- 5 Eylül 2021
- 1.600
- 1.006
- 83
- Konu Sahibi denizzehra
-
- #6.501
Dün bütün gün bende çok fenaydım,15 haftaya girdik rahat ederiz dedim hiç olmadığım kadar bulantım arttı en ufak kokuda çıkardım.İlk haftalarda günde bi sefer çıkarırken dün ne kokusu alsam çıkardım 3-4 sefer.Günaydın kızlar
Mide bulantım 12 den sonra ciddi azalmıştı tiksinmem azalmıştı. Şuan 15+3 deyim ve son 1 haftadır bulantım şiddetlendi. Sebebini anlayamadım acaba aldığım takviyelerden ötürümü? Umarım söylendiği gibi 16. haftadan sonra bulantı yaşamam
Belimde ve sağ kalçamda çok fena kramp var 2 gündür magnezyum içiyorum inşallah biraz rahatlatır. Biraz uzandıktan yada
eğildikten sonra kaktığımda resmen şiddetli bir acı hissediyorum. Doktor yapabilecek hiç bir şey olmadığını söyledi2. trimesterde söylendiği gibi rahat geçmiyor benim açımdan maalesef. Neyse önemli olan bebeğim sağlıklı olsun
Bende sizin yazınızdan sonra başka şikayetlerimde artınca doktora göründümDoktorum şöyle açıkladı: Ya bir anda ani bir su boşalması hissi, ki artık yavaş yavaş haftalarımız büyüdüğü için az bir su olmaz gerçekten de hissedersin dedi. Ya da damla damla şeklinde sürekli bir ıslanma olur dedi. Öksürürken, hapşırırken de ekstra su gelir dedi. Çok çok nadir durumlarda uzun saatlerde bir gelebilirmiş onun da ayrım yapılmasının çok zor olduğunu, ultrason takibi ile ancak yapılabileceğini söyledi. O da bizim haftalarda çok beklenen bir durum değilmiş. Ama tabi ki her zaman doktora danışmak gerekiyor. Bana bir hafta rapor verdi dinlen dedi, haftaya tekrar ölçüm alacak.
Bulantı için özellikle doktoramı gittin yoksa kontroldemi sordun? Sen öyle söyleyince aklıma takıldı şimdi bende akıntı oluyor ama normaldir diye düşünüyordum 2 yıldır idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyordum hamilelikten hemen önce fitil vermişti doktor tamamen geçti diye düşünmüştüm belkide geçmemiştir. Bir sonraki kontrolde sorayım en iyisiİdrar yolu enfeksiyon u olabilir mii. Brnde bir anda artan bulantı ile gittim enfeksiyon çikti
Sizde idrar yolu enfeksiyonumu çıktı ondanmıymış bu bulantılar filan korktum şimdiDün bütün gün bende çok fenaydım,15 haftaya girdik rahat ederiz dedim hiç olmadığım kadar bulantım arttı en ufak kokuda çıkardım.İlk haftalarda günde bi sefer çıkarırken dün ne kokusu alsam çıkardım 3-4 sefer.
Burda akıntı için bi kızcagız yazmıştı doktora görünün ciddi konu vs.ağrımda çoktu Kusmalarım da yoğun olunca acile gittik,gitmez olaydım sabaha kadar beklettiler.Baktılar iyice idrar da aldılar.sabah 6 da eve geldik.İnşallah sizde birsey çıkmaz,tamda dediğiniz gibi 2.trimester benide fena çarptı dün
Ben konuştum yaptırabilirsin dedi. Yaptırmasam dedim o zaman doğumdan sonra 1 doz yaptır dedi bende hala kararsızım bu konuda.Arkadaşlar tetanos aşısı yaptıran var mı? Ya da bu konuda doktoruyla konuşan. Bazı doktorlar gerek yok diyormuş da.
Yaa kokusuna dayanabilirsem deneyim teşekkürler
Kızlar doktorunuz d vitamini olarak ne önerdi. Benimki d vit 3 önerdi ikiz olduğu içinde 10-12 damla şeklinde ama ben daha iyi markalar var ise size doktorlarınızın önerdiği paylaşırsanız sevinirim.
