• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    172
Bilgi verenlere cok tesekkurler 🙏 sanirim en onemli unsurlardan birisi de kuru kalmasi
Garmastan pomad baya etkili eczanede satılıyor temizlemeden emzirmemek lazım. İlk 10 gün kontrollü emzirmek önemli doğru tutuşta emzirmek, emzirme sonrası krem sürüp teması önleyecek bir şey koymak ben avent kapak kullandım. Göğüs pedi ilk 2-3 ay kullanmayın derim o mantar yapıyor. Sık sık göğsü yıkayıp krem kapak bu döngü işe yarıyor

Kizlar cocuklarinin arasi 2 yaş olan var mi?
Birkac gundur grip olduk ailecek
Birde 2 yaş sendromu mu ne eklendi
Esimle mahvolmus durumdayiz surekli agliyor kucak istiyor krizlere giriyor ne istedigini de bilmiyor
Yerde oturup kitaplara bakiyoruz hayvanlar renklere bakiyoruz şükür ogrendi, soruyoruz gosteriyor, catpat soylemeye calisiyor ama gece uykulari bozuldu yeme duzeni bozuldu 3 4 gundur kucagima cok fazla almak durumunda kaldim ve karnim asiri aciyor☹️ bide idrar yanmasi oldum bugun
Yarin doktoruma tekrar randevu aldim karnimi asagida hissediyorum oglum 14 kg 1 ay sonra 2 yaş olacak
Bu aksam benden ilgi istiyordu kitapla baya oyalandik ettik sor gostereyim diyor resmen
Yerde oynamak istiyor yere oturunca da karnima baski hissediyorum
Gelip karnimi opuyor cici diyor
Bebise deterjan almistim onu almis eline
O kardesinin dedim
Gelmis siseyi karnima tutuyor icirmeye calisiyor falan🥹 ufak bi aglama seyi geldi bana..
O daha boyle ilgiye muhtacken hamile kaldim onu kucagima alamiyorum artik, belki daha cabuk uyurdu boylece
Yere oturamiyorum otursam da karnim aciyor geriliyorum bazen sesim yukseliyor ona
Sonra uzuluyorum
Ona haksizlik yapmisim gibi geliyor
Bazen sanci giriyor gibi oluyor ah diyorum o an durup bakiyor egilip dizimi opmeye calisiyor
Sunlari yazarken bile gozlerim dolu dolu😔
Bi an once haftalar gecse de dogursam toparlasam en azindan kucagima alabilsem yere oturabilsem o da kardesini izleyerek oyalansa sıkılmasa falan
Cok bunaldim bu gece🥺🥺
İlk defa bi gönderiye yorum yapıyorum o kadar benziyoruz ki... benim de kızım 17 aylik şu an 2 yaş sendromuna biz erken girdik. Aşırı hırçın oldu. İstemediği bir şey olunca kendini yerlere atıyor ağlıyor yemek secmeye de başladı. Kızım zaten bebek üstüne kardeşi olacak nasip olursa ocakta. Kızımda karnımda kardeşi olduğunu anlıyor sanki göbeğim açık olduğunda sürekli elini karnıma götürüp cici diye seviyor. Onu bırakıp doguma nasil gidecegim aklımdan bir saniye çıkmıyor. Bensiz nasıl yapacak o gün hiç bilmiyorum minigim 😥

Telefona ve her türlü sinyale karşıyız diyor şimdi ki nesil 🤣 eşim koyuyor bazen hissedeyim vursun diye yokları oynuyor 🤣🤣

Ya ilkinde almıştım, süt toplamaya falanda iyi olmuştu ama gel gelelim hiç fayda sağlamayınca bunda alsam mı ikileminde kaldım. Bi doğumdan sonrasına bakıcam artık eğer lazım olursa alırım dedim en kötü 🤷‍♂

İşte herkeste aynı etkiyi yaratmıyor maalesef. Benim 28. Haftalarda duş alırken bile acıyordu göğüs uçlarım. Hatta kızımda doğuma gitmeden duş almıştım acısından kıvrandım, sonrada işte dediğim gibi o yara iyileşemedi, egzama mantar oldu 4 ay çektim resmen 😔
Açıkçası ben ilk 1 hafta sadece sağdım. Sonra emzirme eğitim içini 2 kere gittim hastaneye. Totalde 9 gün sonra tam emzirmeye geçtim. O süreçte benim göğüslerim iyileşmişti. Hatta sadece uçlarındaki tomurcuklar var ya onlar su topladı kabuk gibi kalkıp suyu aktı sonra iyileşti. Ama hiç belli olmaz belki şimdi direk doğumla birlikte emzirince farklı olur

