- Konu Sahibi Matmazel -
-
- #13.641
Tansiyon ilacı başlayınca ilerleme kaydetmeye başladık çok şükür kilo almış büyümüş ama suyum aynı normalin alt sınırında. Böyle devam edersek kafi ama haftada bi kere devlette bi kere özelde kendi doktorumda kontrol ediliyorum şu anİnşallah her şey yoluna girer ve su gibi bir doğum olur ikiniz için de ennn hayırlı zamanda olsun
Aminn inşallah. Bir önceki doğumumda iri bebek olunca bunda da böyle bekliyoruz demişti doktor. İri bebek doğumu gerçekten zor. Sağlıkla kavuşuruz inşallah.Ederim mutlakaerken doğum riski ya da doğumda bir sıkıntı olmasın da tombik olsunlar hiç önemli değil. Eşimin bebekliği de tombikmiş genetik de olabilir bakalım hayırlı haberler alırız inşallah
Ben zaten sevdiğim için sürekli muz ve avokado yiyordum ondan mı kilo aldı çocuum acabaBebeğe kilo aldıran yiyeckleri soran arkadaşlar için kendi tecrübemi yazayım. Bir önceki doğumumda bana küçük bebek demişlerdi. Bende büyümesi için ne yapabilirim diye sormuştum. Sen hbirşey yapamazsın genetik bu dediler. Bende netten araştırmıştım muz ve avakado öneriliyordu. Son ayda günlük muz ve avakado yemeye dikkat etmiştim. Ve sonuç 4 kilo üzeri doğdu şok olduk. Doğuma kadar bir daha kilosuna bakılmamıştı bilmiyorduk yani. O mu etkiledi emin değilim ama denemek isteyenler için paylaşmak istedim
Benim anneannem dayimi 7 kg dogurmus kizlar relax olunBen zaten sevdiğim için sürekli muz ve avokado yiyordum ondan mı kilo aldı çocuum acaba
İri bebek doğumu zor oldu demişsin noldu vajinal doğum muydu nasıl geçti
Bu beni daha çok korkuttuBenim anneannem dayimi 7 kg dogurmus kizlar relax olun
Kilosunu bilmedikleri için zaten normal doğurttular. Epidural verdikleri için aktif doğuma kadar rahattım ama ıkınma yaklaşık 45 dk sürdü ve dikiş çoktu. Çok şükür sonrasında problem kalmadı ama riskti yani herşey olabilirdi. Bebeğin omzu takılabilirdi doğum sonrası çiş tutamama vs olabilirdi ama çok şükür Allah korudu. O yüzden şimdi de kilolu beklendiği için suni ile doğuma erken başlama kararı aldıkBen zaten sevdiğim için sürekli muz ve avokado yiyordum ondan mı kilo aldı çocuum acaba
İri bebek doğumu zor oldu demişsin noldu vajinal doğum muydu nasıl geçti
Muhakkak yaz çok merak ediyorum bende. Zaten sen benden önce doğum yapacaksın özellikle hastane tecrübeni de dinlemek isterim.Kızlarr sizin 32. Haftada 2300 gr iri demişler benimki 2600 gözükmüştü 32deyarın ne diyecek doktor korkuyorum inşallah her şey yolundadır
Adamı korkutmuşsun 5 10 Ajda diyerekLaf arasinda sormustu bi kez bende dusuneyim demistim sonra dedim 5 10 ajda al gozum yuksekte degilsonra bi daha sormadi
dusundum de hediye olarak eve yardimci alsa fena olmaz
Bebegi emzirdikten sonra kucagimdan alip gazini cikaracak, bana balli süt yapacak bir yardimci
Yazarken gozlerim doldu
Ben bu hafta full hastanedeydim gibi oldu. Bugün kendi doktoruma gittim Allah'tan vardı. Kadın anlıyor en azından beni. Sabah kusma ve kramp girdi en son karnıma, zar zor gittim yanına. 33+4 2.600 gram bıyuda 38 mi ne dedi ama 50 cm bulucak galiba dedi doğuma kadar. Şeker konusunu konuştuk erken doğma gibi bi riskten bahsetmedi. Haftaya gel nst sokayım dedi ama gitmem muhtemelen zaten devlette gideceğim için.Ben gittim oğluşum 2700 boyunu söylemedi pozisyon yanıltıcıymış nst ye girdim biraz sancı çıktı ama düzensiz olduğu sürece şikayetin olmadığı sürece tutabildiğimiz kadar tutcaz dedi hedef 2 ocak
Çok şükür etrafında seni düşünen insanlar varmış yine bak iyiyi düşün iyi olsunÇok teşekkür ederim canım.Ben ilkinde sezeryane alınırken bebek küveze de düşe bilir denildiği için son 2 gün bile bebeğe bir şey almak içimden gelmedi,yaşamazsa o eşyalara bakıp daha da kötü olurum diye düşündüm.Şimdi de bebeğim sağlıcakla gelsin,eksik olanlar 2 günde de alına biliyor diyorum,ilkinde de öyle oldu zaten.Yakın arkadaş gibi olduğum akrabalarımız da evi süslemiştiler,süpriz olmuştu bana,onu da hiç unutmam,evi süslemeyi çok istemiştim,sağ olsunlar ben demeden yapmıştılar
Doktor bana dedi ki,izindesin,evdesin,ama kendine iyi bakmamışsın,bağışıklığın aşağı düşmüş,halbuki çalıştığlm zamana kıyasla daha iyi besleniyor,sinirlenmiyordum,niye böyle olduğunu anlayamadım,kızartma,tuzlu,yumurta,peynir yeme dedi,son zamanlar patates,köfte kızartıp yedim,öyle başka kızartma da yemedim,abur cubur da nadiren,ayda bir defa falan yerim.Yemekleri diyet yemeği gibi yap,elma suyu iç dedi,o zaman da bebek nasıl kilo alacak diye düşünüyorum.
