• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    86
Odası olması bence de iyidir ama bir sene icin (ki maksimum 1 sene, su andada ev bakıyoruz) kur kaldır yapmak istemiyorum ama kafam da karısıyor iste sıgdırabilir miyim sıgdıramaz mıyım diye :(
İnşallah gönlünüze göre bir ev bulursunuz. Geçenlerde Instagramda bi post görmüştüm anne babalarımız salona oyuncak bile koymamıza izin vermiyorlardı, biz ise çocuklarımızı salonda büyütüyoruz diye. Siz ne yaparsanız yapın çocuk eve sığmayacak emin olabilirsiniz 😄

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim umarım sağlıcakla ikizlerinizi kucağınıza alırsınız çok güzel duygu🌸 🙏Rabbim uzun ömürler versin hepimize çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin benimde duam hep
Birde sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
Zaten olmuş birşeyin üzerine bu şekilde yorumlar gerçekten üzüyor insanı üstelik gurbette tek başına arka arkaya iki kızımı yalnız büyüttüm kimsenin desteği olmadığı gibi şimdide kendinde konuşma hakkı buluyorlar
İnşallah 🙏🥰çok teşekkür ederim
Hayırlı olsun bebeğiniz, çevrenizdeki lerin bu denli saçma yorumlarına canınızı sıkmayın karşılarında açıklama yapmak zorunda hissetmeyin ,bu şekilde bu zorbalığa devam ederler ,ters bir cevap verin ağızlarının payını verin,bu şekilde susarlar ancak emin olun,hayırlısı dan nasipten saglikdan asla anlayacaklarini sanmiyorum zaten biliyorlar maksatlari zorbalık,diğer konu cinsiyet planlama ile olmaz emin olun,yok erkeğin sağında yat,çift günler,kan yenileme,dualar,önce zevk al,yok takvimler asla ama asla makul ve inandırıcı mantıklı değil hepsi Umut,tamamen genetik yatkınlık ve onunda herşeyde olduğu gibi sebebi Allah o ne derse ne verirse o ...bitti gitti...m

Odası olması bence de iyidir ama bir sene icin (ki maksimum 1 sene, su andada ev bakıyoruz) kur kaldır yapmak istemiyorum ama kafam da karısıyor iste sıgdırabilir miyim sıgdıramaz mıyım diye :(
Bir senede çok rahat idare edersiniz bir değil 3 sene bile edilir,sifonyer bol bol yeter asılacak neyi var ,alt üst bezi mendili vs hepsi çekmecede ve çekmece üstünde kutu var onun içinde el altı bezi mendili ateş olceri orda tutuyorum,yatakda ben sahsel illa yanımda olacak boğuldu mu kustu mu sık sık emzirmeye kalk ben dayanamıyorum hakim kalmıyor gece kalkmalaarina bebekler yanında bile uyuyor ,asılacak bir iki oluyor onu da kendi dolabım yetiyor,uyku malzemeleri çarşaf su bu da yine yüklük de,ama bu da benim rutinim ben de oda yapmayacağım ,evim buyik,3+1 birer o da kızım ve oğlumun,bir oda yatak odam,bir odam salonum Bebek ,2 sene benim yanımda yatak odamda sonra da ablası ile aynı odayi paylaşacak ,oturma odam ablası ve onun odası olacak oyuncakları yatakları dolabı tamam

Hele tasinacaksaniz bebek icin mobilya oda asla yapmayın derim,tasinmada yıpranıyor,mahvediyorlar ,halı perde mobilya evden eve değişiyor ,herkes herşeyin en iyisini bilir akıl eder ama imkanlar şartlar denilen bir realite var

Erkek beklentisi içindeyseler kendileri errrkek olana kadar doğurabilirler canımın içi 🫶🏻 Bir de beklenti içine girmek nedir? Kimden neyin beklentisi tam olarak sordunuz mu hiç? Ne kadar saçma bir şey ya biz mi karar veriyoruz sanki Allah’ın işine de karışır oldular. Diyecekleri tek şey hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın. Çok sinirlendim bacım. Gebeliğinizin dibine kadar tadını çıkarın, onlar da ç*k görmek istiyorlarsa kendilerince çözüm üretebilirler 🤡
Öyle birsey olsaydı tüp bebekle gebe kalan herkesin cinsiyetleri aynı olabilirdi
Hepimiz regl döngülerimizin takibiyle tedaviye başlayıp aynı gün yumurta toplatıyoruz dölleniyor.haklısınız insan beklentiye girip boşluğa düşüyor .Lütfen üzülmeyin 🌸

