• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    75
Günaydın kızlar🌸
Mide bulantım 12 den sonra ciddi azalmıştı tiksinmem azalmıştı. Şuan 15+3 deyim ve son 1 haftadır bulantım şiddetlendi. Sebebini anlayamadım acaba aldığım takviyelerden ötürümü? Umarım söylendiği gibi 16. haftadan sonra bulantı yaşamam🥹
Belimde ve sağ kalçamda çok fena kramp var 2 gündür magnezyum içiyorum inşallah biraz rahatlatır. Biraz uzandıktan yada
eğildikten sonra kaktığımda resmen şiddetli bir acı hissediyorum. Doktor yapabilecek hiç bir şey olmadığını söyledi 🥹 2. trimesterde söylendiği gibi rahat geçmiyor benim açımdan maalesef. Neyse önemli olan bebeğim sağlıklı olsun🫠
Dün bütün gün bende çok fenaydım,15 haftaya girdik rahat ederiz dedim hiç olmadığım kadar bulantım arttı en ufak kokuda çıkardım.İlk haftalarda günde bi sefer çıkarırken dün ne kokusu alsam çıkardım 3-4 sefer.
Burda akıntı için bi kızcagız yazmıştı doktora görünün ciddi konu vs.ağrımda çoktu Kusmalarım da yoğun olunca acile gittik,gitmez olaydım sabaha kadar beklettiler.Baktılar iyice idrar da aldılar.sabah 6 da eve geldik.İnşallah sizde birsey çıkmaz,tamda dediğiniz gibi 2.trimester benide fena çarptı dün 🫣🤭🌸

Doktorum şöyle açıkladı: Ya bir anda ani bir su boşalması hissi, ki artık yavaş yavaş haftalarımız büyüdüğü için az bir su olmaz gerçekten de hissedersin dedi. Ya da damla damla şeklinde sürekli bir ıslanma olur dedi. Öksürürken, hapşırırken de ekstra su gelir dedi. Çok çok nadir durumlarda uzun saatlerde bir gelebilirmiş onun da ayrım yapılmasının çok zor olduğunu, ultrason takibi ile ancak yapılabileceğini söyledi. O da bizim haftalarda çok beklenen bir durum değilmiş. Ama tabi ki her zaman doktora danışmak gerekiyor. Bana bir hafta rapor verdi dinlen dedi, haftaya tekrar ölçüm alacak.
Bende sizin yazınızdan sonra başka şikayetlerimde artınca doktora göründüm
Bir sorun görünmedi bu haftalarda akıntılar yoğunlaşır normal olanı bu korkmayın gayet iyi durumda hersey dedi

İdrar yolu enfeksiyon u olabilir mii. Brnde bir anda artan bulantı ile gittim enfeksiyon çikti
Bulantı için özellikle doktoramı gittin yoksa kontroldemi sordun? Sen öyle söyleyince aklıma takıldı şimdi bende akıntı oluyor ama normaldir diye düşünüyordum 2 yıldır idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyordum hamilelikten hemen önce fitil vermişti doktor tamamen geçti diye düşünmüştüm belkide geçmemiştir. Bir sonraki kontrolde sorayım en iyisi🙈

Dün bütün gün bende çok fenaydım,15 haftaya girdik rahat ederiz dedim hiç olmadığım kadar bulantım arttı en ufak kokuda çıkardım.İlk haftalarda günde bi sefer çıkarırken dün ne kokusu alsam çıkardım 3-4 sefer.
Burda akıntı için bi kızcagız yazmıştı doktora görünün ciddi konu vs.ağrımda çoktu Kusmalarım da yoğun olunca acile gittik,gitmez olaydım sabaha kadar beklettiler.Baktılar iyice idrar da aldılar.sabah 6 da eve geldik.İnşallah sizde birsey çıkmaz,tamda dediğiniz gibi 2.trimester benide fena çarptı dün 🫣🤭🌸
Sizde idrar yolu enfeksiyonumu çıktı ondanmıymış bu bulantılar filan korktum şimdi🙈

Arkadaşlar tetanos aşısı yaptıran var mı? Ya da bu konuda doktoruyla konuşan. Bazı doktorlar gerek yok diyormuş da.
Ben konuştum yaptırabilirsin dedi. Yaptırmasam dedim o zaman doğumdan sonra 1 doz yaptır dedi bende hala kararsızım bu konuda.

Kızlar doktorunuz d vitamini olarak ne önerdi. Benimki d vit 3 önerdi ikiz olduğu içinde 10-12 damla şeklinde ama ben daha iyi markalar var ise size doktorlarınızın önerdiği paylaşırsanız sevinirim.

