- 31 Mart 2025
- 132
- 127
- 18
- 36
- Konu Sahibi Prettywomaan
- #4.541
Başınız sağolsun. Allah diğer aile üyelerinize ve size uzun ömür versin.Dün babamı kaybettim cenaze işlemleri bugün yapılacak sizce mezarlığa gitmemde bi sakınca olur mu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başınız sağolsun. Allah diğer aile üyelerinize ve size uzun ömür versin.Dün babamı kaybettim cenaze işlemleri bugün yapılacak sizce mezarlığa gitmemde bi sakınca olur mu
canım benim rabbim sabırlar versin cok üzüldümBen bebeğimi düşürdüm 8+4 günlükken
Ense kalınlığı (NT) ölçümü yapılıyor ultrasonda gitmenizde fayda var. İlk detaylı ultrason diye geçiyorKızlar benim 9+4 12.hafta da doktor muayeneye çağırdı bazı testler yapılacakmış bu testler ne neden yapılıyor her yerde o kadar çok bilgi var ki şunu yap bunu sakın yapma ultrason altına o kadar girme diye beni de yiyip bitiriyorlar sizce neler yapmalıyım hamilenin halinden en iyi hamile anlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız rica etsem
Başınız sağolsun. Rabbim sizlere hayırlı, uzun ömür versin. Konu baba olunca ne denir ki.. Kalbinizi dinleyinDün babamı kaybettim cenaze işlemleri bugün yapılacak sizce mezarlığa gitmemde bi sakınca olur mu
Canım geçmiş olsun hamilelikte tansiyon zaman zaman dalgalanabiliyormuş özelliklede 12. Haftadan sonra vücut daha çok değiştiği için baş dönmesi halsizlik gibi şikayetler normal olabiliyomuş doktor söylemişti senin tansiyonun normalde düşük olduğu için 13/8 sana yüksek gibi gelmiş ama 13/8 zaten normal tansiyon değeri ama yinede doktorunu bilgilendir kendini fazla yorma bol su iç ara ara bişeyler yemeye çalışKizlar bişey sorabilirmiyim
Benim normal hayatta tansiyonum hep düşüktür.buyuk tansiyon 12/8 bile olsa basim ağrır sabah uyandigimdan beri halsizlik ve baş dönmesi vardı tansiyonum düştü sandım 13/8 çıktı limonlu su falan içtim düzeldi şimdi yarın doktor kontrolünde doktora söyleyeyim mi bu durumu 12+2 günlük hamileyim ilk defa oluyor
Merhaba canım. ben diyetisyenle çalısıyorum. ama yapamıyorum cok fazla, bende 77 ile hamile kaldım şuan 12+4 üm 75 kiloyum ( diyetten degil de baştaki iştah kaybından kilo verdim )Kızlar 10+4'üz ama çoktan 1 kilo almışım belki fazlası bile var. Yürüyemiyorum spor yapamıyorum sağlıklı beslenemiyorum. Zaten 74 ile hamile kaldım. Çok kilo almaktan korkuyorum. Mide bulantılarım hafifledi bazen çok zorluyor. Kokular yine tiksindiriyor. Çok özledim sebze yemeği çorba vs... Napabiliriz yardımcı olur musunuz? Diyetisyenle çalışanlar bir günde neler yiyorsunuz
canım dr'a mutlaka danış sende farklı giden seyrinde olmayan her şeyi bilmesinde fayda var. Geçmiş olsun. Su içmeyi ihmal etme rabbim şifa versin dikkat et kendine.Kizlar bişey sorabilirmiyim
Benim normal hayatta tansiyonum hep düşüktür.buyuk tansiyon 12/8 bile olsa basim ağrır sabah uyandigimdan beri halsizlik ve baş dönmesi vardı tansiyonum düştü sandım 13/8 çıktı limonlu su falan içtim düzeldi şimdi yarın doktor kontrolünde doktora söyleyeyim mi bu durumu 12+2 günlük hamileyim ilk defa oluyor
canımm çok teşekkür ederim ben de son haftaya kadar kilo bile almamıştım birden 1 kilo aldığımı gördüm. Keşke bu yazdıklarının hepsini yiyebilsemmMerhaba canım. ben diyetisyenle çalısıyorum. ama yapamıyorum cok fazla, bende 77 ile hamile kaldım şuan 12+4 üm 75 kiloyum ( diyetten degil de baştaki iştah kaybından kilo verdim )
Neler yiyorum; Sabah bir yumurta çeyrek avakado 2 ceviz domates salatalık 5 zeytin 1 dilim peynir 2 dilim tam bugday ekmeği
Öğlen : Bir kase corba balık/ kofte / hindi salata
Aksam Bir kase corba Sebze yemeği yogurt Bir dilim ekmek. / Sebze yerine 8 kaşık nohut fasulye mercimek olabilir.
