Merhaba,biberon konuşulmuş,ben eczaneden ucuz bir biberon almıştım,ilk günler biberon ve meme aynı anda kullandım,aonra da sağdığım sütleri biberonla vermiştim,ben ilk 1 ay emzik vermedim,çünkü meme reddi yapa bildiğini bir doktprun yazısında okumuştum,mamayı da çok az kullanmıştım,dolu kutu çöpe atmıştım,2 yıl da anne sütü verdim oğluma.Hamileliğimin başından beri anne sütü vermeyi kafama koymuştum,aon günlere kadar ve doğumdan sonraki günler de doğru emzirme ile ilgili video izledim,okudum.Bence psikolojinin de rolu büyük,bebek küvezde falan olmazsa,ilk günden memede olursa,anne de emzirmeyi çok isterse,başarıyor.İlk aylar yapışık ikiz gibiydik,yaz ayları olduğundan çok sıcaktı,bende annemlerdeydim,klima yoktu, oğlum bazen yarım saatte bir memedeydi.Her ay düzenli kilo alıyorsa,çok emzirmeden korkmamak lazım,sütüm yetmiyor dememek lazım,heçem mama hazırlayıp vermemek lazım,bu da annede strese ve hakikaten sütün azalmasına sepep ola biliyor,çünkü emzirmek yerine mama verince memede süt azalıyor,ne kadar çok emzirirseniz,sütünüz bir o kadar artar.Mama çok az verdiğim için iyi ki pahalı biberon almamışım diyorum.Şimdiki zamanda hangi biberon daha iyi yerine doğru emzirme pozisyonu nedir?Sütarttırma yöntemleri nelerdir?gibi konularda araştırma yapmak daha iyi olur,psikolojik olarak dikkat emzirmeğe yönelir diye düşünüyorum.Benim ilk başlarda en çok zorlandığım konu buydu,yalnış pozisyon göğsün yara olmasına,öyle olunca emzirmenin zorlaşmasına,emzirememeye ve annenin emzirmeği redd etmesine sebeb ola biliyor.