• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    176
Yani bi kere başımdan geçti ikramsız plansız bebeğin yoğunbakımda olduğu bi doğumda bile gelen giden durmadı şimdi planlı ve bebeğin yanımda olduğu bi doğumu düşünemiyorum o yüzden hiç yiyip içiçek ikram gerek olduğunu düşünmüyorum belki evime gelene bi çikolata ikram ederim o kadar gelmesin kimse hastaneye 😂
Bende eve istemiyorum çok şükür ki aileler başka şehirden gelecek bulunduğumuz şehirde üç beş eş dosttan başka kimse yok jdjdjsjd akraba derdim olmaması çok iyi olay

Böyle sanki vajinanın girişinde balon varmış da bebek yukardan koyunca aşağıdan vajinandan balon şişyormuş gibi oluyor demii. Bana da arada oluyor kuzu ve bebek iri normal dediler. Ayakları aşağıda benimkinin. Ayakları aşağıdayken vajinaya çok baskı yapamazmış zaten. Baş aşağıda olursa servikse baskı artıyormuş
Evet canım değişik bir his, pazartesi kontrole gittiğimde ilk iş pozisyonu sorucam. Belki de dediğin gibi baş aşağıdır, değişmemiştir yani
Pozisyon doğum şeklini belirlediği için biraz stres oldum tabi 🫣

1765267603748.webp
1765267689626.webp
1765267859464.webp

Kızlaarr dün kontrolüm vardı allaha şükür herşey yolunda dün SAT'a göre tam 32+0'dım ama bebek ileride 34+2 ile uyumlu çıkıyor. 2308 kg olmuşuz suyumuz da oldukça iyiymiş :) Doktor 19 Ocaktan sonrasını öngördü :)

Kızlar doğuma giderken burda aktif olalım ya😁 heyecanı beraber yaşayalım, doğumdan sonra ortadan kaybolmak yok, bir elimiz

Eki Görüntüle 3683687 Eki Görüntüle 3683688 Eki Görüntüle 3683691

Kızlaarr dün kontrolüm vardı allaha şükür herşey yolunda dün SAT'a göre tam 32+0'dım ama bebek ileride 34+2 ile uyumlu çıkıyor. 2308 kg olmuşuz suyumuz da oldukça iyiymiş :) Doktor 19 Ocaktan sonrasını öngördü :)
Ayy maşallah🧿
Bende 32+5im su an
2 hafta onde demisti bana da
Sana 19 ocak dediyse bende muhtemelen 14 ocak falan denk geliyor
Ve hissiyatim da o yonde 14 veya 15i olacak gibi hissediyorum🫣🥳

Daydi Daydi Dün senin de kontrolün vardı, ne yaptın ben mi kaçırdım acaba :) Her şey yolunda mııı ? :KK200:
Yok yok kuzucum bir üst mesajıma bakabilirsin anca yazabildim dün çok yoğun bir gündü, teşekkür ederim merak ettiğin için. Bol hareketli bol dil çıkartmalı ve bol ciddi bakışlı bir kontroldü :) Doktor bir daha gelmeden önce çikolata yeme ultrasonda zor yakalıyorum dedi hahah. Makat gelişmiş belki döner ama zor dedi iri bebek ultrasonda değil karnına gözle bakınca bile belli dedi. Makat geliş devam ederse normal doğumu unut dedi :)
Bende tam tersi hastanede bitsin gitsin o kalabalık eve gelmesinler kafasındayım. İkram değilde bir çikolata yaptırırım. Bir de 20 adet hediyelik yaptırsam yeter bence. İlk doğumdada öyle yaptım 50 yaptırmıştım o zaman kalanları mevlütte dağıtmıştık.
Canım bende çikolata yaptırdım 120 adet metal kutulu bir de hastanede eve ilk gelen yakınlara falan vermek için 30 tane de kolanya
Evet canım değişik bir his, pazartesi kontrole gittiğimde ilk iş pozisyonu sorucam. Belki de dediğin gibi baş aşağıdır, değişmemiştir yani
Pozisyon doğum şeklini belirlediği için biraz stres oldum tabi 🫣
Benim dün kontrolümda makat geliş çıktı işte kuzucum. Böyle giderse zor normal doğum dedii

Bebek memeyi tuttuktan sonra sadece bebegi tutuyorsun o emiyor ama bosta kalan elinle kimi bogacagina karar veremiyorsun
Cayini yudumlayip tvye bakan kocani mi, sutun yetiyor mu doymuyor sanki diyen kvyi mi, bu cocuk niye bu kadar agliyor yav diyen kpyi mi, benim cocuklarim hic boyle zorlamadi beni cok sukur diyen gorumceyi mi, cay varsa bitane daha alirim diyen 50.bardagini icen misafiri mi
Sec begen al🤣🤣
Ay alemsin,hiç gülecek durumda değildim,senin yorumlar güldürdün beni,sen de hep gül😘Adminliyin de hayırlı olsun canım

