• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    233
Artık uyku düzenleri yavaş yavaş oturdu sanki benim oğlumda gece genelde hep belli saatlerde uyanıyor 😀
Bizim doktorumuz doğduğu hafta günlük 6 çay kaşığı zeytinyağı ver dedi.Şimdi aklıma geldikçe mamasına koyuyorum zaten iki günde bir kaka yapıyor o bile rutin oldu bizde 😀
Eğer biraz kilolu bir bebekse o bölgedeki yağ dokusundan dolayı pipi gömülebilir daha çok görülüyor hatta diyebilirim.
Ama kilolu olmasına gerek yok gömülmesin diye ben ilk oğlumda her bez değişimden bastırdım ne olur ne olmaz diye.
Maşallah çok sevindim güzel kilo almasına 🧿
Bizim doğumundan beri hep az kilosu bu ay daha da azaldı 10 gün sonra 4. Ay kontrolü var bakalım ne diyecek doktorumuz
Evet sanırım öyle artık otursun da yeter dediğimiz noktaya geldik zaten😅 valla bende sabah ve akşam bir çay kaşığı koyuyorum mamasına normalde o da düzenliydi sabah 7 de yapıyordu kakasını ama be olduysa bozuldu ve 2 günde bire çıktı kakada sanırım çarşamba yaptı bugün yapmadı yarın bekliyorum 😂 valla keşke bilseydim bir ay oldu düzenli bastırırdım bende ama şimdi her bez değişiminde bastırıyorum işte inşallah düzelir bir sorun olmaz. Bizde hep doğumdan beri az aldık hep alt sınırdaydı çok şükür bu ay açığı kapattık. Anne sütü ve mama ile mi gidiyorsunuz birde kaç cc veriyorsunuz?

Kızlar Allahını seven bu uyku gerilemesi midir ne zıkkımsa yardım etsin. Bütün gün ben ne yaşıyorum dedirtiyor bu bebe insana. Öyle bir uykuya direnme ki odaya girince ağlamaya başlıyor ayağıma ya da yatağına koymak zaten hak getire katılıyor bildiğin , kucağımda hoplatarak ninni söyleyerek bile ağlıyor bu kız .hayır bi de o kadar uğraş en fazla 1 saat uyuyor genelde 45 dk hadi tekrar o uykuyu uzatayım diyorum bütün gün kucağımda duruyor bitmiş ölmüş durumdayım ya aman fazla uykusu gelmeden yatırayım diyorum yok yatmıyor ki e bu sefer çok uykusu gelince de ağla ağla zaten uyumuyor , emmiyor bile .
valla napacağımı şaşırdım bu uyku gerilemesi bizi boğdu boğdu duvara attı .
Çığlıklar yardım çığlıklarııııı diyorum ……
Allah kolaylık versin bacım bizim gece uykuları fena değil de gündüz uykuları çok bozuldu.
Büyük oğlanı parka çıkarınca o da dışarda uyuyor dışarda tek uzun uykusu bu dediğin gibi diğerleri kısa kısa halbuki daha 4 aylık olmadık 8 gün var🤦🏼‍♀️

sezaryen olan canım anneler, göbekleriniz gitti mi acaba ? Benim doğumdan sonra baya gitmişti şimdi yeniden büyüdü sanki 5 Aylık hamileyim dikkat de ediyorum ama :(

