2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
4.ay bir bitsin uyku eğitimi düşünüyorum aslında karşıydım uyku eğitimine ama ağlatarak eğitim değil de rutinler ve düzen oluşturma diyelim deneyeceğim bakalım Allah yardım eder inşallah

Aslında fincan, kaşık ve alıştırma bardağı dendi bugün inşallah hepsini bir deneyeceğim inşallah içebilir

Büyük kızım emerek uyuyordu, 13 aylıkken uyku eğitimi vermiştim. Eğitim dediğim; emzirip kucakta biraz mayıstırma, yatağına yatırıp pışpışlama. (Ağlatarak uyutmaya kesinlikle karşıyım.)

Oğlum genelde emerek uyuyor bazen de kundak yapıp sallıyorum. Uykuya dalmak için bir desteğe ihtiyaç duyuyor. Bence bu çok normal. Anne için yorucu olsa da bu zamanların keyfini çıkarmak istiyorum. Bi daha bu ayda olmayacak

{40 yasındayım. Ben bile bir yastığa sarılmadan yahut yastığı bacak arasına alıp yan yatmadan dalamıyorum. Bebeğim desteksiz uyusun düşüncem yok. }

Kızlar diş için çok mu erken alt damakta beyaz bir kabartı görüyorum sanki

Kızlar merhaba, size birkaç soru sormak istiyorum.

Öncelikle , bebeğim biraz küçük doğdu, kilo olarak da kendi persentilinde normal sınırda ama alt sınırda. 2 ay 10 günlük sayılır.
sadece anne sütü veriyorum, mamaya başlama kararı aldım günde 1 ya da 2 kere vereceğim. Aptamil denedim, bebeğim de mukuslu kaka ve gaz yaptı. Ben de araştırınca hipp in keçi sütlüsünü buldum. Onu bugün ilk defa deneyeceğim inş oğluma iyi gelir.

Benim gibi anne sütü artı mama giden var mı? Günde kaç kere kaç cc veriyorsunuz, akşam mı veriyorsunuz gündüz mü ? Kilo alımını anne sütü ile nasıl etkiledi paylaşır mısını.z? Bir de hipp kullanıp memnun olan var mı?

Kızlar bi de , oğlumun kilo alımı günlük 20 gram olarak kaldı anne sütü ile. Ben de sütüm azalır korkusu ile habire meme verip durdum habire. Yeter ki sütüm kesilmesin , zaten çok fazla kilosu yok diye düşündüm. Ama bu sefer de oğlum hep ama hep memede olmak , memede uymak istiyor. Emziği 3. Hafta vermeme rağmen, sadece uymadan önce ya da bazen anakucağında sallanırken ağzına alıyor ama o da canı isterse. Hatta son dönemde hiç istememeye başladı. Normalde babası da uyutabiliyorken artık sadece bende uyumak istiyor.

Sizce ileride bunun sıkıntısını çeker miyim? Daha küçük diye, hep istediği olsun güvende hissetsin diye uğraşıyorum, şimdiden bi şeyleri değiştirmeli miyim yoksa 3. Aydan sonra mı bi şeyler yapmalıyım

Dokuz ay boyunca seninleydi sadece seni bildi, güvendiği yerde olmak istemesi çok normal değil mi merak etme birsey olmaz, asıl güvensizlik hissi daha fazla huysuzluk yaratır, bı süre sen eşin dönüşümlü uyutun, ilk eşin denesin olmazsa sen devam et, korkma ne kadar böyle gidecek ki, oğlum dört yaşında, akşamlari kendisi gidip yatıyor, ne zaman bu evreye gectik bilmiyorum, bı gün siz gelmeyin dedi o gün son oldu

Canım günlük 20 Gr çok çok normal. Bebek memeye alışmaz zaten meme emmeye programlı doğar yani zaten olması gereken bu bu olmuyorsa bir sorun mu var diye bakmak lazım. Daha dünyaya geleli ne kadar oldu ki...

3 ay civarı bebek dogdugunun farkına yeni varır. Artık annenin ayrı bir birey olduğunu kendinin annenin bir uzvu olmadığını anlar bu da bebekte kaygı yaratır guvende miyim acaba her şey yolunda mı diye anneye düşkünlüğü artabilir bu da çok normal.

Mama bir ilaçtır, takviyedir doktor tavsiyesi olmadan baslanmaz hatta bazı doktorlar gereksiz yere bile mama verebilir. Eğer emmesi güzelse düzenli kilo alıyorsa (günlük en az 15/17 Gr) o zaman mamaya ihtiyaç yoktur. Bir gün kendi kendine ve deliksiz uyumaya vaslayacak bu biraz gelişim sürecine ve mizacına da bağlı.

İçin ferah olsun

Ben doymadığını düşünürsem veriyorum. Günde 1 bazen 2 oluyor bazende hiç gerek duymuyorum. Doymadığını mızmızlık+az çişli bez olunca anlıyorum. Aç çocuk uyumuyo çişli bez çıkmıyo ve huzursz oluyo hiç durmuyor. Sadece kilo için mama verme bence.

Ve bunlara ek uyku, uyumakta süt yapıyor bebişin uyuduğunda sende uyu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…