• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Hanımlar iyi geceler,
Ben biraz gergin bir gün geçiriyorum açıkçası
Karnımda garip bir ağrı var diye korkup acile gideyim dedim, özel hastaneler acilde ultrason cihazı bulundurmuyormuş
Üniversite hastanesi de beni öldür demenin farklı bir versiyonu sanki doktorlar bir acayip
Gebeyim ama yine de tahlil vermek lazımmış, bi saat de sonuç beklemek lazımmış vs
Beklediğimizle kalıp geri eve döndük
Sinirden ağlıyorum
Böyle saçma bir gün daha geçirmem umarım.
Bu arada karnınız büyümeye başladı mı? 12 haftalık benimki ama karnım şiş.
Gebeden de bebekten de genelleyemem ama sanki bikmislar değil mi ,sizi anliyorum çok geçmiş olsun

Kızlar bir şey soracağım, tiroid ilacı kullananlar var diye biliyorum aramızda. Benim TSH değerim 2.97 idi yarım doz levotiron başladılar sonra 3.30'a çıktı tam levotirona geçildi. 1 ay da onu kullanmama rağmen hala 3.38 falan herhangi bir düşüş olmadı ama artmadı da. 2,5'in altında olması gerektiğini söyledi doktorum biraz endişe duyuyorum. Salı günü randevum var belki de 1 buçuk şeklinde almamı ister doktorum bu şekilde tiroidi ilaç kullanmasına rağmen düşmeyen var mı? Birkaç kez hamilelik yaşamış olanlar var belki tecrübe etmişlerdir

Hanımlar iyi geceler,
Ben biraz gergin bir gün geçiriyorum açıkçası
Karnımda garip bir ağrı var diye korkup acile gideyim dedim, özel hastaneler acilde ultrason cihazı bulundurmuyormuş
Üniversite hastanesi de beni öldür demenin farklı bir versiyonu sanki doktorlar bir acayip
Gebeyim ama yine de tahlil vermek lazımmış, bi saat de sonuç beklemek lazımmış vs
Beklediğimizle kalıp geri eve döndük
Sinirden ağlıyorum
Böyle saçma bir gün daha geçirmem umarım.
Bu arada karnınız büyümeye başladı mı? 12 haftalık benimki ama karnım şiş.
Merhaba; bende başından beri bu oluyor. Özellikle gece 02:00 yada 04:00 de ağrı tutuyor regli sancısı gibi. Bir kaç kere korkup gittim özel acile. Ciddi bir kanama olmadığı sürece korkma. Hamilesin bu ağrılar olacak dedi.13 haftalık olduk bugün.
Ağlama krizleri bende de var. Gerginlik yaşıyorum. Benimde karnım çıktı biraz.
Gönlünü ferah tut. Her şey güzel olacak 🤲🏻

Özel sağlık sigortası değil benim ki. Eşim banka çalışanı sağlık yardım sandığı diye geçiyor. Doğumda da muayene ücreti kadar bişey ödüyoruz.
Maşallah çok şanslısınız,özel hastaneler 50 binden başlıyor artık alabildiğine ki yılbaşında guncellenecekmis

Mrhblar ben haziran anneleri grubundan geliyorum kızlar ara ara pembe akıntı oluyor normal mi günde bir kere yaşıyorum progestan iğne ve kansulandırıcı oksapar kullanıyor günde birer tane sizde durumu böyle olup sonradan geçen var mı siz daha iler ki haftalardasınız diye size sormak istedim bebeğimin kalp atışını duydum çok şükür ama bu akıntı moralimi bozuyor var mı bu durumu yaşayan?? 7hafta gebelik
Ben kan sulandırıcı iğneyi bıraktım lekelerden kurtuldum.Yani bazen öyle oluyordu ki kanamaya zorluyordu.Bende lekeye sebep kan sulandırıcı iğne oldu yani ben öyle anladım.

Kızlar bir şey soracağım, tiroid ilacı kullananlar var diye biliyorum aramızda. Benim TSH değerim 2.97 idi yarım doz levotiron başladılar sonra 3.30'a çıktı tam levotirona geçildi. 1 ay da onu kullanmama rağmen hala 3.38 falan herhangi bir düşüş olmadı ama artmadı da. 2,5'in altında olması gerektiğini söyledi doktorum biraz endişe duyuyorum. Salı günü randevum var belki de 1 buçuk şeklinde almamı ister doktorum bu şekilde tiroidi ilaç kullanmasına rağmen düşmeyen var mı? Birkaç kez hamilelik yaşamış olanlar var belki tecrübe etmişlerdir
Kaç mg kullaniyorsunuz ben yıllardır levotiron kullanırım şuan 100luk alıyorum ve her ay düzenli kontrole gidiyorum hamilelikte çok önemli tsh