Genelde sabahları sabit oluyor.
Ara öğünde 5 er tane kaju badem fındık ( çig ) + incir 1 tane meyve
Haftada bir sütlaç kazandibi gibi tatlılar.
haklısın inan zaten mide bulantısı ile diyetisyene gitmek mantıklı olmuyor. Mide bulantıların azaldıkça yiyebildiklerini sağlıklı seçmeye calısırsın. Bende uzun zamandır yumurta yiyemiyrdum ki cok severim :) daha bu hafta yumurta üzerine karabiber kırmızı tozbiber ile anca yemeye başladım Rennie duo ve prillam olmasa yiyemem midem cok ekşiyor :)canımm çok teşekkür ederim ben de son haftaya kadar kilo bile almamıştım birden 1 kilo aldığımı gördüm. Keşke bu yazdıklarının hepsini yiyebilsemmevde kendim yemek yapamıyorum soğan vs kavuramıyorum o çok kötü oluyor
aslında ne faydalı ne değil bizlerde biliyoruz diyetisyen işin destek kısmı gibi bence. bu süreçte ben de yumurtayı yeni yeni yemeye başladım onu da katı yiyebiliyorumhaklısın inan zaten mide bulantısı ile diyetisyene gitmek mantıklı olmuyor. Mide bulantıların azaldıkça yiyebildiklerini sağlıklı seçmeye calısırsın. Bende uzun zamandır yumurta yiyemiyrdum ki cok severim :) daha bu hafta yumurta üzerine karabiber kırmızı tozbiber ile anca yemeye başladım Rennie duo ve prillam olmasa yiyemem midem cok ekşiyor :)
Gececek insallah ya sabret bakalım.
Diyetislenlerin sabah tabakları sabit öğle akşam bir protein bir sebze grubu olarak degişiyor. bulantıların geçse bile para veermeye cok deger olmuyor. :) bence :)
Zayıflama sürecinde hazır menüler yap geç kontrol altında olmak vs güzel oluyor ama işin içine gebelik girince gerçekten dediğin gibi analık sabır işi yani :) bulantı tiksinti mide yanması ekşimesi halsizlik girdap gibi...aslında ne faydalı ne değil bizlerde biliyoruz diyetisyen işin destek kısmı gibi bence. bu süreçte ben de yumurtayı yeni yeni yemeye başladım onu da katı yiyebiliyorum
geçecek ya valla sabrediyorum annelik diyorum sabır işi
bu süreçte karbonhidrat katı şeylere çok yöneldim midem bastırsın diye ama artık yavaş yavaş geçmek istiyorum. dün ilk defa tavuk yiyebildim mesela o kadar zor ki
ay resmen aynıyıızz ben de aynı şeylerden tiksiniyorum bir de ek olarak et kıyma vs. görmek bile istemiyorumZayıflama sürecinde hazır menüler yap geç kontrol altında olmak vs güzel oluyor ama işin içine gebelik girince gerçekten dediğin gibi analık sabır işi yani :) bulantı tiksinti mide yanması ekşimesi halsizlik girdap gibi...
