- Konu Sahibi denizzehra
-
- #5.141
Merhaba hosgeldinizMerhaba herkese, hamile oldugumu ögrendigim zaman sata göre dogum mayıs gözüküyordu sonraki kontrollerde bi anda gec döllenme olmus denildi ve ben hazirana kaydım, simdi kendime devam edecegim bir doktor buldum kendisi boyutun sat ile uyumlu oldugunu söyledi, tahmini tarih 2 haziran görünüyor ama ben Allah nasip ederse mayısta dogum yapacagımı düsünüyorum o yüzden tekrar burdaki yerimi aldım
Merak ettigim bir sey var; ayrıntılı ultrason kacıncı haftada yapılıyor ve ücretli bir sey mi acaba
Cünkü ben yalnızca onu yaptırmayı düsünüyorum ama hic bilgim de yok
Merhaba evet biz cybex karar kıldık. Henüz almadık ama mağazaya gidip denedik. Orda arabalara bakan 5 aileden 3ü bu modeli seçmişti. Biz de zaten bu model diye gitmiştik, deneyince beğendik:Ben de bebek arabasını Cybex’ten almayı düşünüyorum ama mağazasına gidip bakmadım henüz
Aranızda Cybex almayı düşünen araştırıp modeline karar veren var mı ya da önceki bebişlerinde Cybex kullanıp kullandığı modelden memnun kalan var mı
Çok model var
Oyy masallahHanımlar doktorum cinsiyet tahmini yaptı ama %70 dedi nub çıkıntısını gördük ona göre yorumladı buyrun sizden de alalımikizlerim olucak üstteki alttakini sıkıştırmış zor gördük onu
Ben de sizinle aynı şekildeyim. Ben de henüz 13teyim doktorum bişey de söylemedi ama sosyal medyadan etkilendim. Sola yatayım diyorum bir bakıyorum sırt üstü dönmüşüm. Bazen hafif yanlı yüzüstü yatmış buluyorum kendimi. Bir türlü alışamadım, yan yatarken kasığımdaki kemik acıyor sankiYa işte 16dan sonra tehlikeliymis Bebek için sırt üstü yatmak.yuzustu kesinlikle olmaz deniliyor zaten.ama dediğin gibi istemsizce kendimi sırtüstü yatarken buluyorum ne olacak bilmem.doktorlar bu konuda bi uyarı yapmadı hiç ben sosyal medyada gördüklerimle araştırıyorum oda huzursuz ediyor
Merhaba hosgeldinizdoktorum detayli ultrason icin beni 12. Hafta dolunca, yani 13. Hafta icindeyken cagirdi, tam 12+0da yaptirdik. Evet ucretli, hastaneden hastaneye degisiyor. Bizim hastanede 8900dü ama özel sağlık sigortası yüzde 80ini karşıladı. Sigortanız varsa sorabilirsiniz önden
Merhaba evet biz cybex karar kıldık. Henüz almadık ama mağazaya gidip denedik. Orda arabalara bakan 5 aileden 3ü bu modeli seçmişti. Biz de zaten bu model diye gitmiştik, deneyince beğendik:
(15 kasım teslim) Cybex Eezy S Twist+2 (360 derece dönen kabin boy bebek arabası)
Dünya lideri Cybex'den Eezy Twist kabin boy bebek arabası. Alman Mühendisliği. Cybex güvenliği ve kalitesi. Distribütör Operaistanbul garantisi ilewww.operaistanbul.com
12. Haftaya kadar folik asit ve iyot kullanıyordum. 13. Haftaya girince iyotu kestik, multivitamin ve d vitamini, magnezyum başladık. Folik asite devam dedi. 13. Hafta bitince de solgar demir ilacına başlayacağız dedi. 16. Haftada kontrol olacakBir de kızlar folik asit içmeye devam ediyor musunuz devam ediyorsanız da doktorunuz ne zaman bırakacağınızı söyledi mi
Ben 15+2 deyim, devam ediyorum
Aktif FolicUs içiyorum
Kutu 2 hafta sonra bitecek, bitince folik asit içmeyi kesecekmişiz
Yüz üstü yatmak en sakıncalı olanı. Yüz üstü yatmıyorsanız kendinizi zorlamayın. Karnınız kocaman olduğunda zaten yan yatmaktan başka şansımız kalmayacak. Onu da sol yan öneriyorlar ama uyurken insan dönüyor ister istemez. Zamana bırakın siz bebek nasıl istiyorsa öyle olacak sonundaYa işte 16dan sonra tehlikeliymis Bebek için sırt üstü yatmak.yuzustu kesinlikle olmaz deniliyor zaten.ama dediğin gibi istemsizce kendimi sırtüstü yatarken buluyorum ne olacak bilmem.doktorlar bu konuda bi uyarı yapmadı hiç ben sosyal medyada gördüklerimle araştırıyorum oda huzursuz ediyor
