Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    163
30 bin mi
Ay ne guzel
Burda 55ten basliyor fiyatlar
Valla bana da uygun geldi ama ben zaten oğlumun doğumunda 3 sene önce de 4.500 ödemiştim. Anadolu yakasının en uygun 2. Fiyatıydı. Bütün özelleri arayıp fiyat aldım aklıma yatandan doktor beğendim çok şükür hastane de doktor da sorunsuz çıktı. Doktor 3 sene sonra yeni bebek için odasına girince biz bu delikanlıyı mı doğurttuk diye oturup sevdi oğlumu bunun bilmem kaç katına fiyat verenlerde var ama benim için ulaşım bakımından da en kolay hastanelerden biri

İçine atmış yavru sonradan çıkarmış hıncını benimde bu bebe erkek ikiside oğlak olacak aynı huydan bitane daha olursa napariz bilmiyom
Bence bütün şansımı oğlumda kullandım bu benim içimden geçecek gibi geliyor inşşaaallah oğluma benzer 3 yaşta kavga etmeye razıyım yenidoğan halinde uyumamasındansa

Bende 2 sene once ogluma 17bin vermistik su an zamsiz 55bin ocakta 65bin dediler

3 yaş ilaçtır 4 hele baya rahatlayacaksın 4 de ben anaokuluna verdim hayatım değişmişti

baby plus Lounge Oyuncaklı Ana Kucağı - ebebek sundan degil mi ya bize direkt boyle kurulmus getirdiler oglumdayken
Eveet bundan ama geitren arkadaşlar kurdu kutuda geldi parça parça çok zorlandılar

Kullanmıştım sağlam ama benim oğlum durmamisti aşağı kayıyordu kemeri baglayincada hoslanmiyordu hiç kullanmadi kedim yattı hep 7kiloya yakın hala yatiyo içinde
Hahaha sonuçta biri kullanıyor o zaman sevindim bakalım benimki duracak mı

Kaç aylık? 1 buçuk yaşına kadar kelimeleri vardı öğreniyordu sonra birden kesildi öğrenme zamanla bildiklerinide söylemeye başladı. 2 yaşta çocuk gelişimi uzmanına götürdüm doktor yönlendirmesiyle. Verici dil dışında hiçbir gelişim basamağında sorun yoktu. Öneriler, yapılması gerekenleri falan anlattı. Özel eğitim öğretmeni kuzenim var biraz ondan destek aldım, çocuk gelişimi mezunuyum anaokulu tecrübem var ordan biraz kendimde kattım derken 2 buçuk yaşında yavaştan açılmaya başladı. 33 aylığa kadar kelime sayısı saydım 250ye yetişince bıraktım. Zaten yetişemedim sonrasında. Bi anda hem 3 kelimeli cümle hem kavram, renk, sayı, soru ekleri, durum ekleri vs öğrendi. Çok hızlı oldu o kısım bi baktım konuşuyor bizimkinde bariz problem vardı 1 sene hiç veridğimi almıyor gibi geldi açılmaya başlayınca oh çekmiştim. Konuşunca sonradan anladım ki her şeyi kaydetmiş ve zamanını beklemiş. Şimdi bana "anne bende gelcem yiaaaa" diye Ergen Ergen konuşuyor

3 yaş ilaçtır 4 hele baya rahatlayacaksın 4 de ben anaokuluna verdim hayatım değişmişti
O 3te oldugunda kiz 1 yasinda olacak
O 4 oldugunda da kiz 2 yasinda olacak birinden rahatlayip digerinden yine bu sendrom kivaminda olucam
O 5 oldugunda ilkokul, kizda krese gider
Bi 3 yilim var sanirim

Bende 2 sene once ogluma 17bin vermistik su an zamsiz 55bin ocakta 65bin dediler
Bana ocakta kaç lira olacağı hakkında bilgi vermediler malesef. Sadece sistemleri yılda 2 kere parça parça zaman yapmak şeklinde. Yani bi yıl sonu bi ortasında zam yapıyorlar. O yüzden birden büyük zam olmuyo. Normalde sigortam yok 3050 muayene ücreti. Analık hali geçiyormuş meğerse 24te gittiğimde öğrendim 2350 verdim. Bende zamla ne olacak merak ediyorum

23 aylik diyebiliriz
Ocakta 2 yaş olacak
Zaten diyorlar konusunca susmayacak ne diye ugrasiyorsun falan

