- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #13.301
Benimkininde yerinde duracağına olan inancımı kaybettimBakırlı olanı ilk 40 gün geçtiği gibi taktırdım, 2 ay sonra bi kontrolde kaydığını farkettik doktorumla değiştirdik sonrasında. Aradan 2 sene falan geçti kullandım fakat bu seferde sürekli enfeksiyon yapma sebebiyle çıkarttık. Ha bu arada 2 kere kayma vs yaparsa tekrar takmıyorlar vücut kabul etmiyor diye düşünüyorlar.
Bakırlıyı çıkarttıktan sonra 2 ay beklicez dedi doktorum sonra istersen hormonlu takarız demişti. Hormonluyuda 2 ay sonra taktık, 3 4 ay azar azar kesilmeye başladı ve 4. Ayın sonundaydık sanırım hiç adet görmedim. Hormonlunun dezavantajı mındersin avantaj mı dersin bilemem. Hiç adet görmüyorsun.
Bakırlı spiralde kanamayı arttırıyor. Hormonlu tamamen kesiyor farkları bu.
Hormonludan memnundum ben açıkçası, sıkıntı yaşamadım enfeksiyon diğeri kadar sık yaşamadım. Eşim rahattı, hisseder mi vs diye düşürsen biz hissetmedik mesela.
Bakırlı 10 sene, hormonlu spiral ise 5 sene kullanım ömrü veriyor.
Bilgim bu kadar
Ahaha bu zamane çocukları valla. Benimkide sağda genelde hatta eliyle yokluyor çok nadir ayaklarıyla vuruyor. Değişikler valla yabenimki yerini nasıl sevdiyse hiç bi şekilde pozisyon değiştirmedi aylardır.
Artık ben pozisyon değiştirmesine olan inancımı kaybettim
INsallah gerceklesir dort gozle bekliyoruz
Çalışan annelerim, doğruluk payı nedir bilmiyorum ama şimdi karşıma çıktı
Benim sağlık ocağım yapmıyor galiba. Emin değilim ama hemşirem hiç yapıyoruz demedi. Ya da hatırlamıyorum dediyse de. Kadın doğum doktoruna gittim normal devlette. Çünkü rahim ağzı yumuşaması bile yoktu doğum yaptığımda. Adetliyken gittim, doktor giremedi 1-2 cm kadar açıklık sağlanması lazım giriş için dedi. Adetliyken oluyomuş. Sonraki ay Bi ilaç kullandım çok kanama olursa belki daha uygun olur diye yine olmadı. Zorlayınca da acayip canı yanıyor insanın ki ben canı tatlı biri değilim. Doktor da anestezi altında yapabilirim. Sen uyanıkken bu şekilde girip takamam çok canın yanar kaldıramazsın dedi. Bende bunun için anestezi almama gerek yok diye istemedim. Yani çok güçlü bi ağrı kesicinin etkisindeyken kürtaj oldum sonradan rahim ağzı kapalıyken girmeye çalışması daha çok acıttı canımıYa aslinda spiralde garanti degil
Spirale ragmen hamile kalan da var
E saglik ocaklarinda bile takiliyor diye biliyorum
Senin doktor niye anestezi dedi ki acaba
Hap kullanmak istesem emzirirken olmuyormus galiba hap
Neyse zaten 2 cocukla ugrasirken bunlara zaman kalmaz otomatik korunma
Ben emzirirken hic aklima gelmiyordu bu tur seyler
Hormonlarim anca yerine oturdu 1 yili buldu
Tam hayatim duzene girdi cocugu memeden kestim 20 gun gecmeden hamile oldugumu ogrendim
Ah ben de öyleyim.Benim de karnım küçük,7,5 aylık olduğuma inanmıyorlar,bana da karnım aşağı düşmüş,büyümemiş gibi geliyor,amma montumun önünü artık kapatamıyorum,yalnız bel çevrem genişlediği ve karnım çıktığı için kendimi Obelikse benzediyorumArtik milleti susturmak icin ic karnim genis doktor oyle soyledi diyorumkilo almadim desem 7 kiloda aldim yani
Allah yardımcın olsun canım,sağlıcakla kavuş bebeğineTeşekkür ederim31 yarın ama ölçümde 28de kaldı. 1200 Gr şu an. Özetle benim damarlarım gebeliğe uyum sağlayamıyor. Plasentaya kaç akışı bozuluyor. Tansiyonlarım ciddi değil ama hafiften yüksek çıkmaya da başladı. Nst, su, bebek hareketi, tansiyon birinden biri kötüleşip düzelmezse doğum. Hiç birine de durumu daha iyi yapıcak bi çözüm yokmuş malesef. Tek iyi yanı kritik sayılan yaşaması zor haftaları atlattık
