• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Benimki de 8 aylık oldu canım ve dediğin gibi heceli babildamıyor. Brr auuu bubu kendince sesler çıkarıyor çığlık atıyor falan, alkış yapıyor mesela gel gel , mesela geçen ay bay bay yapıyordu şimdi kesti. Yeni yeni şeyler öğrendikçe bazılarına ara verebiliyorlar. Hepsinin gelişimi farklı bizimkiler de başlar yakında. Önemli olan bol bol konuşmak diyorlar.
Evet evet canım haklısın demek ki bizim modeller de böyle. Doktor da babıldamadından daha önemli adını bilmesi alkış baybay yapması etrafını tanıması diye söyledi bana ama işte onunla aynı aylık olanlar hep babıldamaya başlayınca dedim bizşmkinde bi sorun mu var. Hiç kıyaslamamak gerekiyor demek ki

Bizimde durum aynıydı canım alttan 3. Diş çıktı şimdi üst 2 geliyor patladı patlayacak. Ama bizimkinin asıl derdi kulakları kızarmış enfeksiyon başlangıcı birde ağzında pamukçuk başlamış Dünya ilaç yazdı doktor 🤦 şu ilaçları kullanırken kırk kere düşünüyorum ya 🤦 birde diş için denc*l jel sprey yazmış kullanan var mı aranızda
Canım bize de diş spreyi devlet hastanesindeki doktor yazmıştı çok huysuzlanınca kendi doktorumuz bebeklerde kalbe iyi gelmiyor o spreyler dedi ben kullanmadım zaten çok da faydası olacağını sanmıyorum bu süreci yaşayacağız mecbur. Senin kaç aylık oldu

Daha var ama bebişlerin 1 yaş doğum günü için bir şeyler düşündünüz mi hiçç 😂😂
Caanım biz ailemizden uzaktayız zorunlu görevdeyiz ama yine de toplayabildiklerimi toplayıp güzel bir doğum günğ yapmak istiyorum. Sonraki yaş günleri bu kadar olmaz ama 1 yaş anlamlı ya bak duygulandım düşünğnce 🥹

Caanım biz ailemizden uzaktayız zorunlu görevdeyiz ama yine de toplayabildiklerimi toplayıp güzel bir doğum günğ yapmak istiyorum. Sonraki yaş günleri bu kadar olmaz ama 1 yaş anlamlı ya bak duygulandım düşünğnce 🥹
Ay inşallah gelir çoğu kişi 🥹🥹 güzel düşünmüşsün canım biz de herkesi toplamayı düşünüyoruz bakalım ama ramazana mı denk geliyordu ona bakmak lazım 😂😂

Canım bize de diş spreyi devlet hastanesindeki doktor yazmıştı çok huysuzlanınca kendi doktorumuz bebeklerde kalbe iyi gelmiyor o spreyler dedi ben kullanmadım zaten çok da faydası olacağını sanmıyorum bu süreci yaşayacağız mecbur. Senin kaç aylık oldu
Benimde içime sinmiyor kuzum zaten büyük ihtimal onu vermicem . Bugün 8 ay 19 günlük olduk

Kızlar ben bu ek gıda işini hiç sevmedim yaa, neler neler yapıyorum yok bir iki küçük mama kaşığı anca yiyor bazen tükürüyor onu da , meyve tatlı diye sever dedim yok onları bile zar zor sonra kitliyor ağzını. Ne yapacağımı şaşırdım. Sizinkiler nasıl güzel yiyor mu? Instagramda hapur hupur yiyen bebeleri gördükçe ben nerde yanlış yapıyorum diyorum. Kontrole de goturmedim 2 aydır kilosu boyuna bakmak için hoş hiç tontik bi bebek olmadı benimki 6 aylıkken 7 kg du en son. Şimdi çok aldığını zannetmiyorum boyu uzadı gibi ama hareketlenmesi de çoğaldı. Günde 2 kere anca bir iki kaşık yedirebiliyorum ağzını kitliyor ozaman da zorlamak iyi değil diyorlar beslenme reddi oluşur diye. Pankek denedim eline verdim bir iki ağzına götürdü sonra elinde oynadı mıncıkladı. Nezaman yiyecek benim kız diye üzülüp duruyorum. Inşallah düzelir. Emme konusunda yüzüm gülmedi 4. Ayda meme reddi başladı ve bidaha da emmedi, bari ek gıdada rahat etseydim 🥺
Bizim de aynı o şekilde ilerliyor ek gıda hele böyle diş zamanlarında asla yemiyor normalde de 1,2 kaşık. Hipp in kavanoz mamaları bar ya ondan aldım ben geçen gün kayısılıya bayıldı benimki inanır mısın bir kavanoz uedi kahvaltıda. Ama işte her zamanda ondan vermek istemiyorum yememesi canıma tak edince almıştım geçen gün zor zamanlar için 😀

Kızlar bebeğim iki gündür çok huysuz sürekli ağlıyor hafif ateşi var gibi, saçını çekiyor ve sürekli bizi ısırmaya çalışıyor diş mi geliyor acaba sonunda 🥺🥺
Anlattıklarına göre diş olabilir canım, benimkinde ateş olmadı ama huzursuzluk kulağını çekme ve herşeyi kemirme gibi şeyler oldu. Kolaylıkla çıkar inşallah da rahatlar bebiş

Ya bu 8. Ay atağı mı acaba bizde de durumlar böyle hiç ağlayan bir bebek değildi sinirli sinirli ağlıyor 8 aylık olduğundan beri. Bi de 3 diş birden çıkarıyoruz
Canım bızımkıde 3 diş bırden cıkarıyor cok perısanım gece uykusu bıttı yarım saate kalkıyor🥲cok fena,karanfıllı seytınyag harıc hıcbısey yapmıyorum dogal surecte ılerlesın istiyorum ama bu gecede aşırı zorlanırsa bı agrı kesıcı vermeyı dusunebılırım.(diş jellerıni dr önermedi)

Back
X