4.ay atağı bizide yerlere serdi.. 3 gündür uykusu uyku değil mutsuz huysuz herşeye ağlıyo normalde sustuğu şeylere susmuyo oyalanmıyo.. ya sabır ya selamet diyerek sakin kalmaya çalışıyorum. Mentalim çökmeye başladı herşeye sinirlenip üzülesim var.. geçecek biliyorum ama geçerken bizdende bişeyler götürüyor. Uzun sürdü bu atak sanki ya daha kaç gün var?
Bunun dışında 4.ay kontrolümüzde 5600 gr 64 cm çıktı bnm minnoş. Zayıf ince uzun bi bebiş. Hemşire bunu kabullen artık dedi. Emziriyorum ek olarak duruma bağlı günde 1-2 defa mama veriyorum. Mamaylada almadıysa kilo daha almaz dedi. Böyle kilosu düşük seyreden bebeklerde tadımlara 4.ay başlıyoruz istersen başla dedi. Yoğurtla başladım çay kaşığının ucuyla verdim bi kaç kere. Suda verdim peşine birazcık. Mevsim meyvesi sebzesi verebilirmişim. 6.aydan sonra öğün yerine koycakmışız şimdilik tadımmış. Buharda sebze pişirme aparatı aldım yarın havuç pişircem nasipse. Bizde böyle işte. Yorgun bir anadan temmuz analarına selamlar 🤗 burda sizlerle olmak yalnız olmadığımı bilmek bana iyi geliyo.
Benim oğlum da ince uzun görünüyor çok kilo almadı ama bakalım 4.ay kontrolde ne olur 🥹
Tadımlara genelde 5.ayda başlanıyor aslında bu durumlarda siz nerde yaşıyorsunuz hiç duymamıştım 4.ayda tadım genelde bebeğin destekli ama dik oturmaya başlamasından sonra öneriyorlar

Evet sanırım öyle artık otursun da yeter dediğimiz noktaya geldik zaten😅 valla bende sabah ve akşam bir çay kaşığı koyuyorum mamasına normalde o da düzenliydi sabah 7 de yapıyordu kakasını ama be olduysa bozuldu ve 2 günde bire çıktı kakada sanırım çarşamba yaptı bugün yapmadı yarın bekliyorum 😂 valla keşke bilseydim bir ay oldu düzenli bastırırdım bende ama şimdi her bez değişiminde bastırıyorum işte inşallah düzelir bir sorun olmaz. Bizde hep doğumdan beri az aldık hep alt sınırdaydı çok şükür bu ay açığı kapattık. Anne sütü ve mama ile mi gidiyorsunuz birde kaç cc veriyorsunuz?
Bizim kaka doğduğundan beri 2 gün hiç sekteye uğramadı ama öyle olunca baya çok yapıyor hep beline kadar😀
Ben gece uykusu öncesi her gün yıkıyorum bence etkisi var yıkadığımı anlıyor gece olduğunu biliyor sanki daha iyi uyuyor geceleri🫠
Evet canım anne sütü ve mama ama hep meme istiyor mamayı gönülsüz yiyor günde 3 -4 kez 90 ml veriyorum gece zaten hiç mama almıyor sadece emiyor ve mamaların kimisi bitiyor kimisi bitmiyor iş burda yine benim sütümün yağsız olmasına çıkıyor sanırım 😔
Oğlumun 3.ayda boyu 63 cm kilosu 5700 grdı senin minişin 3.ay ve 4.ay boy kilosu nasıl?

sezaryen olan canım anneler, göbekleriniz gitti mi acaba ? Benim doğumdan sonra baya gitmişti şimdi yeniden büyüdü sanki 5 Aylık hamileyim dikkat de ediyorum ama :(
Benimde kocaman bir göbeğim var ve ikinci doğumum ikisinin arasında 20 ay var öyle olunca vücut toparlanamadı 🥲
Doğumdan 20 gün sonra sadece 1 kg fazlam vardı şimdi 6 kg fazlam var dikkat etmeye çalışıyorum ama çok zor olmuyor sanki😔

Gündüz sağmak boşuna çok az süt oluyor onu emzirebildiğin kadar emzir. Benimki de senin gibi 40 60 ml olmuyor bile gündüz. Gece 22 23 itibari ile sağım yaparasan çok oluyor o zaman. Geceleri benimki memede çoğu zaman uykuda kalıyor bir meme anca emiyor. O yüzden sağımı gece yapıyorum. Hem gece içmesi için hem de gündüz iki öğünlük oluyor sütümüz. Öğünler 120 ml değil tabiki 60 80 ml arası oluyor. Hiç yoktan iyidir gündüz biraz da emse gündüz süt ihtiyacını gidermiş oluyor bence. Üzerine mama takviye veriyorum.

