• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    170
Tabi ki eminim yani yasadim cünkü😀 ilki acilde sonrasi 4 kez tooplamda 5 kez usg yapildi bana. 12ve 21 de detaylilar oldu bir saatten fazla sürdü. Kendi drumla muhtemelen 2 daha bakilir. Ama benim zusatzversicherungla mi alakali diycem de hic bir fatura gelmedi. Esimin kuzeni almanyada kadin dogumcu orayi da onlardan dolayi biliyorum az cok. Ama burda yakin arkadasim dogum yapti o da benimle ayni sekilde ve zusatz da yaptirmadilar ek bisey de gelse söylerdi
Simdi ben ozel scanden ciktim orada sordum ya iyi ki konustuk sizinle bolgemizle alakaliymis cunku cevremde duyduğum gebeler farkliydi sanki ama dediginiz gibi 27-30-32 ve sonrasinda ultrason yapilabilirmis doktor inisiyatifinde gorunur ama genelde risk gormeseler dahi yaparlar bazilari sadece risk gorurse yapar dedi belki de banada bir sonrakine scan yapicaklardi 27. haftada benimde randevum var Almanyada daha farkliydi benim ama simdi sizin anlattiginiz gibi uygulanirsa benzer olucak

Iki kez de klinikteki hebamme ile randevum oldu. Kendim ayrica ebe bulcam ama ugrasamadim acikcasi, bi de ilk olmadigi icin dogum ve sonrasina gelsin diye dusunuyorum. O da eve 8 kez geliyomus bildigim kadariyla.Temel Sigorta kapsaminda
Evet evet eve geliyormus bende o sekilde biliyorum sizin burada 2. Dogum ozaman degil mi ? Ben de ayrica bir ebe arayasindayim ilk doğumumda destek almistim bana cok iyi geldi

Ayy kızlarr biz Bayadır isme karar veremedik ben beğeniyorum eşim beğenmiyor derken sonunda Doğa isminin güzel olduğuna kadar verdik büyük ihtimal de koyacağız ismi. Bugün görümcem isme karar verdiniz mi dedi bende büyük ihtimal doğa olacak dedim bana ne dese beğenirsiniz ne o öyle dedi bende beğenemedin heralde deyince beğenmedim dedi benim kan beynime sıçradı zaten böyle saçma sapan herşeye yorumu çok olur valla biz beğendik sonuçta annesi babasıyız ya dedim artık araya kayınvalidem girdi 5 dk sonra falan bana diyor ki görümcenim ben senin ne tersledin öyle beni ben o kadar beklediniz daha farklı bir isim verirsiniz diye düşünmüştüm falan dedi bende sen bana desen ben senin düşündüğün isme beğenmedim falan demem sonuçta senin kararın dedim bu baya bozuldu konuyu kapattı haksız mıyım sizce düşündükçe hala sinirleniyorum

Ayy kızlarr biz Bayadır isme karar veremedik ben beğeniyorum eşim beğenmiyor derken sonunda Doğa isminin güzel olduğuna kadar verdik büyük ihtimal de koyacağız ismi. Bugün görümcem isme karar verdiniz mi dedi bende büyük ihtimal doğa olacak dedim bana ne dese beğenirsiniz ne o öyle dedi bende beğenemedin heralde deyince beğenmedim dedi benim kan beynime sıçradı zaten böyle saçma sapan herşeye yorumu çok olur valla biz beğendik sonuçta annesi babasıyız ya dedim artık araya kayınvalidem girdi 5 dk sonra falan bana diyor ki görümcenim ben senin ne tersledin öyle beni ben o kadar beklediniz daha farklı bir isim verirsiniz diye düşünmüştüm falan dedi bende sen bana desen ben senin düşündüğün isme beğenmedim falan demem sonuçta senin kararın dedim bu baya bozuldu konuyu kapattı haksız mıyım sizce düşündükçe hala sinirleniyorum
Canım zaten sormamışsın beğendin mi diye o atlamış çok haklısın.
Çok gereksiz yorum yapanlar oluyor senin içine sindiyse umursama
Hatta herkese önerim fikir sormayın herkes kafa karıştırıyor.
Daha 1 hafta önce bu sitede biri kızımın ismine neğenmedim emojisi koymuş,fikrini soran olmadı ki😅
Of insanlar çok kötü ya kendileri ne koyacak acaba hiç takılma
Doğa çok güzel bi isim🌼

