoruyoruz sonra,yok hıcbısey yokken anıden oldu yok bılmem ne durmadan vıdeo cıkıyo karsımıza,sonucta yenı neslın hastalıgı gıbı bısey bu nedenıde bılınmıyo nasılı bılınmıyor,ama ekran konusuna kesınlıkle katılıyorum en ıyı ıhtımalle uyaran eksıkklıgıne neden oluyor bebekte,kendımızı sıkıp en azından 1.5-2 yasına kadar ekranla hıc tanıstırmamak gerekıyor,daha bugun osman gonulalın vıdeosu cıktı karsıma kesınlıkle uzak tutun tanıstırmayın dıyor.Allah tun kotuluklerden korusun evlatlarımızı ve etkılesım ıcın bu kadsr vıdeo kırlılıgı olmasa keske sosyal medyada

Sadece bu konu değil ki çevremde ekranla büyüyen ve ekransız büyüyen çocuk arasında çok fark var dikkat toplama, öğrenme hızı bakımından.
Hiçbir anneye ekran açıyor diye bişe diyemeyiz ama zararları malum en azından uzak tutabildiğimiz kadar tutalım.
3 yaşa kadar umarım becerip yapabilirim mümkün olduğu kadar açmıyorum

Kızlar otizm konusunda eşimle bende paranoyak gıbıyız durmadan ınstagramda salak vıdeolar cıkıyor cocuga yoruyoruz sonra,yok hıcbısey yokken anıden oldu yok bılmem ne durmadan vıdeo cıkıyo karsımıza,sonucta yenı neslın hastalıgı gıbı bısey bu nedenıde bılınmıyo nasılı bılınmıyor,ama ekran konusuna kesınlıkle katılıyorum en ıyı ıhtımalle uyaran eksıkklıgıne neden oluyor bebekte,kendımızı sıkıp en azından 1.5-2 yasına kadar ekranla hıc tanıstırmamak gerekıyor,daha bugun osman gonulalın vıdeosu cıktı karsıma kesınlıkle uzak tutun tanıstırmayın dıyor.Allah tun kotuluklerden korusun evlatlarımızı ve etkılesım ıcın bu kadsr vıdeo kırlılıgı olmasa keske sosyal medyada
Evet eşim diyo bakma okuma bikere bakınca sürekli çıkıyo herşeyden şüphe eder oldum

Ya ben o insanları da anlamıyorum. Tamam utanılacak bir şey değil evet doğru tedavi ve ilgiyle düzene girer ama bir insan neden bebeğinin, çocuğunun özel verisini böyle paylaşır? Tamamen etkileşim olduğunu düşünüyorum çoğunun.
Ya bu bebeğin/çocuğun buna rızası var mı bir kere? Anne babası olmamız onun özel bilgileirni yayma hakkı veriyor mu bize? Konuşup dertleşmek ayrı bunlar baya herkese açık paylaşım yapıyorlar anlamıyorum.
Ben bebeğini bi yakınım kucağına almak istediğinde gel yap gelirse vericem gelmezse alıştıktan sonra diyorum. O bir birey ve onun da tercih hakkı var diye düşünüyorum. İstemediği bi şeyi zorla yedirmeye çalışmak, istemediği birine hiç sormadan vermek ya da özel bilgilerini yaymanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.

Evet eşim diyo bakma okuma bikere bakınca sürekli çıkıyo herşeyden şüphe eder oldum
Bi kere delirecektim ya buraya yazdım hemen hatta. Sabaha kadar uyumadım ertesi gün mahvoldum. Sonra dedim ki o benim bebeğim onu dünyaya getirdim ve her durumda ve her anında destek olup elimden geleni yapacağım. Varsayalım ki öyle? Ne değişecek? Bi videodan etkilenip Olmayan birşey için hırpaladım kendimi değdi mi? Allah korusun ama diğer durumda bile anne baba süreci öyle güçlü ve güzel yönetmeli ki çocuğun gelişimi diğer çocuklardan geri olmamalı. Ki bu zaten mümkün.