Gece sağımımın birinde iki meme toplam 150 170 civarı oluyor bazen ama genelde 120 ml süt. Sonraki sağımlarda miktar azalıyor. 80 60 oluyor. Gece uyanmazsa bile ben 3 saatte bir uyanıp sağım yapıyorum. Gündüz de hep mama verdim sütüm yok diye kaygılanmıyorum.

Benim de boyum seninki kadar. Bebeğinin boyu kaç? Bizim gebelik takibinde de FL miz kısa çıkıyordu. 3. Ay kontrolünde 60 cm idi.4 aya daha giremedik bakalım kaç olacak.
Gece sagmamistim hiç çünkü gece uyanıp emiyor ama bu deniyeyim canım fazla çıkarsa en azından dediğin gibi gündüz bir iki öğün süt içmiş olur

Bizim kaka doğduğundan beri 2 gün hiç sekteye uğramadı ama öyle olunca baya çok yapıyor hep beline kadar😀
Ben gece uykusu öncesi her gün yıkıyorum bence etkisi var yıkadığımı anlıyor gece olduğunu biliyor sanki daha iyi uyuyor geceleri🫠
Evet canım anne sütü ve mama ama hep meme istiyor mamayı gönülsüz yiyor günde 3 -4 kez 90 ml veriyorum gece zaten hiç mama almıyor sadece emiyor ve mamaların kimisi bitiyor kimisi bitmiyor iş burda yine benim sütümün yağsız olmasına çıkıyor sanırım 😔
Oğlumun 3.ayda boyu 63 cm kilosu 5700 grdı senin minişin 3.ay ve 4.ay boy kilosu nasıl?
Ay evetttt o beline kadar olayını çarşamba günü yaptığı kakada yaladık bırak beli göbeğine kadar bile gelmişti kakadan pipi gözükmüyordu😂😂 ya ben gece bir türlü yıkamaya cesaret edemiyorum üşütürüm diye. Ama bizimki de 8/9 arasıuyumsya alıştı o saatlerde bende hep aynı rutini yapmaya özen gösteriyorum. Sadece uyuma şekli ve uykuya dalmadı çok zor oluyor memede ve sallanarak uyuyor ensede o sallanma hareketi yoksa uykuya geçemiyor buna çözüm bulmam lazım🫠 bizimki sütüm solu dolu grlsede illa mamada içiyor hatta emip doyuyor süt hala var arkadan mama teklif ediyorum içiyor hiç hayırı yok😂3. Ayda 5380 62 cm 4. Ayda 6840 64 cm canım

Bir sorun olmasın da çok iri olmasınlar ne yapalım 😔 Bir de doktor ezikledi beni, siz de uzun değilsiniz bebekten beklentimiz belli bir noktada gibi bir şey söyledi hem de eşimin yanında 😑 Boyum 158 ama sanki kısa kadınların uzun çocukları olmuyor. Bakalım bir dahaki aya uzar biraz daha inşallah. Ben de yan çevirmeye çalıştım hep ama bir noktadan sonra baktım düzleşmeye başladı engel olamadım :( Bıngıldakla alakası olmadığını ben de sanmıyorum sanki bıngıldak kapanınca aniden yuvarlak mı olacak. O yüzden tuhafıma gitti sorayım dedim.
Halt etmiş o. Benim annem Adile Naşit, kardeşim Tarık Akan gibi. Yanyana çok komikler. 😂

Salı günü bizim 4. Ay aşıları vardı. Önce aile hekimi bi muayene etsin dedi hemşire. Sonra boy -kilo takibi yaptı. Güzel kilo almış ama pek uzamamış dedi. Geçen aydan bu yana 1 cm uzamış. Şu an 65 cm.

Osman Gönülal hoca 4. Ay kilo alımını şu şekilde açıklıyor. Genelde doğum kilosunun 2 katına çıkmış olmasını bekleriz. 3.500 gr dogduysa, 4. ayda 7 kg olması lazım gibi. Ama doğum kilosunun yarısı kadar aldıysa da bizim için kafidir diyor.