Bende yağlı et tavuk tiksindim. biber sogan kokusu aşırı tiksindiriyor. ne yesem midem ekşiyor. ama azaldı cok şükür son 1 bucuk haftadır bi can geldi :) Henüz tavuk yemeyi denemedim. Balık ben yapmazsam yiyebiliyorum. yumurtada dediğin gibi katı olursa o zaman yeni yeni :) Şuan severek tek yediğim şey ayva :) ve armut :) onun dışında herşey tatsız tutsuz :) boyle hasta olursun ateşli ateşli annen sana zorlada olsa sunu ye der ve onun tadı berbat gelir ya tam oyle bi his :)
ben zeytin yağını cok severim kokusu beni cok etkilemişti. hala daha yemeklere kullanırken işkence gibi ya :)ay resmen aynıyıızz ben de aynı şeylerden tiksiniyorum bir de ek olarak et kıyma vs. görmek bile istemiyorumçok şükür bulantım dalgalanıyo bir gün iyiyse bir gün biraz zorluyo ben yapmadığım ısıtmadığım sürece yemek yiyebiliyorum. mide yanmam çok arttı bu sürede ama olsun. çok kilo almak istemiyorum açıkçası en fazla 10-15 kilo alsam yeter onun için çabalıyorum kilo almaya çok müsaitim çünkü
bence biraz daha kendimize gelip normale dönersek az cok sağlıklı beslenmeye dikkat edersek ben cok kilo alacagımızı düşünmüyorum zaten bebegin ihtiyacı ile birlikte 8-10 arası ideal diyorlar. bende kafamda 10 kilo diye şartladım :) birde allah derman versede yürüyüşe gidebilsek keşke. ben mütemadiyen yatmak istiyorum. İşe gitmek masa başında durmak bile işgence hahahah evet sorma bi heves hamile pilates videolarını ekledim listeye bugün enerjim gelmiş gibiydi yürüyüşte yapayım diyodum ama nerdeeeben zeytin yağını cok severim kokusu beni cok etkilemişti. hala daha yemeklere kullanırken işkence gibi ya :)bence biraz daha kendimize gelip normale dönersek az cok sağlıklı beslenmeye dikkat edersek ben cok kilo alacagımızı düşünmüyorum zaten bebegin ihtiyacı ile birlikte 8-10 arası ideal diyorlar. bende kafamda 10 kilo diye şartladım :) birde allah derman versede yürüyüşe gidebilsek keşke. ben mütemadiyen yatmak istiyorum. İşe gitmek masa başında durmak bile işgence
öğle arası yarım saat yürüyorum. ama oda arkadaşın zor ile nefes nefese:)
bi yerden sonra kırılacağını düşünüyorum bu hisler hep böyle gitmezdir insallah :) bazıları çok enerjik maşallah darısı bize olsun :) alirıza bey gibi oturup klamayız insallah :)hahahah evet sorma bi heves hamile pilates videolarını ekledim listeye bugün enerjim gelmiş gibiydi yürüyüşte yapayım diyodum ama nerdeee![]()
Valla ben mide bulantısı yaşamıyorum ama çok enerjik biriydim hamilelik öncesi şuan öyle hantal biriyimki sürekli yatasim geliyor uyku değil ama vücudum çok halsiz tuvalete zor gidiyorumbi yerden sonra kırılacağını düşünüyorum bu hisler hep böyle gitmezdir insallah :) bazıları çok enerjik maşallah darısı bize olsun :) alirıza bey gibi oturup klamayız insallah :)
bu hislerde tek olmadığımı bilmek güzel :) ne yemek yapasım var ne yürüyesim var makineye çamasır atasım yok ütü birikti evin tozu alınacak umrumda degil :) tek yaptığım sadece yatmak istiyorum. Düşünesim bile yok :) akhsddhfalksf :) Çocuklu hamile anneler ne yapıyor acaba bu hevessizlikle :) ben perişanım :)Valla ben mide bulantısı yaşamıyorum ama çok enerjik biriydim hamilelik öncesi şuan öyle hantal biriyimki sürekli yatasim geliyor uyku değil ama vücudum çok halsiz tuvalete zor gidiyorumsabah uyndigimda diyorum şunları falan yapacam ama nerde vücut çöküyor hemen