Ayyy annesi dil çıkarmış sanki kuzum maşallah🧿
Evet evet sürekli ağız açık el oynatmalı ve dil çıkarmalıydı ahahahah. Sağolasın kuzumm.
Ayy maşallah🧿
Bende 32+5im su an
2 hafta onde demisti bana da
Sana 19 ocak dediyse bende muhtemelen 14 ocak falan denk geliyor
Ve hissiyatim da o yonde 14 veya 15i olacak gibi hissediyorum🫣🥳
Canım bende çok dayanmaz gibi hissediyorum.. Serviksimi de sordum özellikle vajinamda son haftada baskı hissettiğim için serviks 40 mm çıktı. Çok iyi suyu da uzaklığı da bebeğin orda poposu var zaten bebeğin vajinanla alakası bile yok şuan daha dedi hahahah. Arada hareketlerinden dolayı hissetmen normal baskıyı bebek iri dedi

Eki Görüntüle 3683687 Eki Görüntüle 3683688 Eki Görüntüle 3683691

Yaaa kurban olurum , dil mi çıkarıyor o hahahah :) Hay maşallah Allahım hepimize sağlıkla kucağına almak nasip etsin , çook sevindim her şeyin yolunda olmasına :KK36:

Yaaa kurban olurum , dil mi çıkarıyor o hahahah :) Hay maşallah Allahım hepimize sağlıkla kucağına almak nasip etsin , çook sevindim her şeyin yolunda olmasına :KK36:
Evet kuzucum ya yarmazlık yapıyor içerideee :) İnşallah inşallah en önemlisi o sağlıklı sıhhatli vakti zamanında olsunlar da :)
Umarım hepimizin süreci sağlıklı sıhhatli ilerler canım çok sağolasınn

Kızlar doğuma giderken burda aktif olalım ya😁 heyecanı beraber yaşayalım, doğumdan sonra ortadan kaybolmak yok, bir elimiz memede bir elimiz burda olsun ahsjdjsj :rolleyes: tek elle meme veriliyor muydu pro max anneler?😂
Ben bebeğimi emzirirken telefondan ingilizce öğrenmeye başladım canım.Geceleri de topiğe bakıyordum ki,uyku tutmasın,bebek büyüdükce tek elle tutmak zor oluyor tabi,ben sandalyede oturup telefonu bir şeye dayayıp çocuk doktorlarının videolarını,ingilizce öğreten videoları izledim.O zamanımı boşa harcamadım yani.Emeklemeye başlayınca,bir yerden tutup kalkmaya başlayınca artık öncekiler gibi zamanın olmuyor,emzirdikten sonra hem bebeği takip etmeli,hem de ev işlerini yapmalısın,daha çok yoruluyorsun.

Yok yok kuzucum bir üst mesajıma bakabilirsin anca yazabildim dün çok yoğun bir gündü, teşekkür ederim merak ettiğin için. Bol hareketli bol dil çıkartmalı ve bol ciddi bakışlı bir kontroldü :) Doktor bir daha gelmeden önce çikolata yeme ultrasonda zor yakalıyorum dedi hahah. Makat gelişmiş belki döner ama zor dedi iri bebek ultrasonda değil karnına gözle bakınca bile belli dedi. Makat geliş devam ederse normal doğumu unut dedi :)
Ben her kontrole eşimle gidiyorum normalde , ama dünki mecburi hafta içi olunca eşim izin alıp gelemedi , ben tek gittim . Eşimle gittiğim her kontrolde iki elini, hatta ayaklarını bile yüzüne kapayan kızım , dün bana şov yaptı resmen . 2-3 tane güzel poz alınca pat diye sırtını döndü direkt , bu sana yeter dedi zaar :D Benim de sağ kasığım çok ağrıyor adım atamıyorum dedim . Bebek çapraz duruyormus başı sağ kasığımın üstüne yerleşmiş olduğu için kemik yapı baskı yapıyormus . Ebe arkadaşlarından egzersiz için destek al başını ortalamamız lazım , yoksa normal doğum sıkıntıya girer dedi . Aksak yürüyüş falan yapıcaz bakalım :/

