• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Anneler rahat eder mi 🤭 kapali ya yanları yoksa bu da iyi fikir zaten o

Anneler rahat eder mi 🤭 kapali ya yanları yoksa bu da iyi fikir zaten o divanlarla baya benziyorlar
Bence eder ablamında var hem 18 yaşına kadar da kullanır beşik bir süre sonra atılıyor kenara,Montesori hem düşme riskini düşürüyor Hemde uzun vadede kullanılıyor

Kızlar fetal dna düşünüyor musunuz ? Ben intergenle görüştüm 280 dolar dedi. Sizin ücret bilgisi aldığınız merkezler oldu mu ?
Evet bende görüştüm intergenlegeniş panel 280 dolar 121 tane panel bakılıyormuş , temel panelde de 15 adet bakılıyor 250 dolar dedi Ankara’daymış merkezleri. Panoroma da anlaşmalı dr için temel panele 450 dolar dedi attığı broşürde 7 adet panel var , plus paketi 500 dolar full paketi de 550 Dolar 12 panel bakılıyor onda da

Maalesef öyle. Kendisi de muhafazakar diyebileceğimiz bir insan. Ama anlayışsız ve vicdansız maalesef.

Prilam kullanıyorum canım günde 4 tane ama hiç etki etmedi. Zofranı sorarım yarın.
Yazıklar olsun ya benimki de nazlandığımı, işten kaçtığımı düşünüyor muhtemelen. Gerçekten bu dönemde yaşatılan üzüntüler asla unutulmuyor:( çok iyi denk gelmiş sizinki.
O zaman seninde baya inatçı bir kusman var ilk gebeligin mi insaallah 3. Aydan sonra biter yani bitmese bile (benim bitmedi dogjma kadar pirilam kullandim) en azından suankine gore hafifliyor. Muhtemelen oyle düşünüyorlar yada öylesi işlerine geliyor. Evet bir bu donem birde lohusaliktaki hic birsey unutulmuyor

Evet bende görüştüm intergenlegeniş panel 280 dolar 121 tane panel bakılıyormuş , temel panelde de 15 adet bakılıyor 250 dolar dedi Ankara’daymış merkezleri. Panoroma da anlaşmalı dr için temel panele 450 dolar dedi attığı broşürde 7 adet panel var , plus paketi 500 dolar full paketi de 550 Dolar 12 panel bakılıyor onda da
Panoroma hem panel sayısı az hem fiyat olarak da yüksek sanki. Antalya da agtc diye bir yer vardı orda sperm dna hasarı testi yapmıştık. Memnun kalmıştık onlara sorayım demiştim baktım İntergen satın almış orayı. Kanı antalya'da verip onlar Ankara'daki merkeze gönderiyorlarmış. Antalya Biyogen ile görüştüm onlar 15.000 tl istediler ama panel bilgisi için gelip genetik doktorunuza görüşün dediler. Onlarda İstanbulda başka merkeze gönderiyorlarmış.

IMG_5002.webp
bana devletteki kadın doğumcu bunu verdi 2 li test ve detaylı ultrasonu mutlaka yaptır perinatayojiden yaptır. Bu hastanede yok diye yönlendirdi. Şimdi bu ücretli dediğiniz Fetal dna ile ikili test aynı mı kızlar ben orayı kaçırdım

Şimdi chatgpt ye sordum farkları varmış genel olarak amaçları aynı olsa da biri ücretli ve kesin sonuç diğeri yüzde 85/95 ihtimali sonuçmuş. Ayrıca ücretli olanda cinsiyeti öğrenilebiliyormuş. 😅😇

📌

Fetal DNA Testi (NIPT)

• Anne kanından bebeğin DNA’sı incelenir.
  • Doğruluk oranı çok yüksektir (%99’a kadar).
    1. haftadan itibaren yapılabilir.
  • Bebeğin cinsiyetini de gösterir.
  • Daha gelişmiş ve daha güvenilir bir testtir.

📌

İkili Tarama Testi
  • Anne kanı + ultrason ense kalınlığı ölçümü birlikte değerlendirilir.
  • Doğruluk oranı daha düşüktür (%85–90 civarı).
  • 11–14. haftalar arasında yapılır.
  • Sadece risk hesaplar, kesin sonuç vermez.

📌 Hangisi daha iyi?

Eğer imkan varsa doktorlar genelde Fetal DNA testini tercih eder; daha net, daha güvenilir ve cinsiyeti de verir.

İkili tarama ise standart test olduğu için çoğu kadın ona da girer.

Kızlar fikrinizi ihtiyacım var
Bebek odasi icin soruyorum
Henüz başında olduğumuz icin bebek odasi eşyaları almicam fakat kayinvalidem bizde kalacak bu süreçte bebek büyürken de çoğunlukla annemle dönüşümlü olarak bunun icin bir odam var bebek odasına annemin de yatabileceği bir kanepe l koltuk mu alsam yoksa ikea divanlardan mi sizce
Oda büyüklüğü 3.6 ya 3.6
Yaratıcı kizlar yardım edinnn
Ben hem odayı küçültmek istemiyorum hem annemler yatarken rahat etsin istiyorum zaten bebek büyüyüne kadar bizim odada uyucak
Divanlar gysel aslında ve bebek büyüyüp çocuk olunca da kendi kullanabilir her şeyle uyumlu beyaz olanlari guzel ama surekli orada bi yatak görüntüsü olmasını da istemicem galiba bebegin odasında annemler kullanırken yani derli toplu koltuk dursun gun içinde diyorum bazen de bilemedim ya
Divan alacaksan yatağını ikeadan almanı tavsiye etmiyorum bende var ve rahat değil bence

O zaman seninde baya inatçı bir kusman var ilk gebeligin mi insaallah 3. Aydan sonra biter yani bitmese bile (benim bitmedi dogjma kadar pirilam kullandim) en azından suankine gore hafifliyor. Muhtemelen oyle düşünüyorlar yada öylesi işlerine geliyor. Evet bir bu donem birde lohusaliktaki hic birsey unutulmuyor
Evet ilk gebeliğim. Benim normalde de bağışıklığım düşük. Hatta 2 yıl önce viral ensefalit geçirip aylarca hastanede yattım, hasarsız atlattım şükür. Normal hayatımda da hastalıklarım ağır geçer. Hamilelikte daha beter oldum tabi. Ay inşallah biraz hafifler.
Kesinlikle bu süreçte insan dostunu düşmanını anlıyor.

Back
X