Dinlenmek iyi gelmiş sana canım, başka açıklama yok ona 🤭 yetememe konusunda bazen bende düşünüyorum. Benim ilk doğumumun üzerinden 8 sene geçti, ona rağmen acaba büyük kızıma haksızlık mı ediyorum gibide düşünüyorum mesela. Acaba yetişebilecek miyim ikisine birden diye düşünüyorum. Stres bebekleri çok etkiliyor, bende 2 3 gün stresliydim mesela karnım semsertti, aşırı gergin dışarıdan bakılınca belli oluyordu yani. Ben çok hızlı kilo alıyorum ve sanırım iç karnım dar direk 4. Aydan sonra ben burdayım diye çıktı beyefendi. Hiç bi kıyafetim olmadı mecbur aldım, rahat etmek için 😔 fazla kendini yormadan ne yapıcaksan yap bence önerim. Yada yardım iste diyeceğim ama yardım istemekte istemiyor insan. Sanki muhtaç kalmışım gibi hissediyorum ben 😖
Bende öyle hissediyorum. Bi de herkesin bi bahanesi var diyicem yanlış olcak. Çalışıyorum yorgunum. Halim yok. Lafı duyuyorum hep. Bazen isyan ediyorum herkesi idare ediyorum beni kim idare edicek diye. Neyse yani işin özü isteyince de çok yardım göremediğim için artık istemiyorum olduğu kadar yapıyorum yeter. Oğlumda şu sıralar baya karnım vardı. Paytak geziyordum. Şimdi tabiki var ama dışarıda görseniz anlamazsınız bende şaşkınım. Planlı bi gebelik değildi ama planlamama kalsaydı heralde hiç cesaret edemezdim ya. O yüzden oldu işte yeter diyorum 😂 bi de bu da erkek bi kız beklentisi var 3.ye kız diyo herkes tövbe yani kuluçka makinesi miyim ben 😂

İlk defa bi gönderiye yorum yapıyorum o kadar benziyoruz ki... benim de kızım 17 aylik şu an 2 yaş sendromuna biz erken girdik. Aşırı hırçın oldu. İstemediği bir şey olunca kendini yerlere atıyor ağlıyor yemek secmeye de başladı. Kızım zaten bebek üstüne kardeşi olacak nasip olursa ocakta. Kızımda karnımda kardeşi olduğunu anlıyor sanki göbeğim açık olduğunda sürekli elini karnıma götürüp cici diye seviyor. Onu bırakıp doguma nasil gidecegim aklımdan bir saniye çıkmıyor. Bensiz nasıl yapacak o gün hiç bilmiyorum minigim 😥
Ah evet gecenlerde oglumu annemlere birakip 2 saatligine carsiya indim
O uyurken indim geldigimde uyanmisti resmen pesimden ayrilmadi ozlemis beni🥹 bazen beni cok duygulandiriyor bazen de cileden cikariyor🤥duygu karmasasi yasiyorum hormonlar ayri alem zaten
2 yas sendromundan nefret geldi valla ne istedigini de anlamiyoruz bence o da bilmiyor
Umarim cabuk atlatiriz🥹
Ben sling almayacağım canım ya çok terletiyor beni onlar. 0-4 yaşında bir mantığı yok bence zaten çok kısa süre kullanırsın bebek kocaman olunca bel ağrısı falan yapıyor hepsi.
Canim senin kiz buyuk ya bebisin basinda bile durur
Benim mecbur almam lazim oglum 2 yaş olmus olacak kizi kucagimda tasimam gerekecek
Senin sat yanlış bence canım başka açıklama bulamıyorum😅
Yok canim ya imkansiz
Adetimi hesaplamiyordum ama gezdigim yerlerin fotolarina falan bakip ne zaman bittigini netlestirebilmistim o sekilde
Olcumlerde var bi tuhaflik🤓
Yinede maşallah canım, iyi beslemişsin 🙈 ultrason yanılması olabiliyor bence ya. Baskı yapması kötü olmuş, bazen banada yapıyor kıvranıyorum resmen 😖
Inan gun icinde toplasan 1 saat oturmuyorumdur canim
Yemiyorum diyemem yiyorum ama tatliyi kaciriyorum sanirim ondan bu kadar artis🫣🥹
Baski olayi cok fena ya akintilarim artti bu yuzden

Bende öyle hissediyorum. Bi de herkesin bi bahanesi var diyicem yanlış olcak. Çalışıyorum yorgunum. Halim yok. Lafı duyuyorum hep. Bazen isyan ediyorum herkesi idare ediyorum beni kim idare edicek diye. Neyse yani işin özü isteyince de çok yardım göremediğim için artık istemiyorum olduğu kadar yapıyorum yeter. Oğlumda şu sıralar baya karnım vardı. Paytak geziyordum. Şimdi tabiki var ama dışarıda görseniz anlamazsınız bende şaşkınım. Planlı bi gebelik değildi ama planlamama kalsaydı heralde hiç cesaret edemezdim ya. O yüzden oldu işte yeter diyorum 😂 bi de bu da erkek bi kız beklentisi var 3.ye kız diyo herkes tövbe yani kuluçka makinesi miyim ben 😂
Bi zıbın getirip geciyorlar ama cinsiyet tahminine gelince kumarbaz gibi millet valla😄