Valla ben çok söylendim milletin bebesine şimdi kuyruğumu kıstım bekliyorum olacakları🤣 alerji şurubu içicek 5 gün dün yatmadan önce verdim sabah 5 e kadar uyudu aç uyandı yıktı ortalığı brokoli çorbası yapmıştım dün onu da içmedi doymadı karnı. Karnı doyduğu zaman güzel uyuyor.
Nohut, mandalina, kuru fasülye, zeytin veren var mı?
Tuzsuz zeytin aldım ama sevmedi çıkardı ezeceğim kıvamda da değildi kuruydu biraz içinden verdim ama yok sevmedi
Öneri değil ipek mandalina delisi sjxbjd diğer meyvelerin yüzüne bakmıyor ben de arada bir biraz veriyorum ya elinde ezip oynayarak emiyo ya da ben ince zarını soyup veriyorum 🫠 nogut kurufasulye verebiliyo muyuz bilmiyorum ama bezelyede bile pırt bombası oluyo dnbxbdbd çok gaza müsait değilse beben ayı da uyuyosa verilebilir bence

Öneri değil ipek mandalina delisi sjxbjd diğer meyvelerin yüzüne bakmıyor ben de arada bir biraz veriyorum ya elinde ezip oynayarak emiyo ya da ben ince zarını soyup veriyorum 🫠 nogut kurufasulye verebiliyo muyuz bilmiyorum ama bezelyede bile pırt bombası oluyo dnbxbdbd çok gaza müsait değilse beben ayı da uyuyosa verilebilir bence
Benimki hic sevmedi mandalina ya, yuzunu gozunu burusturuyor ben denedikce😂 ki avakado yemiyordu hatirlarsiniz, uztune limon sikinca yemeye basladi, eksiyi de seviyor saniyordum.

Bi kere delirecektim ya buraya yazdım hemen hatta. Sabaha kadar uyumadım ertesi gün mahvoldum. Sonra dedim ki o benim bebeğim onu dünyaya getirdim ve her durumda ve her anında destek olup elimden geleni yapacağım. Varsayalım ki öyle? Ne değişecek? Bi videodan etkilenip Olmayan birşey için hırpaladım kendimi değdi mi? Allah korusun ama diğer durumda bile anne baba süreci öyle güçlü ve güzel yönetmeli ki çocuğun gelişimi diğer çocuklardan geri olmamalı. Ki bu zaten mümkün.
Kesinlikle katiliyorum, ben de o yuzden biraz rahatladim sanirim, biz anneler olarak elimizden geleni yapacagiz oyle bir sey olursa, sevgimizle ilgimizde💕 bir de arkadaslar spektrum cok genis, etrafimizda tanidigimiz hayatini normal surduren insanlar da tanili olabiliyor. Mesela esim is arkadasina anlatmis bizim cocuk biraz geriden geliyor gibi ismine falan bakmiyor bazen diye, adamin tepkisi aman abi nolcak en fazla benim gibi olur😂 tanili bir otizmliymis, cok guzel bir isi var , cocuktan cok zeki diye bahsediliyor, guzel bir evliligi var, oturup konusunca muhabbeti cok guzel, ne bileyim elbet kucuk sorunlar vardir, hangimizde yok. Illa ki spektrumun en ucunda dusunmemize de gerek yok tani alan herkesi. Zaten vaka sayilarinin bu kadar yuksek olmasinin sebebi gecen yillara gore otizmli insanlarin artmasi degil, spektruma diger hastaliklarin da dahil edilmesi + insanlarin daha bilincli olmasi. Bir sey okumustum, koyde deli diye kovaladiginiz adam belki spektrumdaydi, ama siz simdi kalkip otizm sayisi artti diyorsunuz diye .
Bir de eklemek istedigim bir sey var, bizim amca gecen cocuk agri kesicileri otizm yapiyor dedi ya da hamileyken kullanan annelerin cocuklari icin dendi. Iste burda calpolun adi tylenol. Ben dis icin veriyordum valla ben bile oyle olmadigni bilmeme ragmen vermeyi kestim ilaci. Insanin sinirleri bozuluyor cunku. Gecen hafta tylenolu ureten firma satin alindi, tahmin edin kim tarafindan:) trumpin arkadasi.
Otizm ve parasetamol iliskisi icin de evrimagacinin videosunu bir izleyin bence. Uzun suredir bunu yazmak istiyordum, insallah banlanmam 😂😂

