Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız-Erkek

• Üçüz/Çoğul

• Ankete Katılan
    21
Kızlar bugün kontrole gittim normalde 13+0 ama gelişimine göre 13+6 çıktı. Cinsiyetle ilgili kesin bir şey demek için erken olduğunu söyledi ama erkek gibi duruyor dedi. TSH im yüksek çıktı endokrine gittim tiroid ilacı verdi. Bi de doktor sinirimi bozdu ama onu anlatıp tekrar canımı sıkmak istemiyorum şimdi. Zaten her şeye sinirleniyorum hamilelik beni çok değiştirdi eskiden çelik gibi sinirlerim varmış hiçbir şeyi kafaya takmiyormuşum şimdi her şey canımı sıkıyor. Öyle işte ultrasonda bebeğimin kollarını çırpışını düşünüp moralimi düzeltiyorum o kadar tatlıydı ki

Aaa ben şuan ilk defa duydum detaylının 12. haftada da yapıldığını. Acaba benim doktorum neden yapmadı yapılması gerekiyormuydu? Başka yaptıran varmı acaba?
Benide doktorum ozellikle 13.haftada çağırmıştı ense kalınlığı vs ölçü ve alttan tüm organlarını detaylı inceledi.20dakika kadar sürmüştü.bu ilk detaylı ultrason bebeğin oragnlari oluşmaya başladımi bı eksiklik varmı vs bakıyorlar.20.haftadada gelişimine bakıyorlar yine detaylı bir sekilde

Değişecek misiniz doktoru,bebek ile ilgili mi bir şey dedi ,tecrübe açısından ya da aynı durumu yaşayan biri yorum yapar moreliniz düzelir özet olarak anlatsaniz

Ense ve buruna baktı karaciğer enzimlerine vs. baktı ama okadar uzun sürmedi normal dedi. Sonra fetal dna için kan verdim. Aşırı kafama takıldı.

Bende geçen pazartesi kontrolüm vardı tam 12. Haftaya girdiğimde , eline koluna beynine kalbine omuriliğine baktılar şükür normal dedi herşey bu detaylı ultrason mu oluyor peki?
Banada o şekilde baktı ense kalınlığına burnuna ayaklarına ellerine filan baktı normal dedi siz deyince aklıma geldi karaciğer enzimlerine filan baktı. Sanırım fetal tarama bu oluyor.

Değişecek misiniz doktoru,bebek ile ilgili mi bir şey dedi ,tecrübe açısından ya da aynı durumu yaşayan biri yorum yapar moreliniz düzelir özet olarak anlatsaniz
Yok bebekle ilgili değil tahlille ilgili sorduğum bi soruya karşılik tavrı sinirlendirdi beni. Geçen hafta kusmalarim yüzünden acile gitmiştim idrar yolu enfeksiyonu çıkmışti doktorun verdiği antibiyotiği içer içmez kustuğum için tedavisi olmadı. Bu kontrolde doktora onu sordum tamam idrar kültürü istiycez zaten dedi tahlillerden sonra da enfeksiyonla ilgili bir şey demedi TSH yüksek çıkınca endokrine gönderdi. Endokrinden sonra doktorla tekrar konuşurken enfeksiyonu sordum beni azarladı niye tekrar tekrar soruyorsun enfeksiyon yok demedim mi diye. Demediniz dedim kan tahlili temiz dediniz sadece dedim. İdrar kültürünü takip edeceksin dedi negatifse bir şey yoktur dedi. Neyse sinirlendim çıktım ama tahlil sonucuna göre idrarda bakteri görünüyor yani ben o yüzden emin olmak istedim doktorun tavrı sinirimi bozdu. Enfeksiyon işi kafama takıldı özelde dahiliye gittim tekrar test verdim yarın arayacaklar beni

Tahmin edebiliyorum ben de kanamam olunca gittiğimde çok morekim bozuktu dedim,hocam dusecekse bir an evvel düşsün ,iyice büyümeden bir sorunu varsa diye,o da ona kızdı bunu kimse bilemez gibisine ,anladığım kadın dogumcular sorunlu gebelikle,soru soran gebeyle ugrasmaktan bikmislar,sanki bir tek onlar stres altında çalışıyor ,siz sağlık çalışanları bari emeginixin karşılıgini aliyorshnuz diğer emekçiler ne yapsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…