Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    145
Kızlar günaydın
Bana bugün ağlama perileri geldi sabah sabah ahahaha ay çok sinirlerim bozuk gülsem mi rahatlasam ağlasam mı rahatlasam karar veremiyorum
Benimde kocam battı bana bugün sabah deli gibi saçlarım dikelmiş kalktım
Pilatesten çıktım şimdi sakinleştim enerjimi attım
dua etsin pilatese gittim

Bebek büyüdükçe o korku git gide azalıyor açıkçası. Başka çaresi de yok :)

Kızlar 19. Haftada detaylı ultrason yapılır mı? Yaşadığım şehirde perinatolog yok haftaya İstanbula gidicem gitmişken bir perinatoloğa gitmek istiyorum bir daha fırsatım olmaz

Merhaba kızlar göbeğinizde kıllanma oldu mu hiç benim var şuan acaba hormonlardan mı yoksa başka bir nedeni mi var ki merak ettim gözüme de tuhaf geliyor geçer inşallah
İlk gebeliğim bir kız bir erkekti aşırı kıllanmam oldu ve vücudumda pigmentasyon artışı vardı. Zaten esmerim iyice zenciler gibi olmuştum. Doğumdan sonra eski haline geldi.
Bu gebeliğim kız ama yine de kıllanma var. Ve yine kararmaya başladım bu gebelikte sivilce problemimde hiç bitmedi. Anlayacağın cinsiyetten ziyade hormonlarımızla alakalı bence Allah tan doğumdan sonra geçiyor

Mart ayında kesinlikle uzun kollu giydirirsiniz ilk bebeğimde kısa kola haziranda geçmişim ve evimiz çok sıcak güney cephe full güneş içinde bir ev olmasına rağmen. Bi arkadas sadece kısa aldım demiş ama bence uzun kesinlikle alınmalı. Mart nisanda kesin uzun giyerler mayısta evin durumu havanın durumuna göre değişir haziranda yavaştan kısalara geçilir. Bu arada gelen hediyeler genelde büyük oluyor bana hiç 0-3 ay hediye gelmedi ilk bebeğimde. Ama anneniz kaynananız sizle iletişim halinde olarak 0-3 ay alabilir onun dışındakiler genelde biraz büyük getiriyorlar. Aslında 2. Cocuk olacak benim ama o zaman doğum ekim sonuydu kışa giriyordu şimdi mart olduğu için yine ne alacağımı ben de tam kestiremedim. Mart fotoğraflarında tulumun üzerinde yelek olan çok fotoğrafı var. O yüzden 0-3 aylık alışverişte içine kısa kollu veya sıfır kollu zıbın üzerine uzun kollu alt üst takım veya uzun kollu tulum şeklinde yapmayı düşünüyorum. 3-6 aya o zamanın mevsimsel şartına göre karar vereceğim. Oğlumda daha doğmadan 0-3 3-6 ve 6-9 alışverişi yapmıştım. Hatta genelde çok beğendiğim kıyafetleri bilerek 3-6 falan almıştım 0-3te çok giyemez diye. Ama full kış ayı olduğu için mevsimsel fark olmadığından sıkıntı olmadı. Şimdi beğendiğim bi kıyafeti 3-6 alsam belki sıcaklara denk gelecek ve hiç giyemeyecek diye riske atmayıp hiç almayım en iyisi dedim. Bence 3 4 tane alt üst takım 3 4 tane de tulum işinizi görür. 1 2 tane penye yelek olması iyi olur uyanınca sırtı terli olursa giydirirsiniz. Doktorlar eldiven takmayın dış dünyayı keşfetsin diyorlar ama ben yine de ilk zamanlar takmıştım yüzünü çizmesin saçını yolmasın diye. Zaten hep elinden çıkıyordu denk geldikçe giydirdim. Bazı takımların üst parçasının kendinden eldiven gibi geçirme yeri oluyor onları pratik bulmuştum. Çünkü eldivenler hep büyük falan geliyor düşüyor elden. 3lü 6lı falan çoraplar oluyor öyle 1 2 set de çorap alabilirsiniz. Yatarken çorap giydirmek yerine patikli kıyafet tercih ettim çorap sıkar kan dolaşımını etkiler diye. 0-3 ayda bebekler baştan ısı kaybettikleri için şapka da takılıyor. Bazı doktorlar başına şapka takın ama çoraba gerek yok diyor.

