- 22 Kasım 2015
- 1.403
- 1.090
- 333
- 31
- Konu Sahibi Herseydenbitutam
- #4.021
Duyarsınız insallahkızlar 5+4 deyim kontrolüme kadar 6+3 oluyorum keseyi gördük 4+6 de ama kalp atışını herkes farklı haftalarda duymuş gittiğimde duyarmıyız acaba![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Duyarsınız insallahkızlar 5+4 deyim kontrolüme kadar 6+3 oluyorum keseyi gördük 4+6 de ama kalp atışını herkes farklı haftalarda duymuş gittiğimde duyarmıyız acaba![]()
6+0 da keseyi gördük haberi aldığımızdan beri zaten beklemedeydik 10 gün sonraya kontrol randevusu verdi kalp atımı duyarız dedi kontrole gelene kadar da ilişki olmasın tedbir amaçlı diye ekledi bende risk almak istemem açıkcasıKızlar doktorunuz eşinizle birliktelikle ilgili bisey söyledi mi? Benim ilk hamileliğimde hersey yolundaydı ve doktorum herhangi bir sınırlama getirmemişti, bu defa da çok şükür hersey yolunda görünüyor ama doktoruma da sormadım bisey, sizde durumlar ne
Benimde önceki hamileligim erkek belim ağrıyordu basından berı bundada öyle erkekte hissediyorum 1 kızım 1 oğlum var cinsiyetin önemi yok ne olursa kabulümüz tabiki ama benim gönlümden geçen kızdı cok seviyorum kız cocuklarını cok sevimlilerYani bugün arkadaşım söyledi onunki erkek ilk haftalardan beri beli ağrırmış. Açıkçası benim de belim ağrıyor içten içe bi tık sevindim.Ben erkek olmasını istiyorum tabiki sağlıklı olması en baştaki duamız.
Öyle doğru ki kızımdan sonra oglanı görünce dedim Allahım o çocuksa bu neOo bi daha gittiğinde 7+2 olcaksın kesin görürsün balım hiç üzülme betanda maşallah güzelmişerkek çocuklar büyüyünce bi korumacı oluyor anneyi güzel ama hep çok hareketli olarak mimlenmişler ya sanki onları büyütmek daha zor olacak gibi geliyor bana
![]()
Aynı durumdayım sürekli bulantım var kustumda kac sefer ama hala yiyesim var miğdem yandıkca agrıdıkca yiyorum sonra daha kötü oluyor özellikle akşamları asırı istahlı oluyorumİştahı açılan var mı aramızda, sinsi bir bulantı sabah saatlerinde oluyor fakat günün geri kalanında sürekli bir şeyler yemek istiyorum![]()
Ben diyetisyenim ilk 3 ayda 1-1.5 kilo alınması normalDiyetisyenle ilerleyen var mı aranızda diyet listenizde neler var 10+4'üm 1 kilo belki fazlasını bile almışım şu ana kadar....
ama kuzum 74'le hamile kalınca çok kilo alıcam korkusu oluyo işte o 1 kilo bile çok geliyor gözümeBen diyetisyenim ilk 3 ayda 1-1.5 kilo alınması normal![]()
Evet ilk 3 ayda kilo verebilirsin canım 2 haftan kalmış haftada 4-5 gün yürüyüş ekleyebilirsin.Sonrasında zaten kilo vermeyi önermiyoruz ama 81-82 yi geçmeden doğuma gidersen çok daha iyi olur doğumun kolaylığı içinama kuzum 74'le hamile kalınca çok kilo alıcam korkusu oluyo işte o 1 kilo bile çok geliyor gözüme![]()
bugün yürüyüşe başladım hamile pilatesi de eklemeyi planlıyorum inşallah 82'yi geçmeden doğrururumEvet ilk 3 ayda kilo verebilirsin canım 2 haftan kalmış haftada 4-5 gün yürüyüş ekleyebilirsin.Sonrasında zaten kilo vermeyi önermiyoruz ama 81-82 yi geçmeden doğuma gidersen çok daha iyi olur doğumun kolaylığı için
yaaa etik olmayabilir belki ama bebiş için neler yemeliyizzz neler zararlı biraz bilgi veremez misinizBen diyetisyenim ilk 3 ayda 1-1.5 kilo alınması normal![]()
Aynen pilateste 3. Aydan sonra genelde.Vücudun için gerekli olanları alabilirsin şu an ceviz, yumurta, yoğurt, pastörize süt gibi onları öğünlere dağıtabilirsin.Özellikle akşam öğünlerinde karbonhidrat almamaya çalışbugün yürüyüşe başladım hamile pilatesi de eklemeyi planlıyorum inşallah 82'yi geçmeden doğrururum![]()