Ben 2 doktorda takipteyim zaten yıllardır kullandığım marka ocean d vit. Son zamanlarda D3K2 formunu kullanıyordum uygun buldular. Kendi kilom kadar damla kullanıyorum kg başı 1 damlaKızlar doktorunuz d vitamini olarak ne önerdi. Benimki d vit 3 önerdi ikiz olduğu içinde 10-12 damla şeklinde ama ben daha iyi markalar var ise size doktorlarınızın önerdiği paylaşırsanız sevinirim.
Hayır hayır hiç birsey çıkmadı idrar testi temiz güzel çıktı dediSizde idrar yolu enfeksiyonumu çıktı ondanmıymış bu bulantılar filan korktum şimdi
Rahatsızlanıp gidersek 3 katı fiyatkeske ucuz olsa bnde 7 bine randevu aldmm malesef 2 bucuk 3 kadın doğum muayenesine verşyorz zaten her ay
Benim doktorum gerek yok dedi yaptırmayacağım.ama ebem ısrarcı kafam karışık ama yaptirmiycam büyük ihtimal.yani en azından tdap kesin yaptirmiycam.belki tek doz tetanoz aşısı yaptirabilirimArkadaşlar tetanos aşısı yaptıran var mı? Ya da bu konuda doktoruyla konuşan. Bazı doktorlar gerek yok diyormuş da.
Bana da d3 önerdi ama günde 2 damla dedi başından beri. 13. Haftamda başladım az mı bilmiyorumKızlar doktorunuz d vitamini olarak ne önerdi. Benimki d vit 3 önerdi ikiz olduğu içinde 10-12 damla şeklinde ama ben daha iyi markalar var ise size doktorlarınızın önerdiği paylaşırsanız sevinirim.
İdrar yolu enfeksiyonu eğer ilerlemiş ise bulantı ve kusma yapıyor maalesef.Sizde idrar yolu enfeksiyonumu çıktı ondanmıymış bu bulantılar filan korktum şimdi
Kontrol zamanıma vardı çok bulanıyor olduğunu söyleyince doktor gel dedi dahiliyeye gönderdi orada çıktı. Benim akıntım o zaman çok yoğundu gerçekten şuan daha azBulantı için özellikle doktoramı gittin yoksa kontroldemi sordun? Sen öyle söyleyince aklıma takıldı şimdi bende akıntı oluyor ama normaldir diye düşünüyordum 2 yıldır idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyordum hamilelikten hemen önce fitil vermişti doktor tamamen geçti diye düşünmüştüm belkide geçmemiştir. Bir sonraki kontrolde sorayım en iyisi
Ben konuştum yaptırabilirsin dedi. Yaptırmasam dedim o zaman doğumdan sonra 1 doz yaptır dedi bende hala kararsızım bu konuda.
Açıkcası bana da çok mantıksız geliyor. Hangi hastanede paslı neşter ya da başka bişey olabilir. Ve normalde bi yerin kesilince paslı çivi batınca zorla yaptırdığın bir aşı hamileyken hadi yapalım diye ısrar ediliyor.Benim doktorum gerek yok dedi yaptırmayacağım.ama ebem ısrarcı kafam karışık ama yaptirmiycam büyük ihtimal.yani en azından tdap kesin yaptirmiycam.belki tek doz tetanoz aşısı yaptirabilirim
Yurt dışı mi burası ya gerçekten çok çok çok fahiş ne 5000 i normal bir asgari ucretli ya da 50 bin olan ortalama memur maaşı ,öğretmen maaşı ,hangi biri karşılayabilirRahatsızlanıp gidersek 3 katı fiyat
Serumlar o kadar pahalı ki
Bi serum 5 bin TL olabilir mi ay
Ne desem bilemiyorumYurt dışı mi burası ya gerçekten çok çok çok fahiş ne 5000 i normal bir asgari ucretli ya da 50 bin olan ortalama memur maaşı ,öğretmen maaşı ,hangi biri karşılayabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?