Ben oğluma vermek için yarım çay bardağı bala 3-4 diş sarımsak,1 tane küçük soğan,1 tatlı kaşığı tarçın,bir az da limon suyu ekleyip kür hazırlamıştım,oğlum pek yemedi,ben burnum tutulmuş gibi hiss etdiyimde yedim,hemen belirtiler geçti,günde 1-2 kaşlk yemişdim,çok yemedim.Ihlamur,zencefil çayları,ballı limonlu çay,kızılcık ya da ahududu reçelini sıcak çaya karıştırıp içip hemen yatağa girip kendini terletmek de çok iyi olur(ateş yoksa tabi)Kizlar 2 3 gundur asiri oksuruyorum burnum da akiyor hapsuruk da var
Oksurdukce bogazim aciyor hatta fazla oksurunce karnim bile aciyor
Her ilaci da kullanamiyoruz bitki cayi bile icemiyoruz mahvoldum ya
Kötü haberim var,bebekten sonra insan daha da salıyor kendini,hele anne sütü de verince, ilk 3 ay yapışık ve uykusuz olunca,benim gibi kıvırcık saçlı olup düzleştirmeden dışarı anca topuz yapıp çıkınca bir az büyüsün onda kendime bakarım diyorsun,insan makyaj yapmayınca,saçına şekil vermeyince bakımsız gibi göründüğünü hiss ediyor.İşlerimi yapıp yüzüme maske falan yapayım diyordum ,oğlum uyanıyordu,bazen de yüzümü maskeli görüp korkar diye yapmıyordum,anne sütü verince onu sürsem bebeğe sütle geçiyor deyip kimyasallardan 2 yıl uzak durdum.Ay canımsın bu zor donemlerde gecer insallahbebişlerimize kavusunca nitekim biraz rahatlayacagiz diye dusunuyorum.
Kötü haberim var,bebekten sonra insan daha da salıyor kendini,hele anne sütü de verince, ilk 3 ay yapışık ve uykusuz olunca,benim gibi kıvırcık saçlı olup düzleştirmeden dışarı anca topuz yapıp çıkınca bir az büyüsün onda kendime bakarım diyorsun,insan makyaj yapmayınca,saçına şekil vermeyince.İşlerimi yapıp yüzüme maske falan yapayım diyordum ,oğlum uyanıyordu,bazen de yüzümü maskeli görüp korkar diye yapmıyordum,anne sütü verince onu sürsem bebeğe sütle geçiyor deyip kimyasallardan 2 yıl uzak durdum.Ay canımsın bu zor donemlerde gecer insallahbebişlerimize kavusunca nitekim biraz rahatlayacagiz diye dusunuyorum.
Tebrikler,sağlıkla,analı-babalı büyüsün,grubun ilk bebişiKizlarrrr ben doğurdum bebek de bende çok iyiyiz çok şükür darısı başınıza hayırlısıyla inşallah
Ay bu benKötü haberim var,bebekten sonra insan daha da salıyor kendini,hele anne sütü de verince, ilk 3 ay yapışık ve uykusuz olunca,benim gibi kıvırcık saçlı olup düzleştirmeden dışarı anca topuz yapıp çıkınca bir az büyüsün onda kendime bakarım diyorsun,insan makyaj yapmayınca,saçına şekil vermeyince bakımsız gibi göründüğünü hiss ediyor.İşlerimi yapıp yüzüme maske falan yapayım diyordum ,oğlum uyanıyordu,bazen de yüzümü maskeli görüp korkar diye yapmıyordum,anne sütü verince onu sürsem bebeğe sütle geçiyor deyip kimyasallardan 2 yıl uzak durdum.
Aynı durumdayız,6 yıl bebeğim olsun diye çabaladım,bu gebeliğim süpriz oldu,hiç beklemiyorduk,iyi korunduğumuzu sanıyorduk,oğlumdan sonra haftada 1kere anca ilişki oluyordu,yorgunluktan,oğlumdan vakit olmuyordu,haftada 2ye çıkınca bebek "merhaba,ben geldim" dedi.Şimdi 3cü gebeliği ben de hiç istemiyorum,2 rane yeter diyorum,o yüzden en erken zamanda spiral taktırmayı düşünüyorum,tüpleri bağlatmak bana vüxuta müdahele gibi geliyor,o yüzden düşünmüyorum.Kisirlastirmak olarak dusunmedim hic ama Allah korusun es kaza gebelik olusma ihtimalini dusunmek bile istemiyorum artik cunku3 yil bebegim olsun diye ugrastim oglum oldu simdiki bebegim supriz oldu hayat ne tuhaf
Bi zamanlar deli gibi cabaladigin sey icin artik tamam diyip deli gibi onlem almak
Ben hicbir yonteme guvenmiyorum valla ya :/Aynı durumdayız,6 yıl bebeğim olsun diye çabaladım,bu gebeliğim süpriz oldu,hiç beklemiyorduk,iyi korunduğumuzu sanıyorduk,oğlumdan sonra haftada 1kere anca ilişki oluyordu,yorgunluktan,oğlumdan vakit olmuyordu,haftada 2ye çıkınca bebek "merhaba,ben geldim" dedi.Şimdi 3cü gebeliği ben de hiç istemiyorum,2 rane yeter diyorum,o yüzden en erken zamanda spiral taktırmayı düşünüyorum,tüpleri bağlatmak bana vüxuta müdahele gibi geliyor,o yüzden düşünmüyorum.
