• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    75
Günaydın kızlar🌸
Mide bulantım 12 den sonra ciddi azalmıştı tiksinmem azalmıştı. Şuan 15+3 deyim ve son 1 haftadır bulantım şiddetlendi. Sebebini anlayamadım acaba aldığım takviyelerden ötürümü? Umarım söylendiği gibi 16. haftadan sonra bulantı yaşamam🥹
Belimde ve sağ kalçamda çok fena kramp var 2 gündür magnezyum içiyorum inşallah biraz rahatlatır. Biraz uzandıktan yada
eğildikten sonra kaktığımda resmen şiddetli bir acı hissediyorum. Doktor yapabilecek hiç bir şey olmadığını söyledi 🥹 2. trimesterde söylendiği gibi rahat geçmiyor benim açımdan maalesef. Neyse önemli olan bebeğim sağlıklı olsun🫠
Benim de 13’ten itibaren bulantılar azalışa geçmişti ama son bir haftadır geceleri geri döndüler hatta çıkartacak derecede şiddetli olduğu oldu. Hormonal dalgalanmalardandır diye düşünüyorum, başka şikayetiniz yoksa içinizi ferah tutun 🥰

Kızlar ben özele gidiyorum ama testlerimi devlette yaptırıyorum ikili tarama testinde de öyle yaptım şimdi haftalar yaklaşınca sormak istiyorum detaylı ultrasonu bizzat doktorunuz mu yapıyor yoksa yine bunda da perinatolojiye mi görünmemiz gerekiyor? Devlette yaptırabildiniz mi? Yaptıranlar cevap yazarsa çok sevinirim🙏🏼 sağlıklı günleriniz olsun bebişlerinizle
Ben de özele gidiyorum. Kendi doktorum yapacak. İlk aylarda devlet hastanesine gitmiştim. Sıra bulamazsın detaylı ultrason randevusu al demişlerdi. Hala duruyor randevu. Belki ona da giderim

Ben geçtiğimiz 2 hafta aralıksız yaşadım. Zaten migrenim var tetiklendi tüm yaşam enerjim gitti diyebilirim. Ama bana bşy çook iyi geliyor tüm baş ağrısı çekenler deneyebilir.

2 şakağınıza ufak peçetelrr içine çeyrek çay kaşığı karabiber üzerine kolonya. Katlayın şakaklarınıza koyun ve kafanızı sarın. Başta biraz yanma oluyor dayanılmaz değil sonra müthiş rahatlıyorsunuz. Karabiberi abartmayın dozları yükseltmeyin sakın. Geçmiş olsun
Teşekkürler tarif için. Tekrar ağrılarım olursa denicem. HeySero HeySero bende de çok sık migren atağı oluyor. Daha sabah gözümü açar açmaz başlıyor. Sabah 1 akşam 1 parol içiyorum yok. Uyuyorum yok. Geçen gün hüngür hüngür ağladım artık ağrıdan. Kafamın tepesinde buz aküsü koymuştum. İşe yarıyor en azından onunla uyuyakalmışım. Yoksa hastaneye koşacaktım. 😔

Teşekkürler tarif için. Tekrar ağrılarım olursa denicem. HeySero HeySero bende de çok sık migren atağı oluyor. Daha sabah gözümü açar açmaz başlıyor. Sabah 1 akşam 1 parol içiyorum yok. Uyuyorum yok. Geçen gün hüngür hüngür ağladım artık ağrıdan. Kafamın tepesinde buz aküsü koymuştum. İşe yarıyor en azından onunla uyuyakalmışım. Yoksa hastaneye koşacaktım. 😔
Valla hayırla bi tamamlasaydık 9 ayı

Benim de migrenim var bir kaç haftadır hergün tutuyor.Acile de gittim ama zaten acilde de bir şey yapmıyorlar.Ya patates bağlamak yada buz aküsü koymak iyi geliyor ben o şekilde uyuyorum.