kilo vermeyi önermiyoruz derken ben şimdi 83 kiloyum boy 173 ama kilo vermek istiyorum veremez miyim çünkü hamur flaan yiyorum zaten bıraksam onları yemeyi kilo veririmEvet ilk 3 ayda kilo verebilirsin canım 2 haftan kalmış haftada 4-5 gün yürüyüş ekleyebilirsin.Sonrasında zaten kilo vermeyi önermiyoruz ama 81-82 yi geçmeden doğuma gidersen çok daha iyi olur doğumun kolaylığı için
ay çok güzel diyosun ama prilam'a rağmen mide bulantısı geçmeyince mecbur ekmek makarna vs yeniyo şu ara biraz daha iyi oluyorum gibi artık sağlıklı beslenmeye geçmeyi planlıyorum o kadar özledim kiAynen pilateste 3. Aydan sonra genelde.Vücudun için gerekli olanları alabilirsin şu an ceviz, yumurta, yoğurt, pastörize süt gibi onları öğünlere dağıtabilirsin.Özellikle akşam öğünlerinde karbonhidrat almamaya çalış![]()
doktorum da kilomu biliyodu benim o bana miden bulanıyosa bi süre ye ama sonra bırak demiştikilo vermeyi önermiyoruz derken ben şimdi 83 kiloyum boy 173 ama kilo vermek istiyorum veremez miyim çünkü hamur flaan yiyorum zaten bıraksam onları yemeyi kilo veririm
Beslenme biraz kişiye özel olsa da uzak durmamız gerekenler özellikle işlenmiş gıdalar sucuk, pastırma, kuru et gibiyaaa etik olmayabilir belki ama bebiş için neler yemeliyizzz neler zararlı biraz bilgi veremez misiniz
Bunu ben de çok merak ediyorum. 8+4’üm ve bulantılarım çok olduğu halde şimdiden 2 kilo almışım. Normal hayatımda da kilo alan biri değilim, nasıl oldu anlamadım. Sadece karbonhidrat tüketebildiğim için galiba. Bulantılarım geçerse diyetisyen desteği almayı düşünüyorum.Diyetisyenle ilerleyen var mı aranızda diyet listenizde neler var 10+4'üm 1 kilo belki fazlasını bile almışım şu ana kadar....
benim haftalarda bulantı dalgalı. bir gün hiç olmuyo bi gün mahvediyor o yüzden mecbur ekmek makarna vs yiyebiliyorum. normalde ben çok kilo almaya müsait bi insanım. 3. aydan sonra ben de belki alabilirim gibi düşünüyorumBunu ben de çok merak ediyorum. 8+4’üm ve bulantılarım çok olduğu halde şimdiden 2 kilo almışım. Normal hayatımda da kilo alan biri değilim, nasıl oldu anlamadım. Sadece karbonhidrat tüketebildiğim için galiba. Bulantılarım geçerse diyetisyen desteği almayı düşünüyorum.
aaayyyy o sırada benim bebe salam sosis istiyoBeslenme biraz kişiye özel olsa da uzak durmamız gerekenler özellikle işlenmiş gıdalar sucuk, pastırma, kuru et gibi
Çiğ ve pastörize olmayan gıdalar; ev yoğurdu ilk 3 ay tehlikeli olabilir(nasıl kaynatıldığında bilmiyoruz)
Jersey süt pastörize edilmiş olabilir.
Hamurişi, kızartmalar özellikle belirli bir aysan sonra gebelik şekeri çıkarabiliyor.(Benim bebişte tatlı istiyor sürekli ara öğün yapıyorum ki çok tatlı ihtiyacı olmasın)
Kuruyemiş özellikle ceviz olsun kayısı olsun ara öğünlerde.
Tam tahıllı, karabuğdaylı, siyezli ekmekler tüketebiliriz.Çiğ sebzeler bizim için tehlikeli karbonatla bekletip daha sonra sirkeli suda 10 dk bekletip tüketmek daha iyi olur.
Su alımı zaten önemli.Nane limon, papatya dışında bitki çayları yasak.
Her gün ceviz, yumurta, avokado olsun.Özellikle haftalık bakım bir gün kurubaklagil, bir gün et, bir gün balık yemek önemli.Et uzun süre dışarıda kalmasın.Tavuğa dikkat![]()
Hepsinin fıtratı farklı işte inşallah tez zamanda toparlanır siz de sağlıkla büyütürsünüzÖyle doğru ki kızımdan sonra oglanı görünce dedim Allahım o çocuksa bu neokadar hareketli ve yaramazki bu sene ana okuluna verdim 2.kez müdüre çıktık şikayetten sınıftada durmuyor cok hareketli enerjisi bitmiyor büyüdükçe düzelir inşallah hep öyle dua ediyorum annemde ondan kızıyor sen hangi cesaret 3. Çocuğu yaptın böyle bır çocuğun varken diyor ama nasip işte
![]()