Canım biz 2.200 g ile hastaneden çıktık.Dün 6.450 gr 63 cm çıktık. Sadece anne sütü ile besleniyor. 3 aylığa göre çok iyiyiz 5 aylığa göre bile normal sayılır dedi. Kilo alımı fazla ama Anne sütü olduğu için müdahaleye gerek yok dedi. Biz anne karnında da 3 hafta önden giderdik. Dr tosun olacak derdi. SabretmediTabi ki her çocuk farklıdır. Anne baba faktörü de etkilidir.
Siz başvuru yaptınız mı ben başvuru yapmak istediğimde eski doğum yardımının parası yazıyor 300 500 diye o yüzden emin olamadım başvuru yapmadim daha sizde de öyle mi cikiyorduYa inşallah verirler herkese. Üç kuruş da üç kuruştur
Şimdi tekrar denedim oldu basvuru yapicam artıkSiz başvuru yaptınız mı ben başvuru yapmak istediğimde eski doğum yardımının parası yazıyor 300 500 diye o yüzden emin olamadım başvuru yapmadim daha sizde de öyle mi cikiyordu
Kilosu çok sağlıklı benim oğlum da öyle yaklaşık 5.5 fln boy 60-61 normal hiç endişe etme.Kızlar maşallah bebislerinizin kiloları çok iyi bizim biraz düşük ama sağlık ocağındaki hemsiremiz alt sınırda değil şimdilik iyi dedi. Sadece anne sütü alıyor bir ara hiç kilo almamıştı şimdi tekrar biraz almaya başladı. 3 bucuk aylıgiz 5700 gram kilomuz boyu da 60 cm kızımın.
Aynen çok şükür Rabbım sağlık versin evlatlarımızaKilosu çok sağlıklı benim oğlumda öyle yaklaşık 5.5 fln boy 60-61 normal hiç endişe etme.
Maşallah boylu poslu olucak galibaBenim kızım 3.5 aylıkken kilosu 5900 dü geçen hafta. Boyu 3. Ayda ölçülmüştü 63.5 du
ben almadım mat falan. kedi var evde yere salamıyorum zaten. yere bıraksamda battaniye yeterli ilk çocuğumda öyle yapmıştık. battaniye üstüne oyun halısı falanEvet ya şimdi artık yere geçeceğiz dimi yataklarda koltuklarda takılıyorduk öyle. Bu oyun matlarından mı alsak bu dönem için yoksa ne gerek var battaniye ser üstünde takılsın bizim zamanımızda mat mı vardı dicez
bazen yapıyor böyle uyurken ben de anlamadım ama bir sorun değildir umarım. her zaman yapmıyor. chat gbt ye bi soracağımkızlar bebeklerimden birisi özellikle uyurken bazen basını saga sola hızla cevirip tepiniyor , nedeni ne olabilir , surekli olmasa da arada yapıyor , anlamlandırmakta zorlanıyorum, sizde de var mı benzer durumlar
kızlar bebeklerimden birisi özellikle uyurken bazen basını saga sola hızla cevirip tepiniyor , nedeni ne olabilir , surekli olmasa da arada yapıyor , anlamlandırmakta zorlanıyorum, sizde de var mı benzer durumlar
Canım tsk ederimgbt ye sordum yanıt aşağıdaki gibi.
4 aylık bir bebeğin uykuya geçerken kafasını hızlı hızlı sağa sola çevirmesi ve bacaklarıyla tepiniyor olması genellikle endişe verici bir durum değildir ve birkaç olası nedeni olabilir:
1.
Uykuya Dalma Davranışı (Self-Soothing)
- Bebekler, uykuya geçiş sırasında kendi kendilerini sakinleştirme yolları geliştirirler.
- Kafa çevirme, sallanma, bacakları oynatma gibi hareketler bu şekilde kendi kendini yatıştırma davranışları olabilir.
- Bu tür hareketler bebeğin uykusu geldiğinde daha da belirginleşebilir.
2.
Yorgunluk ve Aşırı Uyarılma
- Bebeğin aşırı yorulmuş olması ya da çevresel uyarıcılara fazla maruz kalması, uykuya geçişi zorlaştırabilir.
- Bu durumda bebek, huzursuzluk belirtileri gösterebilir: kafa sallama, bacakları savurma gibi.
3.
Gaz veya Rahatsızlık
- Bu yaşta gaz sancıları hâlâ zaman zaman görülebilir.
- Özellikle bacaklarıyla tepiniyorsa, gaz ya da karın rahatsızlığı olabilir.
- Bebeğin huzursuz görünmesi, yüzünü buruşturması, kıpkırmızı olması gibi belirtiler eşlik ediyorsa, gaz olasılığı güçlenir.
4.
Gelişimsel Nedenler
- ay civarı motor beceriler hızla gelişir. Kafa ve bacak hareketleri bu dönemde daha kontrollü ve sık hale gelir.
- Hareket etmek bebeğin beyin gelişiminin ve kas koordinasyonunun bir parçasıdır.
5.
Duyusal Rahatsızlık veya Kaşıntı
- Nadiren de olsa, kafa kaşıntısı, saçlı deride tahriş, alerjik bir reaksiyon gibi duyusal rahatsızlıklar olabilir.
- Saç derisinde kızarıklık, pullanma, kabuklanma varsa bir çocuk doktoruna danışmak iyi olur.
Ne Yapabilirsiniz?
- Uyku rutini oluşturmak: Her gün aynı saatte ve aynı şekilde uykuya hazırlık yapmak (banyo, masaj, hafif müzik vb.).
- Gün içi uyarıcıları azaltmak: Günün ilerleyen saatlerinde aşırı ses, ışık, oyuncak gibi uyaranları azaltmak.
- Yorgunluk sinyallerini takip etmek: Göz ovuşturma, esneme, boş bakış gibi erken uyku ipuçlarını fark edip o sırada yatırmak.
- Rahatlatıcı temas: Uykuya geçişte sırtını okşamak, yanına uzanmak, ninni söylemek.
Reçete edilmeli çocuk doktoru tatafındanArkadaşlar rota aşısı sağlık ocağında yapılıyordu,yaptıranlar bilgi verirmi lütfen.ben alsam olurmu eczaneden gidip yaptırsam
Ben iki farklı eczaneden recetesiz aldım, hiç sormadılar bileReçete edilmeli çocuk doktoru tatafından
ayy hadi inşallahEki Görüntüle 3597454
O kadar heyacanlıyım ki hemen sizle paylaşmak istedim20 dk dır uyuyor. Gündüz uykusu kucak dışında hele sırt üstü Allahım mucize. Dua edin en az 1 saat uyusun mümkünse 2
Canım maalesef sönmüş balon gibi oluyor emzirme bitince. Eski halime pek donmüyorKızlar ya benim bu emzirme sürecinde göğüsleri çok sönük ve sarkık hale geldi ve bu durum beni ciddi rahatsız ediyor emzirme bittikten sonra eski haline kısmen de olsa döner mi sizde durumlar nasıl
Bana da pek donecek gibi gelmiyor ama süt tamamen gidince belki bir tık duzelir diye umut ediyorumCanım maalesef sönmüş balon gibi oluyor emzirme bitince. Eski halime pek donmüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?