bebem çok kötü uyuduğu çok saçma saatlerde kalktığı için belki fayda eder diye gündüz uyku sayısını 3ten 2ye düşürdüm 2 gündür. ama hala çok kötü uyuyo. akşam 9'a doğru uyuyup aradaki emmeleri falan saymazsak sabah 4,5 gibi full uyanıyo ve asla uyumuyo. beşikte de dün salla dur salla dur metodu uygulamaya başlamıştım beşikten koparabilmek için ama gece 1 saat aralıksız kendini sallattıktan sonra dünkü deneme çöp oldu bugün yapmadım. çünkü sabah uykusundan da çok kısa uyuyup uyandı uzun uzun kesintisiz salladım öyle uyudu. 30 dakkalık uykuyla 2 uyku denemesi de yalan olacak diye yine istikrarlı olamadım. bilmiyorum ne zaman ve nasıl düzelecek bu berbat uyku stilimiz.
özetle: 9'a doğru beşikte sallanarak uyur, 1-2 saat sonra ağlar ve emzirip yatağına koyarım, 1-2 saat sonra tekrar ağlar alır yer yatağına geçerim, ağladıkça emziririm ve saat 4-5 gibi uyanıp yataktan kaçma çalışmalarına başlar ve asla emerek uyumaz, beşikte 15 dk falan sallandıktan sonra uyur ve sallamazsan anında uyanır sürekli sallatır, sonra sallayıcı artık bayılıp sallayamaz hale gelince beşikten çıkarılır tekrar emer yarım saat 1 saat daha uyur ve uyanıp güne başlar :D
sizin bebekleriniz kaç kez uyuyo gündüzleri? ve geceleri ne kadar süre uyuyolar?
Bence 2 uykuda israrli ol, benimki de boyle basladi, yarim saat uyuyordu, biraz uzadi uykulari tabi uyaniklik sureleri nasil oluyor? Dayanabiliyorsa. Benimki 2.40/3.15/4 falan yapiyor ama iste o 4 fazla yorgun oluyor sanirim. Bir de uyku egitimcisinin bana dedigi, yattigi yerindegistirmemek lazim, kafasi karisiyormus cocugun. Nerede basladiysan orada devam et ve israrci ol. Ben de memede uyumayi keserken yatagindan yanima aliyordum sabaha dogru, o demisti.
Ben uykusu kotu diyordum cocugumun ya, degilmis, su an o donemi arar olduk. Daha da kotulesti, ve meme vermeyi azaltmaya calistikca gun icinde somuruyor beni, yarim saatte bir emmek nedir ya. Ve biz yeni baslamisiz 8. Aya( duzeltilmisi diye herhalde) oyun alaninda cikamiyorum cok bunaldim ya. Artik yemek yapmayi gectim yiyemiyorum bile

Kesinlikle katiliyorum, ben de o yuzden biraz rahatladim sanirim, biz anneler olarak elimizden geleni yapacagiz oyle bir sey olursa, sevgimizle ilgimizde💕 bir de arkadaslar spektrum cok genis, etrafimizda tanidigimiz hayatini normal surduren insanlar da tanili olabiliyor. Mesela esim is arkadasina anlatmis bizim cocuk biraz geriden geliyor gibi ismine falan bakmiyor bazen diye, adamin tepkisi aman abi nolcak en fazla benim gibi olur😂 tanili bir otizmliymis, cok guzel bir isi var , cocuktan cok zeki diye bahsediliyor, guzel bir evliligi var, oturup konusunca muhabbeti cok guzel, ne bileyim elbet kucuk sorunlar vardir, hangimizde yok. Illa ki spektrumun en ucunda dusunmemize de gerek yok tani alan herkesi. Zaten vaka sayilarinin bu kadar yuksek olmasinin sebebi gecen yillara gore otizmli insanlarin artmasi degil, spektruma diger hastaliklarin da dahil edilmesi + insanlarin daha bilincli olmasi. Bir sey okumustum, koyde deli diye kovaladiginiz adam belki spektrumdaydi, ama siz simdi kalkip otizm sayisi artti diyorsunuz diye .
Bir de eklemek istedigim bir sey var, bizim amca gecen cocuk agri kesicileri otizm yapiyor dedi ya da hamileyken kullanan annelerin cocuklari icin dendi. Iste burda calpolun adi tylenol. Ben dis icin veriyordum valla ben bile oyle olmadigni bilmeme ragmen vermeyi kestim ilaci. Insanin sinirleri bozuluyor cunku. Gecen hafta tylenolu ureten firma satin alindi, tahmin edin kim tarafindan:) trumpin arkadasi.
Otizm ve parasetamol iliskisi icin de evrimagacinin videosunu bir izleyin bence. Uzun suredir bunu yazmak istiyordum, insallah banlanmam 😂😂
Öyle bir sistem ki aşılar hakkında konuşan doktoru sildiler ve konuyu kapattılar. Bir ilaç var takviye gibi. Türkiye de daha ucuz Avrupa’da pahalı. Sebebi tabi ki içerik farkı. Mamalar bile yurtdışı ve Türkiye’de içerik farkı olan var.