Canim bu gereksiz yorumlar maalesef hep etrafimizda bence cok guzel ismi 🌸

Daha 1 hafta önce bu sitede biri kızımın ismine neğenmedim emojisi koymuş,fikrini soran olmadı ki😅
Doğa çok güzel bi isim🌼
Valla öyle çok sinirlendirdi beni insanlar herşeyi söylemeyi kendilerinde hak sanıyor

Simdi ben ozel scanden ciktim orada sordum ya iyi ki konustuk sizinle bolgemizle alakaliymis cunku cevremde duyduğum gebeler farkliydi sanki ama dediginiz gibi 27-30-32 ve sonrasinda ultrason yapilabilirmis doktor inisiyatifinde gorunur ama genelde risk gormeseler dahi yaparlar bazilari sadece risk gorurse yapar dedi belki de banada bir sonrakine scan yapicaklardi 27. haftada benimde randevum var Almanyada daha farkliydi benim ama simdi sizin anlattiginiz gibi uygulanirsa benzer olucak
Sevindim🤗burda bölgeden bölgeye degisiklikler inanilmaz fazla. Benim 3. dogumum ama burda ilk olacak insallah ikisi türkiyede oldu, 2020 den sonra buraya göc ettik.
Kendime de cok sasirdim, burdaki az kontrole o kadar alismisim ki bir hafta da kendimden öteledim 😂 hatta hemsire 4 haftayi geciyor gec olur deyince cocuklarin tatili bittikten sonraya alalim bir sey olursa erkene cekeriz tamam dedi.

Kızlar emzik olarak bundan aldım bakalım alırsa inşallah kurtarıcım olur 😂bu arada e bebekte indirim vardı deterjanlarda kasa arkasında battaniye aldım 200 liraya düşmüş bakmak isterseniz bakın kızlar
Güle güle seve seve alsın 😁 bende gümüş kapak bakacaktım indirimdeydi ama gidemedim

Ayyy ben doğa ismini çok beğeniyorum 🌼
Hiç takılma insan anlık sinir oluyor benim de iş yerimden bi arkadaşım Umay olsun istiyoruz dediğim de aiyy erkek ismi ama o deyip böyle ağız burun kıvırmıstı . Senin kızın olursa sen koyma demiştim bende.
Sinirlerim bozulmuştu ama çabuk toparladım çünkü kimsenin buna hakkı yok. Bu tarz konularda bence fikri sorulmadıysa bi insanın fikir de vermesin.
O yüzden hiç takılma , haklısın ama sinir olmaya değmez

25+1 im bugun canim , bizde de midwife yani ebe kontrolleri ayda 1 e dusuyor sonra biraz daha sklasiyor ama ultrason yok maalesef riskli bir durum gorulurse ekstra 1 ultrason daha yapiliyor , isvicredeyim ben . Sen turkiyede misin ?

Almanya’da sigorta sadece 3 ultrasonu karşılıyor ama bize her seferinde doktorumu bir sonrakinde görmek istiyorsanız ekstradan ücretle kayıt açın diyor biz açıyoruz. 45 Euro gibi bir ek ücret ödüyoruz ayda bir görmek için.

Bir de aile hekimleri de burda bakıyormuş ücretsiz, benim aile hekimim Türk arada gel bakalım dedi. Normalde dahiliyeciymiş ytürkşyede. Türkiye’de doğu görevinde hamile izlemi çok yapmış sağolsun süreçte de çok desteği var bana.