Kilo aldıran sağlıklı tarifler arayıp bulmam lazım galiba.
Arada gruptan öneri alalım bariGebelik şekerim var o yüzden sürekli tuza şekere dikkat edip bebişe kilo olacak şekilde besleniyorum fikir almak istersen mesela sabahları kabak dereotu yumurtayla omlet yapıyorum kabağı rendeleyerek baharat vs güzel oluyor akşamları da çok şükür kış sebzeleriyle aram iyi karnabahar yoğurtlu Brokoli salatası ıspanak vs bazen akşamdan kalan ıspanağın üstüne yumurta kırıp yiyorum sabahları üşenirsemaklına bişey gelmediğinde sor kaç aydır tarif uydura uydura gidiyorum Bebişin kilosunda bi problem olmadı çok şükür şekere rağmen çok iri değil ama yediklerimi kısıtlı tutmama rağmen de güzel gidiyor
Normal dogum istediğini söyleyince mi doğuma erken başlama kararı alındı acaba ben çok kararsızım doğum şekli konusunda bebek iri baş geliş ama kafa yapısı da büyük o da önde gidiyor suni sancı ile normal başlamasını isterim ama özel hastane işte bi şekil sezaryeni kafama sokuyolarKilosunu bilmedikleri için zaten normal doğurttular. Epidural verdikleri için aktif doğuma kadar rahattım ama ıkınma yaklaşık 45 dk sürdü ve dikiş çoktu. Çok şükür sonrasında problem kalmadı ama riskti yani herşey olabilirdi. Bebeğin omzu takılabilirdi doğum sonrası çiş tutamama vs olabilirdi ama çok şükür Allah korudu. O yüzden şimdi de kilolu beklendiği için suni ile doğuma erken başlama kararı aldık
Canım onun çok yakınlar dediği kendi kardeşleri işte maşallah bir sürü teyzesi dayısı var eşimin. Hepsi yakın yani. Aile bağları da çok kuvvetli. Ben söyleyince alınır diye ben eşime söylettim. Doğmamış çocuğa biz bir şey bilmiyoruz gibi bir de kundak yapıcaz biz annesi hiç kusura bakma gibi laflar ediyorlar dan dan tepem atıveriyor benim. Kırıcı olmamak için susuyorum. Tamam çok özeniyorlar istiyorlar ama artık kundak mı kaldı bende annesiyim ne demek kundak yapıcaz biz yine sinirlendim.Bence konuşulabilecek biriyse kendinde söyleyebilirsin. Tecrübesiz değilim, bebek bakımında desteğe ihtiyacım yok. Yemek yapılması benim için en büyük destek, bu konuda yardımcı olun yeterli benim için gibi şeyler söyleyebilirsin. Eşine de bende 2. Çocukla beni ne bekliyor bilmiyorum tek isteğim 1 kap yemek. Bu sağlansın bana yeter gibi söylersin daha vakit var illa çözülür dert etme. Gelip cam silelim gelen giden olur dediğinde çok yakınlar, sizler hariç kimseyi beklemiyorum anne deseydin keşke
Benimde aşağıda değil ama önde canım inşallah zamanında sağlıkla diyelim. Sen elinden geldiğince prenses bir hamilelik geçirmeye çalış. Zaten bu haftalara geldiler çok şükür kritik zamanları geçmiş oluyoruz şükür. İyi düşün iyi olsun.Yani sezaryen olcak zaten ama plasenta konumu çok aşağıda rahim ağzı yakınında böyle çok kanama oluyomuş. Hem şeker hem tansiyon sorunları var doğum zamanını bulcak mı meçhul şu an öyle öyle yani o yüzden ilkindeki kadar kolay ayaklanabilcek miyim bilemedim
İşte bende ondan korkuyorum. Benim ilk doğumda kızım 2.950 doğdu ama yine kesi vardı. Ve çok zor iyileşti dikişlerim. Çok kesilmek istemiyorum o yüzden 3.500 geçmesin diye dua ediyorum.Ederim mutlakaerken doğum riski ya da doğumda bir sıkıntı olmasın da tombik olsunlar hiç önemli değil. Eşimin bebekliği de tombikmiş genetik de olabilir bakalım hayırlı haberler alırız inşallah
Evde 3 yaş bi erkek çocuğu var prenseslik anca hayalBenimde aşağıda değil ama önde canım inşallah zamanında sağlıkla diyelim. Sen elinden geldiğince prenses bir hamilelik geçirmeye çalış. Zaten bu haftalara geldiler çok şükür kritik zamanları geçmiş oluyoruz şükür. İyi düşün iyi olsun.