Kızlar doktorunuz d vitamini olarak ne önerdi. Benimki d vit 3 önerdi ikiz olduğu içinde 10-12 damla şeklinde ama ben daha iyi markalar var ise size doktorlarınızın önerdiği paylaşırsanız sevinirim.
Ben 2 doktorda takipteyim zaten yıllardır kullandığım marka ocean d vit. Son zamanlarda D3K2 formunu kullanıyordum uygun buldular. Kendi kilom kadar damla kullanıyorum kg başı 1 damla

Sizde idrar yolu enfeksiyonumu çıktı ondanmıymış bu bulantılar filan korktum şimdi🙈
Hayır hayır hiç birsey çıkmadı idrar testi temiz güzel çıktı dedi
Ben zaten bu yaşıma kadar idrar yolu enfeksiyonu geçirmedim
Bulantılar olabilir normal yavaş yavaş geçer artık dedi gönderdi 🤭
Yani benim bulantılar bebeklerden dolayıymış enfeksiyon vs degil

Arkadaşlar tetanos aşısı yaptıran var mı? Ya da bu konuda doktoruyla konuşan. Bazı doktorlar gerek yok diyormuş da.
Benim doktorum gerek yok dedi yaptırmayacağım.ama ebem ısrarcı kafam karışık ama yaptirmiycam büyük ihtimal.yani en azından tdap kesin yaptirmiycam.belki tek doz tetanoz aşısı yaptirabilirim

Bana da d3 önerdi ama günde 2 damla dedi başından beri. 13. Haftamda başladım az mı bilmiyorum

Bulantı için özellikle doktoramı gittin yoksa kontroldemi sordun? Sen öyle söyleyince aklıma takıldı şimdi bende akıntı oluyor ama normaldir diye düşünüyordum 2 yıldır idrar yolu enfeksiyonuyla uğraşıyordum hamilelikten hemen önce fitil vermişti doktor tamamen geçti diye düşünmüştüm belkide geçmemiştir. Bir sonraki kontrolde sorayım en iyisi🙈
Kontrol zamanıma vardı çok bulanıyor olduğunu söyleyince doktor gel dedi dahiliyeye gönderdi orada çıktı. Benim akıntım o zaman çok yoğundu gerçekten şuan daha az

Ben konuştum yaptırabilirsin dedi. Yaptırmasam dedim o zaman doğumdan sonra 1 doz yaptır dedi bende hala kararsızım bu konuda.
Benim doktorum gerek yok dedi yaptırmayacağım.ama ebem ısrarcı kafam karışık ama yaptirmiycam büyük ihtimal.yani en azından tdap kesin yaptirmiycam.belki tek doz tetanoz aşısı yaptirabilirim
Açıkcası bana da çok mantıksız geliyor. Hangi hastanede paslı neşter ya da başka bişey olabilir. Ve normalde bi yerin kesilince paslı çivi batınca zorla yaptırdığın bir aşı hamileyken hadi yapalım diye ısrar ediliyor.

Ben tetenoz olacağım,arkadaşlar diğer ikisinde de oldum ,evet mikrop kapilmamasi gerekir ameliyathane de ama haberlerde neler duyuyoruz,kahveye de su yerine deterjan koymamasi gerekir ama konuluyor,yemekten zehirlenen emmek gerekir ama oluyor,diyeceğim o ki Allah korusun orda bir yanlislik bir hata olur gelir bulur,bebeğe hiç bir zarari yok bize de yok ama enfeksiyon çok zararlı aklım kalmasın diye düşünüyorum,şahsi ve kişisel fikrim

Yurt dışı mi burası ya gerçekten çok çok çok fahiş ne 5000 i normal bir asgari ucretli ya da 50 bin olan ortalama memur maaşı ,öğretmen maaşı ,hangi biri karşılayabilir
Ne desem bilemiyorum
fiyatlara şikayet edersek bi kesim şükret diye saldırıyor
Ama cidden aşırı pahalı fiyatlar uçuk
Acil ya düz acil
Muayne ücreti 2900 serum 5000
Farklı işlemler yapılırsa ekstra
Kan vs alınırsa tabi daha yükseğe çıkıyor.
Yani artık çok paniklersek devlet aciline gidiyorum ordan da birsey anlamıyorum
Doktor mır mır sekreteriyle konuşurken duyup anladığımız kadar.
Normal kontrole kendi doktoruma takipliyim devlet acilinde ne yapsalar yazıyoruz oda sağ olsun tlfndan şöyle yapın diye yardımcı oluyor

Kızlar ben özele gidiyorum ama testlerimi devlette yaptırıyorum ikili tarama testinde de öyle yaptım şimdi haftalar yaklaşınca sormak istiyorum detaylı ultrasonu bizzat doktorunuz mu yapıyor yoksa yine bunda da perinatolojiye mi görünmemiz gerekiyor? Devlette yaptırabildiniz mi? Yaptıranlar cevap yazarsa çok sevinirim🙏🏼 sağlıklı günleriniz olsun bebişlerinizle

Back
X