Her çocuğun gelişimi kendine özel. Şöyle olmalı diye bize sunulan bilgiler sonuçta genel kabul görmüş bilgiyi ifadede ediyor. Kendi persentilinde tutarlı bir yükseliş eğrisi varsa, önemli olan bu. 🌺

Aynı hoca, ek gıdaya başlangıç konusunda da bebeğin mama sandalyesinde dik konumda oturabiliyor olmasını şart koşuyor.

Son düzenleme:
Kızlar selamlar herkese 😊 Keyifler yerindedir herkesin umarım. Bende de meme reddi başladı özellikle gündüzleri nadiren alıyor uykuluyken bile nasıl anlıyorsa veremiyorum. Geceleri alıyor bir tek. Onun haricinde bir şekilde idare ediyoruz ama en çok kafa şekli gözüme takılıyor. Kafasının arkası düz. 4 ay kontrolüne gittik geçen hafta. Doktora sorduğumda bıngıldağı kapanacak ondan dedi ama var mı böyle başının arkası düz olan. Sanki öyle kalacakmış gibi geliyor :/
Oğlumun kafası düz değil ama yatarken başı sağa sola düştüğü için yüzünde belli bi asimetri vardı. Hep hep sırt üstü yatsa da başı genelde aynı tarafa dönüyor. Bir süre diğer tarafa dönmesi için basının yanına engel koydum da biraz toparladı.

Hala kafasının şekli olsun, yüzü olsun asimetri seziyorum. Ama şu an kafaları nihai şeklini almadı. (Kranial tedaviler bile en erken 3 aylıkken başlıyor, 3-18 aylar arası yapılıyor. Ayrıca şekil bozukluğu sebebiyle 6. Aya kadar egzersiz ve aktivitelerle sonuç alınabiliyor.)

Bu ayda yatakda dönme becerisi de gelişeceği için ve bu aydan itibaren kucakta canlı destekle oturma, minik minik mama sandalyesinde denemeler yapmaya başladıkça dik durulan süre arttığından baş şeklinin dengesini bulması kolaylaşacak.

Bugün 4.ay aşılarını olmaya gittik tartı ve boyuna da baktı 5950 gr 63 cm , boyu iyi ama az kilo almıs tam alt sınırdan . Meme reddi oldugu için biberonda veremıyorum memeyi tamamen bırakırsa diye . Nasıl sağdığım süt ya da mama verebilirim . 2 3 hafta Eds yaptım çok uğrastırıcı tek basıma olmuyor büyüdü artık , kaşık biberon denedim her tarafına döküyor yarısı boşa gidiyor . Biraz doymuyor gibi geliyor yani emdikten sonra memeden mutlu ayrılmıyor huzursuz yavrum ama nasıl vereceğim onu düşünüyorum bir fikri olan var mıdır 😔

Bugün 4.ay aşılarını olmaya gittik tartı ve boyuna da baktı 5950 gr 63 cm , boyu iyi ama az kilo almıs tam alt sınırdan . Meme reddi oldugu için biberonda veremıyorum memeyi tamamen bırakırsa diye . Nasıl sağdığım süt ya da mama verebilirim . 2 3 hafta Eds yaptım çok uğrastırıcı tek basıma olmuyor büyüdü artık , kaşık biberon denedim her tarafına döküyor yarısı boşa gidiyor . Biraz doymuyor gibi geliyor yani emdikten sonra memeden mutlu ayrılmıyor huzursuz yavrum ama nasıl vereceğim onu düşünüyorum bir fikri olan var mıdır 😔
Bardakla vermeyi denedin mi genelde öyle yapın diyorlar eğer biberondan dolayı meme reddi olur korkusu varsa. Ben kaşık biberonu 40 günlük olana kadar kullandım çok zor yani sürekli dökülüyor dediğin gibi sonra biberona geçtim. Hala mama biberon ve meme ile gidiyoruz. Yani bardak ile vermeyi deneyebilirsin çünkü artık aldıkları süt miktarıda az değil 120 ml mama damla damla verilmez bitmez o beslenme. Yada çok yavaş akışlı ile biberon denemesi yap önce meme arkasından biberon verip.

