• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bi kere delirecektim ya buraya yazdım hemen hatta. Sabaha kadar uyumadım ertesi gün mahvoldum. Sonra dedim ki o benim bebeğim onu dünyaya getirdim ve her durumda ve her anında destek olup elimden geleni yapacağım. Varsayalım ki öyle? Ne değişecek? Bi videodan etkilenip Olmayan birşey için hırpaladım kendimi değdi mi? Allah korusun ama diğer durumda bile anne baba süreci öyle güçlü ve güzel yönetmeli ki çocuğun gelişimi diğer çocuklardan geri olmamalı. Ki bu zaten mümkün.
Evet hatırlıyorum 3. Bebeğim öbürlerinde hiç böyle olmamıştım bu kadar yaygın değildi her şekilde evladımız en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıcaz ama bi gerçek varki hala otizmli çocukları afedersiniz öcü gibi görenler var görümcemin oğlu için bi okula sığdıramadılar veliler şikayet ediyo her öğretmende açıkçası istemiyo görümcemden dinlediğim kadarını anlatıyorum kaynaştırılması gerekiyo olmuyo bizden uzak yaşıyolar çok zorlandığını anlatıyolar ve çocuk çok zararsız sadece kendine vuruyo etrafına asla zararı yok gibi bir sürü şey Allah yardımcısı olsun herkesin

Kesinlikle katiliyorum, ben de o yuzden biraz rahatladim sanirim, biz anneler olarak elimizden geleni yapacagiz oyle bir sey olursa, sevgimizle ilgimizde💕 bir de arkadaslar spektrum cok genis, etrafimizda tanidigimiz hayatini normal surduren insanlar da tanili olabiliyor. Mesela esim is arkadasina anlatmis bizim cocuk biraz geriden geliyor gibi ismine falan bakmiyor bazen diye, adamin tepkisi aman abi nolcak en fazla benim gibi olur😂 tanili bir otizmliymis, cok guzel bir isi var , cocuktan cok zeki diye bahsediliyor, guzel bir evliligi var, oturup konusunca muhabbeti cok guzel, ne bileyim elbet kucuk sorunlar vardir, hangimizde yok. Illa ki spektrumun en ucunda dusunmemize de gerek yok tani alan herkesi. Zaten vaka sayilarinin bu kadar yuksek olmasinin sebebi gecen yillara gore otizmli insanlarin artmasi degil, spektruma diger hastaliklarin da dahil edilmesi + insanlarin daha bilincli olmasi. Bir sey okumustum, koyde deli diye kovaladiginiz adam belki spektrumdaydi, ama siz simdi kalkip otizm sayisi artti diyorsunuz diye .
Bir de eklemek istedigim bir sey var, bizim amca gecen cocuk agri kesicileri otizm yapiyor dedi ya da hamileyken kullanan annelerin cocuklari icin dendi. Iste burda calpolun adi tylenol. Ben dis icin veriyordum valla ben bile oyle olmadigni bilmeme ragmen vermeyi kestim ilaci. Insanin sinirleri bozuluyor cunku. Gecen hafta tylenolu ureten firma satin alindi, tahmin edin kim tarafindan:) trumpin arkadasi.
Otizm ve parasetamol iliskisi icin de evrimagacinin videosunu bir izleyin bence. Uzun suredir bunu yazmak istiyordum, insallah banlanmam 😂😂
Evet annem diyo ağlayınca dişi ağrır ağrı kesici ver korkuyorum varmeye bu sosyal medyanın abartmasımı yoksa gerçekten doğrumu bilmiyorum evlatlarımızı korusun Rabbim

Ya ben o insanları da anlamıyorum. Tamam utanılacak bir şey değil evet doğru tedavi ve ilgiyle düzene girer ama bir insan neden bebeğinin, çocuğunun özel verisini böyle paylaşır? Tamamen etkileşim olduğunu düşünüyorum çoğunun.
Ya bu bebeğin/çocuğun buna rızası var mı bir kere? Anne babası olmamız onun özel bilgileirni yayma hakkı veriyor mu bize? Konuşup dertleşmek ayrı bunlar baya herkese açık paylaşım yapıyorlar anlamıyorum.
Ben bebeğini bi yakınım kucağına almak istediğinde gel yap gelirse vericem gelmezse alıştıktan sonra diyorum. O bir birey ve onun da tercih hakkı var diye düşünüyorum. İstemediği bi şeyi zorla yedirmeye çalışmak, istemediği birine hiç sormadan vermek ya da özel bilgilerini yaymanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.
Kesınlıkle kuzum etkılesım ıcın tabıkıde..bende sana bırebır katılıyorum bende asla ıstemedıgı bıseyı yaptırmam Poyraz’a..ınsanları paranoyak yaptılar ıyıce,tadını cıkaramıyoruz bazı seylerın ,bu tarz ıcerıkler yuzunden sureklı tetıkteyız.yoksa ben hıc bılmezdım otızm motızm

Evet annem diyo ağlayınca dişi ağrır ağrı kesici ver korkuyorum varmeye bu sosyal medyanın abartmasımı yoksa gerçekten doğrumu bilmiyorum evlatlarımızı korusun Rabbim
Sosyal medyanın abartısı bıle olsa eger cok sıkıntılanmıyorsa bence verme cunku agrı esıgı bıraz yuksek olsun buyuyunce hafıf dozda agrılarda kendısı basa cıkmayı ogrensın bence.tebıkı bu benım dusuncem ben ateş olmadıgı surece hıc agrı kesıcı vermedım,atesı varken 3 saate bı donusumlu verdıgım zaman bıle oldu,yanı ilaca karsı degılım ama zarurı durumlarda kullanılması taraftarıyım vucudu ogrensın ıstıyorum bıraz savascı olmayı

Back
X