Hele tasinacaksaniz bebek icin mobilya oda asla yapmayın derim,tasinmada yıpranıyor,mahvediyorlar ,halı perde mobilya evden eve değişiyor ,herkes herşeyin en iyisini bilir akıl eder ama imkanlar şartlar denilen bir realite var
Misal ben gönlüme kalsa,havuzlu bahçeli ,icinde bir kaç yardımcımin olacağı bir villa sitede oturmak isterim😄eminimki şimdiki sartlarimdan çok daha konforlu olur😁

Bir senede çok rahat idare edersiniz bir değil 3 sene bile edilir,sifonyer bol bol yeter asılacak neyi var ,alt üst bezi mendili vs hepsi çekmecede ve çekmece üstünde kutu var onun içinde el altı bezi mendili ateş olceri orda tutuyorum,yatakda ben sahsel illa yanımda olacak boğuldu mu kustu mu sık sık emzirmeye kalk ben dayanamıyorum hakim kalmıyor gece kalkmalaarina bebekler yanında bile uyuyor ,asılacak bir iki oluyor onu da kendi dolabım yetiyor,uyku malzemeleri çarşaf su bu da yine yüklük de,ama bu da benim rutinim ben de oda yapmayacağım ,evim buyik,3+1 birer o da kızım ve oğlumun,bir oda yatak odam,bir odam salonum Bebek ,2 sene benim yanımda yatak odamda sonra da ablası ile aynı odayi paylaşacak ,oturma odam ablası ve onun odası olacak oyuncakları yatakları dolabı tamam

Bir iki akrabam da aynı seyi söylemisti ama yine de sizlerden de fikir almak istemistim demek ki olabiliyormus 😇 gerci tek göz odada 5 cocuk büyütenler var, elbette ki olur bosuna kafama takmısım
Ben genisce bi sifonyer arastırmasına cıkayım, bi de besik buldum mu tamamdır 😇
Teşekkür ederim bilgilendirme icin 🌸

Müthiş bir empati yoksunluğu var. Her şeyin ama her şeyin kendi kafalarındaki gibi olmasını istiyorlar. Biz evlendikten sonra bir süre çocuk düşünmedik, e hadi nerde denmeye başladı. Düşünmüyoruz dedik geçtik. Yaşınız geçiyor dediler, sizi ilgilendirmez dedik. Sonra bebek düşünmeye başladık, bir çok kez hamile kaldım ama ikisi dış gebelik birisi düşük oldu. Son dış gebelikte ameliyattan çıkmışım saha narkozu bile atamamışım, geçmiş olsun demeden “Ya siz tüp bebek yaptırın belli ki sıkıntınız var” dendi. O halimle beni zırıl zırıl ağlattılar, hepsine sınır çektim. Şimdi 18 haftalık hamileyim Rabbime şükürler olsun, hiç birisine söylemedim. Çünkü hakları yok bilmeye, insan olan beri gelsin gerisi de uzak olsun. Kısacası sizi de Rabbim iki güzel kızla, yakında inşallah üç, nasiplendirmiş, ne kadar güzel birlikte nice güzel yıllarınız olsun. 🫶🏻 Size tavsiyem çok konuşanlara kulağınızı tıkayamıyorsanız ya cevaplarını verin ya da bir mesafe koyun. Bebeğiniz ve siz onların alakasız düşüncelerinden kat be kat daha değerlisiniz. 🌸
Toplum baskısı öyle bi dayatmaki
Ben hiççç bebek aklımda düşüncemde yoktu açıkçası istemiyordum.2 yıla yakında istemedik zaten duymadığım neler kalmadı ki.Direk söylenmesede imalı kelimeler.Artık canım yanmaya başladığı için sinirlerim alt üsttü a deseler çatışıyordum sorun bende dahi değilken resmen huzurum kalmamıştı sırf bu yüzden üst üste tüp bebek denemesi yaptık.İnsana kendi annesi kadar üzülen yok onu anladım 🥲 şimdi hamileyim üstüne bide ikiz🤲🏻 Bu seferde dilleri buna uzanıyor ne ikizmi yandın sen,ikizin ne gereği var vs vs.Eşimin ikiz kardeşleri var görümcem duyar duymaz of tek ikiz bizdik dedi.neler çektik bu tedavi sürecinde kayıplarımızda oldu bi gram üzülmedi kimse
Yalandan ah vah.İnşallah hepimiz sağ salim kucağımıza alırız 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Bence hamileliğinizin tadını çıkarın kimsenin ne dediğine takılmadan bir iki gün öncesine kadar tek derdim bulantılarım küçük basit şeylerken test sonucu ile herşeyim değişti araştırdıkça korkularım artıyor bebeğin sağlıklı olmasından başka önemli bir şey yok gerçekten

