Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    171
Gelişimini düzeltirsin sağlıklı beslenmeyle, yakalar diye düşünüyorum. Bak başka kötü bişey çıkmamış, için rahat edicekse git tabi tekrardan doktora. Zeynep kamil cidden güzel ilgileniyor bu konuda ssvd için 2 3 kere gittim, gayet güzel bakmışlardı banada. Benim oğlan eliyle yüzünüde kapattığı için kafası değil, eli olduğunu düşünüyorum her kontrolde bir umut yüzünü görürüm diyorum Ama inatla kapatıp açmıyor aşağıdanda dediğin gibi bszen vuruyor ama çoğunlukla ya eliyle yada dediğin gibi kafasıyla baskı yapıyor. Elime telefonu alıp Karnıma destekleyip durursam direk vurmaya başlıyor zaten ay çok değişikler ya, az kaldı şurda pekte bişey kalmadı. Sağlıkla gelsin inşallah seninde, ama bu haftalarda normal gibi bazen sakin kalabiliyorlar

Kızlar bu arada göğüs ucu kremi konuşuldu mu ya? Ben doktora sorduğumda başlayabilirsin demişti. Almadımda henüz. Sadece sür, fazla uyarma dedi sancıyı vs tetiklememesi için. İlkinde lansinoh aldım ama doğum sonrası başladığım için mi bilmiyorum hiiç fayda etmedi, 4 ay ağlayarak kanayarak emzirdim resmen bunda böyle olsun istemiyorum ‍♂

Telefon, ultrason falan onların sinyallerinden çok rahatsız oluyorlar. Hiç nstye girdin mi bilmiyorum ağrıyı ölçen değil de kalp atışını ölçen aynı ultrason probu gibi çalışıyo. Sürekli ona vuruyor mesela oğlumda yapardı bu bebekte yapıyor benimki de yemek yaparken hareketleniyor kokusunu almam yeter elime bıçak alıyorum sebzeyi kezmeye başlıyorum kıpırtılsr başlıyor işte diyorum ya zaten sağlıklı besleniyorum çünkü gebelik şekerim var mecburum yani. Benim alttan baskı hissi biraz farklı plasenta aşağıda her zaman vuruş hissi olmuyor. Bugün baya hareketli günlerdir böyle uzanmalı boş bi gün geçirememiştim. Hem evde tadilat vardı küçük çaplı hem hastane işler falan derken yoğunduk. Gece yatınca acısını çıkarırdı normalde onu da yapmıyordu. Arada bi kaç vuruş oluyor ama önceden o vurmalara uykumdan uyanıyodum. Şimdi öyle değil gece de daha sakin. Bugün ama Kıpır kıpır. Dinleyebilmek için özellikle hiç bi iş yapmıyorum yoksa işim çok evde ama saldım napıyım ayağa kalktım mı kasılma olmuyor karnım sertleşmiyor ama bebek bi yerde sabit kalıyor. Çok oynaşmıyor

Lansinoh surunce bebegi emzirirken ialci gogusten temizlemek gerekiyor mu bende ondan aldim denicem dogumdan sonra

Yok canım sadece baş aşağı olduğunu söylemişti doktorum 28. haftalarda falan bende zaten tahmin ediyordum bacaklarımın arasındaki baskıdan. Bacaklar karnımın oralardaysa bile organları iktirdiğinden organların baskısı da olabilir göğüs kafesine diye düşünüyorum. Bir video izlemiştim bağırsaklar falan hep yukarıya itiliyordu bebek büyüdükçe.

Ay bunlari bende fark ediyorum telefonu elime alip karnimin uzerine koyup oynarken surekli bi elimi durtukleme elini cek der gibi acaba rahatsiz mi oluyo diyorum kolumun agirligindan. Yemek yapmaya baslayinca da hic durmuyor acikti falan diyorum heralde ahahah

Öyle tabi o bi gerçek. Ama oğlumda sağ kaburgama denk geliyordu ayakları bi vuruyordu nefesim kesiliyordu. Bi noktada kronikleşmişti o bölgedeki ağrı. O yüzden o acının ne olduğunu iyi biliyorum malesef bu bebekte de bazen ittiriyor arada nefesim darlanıyor sonra bırakınca açılıyor. Sen yine nolur nolmaz kontrolünde söyle böyle olduğunu

Yok o sinyallerden hoşlanmıyorlar sorun elin değil telefon

Göğüs kalkanı almadıysan göğüs kalkanı da al canım o da giydiklerinin değmesini falan engelliyor. Ben ondan da aldım. Kremi sürüp kalkanı kapatabilirsin.

Lansinoh surunce bebegi emzirirken ialci gogusten temizlemek gerekiyor mu bende ondan aldim denicem dogumdan sonra
Hayır gerekmiyor. Emzirme öncesi temizlik gerektirmeyen sayılı şeylerden biri hatta. Emiliyor zaten vücutta nemli bi his kalıyor. Lansinoh cilt bariyerini korumaya yenilemeye yönelik nemlendiren bi krem. Önceden başlaman lazım ki elastiklik sağlasın göğüs ucuna. Cilt bariyerini güçlendirsin. Emzirmeye başlayınca göğüs ucunun yapısı biraz değişiyor uçlarında çıkıklık kalıcı oluyor. Bu değişim sırasında nemlendirme çok önemli. Bi de emzirmeye hazırlık doğum sonrası bi anda olmuyor. Öncesinde başlıyor. Göğüs uçların falan acıyordur şu sıralar. 34-35 gibi başlayabilirsin. Kapakta kullandım kalkanda kremde. En güzel kremi sürüp açıkta hava aldırmak yarıyor emzirmenin ilk zamanları. Kapaklarını başka arkadaşım da kullandı. Ona yaramış ama bana bi fayda sağlamadı malesef

Ben lansinoh ve kantaron yağı kullanıcam, şimdiden başlamakta fayda varmış, gebe okulunda söylediler özellikle kantaron yağı veya tahin yağı iyi geliyormuş.

Kizlar doktora gittim bugun
Nstye girdim sanci cikmadi
Doktor gayet iyi su an ama bas asagi duruyor o sana baski yapiyor olabilir biraz dinlenmeyi dene dedi
Bide ne yiyonuz iciyonuz dedi
Kizlar tuhafliga bakin gecen cumartesi 1900 gr olan kiza 2300 dedi bi haftasi tuhaf cikiyo bi kilosu
Anlamadim gitti

Maşallah canım kaçsın şuan? Ben 2 hafta önce gittiğimde 30+0’dım 1617’ydi 32+0 gidicem cuma günü bakalım 2 haftada kaç gr almış olucak çok merak ediyorum.

Maşallah canım kaçsın şuan? Ben 2 hafta önce gittiğimde 30+0’dım 1617’ydi 32+0 gidicem cuma günü bakalım 2 haftada kaç gr almış olucak çok merak ediyorum.
31+2yim canim
Olcumler net olmayabiliyor bazen sanirim
1 haftada 400 gr almamisimdir diye dusunuyorum
Kilo onemli degil ya dogduktan sonra bi miktar kilo veriyorlar zaten
Oglumda 4 kgyu gecebilir denmisti 3650 dogdu mesela

Kizlar ilays sling mi almak daha mantikli (0-14kg)
Yoksa babyboroosh almak mi (0-4 yaş)
Bilemedim

Hastaneye yatisim yapiliyor kizlar pzt salı gebelik sonlanacak dua edin bol bol sağ salim kavusayim bebegime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…