Belki bu 2 seçenekten biri söz konusudur sizde de

Doğa çok güzel bi isim🌼
Aa bu gruptan biri mi beğenmedim emojisi koymuş yanlışlıkladır herhalde ya

Sevindim🤗burda bölgeden bölgeye degisiklikler inanilmaz fazla. Benim 3. dogumum ama burda ilk olacak insallah ikisi türkiyede oldu, 2020 den sonra buraya göc ettik.
Kendime de cok sasirdim, burdaki az kontrole o kadar alismisim ki bir hafta da kendimden öteledim 😂 hatta hemsire 4 haftayi geciyor gec olur deyince cocuklarin tatili bittikten sonraya alalim bir sey olursa erkene cekeriz tamam dedi.
Evet ya doktorda oyle söyledi bölgeler hastaneler ve doktorlarin yaklasimlari farkli dedi insallah benimde sk sk olur takip 😍 . Benimde burada ilk doğumum olucak sistemi anlamaya calisiyorum turkiyedeki gibi bir beklentim yok tabi Almanyadan aliskinim😅

Almanya’da sigorta sadece 3 ultrasonu karşılıyor ama bize her seferinde doktorumu bir sonrakinde görmek istiyorsanız ekstradan ücretle kayıt açın diyor biz açıyoruz. 45 Euro gibi bir ek ücret ödüyoruz ayda bir görmek için.

Bir de aile hekimleri de burda bakıyormuş ücretsiz, benim aile hekimim Türk arada gel bakalım dedi. Normalde dahiliyeciymiş ytürkşyede. Türkiye’de doğu görevinde hamile izlemi çok yapmış sağolsun süreçte de çok desteği var bana.

Belki bu 2 seçenekten biri söz konusudur sizde de
Evet canim Almanyadaydi ilk dogumum
Orada bende hep ekstra odeyerek her ay ultrasona gitmistim ama aile hekimim sadece kalp dinletiyordu risk gorunmuyor ekstra gerek yok diyordu ama turk doktora denk gelmeniz harika onlar bizim
Gibi yaklasiyor bende burada simdi turk bir doktor buldum sagolsun detaylica tabi ucretli sekilde bakiyor ☺️

kizlar ben hala nerede doğum yapacağıma karar veremedim ve bu belirsizlik beni telaşlandırıyor. doktorlar vajinal yada sezaryen olmamız gerektiğini ne zaman söylüyorlar önceden kıdemli annelere sorum💙😅

Ay canım o kadar gereksiz bi diyalog olmuş ki aranızda. Sen cok haklısın eşin ailesinin gazına gelmesin gelirse de ona da hatırlat sizin ayrı Bi aile olduğunuzu. Hiç sevmem böyle şeyleri. Biz fikir olsun diye sorduk ama yorum yaparken bile çekindiler benden. Asla taviz verme annesi sensin. Karnında taşı doğur büyüt onlar karışsın ne ala memleket 😅

Ay canım o kadar gereksiz bi diyalog olmuş ki aranızda. Sen cok haklısın eşin ailesinin gazına gelmesin gelirse de ona da hatırlat sizin ayrı Bi aile olduğunuzu. Hiç sevmem böyle şeyleri. Biz fikir olsun diye sorduk ama yorum yaparken bile çekindiler benden. Asla taviz verme annesi sensin. Karnında taşı doğur büyüt onlar karışsın ne ala memleket 😅
Gerçekten bende hiç sevmiyorum ben bana sorulduğunda bile bişey dememeye çalışıyorum bu konularda ne garip insanlar 😃 bide bu konuşmanın üstüne bana daha isim falan önerdi şaka gibi. Neyse haklı olduğumu düşünüyordum zaten ama yine de bir anlatıp görüş almak istedim teşekkür ederim canım 😊

Gerçekten bende hiç sevmiyorum ben bana sorulduğunda bile bişey dememeye çalışıyorum bu konularda ne garip insanlar 😃 bide bu konuşmanın üstüne bana daha isim falan önerdi şaka gibi. Neyse haklı olduğumu düşünüyordum zaten ama yine de bir anlatıp görüş almak istedim teşekkür ederim canım 😊
Hiç canını sıkma sen, sen bebeğinin annesisin ve senden daha fazla kimse haklı olamaz bebeğin konusunda 😘 babalar bile bi yere kadar karışabilir isim konusunda. Her sey anneye kalmış kimse kusura kalmasın 😅

Kızlar doğum izni süresi vs ile ilgili haftaya mecliste görüşülüp Ocak 2026 itibariyle yürürlüğe girmesi bekleniyormus

Ben de hic hoslanmiyorum gercekten sirf tavsiye duymamak icin hemen isme karar verip aramiza katiliyor doye haber verdim 🤣 esime bir kac yorum yapmislar tabi cok sinir oldum hdhdhrh

Back
X