Malesef 😐 9 yaşındaki oğlum anne hala göbeğin var hani doğumdan sonra normale döncekti diyor 😒 ama kilo fazlamda var yani. Diğerlerinde çok hızlı eski kiloma dönmüştüm bunda öyle olmadı. 30 lu yaşlar başkaymış 🙈 ek gıdaya başlayalımda yeme içmemize çeki düzen veririz. Süt artsın çabasındayım hala ben. Ne kadar emzirsem kardır.
Benim oğlum da ince uzun görünüyor çok kilo almadı ama bakalım 4.ay kontrolde ne olur 🥹
Tadımlara genelde 5.ayda başlanıyor aslında bu durumlarda siz nerde yaşıyorsunuz hiç duymamıştım 4.ayda tadım genelde bebeğin destekli ama dik oturmaya başlamasından sonra öneriyorlar
İstanbulda yaşıyorum ben. Büyük oğlumda böyle alt sınırdan büyüyen bebekti onada öyle yapmştık. Kaşığın ucuyla yoğurt verdim öğün yerine geçmez zaten. Oturmasıda destekli oturuyor ama dik değil henüz. Bilemiyorum en doğrusu ne ama mantığıma uydu hemşirenin söyledikleri. 3 gün yoğurt verdim kaşığn ucuyla bugnde buharda pişirdiğim havucu zeytinyağıyla karıştırıp verdim oda azcık kaşığın ucuyla. 3 günde böyle devam ederiz bakalım.

Benimkinde de meme reddi yeni oldu valla ben gece emziriyorum bol bol gündüz de uykuya dalacağı zaman veriyorum meme, onun harici 3 saatte bir gündüz mama yiyor 150ml ya da 120ml

Sezeryan yerimin acısından dolayı hep geri yaslanarak emziriyorum zaten. Bazıları sırtüstü yatarak emzirin demiş başka konu başlıklarında. Onu başarabileceğimi sanmıyorum burnu falan kapanır allah korusun 🤦🏼‍♀️ biraz daha yatar pozisyona geçmeye deneyeyim başarabilirsem
Ben bir müddet silikon uç ile emzirmiştim.Tazyik bitince çıkarıp normal veriyordum.İşe yaramıştı.Ama dikkat et sadece tazyik bitene kadar kullan ona alıştırıp meme reddi yapmasın

Emerken minik 2 ml olan enjektör ile verdim ben bir süre memeyi iyice turuna kadar eds gibi ama daha az uğraşıtırıyor hem memeye de sürekli uyarı verirsin yani sütün de etkilenmez mama yerken.
Ya da ellerini güzelce yıkayıp serçe parmağını emdirip kenardan enjektör ile verebilirsin ben ilk oğlumda bu ikisini denemiştim.