Ben zaten minyon bir bireyim, çocukla beraber tek başına açıp kapayabileceğim arabaya koyabileceğim bir model olmalıydıMerhaba
Bu modeli görüyorum ben de sık sık
Neden bu modele karar verdiniz
Mağazasına henüz gitmedim ama internette birçok model var seçim yapmak çok zor gibi
Sizin ikizleriniz vardı değil mi? Kendinizi zorlamayın daha şimdiden. İlerleyen aylarda ikisi birden göğsünüze göğsünüze vurduğunda mecbur kalacaksınız yan yatmayaBen de sizinle aynı şekildeyim. Ben de henüz 13teyim doktorum bişey de söylemedi ama sosyal medyadan etkilendim. Sola yatayım diyorum bir bakıyorum sırt üstü dönmüşüm. Bazen hafif yanlı yüzüstü yatmış buluyorum kendimi. Bir türlü alışamadım, yan yatarken kasığımdaki kemik acıyor sanki
Aiiy benim tek bebişSizin ikizleriniz vardı değil mi? Kendinizi zorlamayın daha şimdiden. İlerleyen aylarda ikisi birden göğsünüze göğsünüze vurduğunda mecbur kalacaksınız yan yatmaya
Ben bugün sonuncuyu içtim. 12 hafta içmiş oldum yani. Sanırım tekrar almama gerek yokBir de kızlar folik asit içmeye devam ediyor musunuz devam ediyorsanız da doktorunuz ne zaman bırakacağınızı söyledi mi
Ben 15+2 deyim, devam ediyorum
Aktif FolicUs içiyorum
Kutu 2 hafta sonra bitecek, bitince folik asit içmeyi kesecekmişiz
12. Haftaya kadar folik asit ve iyot kullanıyordum. 13. Haftaya girince iyotu kestik, multivitamin ve d vitamini, magnezyum başladık. Folik asite devam dedi. 13. Hafta bitince de solgar demir ilacına başlayacağız dedi. 16. Haftada kontrol olacak
Allah bağışlasın bebeğiniziAiiy benim tek bebiştek ile bile ne kadar zormuş, ikiz anneleri cennetlik cidden
Ben zaten minyon bir bireyim, çocukla beraber tek başına açıp kapayabileceğim arabaya koyabileceğim bir model olmalıydıçevremizdeki annelere sorduk, çoğu cybex kabin önerdi. Denediğimizde de en hafif, en rahat açılan kapanan model buydu. Travel olup yönü çift çevrilebilen, yani sürerken bebeğin yüzü anneye bakabilen tek model de buydu. Bir de mios güzeldi ama o da ağırdı ve fiyatı çok yüksek geldi.
Eveet bence de kan değerlerine göre veriyorlarBelli başlı takviyeler ortak olsa da herkesin takviye süreci kendisine özel gibi duruyor
Ben henüz iyot ve magnezyum kullanmadım
Multivitamindense tek tek alıyorum takviyeleri
9+1 de günde 5 damla D vitamini içmeye başladım
15+0 da da yarım su bardağı ev yapımı vişne suyunun içerisine 5 ml sıvı demir ilacı karıştırarak içmeye başladım
Ben hap yutarken çok zorlanıyorum midem de kötü oluyor zaten bulantılarım tam geçmedi o yüzden folik asit dışındaki takviyelere sıvı şeklinde başladım iki doktorumun da onayıyla
Hatta demir ilacı sıvı olarak daha etkili dedi doktorumun bir tanesi
Yakında da omega-3 başlayacağız sanırım
Detaylı konuşmadık doktorumla ama laf arasında geçmişti birkaç kez
Aminn hepimizinkini inşallahAllah bağışlasın bebeğiniziikizleri taşırken son aylar gerçekten zor geliyordu
Merhaba arkadaşlar, benim de dün doktorum 8+1 kontrolümde fetal dna yapalım dedi. Pgt li embriyo ile gebelik elde ettiğim için bana tuhaf geldi. 2 hafta sonra kontrol var. 10.haftam oluyor. 12.haftada da fetal için kan verecekmişim bir de ultrason ile ense burun ölçümleri yapılacakmış.Arkadaşlar selamlar, genetik taramalı tüp bebek yaptıranların bazıları sanırım fatal dna yaptırmıyor diye duymuştum, fakat burda öyle bir yazı göremedim. Konuyla ilgili bilgi sahibi olanınız var mıdır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?