Ben her kontrole eşimle gidiyorum normalde , ama dünki mecburi hafta içi olunca eşim izin alıp gelemedi , ben tek gittim . Eşimle gittiğim her kontrolde iki elini, hatta ayaklarını bile yüzüne kapayan kızım , dün bana şov yaptı resmen . 2-3 tane güzel poz alınca pat diye sırtını döndü direkt , bu sana yeter dedi zaar :D Benim de sağ kasığım çok ağrıyor adım atamıyorum dedim . Bebek çapraz duruyormus başı sağ kasığımın üstüne yerleşmiş olduğu için kemik yapı baskı yapıyormus . Ebe aarkadaşlarından egzersiz için destek al başını ortalamamız lazım , yoksa normal doğum sıkıntıya girer dedi . Aksak yürüyüş falan yapıcaz bakalım :/
Ay aslında benimki de bu saatten sonra zor döner gibi konuştu ama bence benim bebek de yanlıyor yani arada. Çünkü karnım yanlara doğru çokca kez esniyor. Zannetmiyorum ayak el olsun. Döner bence ikimizinki de dahaa. Ama belki ben kilodan gol yerim normal için :D

Ben her kontrole eşimle gidiyorum normalde , ama dünki mecburi hafta içi olunca eşim izin alıp gelemedi , ben tek gittim . Eşimle gittiğim her kontrolde iki elini, hatta ayaklarını bile yüzüne kapayan kızım , dün bana şov yaptı resmen . 2-3 tane güzel poz alınca pat diye sırtını döndü direkt , bu sana yeter dedi zaar :D Benim de sağ kasığım çok ağrıyor adım atamıyorum dedim . Bebek çapraz duruyormus başı sağ kasığımın üstüne yerleşmiş olduğu için kemik yapı baskı yapıyormus . Ebe arkadaşlarından egzersiz için destek al başını ortalamamız lazım , yoksa normal doğum sıkıntıya girer dedi . Aksak yürüyüş falan yapıcaz bakalım :/
Göstermeyince hiç göstermiyorlar bazen gerçekten yaaa baba şansına küssün azıcık artık hahahah

Ay aslında benimki de bu saatten sonra zor döner gibi konuştu ama bence benim bebek de yanlıyor yani arada. Çünkü karnım yanlara doğru çokca kez esniyor. Zannetmiyorum ayak el olsun. Döner bence ikimizinki de dahaa. Ama belki ben kilodan gol yerim normal için :D
O kadar hareketli bi bebe ki son dkya kadar ne yapacağını asla kestiremiyorum :D Ama maşallah sen böyle giderse aralığın sonuna yetişecek gibisin önden gidiyosun baya :)

o
Evet bende o korkudan hazırladım canım bir iki eksiğim kaldı kargoda gelsin kapatıcam artık.
Ben ilkinde acil sezaryen olduğum için hem de özelde olduğum için yalnız kendime lazım olanlar hazırdı,bebek için annem yanıma geldikten sonra alış-veriş yapacaktık,nasip olmadı,ben hastaneden çıkana kadar her şeyi alınmıştı,özelde olduğum için hastane bebek için hiç bir şey istememişti.Bana da göğüs pedi,adet pedi ve elbise lazım olmuştu,göğüs pedi yerine hastaneden bez vermiştiler onla idare etmiştim.Benim rahatlık bu yüzden belki de.Sağlık olsun da gerisi halloluyor.Hastane çıkışı kıyafeti alamamıştım,o içimde kalmıştı,bu sefer ilk onu alayım da içimde kalmasın dedim.
O baskı hissi hapşurduğumda oluyor canım aha bu sefer fırladı diyorum.😂
O yüzden hapşırırken bacaklarımı sıkıyorum,yoksa çiş kaçırıyorum🙈

O kadar hareketli bi bebe ki son dkya kadar ne yapacağını asla kestiremiyorum :D Ama maşallah sen böyle giderse aralığın sonuna yetişecek gibisin önden gidiyosun baya :)
Evet önden kuzum ama doktor şey dedi bana iri bebek ama kilo ve gelişimine göre gelmez yaşına göre gelir dedi. Ama bende anlamadım büyüdükçe geliştikçe çıkmaz istemez mi ki. SAT 32 ya 32 ye doğru gelir demeye getirdi bence

Kızlarrr o zaman eğlenceli bir konu açayım 😂 eşleriniz doğum hediyesi hakkında ne düşünüyor biraz kocaları çekiştirmek isterim 🫠
Bizde öyle bir adet yok,ilkinde de hiç bir hediye istemek aklıma gelmedi,kimsede böyle bir şey görmediğim için.Sağlıcakla kucağımıza alalım,bebeğimiz ikimiz için de hediye.

Ay alemsin,hiç gülecek durumda değildim,senin yorumlar güldürdün beni,sen de hep gül😘Adminliyin de hayırlı olsun canım
Amin canim sagolasin😇🙏
Valla nasil admin oldum bilemedim bende😁
Zaten cevresel sorunlar, hormonlar, dogum stresi derken gergin olabiliyoruz
Bende elimden geldigince kendi capimda espri yapmaya calisiyorum az kafamiz dagilsin diyerekten☺️

Back
X