Ben de adetim dengesiz olur,kanamam çok olur ya da azalır,hormonlarım bozulur diye ilk gebelikten sonra spiral taktırmamıştım,şimdi rahimiçi olanları denemek istiyorumYani doktorum dünyanın bin türlü hali var ve hikayemiz daha bitmedi ne yaşayacağız meçhul dedi hakta verdim spiralde bir garip adeti uzatıyor kanama miktarını artırıyor vs ama 3. Bir çocuk Allahım korusun isteyenlere versin amin ürperiyorum
Emzirirken 10. ayda adet olmaya başladım,emzirirken adet oluyorsan demek ki yumurtluyorsun.Ben emzirdiğim sırada 2.ye hamile kaldım.Ya aslinda spiralde garanti degil
Spirale ragmen hamile kalan da var
E saglik ocaklarinda bile takiliyor diye biliyorum
Senin doktor niye anestezi dedi ki acaba
Hap kullanmak istesem emzirirken olmuyormus galiba hap
Neyse zaten 2 cocukla ugrasirken bunlara zaman kalmaz otomatik korunma
Ben emzirirken hic aklima gelmiyordu bu tur seyler
Hormonlarim anca yerine oturdu 1 yili buldu
Tam hayatim duzene girdi cocugu memeden kestim 20 gun gecmeden hamile oldugumu ogrendim
Ben de oğlumun 40ı çıkınca saçımı kısa kestirmişdim,o eğri kesmişti,uzayan saç değil benimki de.Üzerine süt verdiğim için döküldü,yıprandı,ön taraflar çok döküldü,hala uzayıp topuzun içine girecek kadar olmadılar.Şimdi de bu bebekten sonra dökülür,yorgunluktan,vakitsizlikten insan doğal maske hazırlayıp da yapamıyor.Makyaj da da bana göz kalemi,eyeliner filan yakışmıyor,gözlerim badem göz değil,rimel ve ruj sürünce de bir şey eksik gibi oluyor,üstüne de bir deri bir kemik olmuştum,elbiselerim üzerimde iyi durmuyordu,yüzüm de zayıflamıştı,bir eyeliner,ruj,fondaten sürüp güzel görünen,saçını yuyup kurutup dışarı çıka bilen insanlara gıpta ediyorum.Ay bu ben
Ilk zamanlar zombi gibiydim
Birsey yapamadim
Sonra fön sesinden oglum korkuyordu diye yapamadim
Bi rimel suremiyordum aynaya bakamiyordum psikolojisi bozuluyor insanin
Sacimi kisacik küt kestirdim fonlemesi kolay olsun diye ama sacim kivircik ve kabarik oldugu icin daha zor oldu aksine
Oglum 1 yasi gecti sacim da cok uzayan bi sac degil omuzlarima kadar uzadi hadi dedim diyet yapayim biraz, memeden de kestim 16 aylikken, kilo da veriyordum 73ten 65e dustum ki hamile oldugumu ogrendim
Aynen ya.Ben de tüpleri bağlatanların bile hamile kaldığını okuyunca artık hangi yönteme güvenelim bilmiyorum.Tek çare prezervatifle geri çekilmemi acabaBen hicbir yonteme guvenmiyorum valla ya :/
Gecen doktorum demisti yazmistim buraya da
Hastasi 45 yasindaymis 3 yildir mi ne regl olmuyormus menapoza girdim sanmis
Son 5 aydir da karin agrisi yasiyormus
Doktor bi bakiyor ki 5 aylik hamile kadin
Olabiliyor yani hersey mumkun
Hahahahs hazır yarılmışken bi komple el atsınlar mantıklı düşünceYok zaten sezeryan olacagim icin ekstra cerrahi mudahele gerekmiyor acmisken bagliyorlarmis birkac kisiden duydum ondan hazir actirmisken kurcalatayim dedim
Çevremde 3-4 kişide var deri altı ve çok memnunlar herhangi bi şikayet duymadım hamile kalan da olmadı 3 yıla kadar %99 koruma sağlıyormuş yani hamile kalma olasılığın %1 bence gayet iyiDeri altı implantlar için ne düşünüyorsunuz kızlar? Uygun bir korunma yöntemi bulup bende 3.ye hamile kalmak istemiyorum.
Regli düzenli olanın bile bozabiliyormuş diye duymuştum ben. Süreyi uzatıp kanama oranını arttırıyormuş diye çok fazla olumsuz yorum okumuştum. Bir de kilo yaptığı o yüzden çekincelerim var tam emin olamıyorum.Çevremde 3-4 kişide var deri altı ve çok memnunlar herhangi bi şikayet duymadım hamile kalan da olmadı 3 yıla kadar %99 koruma sağlıyormuş yani hamile kalma olasılığın %1 bence gayet iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?