Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
Bence fertamir yapar yani sonuçta o da Demir. Kabızlık yapmadı bana ama haftamız büyüdükçe etkileri gözle görülür bir şekilde olur Çünkü bağırsaklarımız mide daha da sıkısıyor. Onu içtiğim gününün ertesi günü bağırsaklarımın ağrıdığını hissettim berbat bir şeydi

Kızlar selam. Benim perşembe günü şeker yüklemesi vardı 50 mg. Açlık normal ama tokluk 180 çıktı maalesef sınır 140 mış. Doktorum dahiliyeye yönlendirdi bugün de. Ama dahiliyedeki doktor çok yüksek değilmiş tarzı konuştu, tekrar yüzlük yükleme yapmıycam açlık-tokluk kanına bakıcam dedi. Kan verdim bekliyoruz.böyle olup beslenme düzeniyle geçiren oldu mu bu süreci? Bir de şeker yüklemesinden önceki gece bilmediğim için geç vakit tatlısı, meyvesi yenmicek her şeyi yiyip gitmiştim onlar da etkilemiş midir

Kızlar galiba benim bebiş biraz zayıf ya
24 hafta
30 cm
612 gram
Canım merhaba bizim benzer ilerliyordu haftalarımız. Buradaki hafta gr yorumlarına göre ben de küçük mü diyordum benim bebişe. 24.hafta 640 gr 29 cm di benim de. Ama doktorum gayet iyi bir oran olduğunu söyledi. Bir de şu gebelik şekerini araştırıyorum birkaç gündür de geri olmasın tabi de çok ileri ve kilolu olması da iyi değil malum o da şeker belirtisi ya o yönden de içimi rahatlattım biraz:)

Evet normal dedi bana da ama işte içimiz bi türlü rahat etmiyor geride mi dedim “muhtemelen 1 hafta önde gidiyor desem hosunuza gidecekti gayet normal aralıkta değerler dedi
Evet kilolu olması da şeker belirtisi
Bugün yapıldı bakalım şeker yüklemesi nasıl çıkacak

Her hafta dert edecek bir şey buluyoruz zaten yeni güncellemelerle inş güzel gelir herkesin sonuçları

Yok doktorum zaten normal dedi
hatta 2 gün geri çıktı bugün normal dedi ama annelik takiyoruz işte
Oho benim kızım heeep zayıftı hep ayrıca 2 haftalık gerilik vardı 2 günde değil son aylarda topladı normal kiloda doğdu 3 kiloydu asıl kiloyu son haftalar alacaklar inşallah

Canım artık kasılmalar başlamış ve bu sıklaşacak endişelen de geçmiş olsun

Kızlar galiba benim bebiş biraz zayıf ya
24 hafta
30 cm
612 gram
Muhtemelen benimki de böyle bir hafta sonra kontrolüm ama 1 ay öncesi 428 gr dı belki 600 gr var mı yok mu bilemiyorum. Doktor çok cılız değil ama kilolu bebekte değil demişti ben artık tontik olmayacağını kendimce kabul ettim

Kilo aldıracak besinler doğru mu dedim
Ceviz avakado protein tüketimi önemli yoksa bebek öyle kaşarla falan kilo almıyor dedi
Zaten senin vücudundan besleniyor dedi

Bende de vardı önceden dikkat etmeye calisiyorum simdi. Kabız olmamaya çalış yoğurt yiyebilirsin. Kanama çok varsa zeytinyağlı pamukla tampon yap yarım saat antibakteriyel etkisi devam ediyor. Ben ilk başladığında bunu yapardım.

Kızlar sizce ikiz emzirme yastığı almalimiyim
Ben e bebekte 2 model vardı ucuz olanı almıştım hiç kullanışlı olmadı. Çünkü ince kaldı yetersiz geldi. Gerçekten pofidik yüksek bi şey almak lazım ben o yüzden normal yastık koymuştum. Tekrar alacak kadar önemsemedim ama keşke başta daha iyisini alsaymışım dedim. Bu tarz ürünler olmazsa da olur ama olunca hayatını kolaylaştıran ürünler

Kızlar ben geçen hafta detaylı ultrason yaptirdigimda 21. Haftada bebiş 450 gramdi şimdi bu hafta 22. Hafta 730 Gr bi haftada bu kadar artması normal mi yoksa ultrasonda doktorun hesaplamasi mi yanliş acaba çok şaşkınım internette bakınca 22. Haftalık için verdiği gram 450 gram bı de bebek büyük olduğu için çok baskı yapiyo demek ki çok kalp çarpıntısı yapıyor azıcık yürüsem veya uzandığım yerde bile pozisyonla mı alakalı bilmiyorum kalbim sanki 3 4 katı atiyor bazen zor nefes aliyomusum gibi böyle olan var mı neler yapıyorsunuz takip edemedim bayadir burayi bebişiniz gramı 22 haftalıkken kaçti korkmalimiyim bu durumdan

475 gramdi 22. Haftada şeker ölçümü yaptırdınız mı aynı doktor mu ölçmüştü

478 gr dı. 22. Haftada ama farklı bi cihazla bakıldıysa falan da fark çıkabilir. Bence sen onu bi doktoruna sor canım ya belki çok normaldir. Ben önemli bi şey olduğunu düşünmüyorum . İnternette 400 küsür kilolar diyorlar ama genel olarak burdada herkesin bebeğinin kilosu benimkine göre maşallah oluyor. Doktor gelişim bu saatten sonra her bebekte değişir demişti genetik önemli demişti. Seninki sadece 1 hafta da bukadar artar mı artmaz mı bence bi onu sor doktoruna canım.

Benim de 470 gram flndı canım belki de normal aralıktadır seninki ama arkadaşların da dediği gibi 1 haftada bu kadar artması normal mi değil mi en iyi cevabı doktorun verecektir. Umarım hiçbiiir sorun yoktur ❣ bi şekerine de baktırabilirsin baktırmadıysan

475 gramdi 22. Haftada şeker ölçümü yaptırdınız mı aynı doktor mu ölçmüştü
Hayır farklı doktor ölçtü şeker ölçümü yaptirmadim yani yapalım vs. Demedi doktor sanki herşey normalmiş gibi konuştu doktor bende normal herhalde diye dusunurken 22. Haftada 450 gram olacagini okudum benimki 730 Gr ama o bu hafta içinde de öyle çok abartılı yemedim yani anlamadim valla hatta avokado felan aldım bol bol yerim diye beyin gelisimini destekliyomuş diye şimdi çok kilo alır doguramam diye yemekten korkuyorum 24. Haftada da şeker yüklemesi için gideceğim işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…