• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 28 37,8%
  • erkek

OY: 41 55,4%
  • ikiz kız

OY: 2 2,7%
  • ikiz erkek

OY: 2 2,7%
  • ikiz kız/erkek

OY: 1 1,4%
  • üçüz / çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    74
İnsan tabi paylaşmak istiyor en yakın güvendiğiniz çevreniz ile paylaşabilirsiniz anne,baba, abla en yakın arkadaşlar ile ama onun dışında ben 12 haftayı bekledim. Açıkçası ilk 12 hafta tedirgin geçiyor biraz çok da gerek yokmuş. Ama bunun bir sınırlaması yok kimisi 5 haftalıkken herkese söyler kimisi uzun süre bekler. Yine de ilk 12 hafta biraz çekirdek aile de tutmayı tercih ettim ben. Hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ben 7. haftada aileye söyledim. 14. hafta çevreyle paylaşmak için ideal gibi ozaman🙈

Kızlar alt karnınızda kas ağrılarınız oluyor mu acaba ? Doktorum magnezyum verdi ama özellikle geceleri dönerken çok zorlanıyorum. Ve şuan daha 18-19 haftalığız biraz erken gibi geldi ama. Resmen yatakta dönerken karnım acıyor. Bir de hangi pozisyonda uyuyorsunuz geceleri.
Sırt üstü ve sol a yatamıyorum kesinlikle. Karnım acıyor altı özelikle. Sırt destek yastığı koyuyorum biraz rahatlattı

Kızlar ben 17+5’teyim doktorum daha takviye başlatmadı. (İlk 12 hafta sadece folik asit kullanmıştım.) huzursuz bacak sendromu gibi ayaklarımda kasılmalar olduğunu söyleyince magnezyum içebilirsin kasılma olduğu zamanlarda dedi. Bi de hiç kan tahlili istemedi şimdiye kadar. Doktor mu çok rahat ben mi çok pimpirikliyim anlayamadım. (Bi arkadaşımın doktoru her kontrolde önce kan tahlili isteyip ona göre takviye veriyormuş.) sizde durumlar nasıl? Acaba başka doktora da mı görünsem? Bi de doktora arada akşamları çarpıntı olduğumu söyledim normal dedi. Etrafımdakiler de belki kan değeri düşüklüğünden çarpıntı olabilirsin diyor. Kafam karıştı :(

Kızlar alt karnınızda kas ağrılarınız oluyor mu acaba ? Doktorum magnezyum verdi ama özellikle geceleri dönerken çok zorlanıyorum. Ve şuan daha 18-19 haftalığız biraz erken gibi geldi ama. Resmen yatakta dönerken karnım acıyor. Bir de hangi pozisyonda uyuyorsunuz geceleri.
Bir gün çok yürümüştüm 2,3 gün ağrımıştı muhtemelen yorgunluktan dolayı kas ağrısıdır. Alişverise ciktiysaniz bu ara belki onunla ilgilidir. Hamileliği unutup kaptiriyoruz bazen maalesef ☺️

Kızlar ben 17+5’teyim doktorum daha takviye başlatmadı. (İlk 12 hafta sadece folik asit kullanmıştım.) huzursuz bacak sendromu gibi ayaklarımda kasılmalar olduğunu söyleyince magnezyum içebilirsin kasılma olduğu zamanlarda dedi. Bi de hiç kan tahlili istemedi şimdiye kadar. Doktor mu çok rahat ben mi çok pimpirikliyim anlayamadım. (Bi arkadaşımın doktoru her kontrolde önce kan tahlili isteyip ona göre takviye veriyormuş.) sizde durumlar nasıl? Acaba başka doktora da mı görünsem? Bi de doktora arada akşamları çarpıntı olduğumu söyledim normal dedi. Etrafımdakiler de belki kan değeri düşüklüğünden çarpıntı olabilirsin diyor. Kafam karıştı :(
merhaba benim de bugün 17+4, 12.haftayı tamamlayınca doktorum folik asiti kestirip omega, demir, multivitamin ve d vitaminine başlattı ve kırkım çıkana kadar kullanmamı söylemişti. İçinizi rahatlatmak için bir kan tahlili verebilirsiniz sonrasında doktorunuz yönlendirecektir diye düşünüyorum.

Evet kan tahliline baktırmanız gerekiyor. İlk haftalarda bakılıyor. Bu ara yine bakılıyor sağlık ocağına 19 ya da 20. Haftada giderseniz hem tahlil hem aşı yaparlar büyük ihtimalle. O sonuçları doktora atarsınız
Benim doktorum da ben isteyince omega takviyesi verdi.

Back
X