• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Bakırlı olanı ilk 40 gün geçtiği gibi taktırdım, 2 ay sonra bi kontrolde kaydığını farkettik doktorumla değiştirdik sonrasında. Aradan 2 sene falan geçti kullandım fakat bu seferde sürekli enfeksiyon yapma sebebiyle çıkarttık. Ha bu arada 2 kere kayma vs yaparsa tekrar takmıyorlar vücut kabul etmiyor diye düşünüyorlar.

Bakırlıyı çıkarttıktan sonra 2 ay beklicez dedi doktorum sonra istersen hormonlu takarız demişti. Hormonluyuda 2 ay sonra taktık, 3 4 ay azar azar kesilmeye başladı ve 4. Ayın sonundaydık sanırım hiç adet görmedim. Hormonlunun dezavantajı mındersin avantaj mı dersin bilemem. Hiç adet görmüyorsun.
Bakırlı spiralde kanamayı arttırıyor. Hormonlu tamamen kesiyor farkları bu.
Hormonludan memnundum ben açıkçası, sıkıntı yaşamadım enfeksiyon diğeri kadar sık yaşamadım. Eşim rahattı, hisseder mi vs diye düşürsen biz hissetmedik mesela.
Bakırlı 10 sene, hormonlu spiral ise 5 sene kullanım ömrü veriyor.
Bilgim bu kadar 😊

Ahaha bu zamane çocukları valla. Benimkide sağda genelde hatta eliyle yokluyor çok nadir ayaklarıyla vuruyor. Değişikler valla ya 😂 benimki yerini nasıl sevdiyse hiç bi şekilde pozisyon değiştirmedi aylardır.
Artık ben pozisyon değiştirmesine olan inancımı kaybettim 🤣
Benimkininde yerinde duracağına olan inancımı kaybettim 😂 ben hormonlu bi korunma yöntemi istemiyordum bakırlı takıcaktık takamadık sonra hamile kaldım 😂

Ya aslinda spiralde garanti degil
Spirale ragmen hamile kalan da var
E saglik ocaklarinda bile takiliyor diye biliyorum
Senin doktor niye anestezi dedi ki acaba 🤥
Hap kullanmak istesem emzirirken olmuyormus galiba hap
Neyse zaten 2 cocukla ugrasirken bunlara zaman kalmaz otomatik korunma😄
Ben emzirirken hic aklima gelmiyordu bu tur seyler
Hormonlarim anca yerine oturdu 1 yili buldu
Tam hayatim duzene girdi cocugu memeden kestim 20 gun gecmeden hamile oldugumu ogrendim🫠🫠
Benim sağlık ocağım yapmıyor galiba. Emin değilim ama hemşirem hiç yapıyoruz demedi. Ya da hatırlamıyorum dediyse de. Kadın doğum doktoruna gittim normal devlette. Çünkü rahim ağzı yumuşaması bile yoktu doğum yaptığımda. Adetliyken gittim, doktor giremedi 1-2 cm kadar açıklık sağlanması lazım giriş için dedi. Adetliyken oluyomuş. Sonraki ay Bi ilaç kullandım çok kanama olursa belki daha uygun olur diye yine olmadı. Zorlayınca da acayip canı yanıyor insanın ki ben canı tatlı biri değilim. Doktor da anestezi altında yapabilirim. Sen uyanıkken bu şekilde girip takamam çok canın yanar kaldıramazsın dedi. Bende bunun için anestezi almama gerek yok diye istemedim. Yani çok güçlü bi ağrı kesicinin etkisindeyken kürtaj oldum sonradan rahim ağzı kapalıyken girmeye çalışması daha çok acıttı canımı 😅 Bi uzun silindir çubuğu rahim içine sokması lazım. O çubuk girmezse spirali de takamıyor. Zaten doğum yapmamış kadınlara da bu yüzden takılamıyor rahim ağzı girişi kapalı oluyor çünkü.

Bende tam prime dönemine geçiyordum... Eşim adet olacak olmama güvenip prezervatif kullanıyorduk normalde istemedi bi kerelik bari dedi. Bende nasılsa adet olcam bir iki güne hamile kalmam diye tamam dedim. Geç döllenme oldu 2 hafta düzelttiler adet tarihimi 😐

Back
X