Bence 2 uykuda israrli ol, benimki de boyle basladi, yarim saat uyuyordu, biraz uzadi uykulari tabi uyaniklik sureleri nasil oluyor? Dayanabiliyorsa. Benimki 2.40/3.15/4 falan yapiyor ama iste o 4 fazla yorgun oluyor sanirim. Bir de uyku egitimcisinin bana dedigi, yattigi yerindegistirmemek lazim, kafasi karisiyormus cocugun. Nerede basladiysan orada devam et ve israrci ol. Ben de memede uyumayi keserken yatagindan yanima aliyordum sabaha dogru, o demisti.
Ben uykusu kotu diyordum cocugumun ya, degilmis, su an o donemi arar olduk. Daha da kotulesti, ve meme vermeyi azaltmaya calistikca gun icinde somuruyor beni, yarim saatte bir emmek nedir ya. Ve biz yeni baslamisiz 8. Aya( duzeltilmisi diye herhalde) oyun alaninda cikamiyorum cok bunaldim ya. Artik yemek yapmayi gectim yiyemiyorum bile
2 uyku düzenimiz artık tuttu gibi. bugün 4. gün ve plana uygun dayanıyor. salladıkça uykusu uzuyo ve ilk uykuyu 2 saat uyuyo. 2. uyku 45 dakika civarı sallayarak 1 saate anca uzatabiliyorum. uyanıklık süreleri sizinkiyle aynı uyanınca 2,5saat ilk uykudan sonra 3,5 saat 2. uykudan sonra 4 saat uyanık duruyo. ben de aynı şeyi düşünüyorum aslında yattığı yeri değiştirmemek konusunda fakat bebek beşikte uyuyo ve kafasının arkasında düzleşme var ordan çıkarmam lazım ilk fırsatta. artık ayakları beşiğin ucuna değmeye başladı ve beşikte uyumayı sonlandırmam gerek ama zor geliyo. bu salla duru da ya unutuyorum ya uykusunu uzatmak için durmaya korkuyorum ya gece uyutmak için tekrar beşiğe döndüğümüzde halim olmuyo bir an önce uyusa ben de uyusam diye.

gündüzü bişekilde hallediyoruz da gece uyuyamaktan yoruldum artık. benimki ne yazık ki emmiyo da. gece ben de meme verip duruyorum ama orda da emzik gibi çok güçsüz bişekilde 1-2 dk emip geri dalıyo beslendiğini sanmıyorum. gündüz de yine 3-6 ay arası beslenmek istemediği zamanlardaki gibi 1-2 dk emip bırakmaya başladı yemeklerini de yemiyo üstelik ve hala enerjisi bitmiyo çözemedim.

ben de gece emzirmeyi bırakmayı denemeliyim sanırım. en azından 3-4 saat geçmeden vermemeye çalışabilirim. bu uyku eğitimcileri gece beslenmesinin bebeğin uykusunu bozduğunu söylüyolar dimi? senin oğluşun uykusu neden düzelmeye başlamadı ki acaba... benim bebeğim de 8 ay 10 günlük olmuş bu arada (8 aylık diyecektim de 8,5'a yanaşmış şaşırdım tarihe bakınca :D)

Back
X