Ben de özele gidiyorum. Kendi doktorum yapacak. İlk aylarda devlet hastanesine gitmiştim. Sıra bulamazsın detaylı ultrason randevusu al demişlerdi. Hala duruyor randevu. Belki ona da giderim
Kendi doktorunuza ek bir ödeme yapıyor musunuz bunun için yoksa zaten kontrol haftasında kendileri mi yapıyor bunu öğrenmek istiyorum

Ne desem bilemiyorum
fiyatlara şikayet edersek bi kesim şükret diye saldırıyor
Ama cidden aşırı pahalı fiyatlar uçuk
Acil ya düz acil
Muayne ücreti 2900 serum 5000
Farklı işlemler yapılırsa ekstra
Kan vs alınırsa tabi daha yükseğe çıkıyor.
Yani artık çok paniklersek devlet aciline gidiyorum ordan da birsey anlamıyorum
Doktor mır mır sekreteriyle konuşurken duyup anladığımız kadar.
Normal kontrole kendi doktoruma takipliyim devlet acilinde ne yapsalar yazıyoruz oda sağ olsun tlfndan şöyle yapın diye yardımcı oluyor
Şükür Allah'a yapılır başka bir kişiye ya da duruma değil,emin olun şükret diyenin gemisi güzel yuruyirdur,ya da onda da yoksa kendisine layık gördüğü budur🙂herkesin kendi fikri düşüncesi beni ilgilendirmez ,ben kendi şartlarımda bunları fahiş buluyorum 😄

Açıkcası bana da çok mantıksız geliyor. Hangi hastanede paslı neşter ya da başka bişey olabilir. Ve normalde bi yerin kesilince paslı çivi batınca zorla yaptırdığın bir aşı hamileyken hadi yapalım diye ısrar ediliyor.
Şu anda türkiyede bu yıl nisan ayından beri yapılan aşı aslında tetanoz+boğmaca+difteri aşısı, bu yüzden ısrarla öneriyorlar, çünkü bebeğinizin doğumdan sonra da boğmaca ve difteriye karşı korunmasını sağlıyor. Ben daha önce tetanoz aşılı olduğum için bana tek doz önerdiler. Tabi ki sizin kararınız ama sağlık sektöründen biri olarak açıkçası ben yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum 🙏🏻🌸

Kızlar acilden geldim şimdi.son bikac gündür akıntım oluyor yazmıştım sizede sulu gibi beyaz akıntı.kendi doktoruma sordum,ayakta kaldığında dahami yoğun oluyor diye sordu evet dedim.acile bir git rahim ağzı uzunkluguna baksınlar hemen dedi(ben hataydayim doktorum Adana'da bu arada) acilde idrar tahlili yaptılar ultrasonla rahim ağzı uzunluguna,bebeğin suyuna bakıldı herşey normal.spektrum ile vajinayı açıp rahim ağzına baktılar yoğun akıntı birikmiş göllenmiş oraya dedi.donaxly ovül verdi.kendi doktorumda kullan dedi.bu fitili kullanan oldumu aranızda.birde akıntı diyip geçmeyin kontrolünüzü yaptırın sizde kızlar

Kendi doktorunuza ek bir ödeme yapıyor musunuz bunun için yoksa zaten kontrol haftasında kendileri mi yapıyor bunu öğrenmek istiyorum
Şöyle özel klinikte benim gittiğim doktor. Detaylı ultrason doğum paketinin içinde dediler. Ama ilk doğumumu başka doktor yapmıştı. Onlar dışarıdan başka uzman doktor çağırmıştı. Ek ödeme yapmıştım.

Perinatolog yapıyor, ek ödeme yapıyoruz. Perinatologun raporunu kendi doktorumuz da inceliyor yorumlar yapıyor. Belki hastaneden hastaneye değişiyordur, özel hastanede kontrol altındayım.

Şu anda türkiyede bu yıl nisan ayından beri yapılan aşı aslında tetanoz+boğmaca+difteri aşısı, bu yüzden ısrarla öneriyorlar, çünkü bebeğinizin doğumdan sonra da boğmaca ve difteriye karşı korunmasını sağlıyor. Ben daha önce tetanoz aşılı olduğum için bana tek doz önerdiler. Tabi ki sizin kararınız ama sağlık sektöründen biri olarak açıkçası ben yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum 🙏🏻🌸
Yeni mi yapılıyor bu,üçlü kombo,eskiden tek tetenozdu sanki

Back
X