Hayırlı olsun bebeğiniz, çevrenizdeki lerin bu denli saçma yorumlarına canınızı sıkmayın karşılarında açıklama yapmak zorunda hissetmeyin ,bu şekilde bu zorbalığa devam ederler ,ters bir cevap verin ağızlarının payını verin,bu şekilde susarlar ancak emin olun,hayırlısı dan nasipten saglikdan asla anlayacaklarini sanmiyorum zaten biliyorlar maksatlari zorbalık,diğer konu cinsiyet planlama ile olmaz emin olun,yok erkeğin sağında yat,çift günler,kan yenileme,dualar,önce zevk al,yok takvimler asla ama asla makul ve inandırıcı mantıklı değil hepsi Umut,tamamen genetik yatkınlık ve onunda herşeyde olduğu gibi sebebi Allah o ne derse ne verirse o ...bitti gitti...m
Çok haklısınız🌸 zaten artık daha fazla sabredecek gücüm kalmadı moralimi bozmaktan başka yaptıkları bşrsey yok üstelik eşimin genetiğiyle alakalı yani ben napsam boş olmayınca olmuyor insanlar yıllarca uğraşıyor benim iki kızım vardı hiç bir zaman 3 olsun erkek olur diye çocuk düşünmedim sonra süpriz hamilelik oldu cinsiyet öğrenmeden tabiki gönlüm olmayanıda istiyordu ama şimdi öğrenince sağlıkla gelsin hayırlı evlat olsun diyorum insanın nasibinde ne varsa o🙏

Bir iki akrabam da aynı seyi söylemisti ama yine de sizlerden de fikir almak istemistim demek ki olabiliyormus 😇 gerci tek göz odada 5 cocuk büyütenler var, elbette ki olur bosuna kafama takmısım
Ben genisce bi sifonyer arastırmasına cıkayım, bi de besik buldum mu tamamdır 😇
Teşekkür ederim bilgilendirme icin 🌸
Zaten inanın en çok kullanılan sifonyer ,iç çamaşırı,alt üst pijaması ,bezleri iviri ziviri ,ben büyük cocukkarimda da hep sifonyerde çekmeceleri geniş olan yüksek bir sifonyer alın tamam,at çekmeceye kapat oyuncak dolabı da ikeanin var ya çekmeceli raf raf,onun muadilleri var onu kullanıyorum ,çok çok rahat

Çok haklısınız🌸 zaten artık daha fazla sabredecek gücüm kalmadı moralimi bozmaktan başka yaptıkları bşrsey yok üstelik eşimin genetiğiyle alakalı yani ben napsam boş olmayınca olmuyor insanlar yıllarca uğraşıyor benim iki kızım vardı hiç bir zaman 3 olsun erkek olur diye çocuk düşünmedim sonra süpriz hamilelik oldu cinsiyet öğrenmeden tabiki gönlüm olmayanıda istiyordu ama şimdi öğrenince sağlıkla gelsin hayırlı evlat olsun diyorum insanın nasibinde ne varsa o🙏
Yok yok bozdurmayin morelinizi, üzülürsem üzerim diyin,istediğini söyleyen istemediğini duyarmis diyin , hepinizin oglanlarini da görüyoruz diyin, ağızlarının payını verin otursunlar onlara dert olsun,sinir oluyorum bu oğlan dogurmayi marifet sayan hadsizlerden ,beyin azlarindan

Ben hiççç bebek aklımda düşüncemde yoktu açıkçası istemiyordum.2 yıla yakında istemedik zaten duymadığım neler kalmadı ki.Direk söylenmesede imalı kelimeler.Artık canım yanmaya başladığı için sinirlerim alt üsttü a deseler çatışıyordum sorun bende dahi değilken resmen huzurum kalmamıştı sırf bu yüzden üst üste tüp bebek denemesi yaptık.İnsana kendi annesi kadar üzülen yok onu anladım 🥲 şimdi hamileyim üstüne bide ikiz🤲🏻 Bu seferde dilleri buna uzanıyor ne ikizmi yandın sen,ikizin ne gereği var vs vs.Eşimin ikiz kardeşleri var görümcem duyar duymaz of tek ikiz bizdik dedi.neler çektik bu tedavi sürecinde kayıplarımızda oldu bi gram üzülmedi kimse
Ben size bir şey diyim mi bu istemez insanlarla ilgili , benim bir kız bir oglandi bana da böyle olmaz birine bir hemcins yap diyorlardı,hep araları mesafeli olurmuş,dengeli olsun diye bir daha yapmaliymisim,kimi diyor kıza kardeş yap kızkardeş olmazsa olmaz,kimi diyor oğlan tek kalmasın sorumluluğu tek onda olur yaslanirsaniz bir erkek kardeşi daha olsun destek olup ilgilenirler birbirleri ile,böyle akla mantığa sığmayacak fesatliklar,tamamen art niyet insanın hevesini boğazda bırakma isteği ,aman karsidaki sevinmesin ,iyinyetli olgun hoşgörülü insan bilir ki bir tek cinsiyetle bitmiyor Allah kaderlerini ne yazdıysa,Allah analı babalı büyütsün diyip insana huzur veriyor

