- 26 Eylül 2024
- 1.733
- 617
- 43
- 28
O zaman normaldir, her gebelik ayni olmuyomus sanirim ablaminda ilkinde kanamamistiKanayınca bu sefer hemen arkasına ölçtüm.
10/70 çıktı normaldi yani.
İlk hamileligimde böyle şeyler yaşamamıştım.biraz endiselendim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O zaman normaldir, her gebelik ayni olmuyomus sanirim ablaminda ilkinde kanamamistiKanayınca bu sefer hemen arkasına ölçtüm.
10/70 çıktı normaldi yani.
İlk hamileligimde böyle şeyler yaşamamıştım.biraz endiselendim
Eskiden demir haric hic icmiyorlarmis insanlar, simdi ilac şirketlerinin en iyi kolesiyim omega 3, D vitamini, magnezyum bazen de kalsiyumlu magnezyum, demir ilaci, multivitamin aliyorumBu arada bn vinalac kullaniyorum multivitamin olarak icinde zencefil vsr bulantıyi aliyor istersen doktoruna danis onu
elimden geldigince gidadan tukrtmeye calisiyorum ama eksrta aliylrum yine de yemek seciyorum
Benimde 1 buçuk ay önce sıfıra düşmüştü demirim femifer c diye bir ilaç kullandım her sabah düzenli olarak aç karna içmek çok önemli diğer şekilde emilimi engelliyor yiyecekler eşim ise giderken sağolsun içirirdi üzerine 2 3 saat yatardım öyle kahvaltı yapardım bir ayda 33 e yükseldi tabi yine az ama sıfıra göre yükselmiş durumda sana da önerebilirim tabi ekstra kullandığım multivitaminde de demir vardı ama onda balık yağı olduğu için yemekle kullandım çok etkisi olduğunu düşünmüyorumŞeker yükleme testini yaptırırken Aile hekimim tüm kan değerlerinize de bakalım dedi.50 grm şeker testi sonucu bir saat sonra 122 çıktı.onda sorun yok dedi ama Demirin 9 ferritin 7 çıkmış çok düşük dedi.Demiri en hızlı nasıl yükseltebilirim.Demir ilacını biraz düzensiz kullandım şimdi günde iki kere düzenli kullanıyorum.ekstra önereceğiniz bir şey var mıdır?
Hormonlarım tavansa fena acısını cıkarıyorum bendeJdjfjf eşler çok sinir bozucu oluyor rahatlığı batıyor biz böyle sıkıntı çekerkenbenimki de göbeğime bakıp gülüyor sürekli şirin geliyor. İnşallah diyorum dogumdan sonra da böyle şirin gelir fjjfjf
Merhabalar, bende birkac aydir gun icinde varis corabi kullaniyorum uzun bir yuruyuse cikmadan once işe gitmeden once giyiyorum cok etkili oluyor kadin dogum doktorum onermisti. Dize kadar olan ayak ucu kapali modellerden tercih etmistim cok memnunum. Doktor bana eve geldiginde cikart demisti kan dolasimini etkilememesi icin, odemi kesinlikle azaltiyorbugün şeker yükleme testi yaptım şükür temiz çıktı ama o 2 saat maaf oldumbu dönme olayı bende de var soldan sağa dönemiyorum ilerde nolcam diyede stres oluyorum sola yatmaktan vücudun simetrisi kaydı karnımda artık çok ağır yastık koyuyorum olmuyor hamile yastığı almıştım darlanıp fırlatıyorum gece sürekli eşimi uyandırıyorum uyuyamadığım için
bu varis çorabı kullananlara bi sormak istiyorum benim akşam ayaklarımda inanılmaz şişlik oluyo bu benim ayağım değil falan diyorum tuzu azalttım su içmeye devam bilek kenarlarımda kırmızı kırmızı kılcal damarlar çıktı doktorum varis çorabı önerdi siz nerden aldınız kaç saat kullanıyorsunuz ?
İnşallah ya. Gerçekten öyle. Ultrasonda görmeyi iple çekiyorum çok özlüyorum onu görmeyiBebiş ile ilgili sanki kötü bir şey yazmamıştı. İnşallah iyilerdir. Bu hayatta ama cidden annelik üstünde duygu yokmuş. Ben hamile olmadan anlamıyordum ama insan her şeyde ilk çocuğunu düşünüyor.