Tuvalete düzenli çıkabiliyor musunuz? Doktor çıkamadığım için bana prebiyotik toz yazmıştı, onun şişkinliğime de iyi geldiğini hissediyorum. Bir doktora danışın isterseniz 🙏
Evet düzenli çıkıyorum aslında, hatta hiç şaşmaz her sabah 7.30 da affedersiniz zor yetişirim yani. 2.5 litre su içerim, kuru kayısı vs yiyorum. Doktora bi soracağım gidince 🥲 Teşekkür ederim 🫂

Doktorunuza danışınız mi?siz kendiniz mi bıraktınız 🧡
Kanama olunca doktorum bi kaç gün ara verelim kan sulandırıcıya demişti.Ara verdik tekrar başladık zaten son kullanım günlerimdi bir hafta daha kullanalım dedi.O kullanım süresinde sürekli lekeler başıma bela olmuştu,artık biteceğine inancım yoktu.Bende pıhtılaşma yok tedavi başında tedbir amaçlı kullanıma başlamıştı.10 hafta kullandım.

Kızlar yazılanları okuyorum da herkes bulantıdan şikayetçi, ben de aşşşşırı aşşşşırı şişkinlikten şikayetçiyim. Hele ki akşam yemeklerinden sonra 5 6 aylık hamile gibi oluyorum, midem aşırı gergin ve rahatsız hissettiriyor. Yeşil elma, kuru kayısı, maden suyu birçok şey deniyorum ama akşamları o şişkinlik beni mahvediyor
Ben de aynısını yaşıyorum

ilaç emilemiyor veya tarihi geçmiş olabilir mi? kahvaltıdan en az 30 dk önce içmek lazım

Kızlar, benim doktorum bana bilgi vermediği için ölçümlerin yapılacağı ultrason için randevu bulamadım. Bu ölçümlerin 12.haftanin sonuna kadar yapılması gerekiyormuş. Bulunduğum yerdeki tüm görüntüleme merkezlerine yazdım ama sadece bir günüm var yapılabilmesi için randevu bulabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu olcunler sizce çok mu önemli? Sizlerde ne ölçümleri yapıldı? Detaylı ultrason gibi birşey mi acaba?

Kahvaltıdan bir saat önce almak gerekiyor direkt öncesi kullanınca etkili olmuyor sanırım dikkat etmek lazım belki ondandır benm de tiroit 4.8 çıktı 50 mg başladım bir hafta yarım sonra tama geçtim bir ay sonunda 1.9 çıktı aynen devam et dedi doktor belki endokrine yönlendirirler sizi daha detaylı test için

Kızlar, benim doktorum bana bilgi vermediği için ölçümlerin yapılacağı ultrason için randevu bulamadım. Bu ölçümlerin 12.haftanin sonuna kadar yapılması gerekiyormuş. Bulunduğum yerdeki tüm görüntüleme merkezlerine yazdım ama sadece bir günüm var yapılabilmesi için randevu bulabileceğimi hiç sanmıyorum. Bu olcunler sizce çok mu önemli? Sizlerde ne ölçümleri yapıldı? Detaylı ultrason gibi birşey mi acaba?
Benim doktorum 13. Hafta içindeyken fetal tarama (perinatolojide detaylı ultrason) istedi, 12+0’a randevu aldım. Aynı gün fetal dna için de konuşuruz dedi. Bahsettiğiniz eğer perinatoloji kontrolüyse 11 ile 14. Haftalar arasında yapılabiliyor, genelde de 12yi öneriyorlar diye biliyorum ama illa ki 12 olacak diye bir durum da yok diye hatırladım. Daha bilgili arkadaşlar da yine yorum yapacaktır 🙏

Benim bir ay önce 6 haftalıkken TSH 3 çıkmıştı doktorum şu an önemli değil ama 12.haftadan sonra 2.5 altında olması lazım demişti yine de 25 mg ilacın yarısını kırıp içiyorum bir aydır bu aralar kontrolüm var tekrar bende bilmiyorum düşüp düşmediğini

Ayy kızlar fetal dna için kan verene kadar süreci gayet rahat sürdürüyordum, dün kan verdiğimden içim hep bir kaygılı. Ya bi şey varsa diye düşünmeden edemiyorum, siz bu süreci nasıl yönettiniz 🥹
Yönetemedik dermişim 😂 Seni çok iyi anlıyorum canım, vereli 2 hafta oldu hala ortada sonuç yok gerilmeye başladım yavaştan açıkçası. Bol bol dua ve tevekkül… Şu anda başka bir şey gelmiyor elden. İçini ferah tut bişeycik çıkmaz Allah’ın izniyle 🤍

Back
X