Ay evetttt o beline kadar olayını çarşamba günü yaptığı kakada yaladık bırak beli göbeğine kadar bile gelmişti kakadan pipi gözükmüyordu😂😂 ya ben gece bir türlü yıkamaya cesaret edemiyorum üşütürüm diye. Ama bizimki de 8/9 arasıuyumsya alıştı o saatlerde bende hep aynı rutini yapmaya özen gösteriyorum. Sadece uyuma şekli ve uykuya dalmadı çok zor oluyor memede ve sallanarak uyuyor ensede o sallanma hareketi yoksa uykuya geçemiyor buna çözüm bulmam lazım🫠 bizimki sütüm solu dolu grlsede illa mamada içiyor hatta emip doyuyor süt hala var arkadan mama teklif ediyorum içiyor hiç hayırı yok😂3. Ayda 5380 62 cm 4. Ayda 6840 64 cm canım
Ben sallama olayını büyük oğlumda yaptım çok zor bıraktık 1.5 yaşında o yüzden tövbe ettim bu bebeğimi de herkese dedim kucakta severken bile sallama yok diye ilk iki ay evin içinde gezerken kucağımda uyuttum.
Şimdi gündüz aynı şekilde kucakta uyuyor popoya hafif pış pış ile gece de mayışınca yatağına koyup yanına uyku arkadaşını veriyorum ona alıştı bir iki pış pış yapıyorum dalıyor hemen şükür.
Ben birincinin uykusundan çok çektim rabbim bana yardım etti de ikinci oğlum böyle oldu diyorum şükürler olsun.
Büyük oğlum 24 aylık hala kucakta ve zor uyuyor herkes yenidoğan bebekten daha zor diyor ki öyle.
Şu uyku gerilemesi geçince sende araştırıp sallamayı bırak derim canım.
Ama maşallah çok güzel kilo alımı 🧿bizde dediğim gibi mama hiç yok gibi sabahtan beri toplam 200 ml mama içti gece zaten hiç içmiyor 🥲

Kızlar Allahını seven bu uyku gerilemesi midir ne zıkkımsa yardım etsin. Bütün gün ben ne yaşıyorum dedirtiyor bu bebe insana. Öyle bir uykuya direnme ki odaya girince ağlamaya başlıyor ayağıma ya da yatağına koymak zaten hak getire katılıyor bildiğin , kucağımda hoplatarak ninni söyleyerek bile ağlıyor bu kız .hayır bi de o kadar uğraş en fazla 1 saat uyuyor genelde 45 dk hadi tekrar o uykuyu uzatayım diyorum bütün gün kucağımda duruyor bitmiş ölmüş durumdayım ya aman fazla uykusu gelmeden yatırayım diyorum yok yatmıyor ki e bu sefer çok uykusu gelince de ağla ağla zaten uyumuyor , emmiyor bile .
valla napacağımı şaşırdım bu uyku gerilemesi bizi boğdu boğdu duvara attı .
Çığlıklar yardım çığlıklarııııı diyorum ……
Benim bebeğim de öyle maalesef. Gece iyi uykusu ama gündüzleri sizin gibiyiz. Çözüm bulunca buraya yazar mısın?

4.ay atağı bizide yerlere serdi.. 3 gündür uykusu uyku değil mutsuz huysuz herşeye ağlıyo normalde sustuğu şeylere susmuyo oyalanmıyo.. ya sabır ya selamet diyerek sakin kalmaya çalışıyorum. Mentalim çökmeye başladı herşeye sinirlenip üzülesim var.. geçecek biliyorum ama geçerken bizdende bişeyler götürüyor. Uzun sürdü bu atak sanki ya daha kaç gün var?
Bunun dışında 4.ay kontrolümüzde 5600 gr 64 cm çıktı bnm minnoş. Zayıf ince uzun bi bebiş. Hemşire bunu kabullen artık dedi. Emziriyorum ek olarak duruma bağlı günde 1-2 defa mama veriyorum. Mamaylada almadıysa kilo daha almaz dedi. Böyle kilosu düşük seyreden bebeklerde tadımlara 4.ay başlıyoruz istersen başla dedi. Yoğurtla başladım çay kaşığının ucuyla verdim bi kaç kere. Suda verdim peşine birazcık. Mevsim meyvesi sebzesi verebilirmişim. 6.aydan sonra öğün yerine koycakmışız şimdilik tadımmış. Buharda sebze pişirme aparatı aldım yarın havuç pişircem nasipse. Bizde böyle işte. Yorgun bir anadan temmuz analarına selamlar 🤗 burda sizlerle olmak yalnız olmadığımı bilmek bana iyi geliyo.
Mamanı da değiştir istersen. Başka mama da dene.
Bizde Bebelac işe yaramıştı.
Oğlumun kafası düz değil ama yatarken başı sağa sola düştüğü için yüzünde belli bi asimetri vardı. Hep hep sırt üstü yatsa da başı genelde aynı tarafa dönüyor. Bir süre diğer tarafa dönmesi için basının yanına engel koydum da biraz toparladı.