ben de 75 gram yaptırdım doğrudan olması gereken bu aslında 50 yaptırıp sınırda çıkarsa bu sefer 75 talep ediyorlar. toplam 125 gram yükleme olmuş oluyor 25 gramdan kaçarken. 75 gram 5 adet baklavaya eş değer, 50 gram da 3,5-4 baklava. Bence korkulacak bir şey yok.Şeker yüklemesi yaptıran arkadaşlara bir sorum olucaktı. Aç karnına şeker değerim 71 çıktı. Ama doktor 75 gr şeker yüklemesine karara verdi şimdi şekerli suyu içtim. 2 saat boyunca 2 kere kan vereceğim. Ama bazılarımıza 50 gr bazılarımıza 75 gr yapılmış neye göre belirleniyor fazla yapılmasının bir zararı olur mu endişelendim
Ben de yiyorum dayanamayıpKızlar bu arada ben bugün canga, büyük metro ikram büskivi yedim. Kendimi tutamıyorum![]()
Dr gebeye göre karar veriyor, kan değerlerimizi, şikayetlerimizi, bebeğin durumunu, aile öyküsünü vs hepsini düşünerek. Mesela benim için bi sorun çıkacağını dusunmuyorum o yuzden 50 gr yaptir yeter dedi nedenini sormadanŞeker yüklemesi yaptıran arkadaşlara bir sorum olucaktı. Aç karnına şeker değerim 71 çıktı. Ama doktor 75 gr şeker yüklemesine karara verdi şimdi şekerli suyu içtim. 2 saat boyunca 2 kere kan vereceğim. Ama bazılarımıza 50 gr bazılarımıza 75 gr yapılmış neye göre belirleniyor fazla yapılmasının bir zararı olur mu endişelendim
bende bu hafta alıp kullanmaya başlayayım artık teşekkürlerMerhabalar, bende birkac aydir gun icinde varis corabi kullaniyorum uzun bir yuruyuse cikmadan once işe gitmeden once giyiyorum cok etkili oluyor kadin dogum doktorum onermisti. Dize kadar olan ayak ucu kapali modellerden tercih etmistim cok memnunum. Doktor bana eve geldiginde cikart demisti kan dolasimini etkilememesi icin, odemi kesinlikle azaltiyor![]()
Aa cok gecmis olsun, herkese iyi gelmeybiliyo isteİlk kullandığım vinalactıya öyle bişey ki ben epilepsi hastasıyım hala ilaç kullanıyorum yılllardırrr kullandığım ilacı bile zor alıyorum hatta basta bi tırstım dedim bunda da böyle olursa kriz geçirirm mahvolurum vs hamdolsun bulantı yapıyor ama duruyor gel gör ki diğer şeylerde durmadı
aman vardır bir hayır diyorum ya saçlarım kalmıcak sadece onun farkındayım hayırlısı
![]()
ben dün yaptırdım doktorum direk 75 gr önerdi açlık ölçümü 82 di ama bende gitmeden biraz araştırdım genelde 75 gr öneriliyorŞeker yüklemesi yaptıran arkadaşlara bir sorum olucaktı. Aç karnına şeker değerim 71 çıktı. Ama doktor 75 gr şeker yüklemesine karara verdi şimdi şekerli suyu içtim. 2 saat boyunca 2 kere kan vereceğim. Ama bazılarımıza 50 gr bazılarımıza 75 gr yapılmış neye göre belirleniyor fazla yapılmasının bir zararı olur mu endişelendim
Ben 50 gr yaptirdim aclik sekerim 81di. Ama bende 75 diye dusunerek gitmistim. Cunku 50 gr tolerans 75 ve 100 tani testiymis sanirimŞeker yüklemesi yaptıran arkadaşlara bir sorum olucaktı. Aç karnına şeker değerim 71 çıktı. Ama doktor 75 gr şeker yüklemesine karara verdi şimdi şekerli suyu içtim. 2 saat boyunca 2 kere kan vereceğim. Ama bazılarımıza 50 gr bazılarımıza 75 gr yapılmış neye göre belirleniyor fazla yapılmasının bir zararı olur mu endişelendim
benim gebeliğimin 3. ayından beri akıntım var her doktor kontrolümdede ilettim enfeksiyon varkende yokkende vardı ama özellikle sabahları aniden çok geliyo gün içindede hep bi akıntım var doktoruma söyledim artık geçen hafta son kontrolde kafayı akıntıya takmış durumdasın dediKızlar akıntıda artış yaşadınız mı? Birden su gibi ya da süt rengi geliyor hissediyorum ve sıklaşmaya başladı
fitil kullanıyor musun? dönemsel de oluyor ama ben suyumda sızıntı var bile sanmıştım doktora gitmiştim fitil kullanıyorum ondan demişti doktor.Kızlar akıntıda artış yaşadınız mı? Birden su gibi ya da süt rengi geliyor hissediyorum ve sıklaşmaya başladı
Ben acillik olmuştum orda bile durduramayıp kanımı pıhtılaştırmak için serum yaptılar öyle durdu. Hamilelikte normal çok fazla kan pompalanıyor damarlar inceliyor mu ne öyle bi şey demiştiMerhaba hanımlar burnu kanayan var mı acaba.doktorunuz bisey dedi mi?
Bu bende de var vajinanın kendini korumak için salgıladığı bir akıntı koku vs yoksa problem değil iyi bi şey dediKızlar akıntıda artış yaşadınız mı? Birden su gibi ya da süt rengi geliyor hissediyorum ve sıklaşmaya başladı
Benim bir iki yanma oldu ama onda da su gibi şeffafti. Mantar olsa kaşıntı da olur diye düşünüyorum bi de her seferinde yanma da olmuyor ki bilemedimbenim gebeliğimin 3. ayından beri akıntım var her doktor kontrolümdede ilettim enfeksiyon varkende yokkende vardı ama özellikle sabahları aniden çok geliyo gün içindede hep bi akıntım var doktoruma söyledim artık geçen hafta son kontrolde kafayı akıntıya takmış durumdasın dedigebeliğin fizyolojisinde var bu bazen bazı kişilerde az bazı kişilerde çok olur bi sorun olsa çıkar koku kaşınma yapar söylediklerim olmadığı sürece ve yeşil değilse görmüyosun ve altını hep temiz tutuyosun dedi artık sormayı bırakıcam bende