Bence hamileliğinizin tadını çıkarın kimsenin ne dediğine takılmadan bir iki gün öncesine kadar tek derdim bulantılarım küçük basit şeylerken test sonucu ile herşeyim değişti araştırdıkça korkularım artıyor bebeğin sağlıklı olmasından başka önemli bir şey yok gerçekten
Kesinlikle bebeğin ve annenin sağlıkla bu gebelik sürecini atlatmasi en en önemlisi gerisi boş boş yorumlar

Ben size bir şey diyim mi bu istemez insanlarla ilgili , benim bir kız bir oglandi bana da böyle olmaz birine bir hemcins yap diyorlardı,hep araları mesafeli olurmuş,dengeli olsun diye bir daha yapmaliymisim,kimi diyor kıza kardeş yap kızkardeş olmazsa olmaz,kimi diyor oğlan tek kalmasın sorumluluğu tek onda olur yaslanirsaniz bir erkek kardeşi daha olsun destek olup ilgilenirler birbirleri ile,böyle akla mantığa sığmayacak fesatliklar,tamamen art niyet insanın hevesini boğazda bırakma isteği ,aman karsidaki sevinmesin ,iyinyetli olgun hoşgörülü insan bilir ki bir tek cinsiyetle bitmiyor Allah kaderlerini ne yazdıysa,Allah analı babalı büyütsün diyip insana huzur veriyor
Böyle söylemler bana tamamen fesatlıktan geliyor,huzur kaçırmak amaçları.Evladın cinsiyeti olur mu? Hayırlısı güzel huylu olanı nasip olsun hepimize

Güzel sözden anlamıyorlar, illa bayramlık ağzımızı mı açalım yani anlamıyorum 🥲 Sağlıkla kucağınıza alın inşallah, söz sahibine aittir. Ne kadar fesatlıkları kötü niyetleri varsa hemen belli ediyorlar, biz de kendilerine iade edelim 🫶🏻🫶🏻

Böyle söylemler bana tamamen fesatlıktan geliyor,huzur kaçırmak amaçları.Evladın cinsiyeti olur mu? Hayırlısı güzel huylu olanı nasip olsun hepimize
Bende artık eminim buna e 2 oğlu olan yakın arkadaşım var ona da ağır laflar,yok gelinler yarın kapıya koymaz,bir de kız getir verirse suyu elinize o verir,oğlanlar evini sattirir,çok para gidiyor , hayırsız olur,anneyi babayı aramaz sormaz,hele evlenirse karısının ağzının içine bakar 😳bunları da kulaklar duydu ,gerçek şu ki kimin neyin sonunun hayırli.oldigunu Allah bilir ama bunu onlarda gayette biliyor maksat karşıdakini demoralize.etmek bu zorbalığı herkese yapiyorlar fesatlık tamamen

Etlik şehir hastanesine giden var mı? Doğumu orada yapmayı düşünen veya gebe okuluna giden?

Etlik şehir hastanesine giden var mı? Doğumu orada yapmayı düşünen veya gebe okuluna giden?
Ben ikili test için gitmiştim . Orda yaşamıyorum ama ayrıntılı ultrason randevusu da verdiler onu da orda yaptıracağım sanırım . Kayseri’de yaşıyorum buranın şehir hastahanesine kıyasla temiz ve çalışanlar buraya göre gayet kibar ya da öyle denk geldi bana .

Öncelikle sağlıcakla kucağınıza alın bebişinizi 🙏Çok teşekkür ederim güzel msjınız için🌸sırf bu yüzden cinsiyeti keşke doğuma kadar öğrenmeseydim diyorum ya birde daha bebeğimi kucağıma alamamışım dördüncüyü yap belki o erkek olur diyen kendini bilmez insanlarla malesef görüşüyorum sorsanız benim için diyorlar evladın kızı erkegi aynı evlat evlattır sağlıklı olsunlar yeter insan nasibte ne varsa onu yaşıyor
Ya ne kötü düşüncedeler o insanlar. Kızlarınızın hepsi de hayırlı, iyi evlatları olsunlar. Öyle konuşanların evlatlarını görüyoruz valla ne nasipleri ne hayırları var.
Kızımı on tane erkeğe değişmem, öyle de güzel bir eğitim veriyorum ki bir çok erkek eline su dökemez.

Back
X