Hala kafasının şekli olsun, yüzü olsun asimetri seziyorum. Ama şu an kafaları nihai şeklini almadı. (Kranial tedaviler bile en erken 3 aylıkken başlıyor, 3-18 aylar arası yapılıyor. Ayrıca şekil bozukluğu sebebiyle 6. Aya kadar egzersiz ve aktivitelerle sonuç alınabiliyor.)

Bu ayda yatakda dönme becerisi de gelişeceği için ve bu aydan itibaren kucakta canlı destekle oturma, minik minik mama sandalyesinde denemeler yapmaya başladıkça dik durulan süre arttığından baş şeklinin dengesini bulması kolaylaşacak.
Bebeğimin doğuştan kafasının arkası aşırı dengesizdi. Ne yaptıysak geçmedi düzelmedi aksine daha da kötüleşti. Beyin ve sinir cerahisine gittik ordan da kask için yönlendirdiler. Kraninal merkezinede ölçülerden sonra, bir buçuk ay sonra gelin denildi. Eşit derecede sağa ve sola yatıın, kafasının arkasına asla bir şey koymayın yatınca, gündüzleri sürekli timmy time yaptırın dediler ama nerde o pozisyonda 10 dk bile durmuyor. Sağa sola yatırdığımda da ya yüzüstü dönüp uyanıyor ya da sırtüstüne dönüyor, arkasına yastık koymama rağmen bir şekil kafasını çeviriyor.
Benimki de sağdığım sütü biberonla bazen sonuna kadar içmiyor. Tatlı kaşığı ile içiriyorum, geçen kaşık almaya kalmadım, üşendim. Biberonun başlığını çıkarıp bardak gibi içirmeye çalıştım içti ki çay bardağı ile daha rahat içebilirdi.
Sütünü az miktarda çay bardağına koyarak içirmeye çalışabilirsin.

Ben sallama olayını büyük oğlumda yaptım çok zor bıraktık 1.5 yaşında o yüzden tövbe ettim bu bebeğimi de herkese dedim kucakta severken bile sallama yok diye ilk iki ay evin içinde gezerken kucağımda uyuttum.
Şimdi gündüz aynı şekilde kucakta uyuyor popoya hafif pış pış ile gece de mayışınca yatağına koyup yanına uyku arkadaşını veriyorum ona alıştı bir iki pış pış yapıyorum dalıyor hemen şükür.
Ben birincinin uykusundan çok çektim rabbim bana yardım etti de ikinci oğlum böyle oldu diyorum şükürler olsun.
Büyük oğlum 24 aylık hala kucakta ve zor uyuyor herkes yenidoğan bebekten daha zor diyor ki öyle.
Şu uyku gerilemesi geçince sende araştırıp sallamayı bırak derim canım.
Ama maşallah çok güzel kilo alımı 🧿bizde dediğim gibi mama hiç yok gibi sabahtan beri toplam 200 ml mama içti gece zaten hiç içmiyor 🥲
Yaaaa ne kadar güzel maşallah darısı bize inşallah bu gece çünkü hem aşılar hem uyku gerilemesi mi neyse bitirdi bu saat oldu doğru düzgün dalamada ki gündüz uykularına çok dikkat ediyorum yorgun yatırmıyorum. Uyku arkadaşı aldım bizimki onu yemeyi tercih ediyor. Aslında başta bizde hep öyle uyutuyorduk sonra ne olduysa ipin ucu kaçtı geçen gece eşim uyuturken kolunu emip morarttı😅 yani tamamen ona odaklı uyku geçişi nasıl düzelir bilmiyorum. Uyku arkadaşına nasıl alıştırdınız ya😂
Çok şükür doğduğundan beri olan arayı kapattı aslında. Sütünüz yetiyor demek ki aç omsa mamayı içmez mi ? Siz şimdi 2.daha tecrübelisiniz sonuçta ben sadece fikir yürütüyorum 😊

Back
X