Kızlar afp testi istedi mi doktorunuz? Bir sorun yok ama sağlama alalım dedi doktor fakat fetal dna yaptırdım zaten hani biraz gereksiz gibi geldi bana. 15-19.haftalar arasında yaptırılıyormuş

tam olarak bu mevsim meselesi beni zorda bırakıyor çünkü 4-6. ayı tam sıcaklara denk gelicek ama sanırım bişeyler alıp gerisini sürece yaymak daha mantıklı görünüyor yine de insan bişey beğendimi kendini durduramıyor tabi

Kızlar 19. Haftada detaylı ultrason yapılır mı? Yaşadığım şehirde perinatolog yok haftaya İstanbula gidicem gitmişken bir perinatoloğa gitmek istiyorum bir daha fırsatım olmaz
Ben aradığımda sekreteri 20 23 hafta arasında tercih ediyor doktor demişti 21. Haftaya gün verdi değişkenlik gösterebilir mi bilmiyorum ama yine arayıp danışmanda fayda var canım

E bebekteki yenidoğan bedeni ile diğer markaların 0-1 ayı aynı kalıba denk geliyor. E bebeğin 3 ayı ile lcwnın 1-3 ayı aynı beden gibi. İlla kalıp fark edebiliyor. Ama hastane çıkışı hariç yenidoğan ya da 0-1 ay almanıza gerek yok bence. Bir iki hafta bol geliyo sonra bebek kaldırmaya başlıyor zaten. O yüzden aldığınız markaya göre değişiyor kafa karıştırıcı oluyor biraz. 1-3 ay varsa onu tercih etmek lazım. E bebekten alıyorsak direkt 3 ay almak lazım. Ya da işte 0-3 ay alınmalı. Yenidoğan yazan bedenler çok küçük oluyor onu almak pek mantıklı olmuyor. 50 cm yenidağan 54 cm 0-3 ay diye geçiyor cm bakarak da alabilirsiniz. Hele kurutma makinesi kullanıyorsanız yenidoğan adına aldığınız şeyleri 1 ay bile zor giyebilir. Gerçi her bebek de aynı kiloda doğmuyor o da var. Benimki 3900 doğmuştu o yüzden 2 tane yenidoğan bedeninde kıyafeti vardı onlar tam güzel oluyordu diğerleri biraz büyük oluyordu ama sonradan onların da yavaştan içini doldurmaya başlamıştı. Arkadasımın bebeği 2.600 doğduğu için o yenidoğan şeylerini daha uzun giydirmişti. 3 aylıklar ona biraz bol gelmişti. Bence 3 ay alıp olası bir küçük doğum ya da erken doğum senaryosunda kıyafet eksiği yaşarsanız 2 3 parça yenidoğan almak daha mantıklı. Büyük boşa gitmez küçük boşa gider diye düşünerek.

Evet ben de bakmayı bıraktım baktıkça alası geliyor insanın çünkü mesela 10 şey beğendim ama 10 tane 0-3 ay almak mantıksız. 3-6 4-6 alsam giyemeyebilir. Aralarından en beğendiğim 4 5 tanesini seçip gerisini almamaya karar verdim.

Benimde kocam battı bana bugün sabah deli gibi saçlarım dikelmiş kalktım
Pilatesten çıktım şimdi sakinleştim enerjimi attım
dua etsin pilatese gittim
Ahhahahahaha pilates candır ya bana da çok iyi geliyor ama ben sezeryan yapcam diye biraz mola verdim mecburi sezeryan tabi kısmet.
Ben o yüzden sabah eşimin başının etini yiyerek atmayı tercih ettim enerjiyi

Hmm peki 2li aşı oluyormuş boğmaca ve tetenoz ikili olandan mı oldunuz siz

Anladım canım teşekkür ederim

Merhaba kızlar göbeğinizde kıllanma oldu mu hiç benim var şuan acaba hormonlardan mı yoksa başka bir nedeni mi var ki merak ettim gözüme de tuhaf geliyor geçer inşallah
Hormonlardan dolayı oluyor benim kızımda da olmuştu sonra kızım 3 aylıkken falan dökülmeye başladı. Şimdi yine tüylendim erkek olacak cinsiyetle de alakası yok tamamen hormonel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…