Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    171
Ben lansinoh ve kantaron yağı kullanıcam, şimdiden başlamakta fayda varmış, gebe okulunda söylediler özellikle kantaron yağı veya tahin yağı iyi geliyormuş.
Lansinohun temizlenmesi gerekmez ama diğer yağları temizlemeden emzirmemelisin aklında bulunsun. Yağlar iyileştirici, öncesinde kullanman işe yaramaz ama lansinohu önceden kullanmaya başlaman lazım ki cilt bariyerini güçlendirip nem sağlasın

Evet aynen öyle söylemişlerdi, umarım işe yarar ağrısız sızısız emziririz hepimiz

Kizlar ilays sling mi almak daha mantikli (0-14kg)
Yoksa babyboroosh almak mi (0-4 yaş)
Bilemedim
Ben sling almayacağım canım ya çok terletiyor beni onlar. 0-4 yaşında bir mantığı yok bence zaten çok kısa süre kullanırsın bebek kocaman olunca bel ağrısı falan yapıyor hepsi.

Maşallah canım haftalarla ölçümlerle kafayı yicez pazartesi kontrolum var bakalım bu sefer neresi önde gidiyor

Benim de var alttan bakmadan fitil verdi. Geçiyor gibiydi dün kullanmadım ama bugün yine başladı kullancam. Sizinki ne renk

Senin sat yanlış bence canım başka açıklama bulamıyorum

Ay evet ilk bu gebeliğimde geçen salı mı ne girdim, cidden özellikle ona vuruyor ilkinde hiç bişey anlamamışım, bu daha farklı geliyor bana gençlikten dolayı sanırım daha hareketliydim bunda panda gibi debelenip yuvarlanıyorum kendini yormanda cidden etkiliyor ya, demek ki oda strese girmiş bi noktada dinlenince kendine gelmiş bak. Boşver yapacak birisi varsa söyle istersen yoksada yapıcak bişey yok, risk almak iyi gelmiyor bizlere evin içi toparlanmasada olur. Gerçi sana diyorum ama bende öyleyim bi noktada, bazen ev işleri batıyor gözüme bazen salıyorum gebelik şekeri bende de varda, sor bakayım düzenli sağlıklı beslenebiliyor muyum tek yapamadığım şey o sanırım. Sırf bu yüzden bir an önce hamilelik bitsin istiyorum birazda, risk altında olunca

Lansinoh surunce bebegi emzirirken ialci gogusten temizlemek gerekiyor mu bende ondan aldim denicem dogumdan sonra
Ben temizlemeden emzirmiştim ama fayda sağlamadı işte bende. Denemediğim yol kalmamıştı, gerçi egzama ve mantara çevirmişti en son cildiyeye gittiğimde verdiği ilaç fayda sağlayıp o şekilde kurtulmuştum. Bende aldım geldiğinde kullanmaya başlıcam artık

Yok o sinyallerden hoşlanmıyorlar sorun elin değil telefon
Telefona ve her türlü sinyale karşıyız diyor şimdi ki nesil eşim koyuyor bazen hissedeyim vursun diye yokları oynuyor
Göğüs kalkanı almadıysan göğüs kalkanı da al canım o da giydiklerinin değmesini falan engelliyor. Ben ondan da aldım. Kremi sürüp kalkanı kapatabilirsin.
Ya ilkinde almıştım, süt toplamaya falanda iyi olmuştu ama gel gelelim hiç fayda sağlamayınca bunda alsam mı ikileminde kaldım. Bi doğumdan sonrasına bakıcam artık eğer lazım olursa alırım dedim en kötü ‍♂
İşte herkeste aynı etkiyi yaratmıyor maalesef. Benim 28. Haftalarda duş alırken bile acıyordu göğüs uçlarım. Hatta kızımda doğuma gitmeden duş almıştım acısından kıvrandım, sonrada işte dediğim gibi o yara iyileşemedi, egzama mantar oldu 4 ay çektim resmen

Ben lansinoh ve kantaron yağı kullanıcam, şimdiden başlamakta fayda varmış, gebe okulunda söylediler özellikle kantaron yağı veya tahin yağı iyi geliyormuş.
Kantaron bende alayım, bi çok şeyede fayda sağlıyor zaten. Evde bulunsun hiç yoktan iyisir

Yinede maşallah canım, iyi beslemişsin ultrason yanılması olabiliyor bence ya. Baskı yapması kötü olmuş, bazen banada yapıyor kıvranıyorum resmen

Hastaneye yatisim yapiliyor kizlar pzt salı gebelik sonlanacak dua edin bol bol sağ salim kavusayim bebegime
Canım çok geçmiş olsun, Sağlıcakla al bebişini kucağına inşallah haberdar et bizide. Grubun ilk bebeği gelicek gibi duruyor, kaç haftalık şuanda peki?

Ya gerçektne öyle. Hani ne kadar olası sorun varsa buldu beni bu hamilelikte. Daha 1 ay sonra 27yim oğlumun doğumunda 23 bitmek üzereydi. 3 senede vücudum iflas etmiş haberim yok gebelik şekeri, altta rahim ağzı yakınında yerleşimli plasenta, preeklampsili geçmiş doğum hikayesi, zaten genetik olarak hipartansiyona yatkın damar yapısı. Sonuçta gelişim geriliği. Acaba cidden stresten dolayı mı birşeyler yetmedi merak ediyorum. Bunlar fiziksel sorunlar. Bi de psikolojik olarak en çok dün yaşadım onu karnımdakine olan anneliğim mi yoksa yanımdakine olan anneliğim mi arasında kaldım. Yatış olursa ayrı kalmaktan ötürü. Yoksa kendimi mi düşüneyim o kadar bulandım mı dün. Dün bebek alışverişine gidicektik kontrol sonrası onu da yapamadık yetişemedik yani kendime alacağım pijamaları aldım hızlıca acilen yatış gerekirse diye en azından kıyafetim olsun dedim. Benim aklım dağınık olunca evde dağılıyor. Eşim ev dağınık kalınca yine ne var aklında diyor ben oğlumda da 10 kilo almıştım gerçi ama bu sefer ilk 5 ay 5 kilo verdim daha 3 buçuk kilo kadar aldım. Karnım asla 30 haftalık değil. En başından beri yok. Tabiki pantolonlarımı giyemiyorum karnım sert sonuçta ama normal günlük üstlerimle hala karnım belli olmuyor nerdeyse. Bugün hareket konusunda çok rahatladım valla cidden 2 haftadır en hareketli günüydü

Dinlenmek iyi gelmiş sana canım, başka açıklama yok ona yetememe konusunda bazen bende düşünüyorum. Benim ilk doğumumun üzerinden 8 sene geçti, ona rağmen acaba büyük kızıma haksızlık mı ediyorum gibide düşünüyorum mesela. Acaba yetişebilecek miyim ikisine birden diye düşünüyorum. Stres bebekleri çok etkiliyor, bende 2 3 gün stresliydim mesela karnım semsertti, aşırı gergin dışarıdan bakılınca belli oluyordu yani. Ben çok hızlı kilo alıyorum ve sanırım iç karnım dar direk 4. Aydan sonra ben burdayım diye çıktı beyefendi. Hiç bi kıyafetim olmadı mecbur aldım, rahat etmek için fazla kendini yormadan ne yapıcaksan yap bence önerim. Yada yardım iste diyeceğim ama yardım istemekte istemiyor insan. Sanki muhtaç kalmışım gibi hissediyorum ben

Bilgi verenlere cok tesekkurler sanirim en onemli unsurlardan birisi de kuru kalmasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…