Açıkçası ben ilk 1 hafta sadece sağdım. Sonra emzirme eğitim içini 2 kere gittim hastaneye. Totalde 9 gün sonra tam emzirmeye geçtim. O süreçte benim göğüslerim iyileşmişti. Hatta sadece uçlarındaki tomurcuklar var ya onlar su topladı kabuk gibi kalkıp suyu aktı sonra iyileşti. Ama hiç belli olmaz belki şimdi direk doğumla birlikte emzirince farklı olur
O su toplanması bende iltihaba döndü işte, ped kullanmıştım o dönem belkide o tetikledi bilemiyorum 🤷‍♂ şimdiden başlıyım ben kremede ne olur ne olmaz. Şimdiden alışsın, hassasiyet kalmadı önceki gibi ama en azından önemlimi alayım diye düşündüm. Sağlıcakla emzirelim inşallah ya 🥺
Al bendende o kadar, geçen arkadaşımla konuşuyoruz altı üstü evi temizledim akşamına ağrıdan kıvrandım falan dedim. E bizi çağırdaydın işte gruba yazsaydın dedi. Allah aşkına sen düşünüpte ya bi ihtiyacın var mı yemek yapalım mı, evini temizleyelim mi son ayındasın destek atalım yok sen haber ver. Minnet eylemem kimseye en kötü ev berbat kalır annem gelicek onunla hallederiz nolcak yani. Ben istiyordum ama daha kışa doğru hamile kalsam diye düşünüyordum açıkçası, bi tık erken oldu beklediğimden. Aman iki arada bi derede iyi ki olmuş boşver. 🤣 yeni evlenenlere çocuk ne zaman sorusu, ilkini yapanlara yeni doğum yapmış annelere özellikle 2. Ne zaman bitmez bizim milletin sorusu sanane deyip geçmek lazım 😁
Bi zıbın getirip geciyorlar ama cinsiyet tahminine gelince kumarbaz gibi millet valla😄
Ay kesinlikle öyleler. Belki gönülden geçiyordur anne babanın, hani bi kızım bi oğlum olsun diye ama Allah'ın işine karışacaklar yakında tövbe 🤣

Daha bunun sağlıkla doğacağından emin değilim şu an tutmuşlar kız olsun kız olsun uzunca bi süre herkes belki değişir diye bekledi ilk ben kabullendim 😂 hiçte içimden geçmedi kız olacağı

O su toplanması bende iltihaba döndü işte, ped kullanmıştım o dönem belkide o tetikledi bilemiyorum 🤷‍♂ şimdiden başlıyım ben kremede ne olur ne olmaz. Şimdiden alışsın, hassasiyet kalmadı önceki gibi ama en azından önemlimi alayım diye düşündüm. Sağlıcakla emzirelim inşallah ya 🥺

Al bendende o kadar, geçen arkadaşımla konuşuyoruz altı üstü evi temizledim akşamına ağrıdan kıvrandım falan dedim. E bizi çağırdaydın işte gruba yazsaydın dedi. Allah aşkına sen düşünüpte ya bi ihtiyacın var mı yemek yapalım mı, evini temizleyelim mi son ayındasın destek atalım yok sen haber ver. Minnet eylemem kimseye en kötü ev berbat kalır annem gelicek onunla hallederiz nolcak yani. Ben istiyordum ama daha kışa doğru hamile kalsam diye düşünüyordum açıkçası, bi tık erken oldu beklediğimden. Aman iki arada bi derede iyi ki olmuş boşver. 🤣 yeni evlenenlere çocuk ne zaman sorusu, ilkini yapanlara yeni doğum yapmış annelere özellikle 2. Ne zaman bitmez bizim milletin sorusu sanane deyip geçmek lazım 😁

Ay kesinlikle öyleler. Belki gönülden geçiyordur anne babanın, hani bi kızım bi oğlum olsun diye ama Allah'ın işine karışacaklar yakında tövbe 🤣
Eşim bi oğlumuz var diye kıza çok hevesliydi ama pek belli etmiyodu erkek olursa anlıkta olsa üzülmemek için kaptırmadı kendini bu fikre. Etrafımdaki herkeste kız olsun diye tutturdu ben seçtim sanki 😂 2 tane çok yakın arkadaşım var temizliğe gelelim diye tutturdular çağırsam hemen gelecekler daha az önce biri yazmış pazartesi izinliyim yapak mı diye çok meraklılar temizlik yapmaya 😂 diğeri ta ortasından beri haber bekliyo çağırıcam diye 😂 benim anam bahane üretiyo temizliğe 😂 arkadaş konusunda çok şanslıyım ailemde bahane peşinde işte. Eşimde başta hamileliğin zor olduğunu idrak edemedi öbürü çok rahattı diye. Şimdi sıkıntıları doktordan 1. Ağızdan dinleyince zaten yardımcıydı daha da üstüne düşmeye başladı saolsun

Back
X