O 3te oldugunda kiz 1 yasinda olacak
O 4 oldugunda da kiz 2 yasinda olacak birinden rahatlayip digerinden yine bu sendrom kivaminda olucam
O 5 oldugunda ilkokul, kizda krese gider
Bi 3 yilim var sanirim
Evet zaten her çocuk 3 yaşa kadar 1 senede hamileliği say anneden 4 seneyi götürüyor

Hmm muayene fazlaymis bak
Benimde 1850 tl muayene ama esimden dolayi indirim var 1550 tl veriyoruz
Sen yinede sor bi
32den sonra yari ucreti odeyip sabitleyebiliyorsun cogu yerde
Gerci senin subat gozukuyor
2 hafta one ceksek yine ocak 15 falan ediyor

Evet zaten her çocuk 3 yaşa kadar 1 senede hamileliği say anneden 4 seneyi götürüyor
Ya ben emzirirken cok yiprandim
Oglum hicbir anneye yardimci urunu kullanmadigi icin asiri manuel buyuttuk
Tam memeyi biraktirdik kilo da veriyordum 73lerden 65e dusmusum, yaz geliyor zayifliyorum, sacima maske yapmaya baslamisim, yurtdisindan hediye sarap gelmis icicem sonunda falan derken
Memeyi biraktirdik 1 hafta sonra hamile oldugumu ogrendim
Sar başa

23 aylik diyebiliriz
Ocakta 2 yaş olacak
Zaten diyorlar konusunca susmayacak ne diye ugrasiyorsun falan
Ben de yavaşta olsa öğrenme olsaydı salardım ama bildiklerini de söylemeyince bi tutuştum. Açıkçası konuşamadığı zamanlarda çok sıkıntı çektik derdini anlatamadığı için çok gergindi dili çözülünce sakinleşti baya derdini anlattığı için. O konuda baya oh çektim. Tuvalet eğitimi istediği de aynı dönemde geldi. Baya hızlıydı 33-34 ay o yüzden.

2 kelimeli cümle yeter işte maşallah 2 yaşa gelmemiş daha. 1 yaşta tek kelime, 2 yaşta 2 kelime 3 yaşta 3 kelimeli cümle beklenir. Sonrasında 4 yaşla birlikte tam cümleler ararlar. Şimdi benimki 4 kelimeli cümle kuruyor ama ekleri tam oturtamıyor. Yani 3 kelimeli düzgün kurduğu cümleye yeni bi kelime ekliyor eki olmadan devrik halde

Beni şubata 40 haftaya beklemezler. Gebelik şekerim var ve preeklampsiyle doğurdum oğlumu. Plasenta da önde rahim ağzının dibinde bitiyor. Önceki sezaryen olmasa da normal doğum şansım pek yok. 15 Ocak tam 37 hafta. Ocağın son 2 haftasında bi yerde olcak gibi. Bi de geç döllenme asıl adet tarihim 13 nisandı 1 Mayıs'a düzelttiler. Doğum paketi falan yok hastanede, varsa da öyle sabitleme falan şimdilik böyle bi bilgim yok. Pazartesi gidicem ama sorarım bunu

2 kelime kuramiyor su an ama ben pek takmiyorum
Çabasi var elbet acilacak
Renklere taktik su aralar
Hergun mavi pembe yesil falan herseyin rengini hem soruyor hem soyluyor
Yildiz diyor ay diyor
Kitapta Atatürk gorunce tütük diyor falan
Maviye ma diyor
Yesile şişil diyor
Cisini yaparken anne tiş diyor bacaklarini bukup
Kakasini yaparken ögg diyor
Altini degistirirken kendi kakasindan midesi bulaniyor
Dun sirke olan dolabi acti öggk diyip geri kapatti
Aksam da karnima lavanta yagi suruyordum kokusundan midesi bulandi yanima yanasmadi baya bi

Anne tiş 2 kelimeli cümle sayılır işte. Anne gel, mama ver, baba gitti hepsi 2 kelimeli cümeller. Yok yok gayet iyi verici dili. Böyle şeyler çok bireysel. Benimki seninkinin zamanında bunların hepsinden vazgeçmişti parmak kullanıyordu sadece. Şişli yine güzel benimki şimi diye öğrendi bi arkadaşım var yeşim adı ona da şimdi diyodu zamanla düzeltti. Günde 1500 kez bildiği şeye bu ne diye sorarken bugünleri ararsın

Ah kuzum ya olsun vardır bir hayır yine toparlayacağız belki 2.ler kolay olur amin

Ayy akrabalardan biliyorum bu ne bu ne dongusunu
Kafani duvara surtup kivilcim cikarmak istersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…