• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Kasılma hiisseden anneler magnezyum kullanıyor musunuz ??

Bende bugün muayene oldum. Kızçem 638 Gr olmuş. Cok şükür iyi. İlk defa bu doktora gitmiştim. Doktor plesantanin rahim ağzına biraz yakın olduğunu sezeryan sırasında biraz fazla kanamam olabilecegini söyledi. Bu zamana kadar kaç tane farklı doktora göründüm ( bir ara özele gitmiştim ama devlete devam ediyorum) hiç boyle bir şey demedi. Sanırım her ihtimali belirtmek için söyledi. Sürekli çarpıntım oluyordu. Kan degerlerim epey düşmüş. Doktora daha göstermedim ama sanırım onun etkisi. Nabzimda sürekli yüksek zaten 🥴 vitaminlerimi aksatmıştım. Bacak ağrılarım da arttı. İnşallah düzenli kullanmaya devam edicem. Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyordum. Ama evde açlık tokluk sınırda çıkıyordu. Doktor da yaptıralım dediği için yaptircam. İnşallah bir sıkıntı yoktur.
Bizde son durum böyle 😁
Gebelik şekeri, şeker yüklemesinden daha zararlı bence sınırdaysa hele kesin baktırıp önlem almak gerek gerçi sağlıkçıydın sanırım daha iyi bilirsin de. 638 gram maşallah minik tombişşşş :nazar::KK200: Plesenta belki sonradan inmiştir ya öncekilerin görüp söylememezlik etmesini sanmıyorum.... İnşallah çıkar. Özellik Demir eksikliği ve hemoglobin eksikliği vs çarpıntı ve nefes darlığı yapıyor.

İlk adımların uygulamasında bu hafta gönderdiği ileti de 22-23den sonra bricsxon kasılmaları sancıları yaşayabilirsiniz diyordu şimdi nasilsin
Şimdi iyiyim bakalım yeni uyandım tekmelerine kalk açım der gibi vuruyor 23 haftalık oldum bugün 6. Aya girdim şaka gibi hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucagımıza alırız inşallah 🤲

Kasılma hiisseden anneler magnezyum kullanıyor musunuz ??

Bende bugün muayene oldum. Kızçem 638 Gr olmuş. Cok şükür iyi. İlk defa bu doktora gitmiştim. Doktor plesantanin rahim ağzına biraz yakın olduğunu sezeryan sırasında biraz fazla kanamam olabilecegini söyledi. Bu zamana kadar kaç tane farklı doktora göründüm ( bir ara özele gitmiştim ama devlete devam ediyorum) hiç boyle bir şey demedi. Sanırım her ihtimali belirtmek için söyledi. Sürekli çarpıntım oluyordu. Kan degerlerim epey düşmüş. Doktora daha göstermedim ama sanırım onun etkisi. Nabzimda sürekli yüksek zaten 🥴 vitaminlerimi aksatmıştım. Bacak ağrılarım da arttı. İnşallah düzenli kullanmaya devam edicem. Şeker yüklemesi yaptırmak istemiyordum. Ama evde açlık tokluk sınırda çıkıyordu. Doktor da yaptıralım dediği için yaptircam. İnşallah bir sıkıntı yoktur.
Bizde son durum böyle 😁
Evet kullanıyorum sağlıklı gelsin kızçen güzel anne 🌸

Kızlar ben bugün öyle bi kan testi verdim tam kan sayımı falan , nereden baksanız değerler hep biraz aşağı biraz yukarı normal de aşırı panik olurum ama acaba hormonlarla alakalı bi durum mu doktora da atıcam ama .. Bilemedim 🥹

Kızlar ben bugün öyle bi kan testi verdim tam kan sayımı falan , nereden baksanız değerler hep biraz aşağı biraz yukarı normal de aşırı panik olurum ama acaba hormonlarla alakalı bi durum mu doktora da atıcam ama .. Bilemedim 🥹
Hormonlarla alakalı :)aynıyım. Bi de sanırım annelik genelde bir endişe hali katıyor insana

demir önemli, tiroid önemli, alt ve ast önemli. Onlar ne alemde :) mesela kolesterol yüksek çıkması sorun değil depoladığımız bir dönemden geçiyoruzz

canım kan değerleri çok hızlı değişiyormuş hamilelikte bebekleri besleyip büyütmek vücudun ilk görevi diye plesanta bizi sömürüyor ve asla umursamıyor😅😅

Normalmiş galiba bu kasılmalar uyuyunca geçti gece kendimi yormamam gerekiyor artık sanırım dün hamur açmıştım onla alakalı mı diye düşündüm sonra 😃
Hormonlarla alakalı :)aynıyım. Bi de sanırım annelik genelde bir endişe hali katıyor insana
Hormonlarla alakalı derken, endişe hali hormonlarla alakalı bence. Tam kanda alt ast vs bakılmaz. Kansızlık, enfeksiyon, trombositler vs bakılır. Ayrıca bi kaç gün içindeki su alımı, beslenme şekli hemogram sonuçlarını değiştirir. Doktor daha düzgün yorum yapacaktır ama ben sorun olduğunu düşünmüyorum

demir önemli, tiroid önemli, alt ve ast önemli. Onlar ne alemde :) mesela kolesterol yüksek çıkması sorun değil depoladığımız bir dönemden geçiyoruzz
Evet ilk defa kolesterolüm yüksek çıkmıs ahahhaha diğerleri maşallah saydıkların iyi bi tiroid baktırıcam onun için gittim bende tiroid yükseliği var diye o hariç her şeye bakmış mübarek ama demir alt ast güzel gelmiş şükür

Ay sorma ya , şoka girdim görünce normalde temiz gelir çünkü hahahaja aklım cıktı
Referansa yakın değerleri genelde hiç dikkate almıyorlar. 2,3 katına çıkınca bi bakalım diyorlar. Küçük bi diş enfeksiyonu bile 2-3 tane değeri anında oynatıyor. Ya da demir eksikliği mesela. Endişeye hiç gerek yok, doktor da yorumlasın rahatlarsın 💕

Referansa yakın değerleri genelde hiç dikkate almıyorlar. 2,3 katına çıkınca bi bakalım diyorlar. Küçük bi diş enfeksiyonu bile 2-3 tane değeri anında oynatıyor. Ya da demir eksikliği mesela. Endişeye hiç gerek yok, doktor da yorumlasın rahatlarsın 💕
Teşekkür ederim canım ya 🌼🌼🌼
Kötü şeyler olmasın ya şöyle zamanında ne erken ne geç hepimiz sağlıkla doğuralım diye o kadar dua ediyorum kiiii

kızlar hala hiç kilo almadım ama göbegim sanki 7 aylıkmısım gibi asiri hosuma gidiyor ic karnım cok dar yüksek ihtimalle 🥹🥹🩵🩵

Eklentiler

• 7FB16789-5EC0-408E-BD88-7FF11C8E9224.webp
    7FB16789-5EC0-408E-BD88-7FF11C8E9224.webp
    17,6 KB · Görüntüleme: 52
Back
X