Valla sürekli yazanlsrı insanın gözü arıyorÇok çok geçmiş olsun canım benim umarım şifa olur tüm ilaçlar sana. Tansiyon önemli gebelikte her gün takip et istersen. Çocuğun suyu neden bulanıkmış birşey dedi mi onunla iliglii duymamıştım hiç böyle birşey. kaka yapma durumu falan yok demii
Ay sağolasın canım beniim alıştık valla birbirimizee :) bu hafta çok ağırlaştığımı fark ediyorumm. Bebeği geç karnım taş gibi ve tüm organlarım ben kalkıyorum ama onlar sanki hala oturuyorlar gibi. Hedef 31 aralık bakalım ondan sonra çalışamaza döndürcam raporumu. Umarım sağ salim rahatlıkla geçirebiliriz son günlerimizii. Allahtan bu haftadan itibaren 4 te çıkıcam işten o bile o kadar iyi gelecek kii
Devlete ne zaman gideceksin kuzuu. Haber et bize de. Bana da doktorum 19 ocaktan sonra gbi gözüküyor diyor ama bence benimki de ocak başını geçirmez gibii.
Bende gerçekten yaa bu şimdi benim mii kafası olacak. Tüm bebekler miss kokar ama kendinin olunca nasıl daha mis mis kokacak kim bilirr
Girer girer kuzum sen bol bol su iç kendine iyi bak hem mental olarak hem fiziki olarak her şey yolunu bulur. Şükür haftalarımız da küçük değil allaha şükür
Öyle şey olur mu ne demek. Ya aile büyükleri bu konuda çok saçma düşünüyorlar. Bebek yenidoğan olacak, hastalık vs kapar asıl kendileri düşünüp sonra gidelim demeleri gerekirken tam tersini yapıyorlar. Bende istemiyorum kimseyi. 2 3 arkadaşım var gelir yemeğini temizliğini yapar giderim diyen. Gelir gelmez bilmiyorum ama düşünmesi yeter benim içinKeşke benimki de ters bir lokasyonda olsa ama eminim eşimin aile ve akrabaları yine çıkar gelirdi. Dün kayınvalidem aradı beni anneni de arayacağım gelip camlarını silelim doğumdan sonra çok gelen giden olur dedi içime daral geldi. Eşimin annesi karslı ve hep erkek doğuruyorlar benimki kız olunca herkeste bir sevinç ve heyecan var bende kalabalık sevmiyorum hiç. Eşime dedim hatta ben doğuma girince haber ver öyle gelsinler ben orda canımla uğraşırken maaile bulunsunlar istemiyorum dedim. Doğumdan sonra da annenin kalmasına gerek yok. Yemek yapıp gönderseler yeter benim annem gelir yemek yapar akşam evine döner dedim. Çünkü ilk doğumumda da öyle yaptı ben ilk bir kaç gece uykusuzluktan zorlanınca benim isteğimle kalmıştı. Neyse eşimde söylemiş annesine Ece istemiyor kimseyi diye annesi olur mu öyle şey demiş n’apıcam bilmiyorum o yüzden.
Ahhh kıyamam bende de 10 yaşında bir ergen var maalesef her yaşları ayrı dert.Evde 3 yaş bi erkek çocuğu var prenseslik anca hayal
Sen hala muzla avokado yeBu beni daha çok korkuttu
Ben kardeşimden lokum istedim, alır mı bilmemAyy ben oglumda cikolata yaptirmistim ama cogu misafire vermeyi unuttum hepsini biz yemistik resmen
Bebek reflulu kusup duruyor
Cikolata eriyor diye salonda tutmamistik iceri odaya koymustuk orda da unuttuk gitti
Simdi yaptirmayi dusunmuyorum ama sizden fikir istiyorum kizlar hani hastane odasina ne koyabilirim hemsireler falan geliyor emzirme danismani geliyor doktorum ugrayip ziyaret ediyor
Onlara ikram etmek icin ne alabilirim acaba hani odaya girdiklerinde buyrun diyip uzatilcak birsey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?