21 aylık bebeğim iletişim sevmiyor

Angel57

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2025
7
2
1
33
21 aylık bir kızım var ismine bakıyor göz teması güzel işaret parmağını kullanıyor kelimeleri var ikili cümle kurabiliyor az da olsa ama temas sevmiyor kimsenin kendisine dokunmasını istemiyor sevmek isteyenlerden kaçıyor öyle kriz şeklinde falan değil ama hiçbir şekilde iletişim kurmak istemiyor arkadaşı var bazen gider elini yüzüne koyar cici yapar o kadar tanıdıklarına bile gitmek istemiyor kaçıyor bu durumla karşılaşan var mı nasıl bir yol izlemek gerekir ne yapmak gerekir

Yalnız mı büyüdü?
Ne zamandan beri temas sevmiyor? Emekleme vs döneminde kucağa alır mıydınız yoksa evin içinde dolanır mıydı? Ayrılık kaygısı döneminde nasıldı? Emzirdiniz mi?
Ben konuya merakım için soruyorum. Durumun çözümünü bilmiyorum. Zamanınız varsa cevaplayabilir misiniz?

Ablası var 6 yaşına girecek bebekliginden bu yana diyebilirim ablasının da dokunmasını falan sevmezdi suan ara ara tepki veriyor ama genel olarak ablasıyla oynuyor 4 ay ezmirdim sonra sagarak devam ettim 16 ay anne sütü aldı yani yere de bıraktık kucağa da aldık kısıtlama hiç olmadı ayrilik kaygisi yok babasında durur tek başına babannesinde yada bırakınca anneannesinde

Kucak ister miydi, siz mi alırdınız?
Paçaya yapıştığı dönem var ya al al diye. O oldu mu mesela?

Kucak ister miydi, siz mi alırdınız?
Paçaya yapıştığı dönem var ya al al diye. O oldu mu mesela?
Çok oldu diyemem ara ara kucağıma gelmek istediğinde kollarını yukarı doğru uzatır al der bende alırım genel olarak hareketli bebek hiç durmaz öyle kucakta falan da durmaz

Yani dokunmaya ilgili bir hassasiyeti var anlaşılan, ikili cümle kuruyor yazmışsınız sizin disinizda yani aile dışında baskalari ile iletişim kuruyor mu temas dışında? Arkadaslari ile oynarken onlarla iletişim kuruyor mu

Evet arkadaşı var ismi ada ada gel der seslenir ama akıcı cümle kurmuyor daha baba gel abla gitti gibi o şekilde konuşuyor aile üyeleriyle konuşma şeklinde elinde bir şey varsa aç der kapat der o şekilde iletişim kuruyor ama kaçıyor genel olarak aynı ortamda bulunur oynar biri soru sorsa cevap vermez yada kendi isterse cevap verir kucağa almalarını istemez sevmelerini istemez

Sadece anne baba abla anneanne babaanne arasında mi büyüdü, yani öyle çok sosyal çevresi olmadıysa normal, kızım aşırı konuşurdu ama herkesle de mesafeliydi, çünkü sık sık sosyal ortamda değildi, her gün parka , markete falan gidiyorduk ama misafirlik vb olay yoktu, hala kendisine dokunulmasini sevmez, ama artık sosyal, arkadaşlarıyla oynar,benim arkadaşlarımla konuşur, çekingenligı yüzde 90 gitti, 3 yaşına doğru gitti bizde. İmkanınız varsa oyun gruplarına götürün, parka her gün çıkarın, biri ona dokunmak isteyip de kendi istemediğinde asla zorlamayın

Arkadaşları ile oynayamıyor yani aynı ortamda bulunuyor sadece ablasıyla oynar bebekleriyle oynamayı sever ablası oyun kurar oda katilir ama arkadaşlarıyla öyle bir durum yok

Evet yani dışarı çok çıkardık ama misafirlik olayı fazla yok bize de fazla gelen olmaz inşallah dediğiniz gibi olur mesajınızı görünce mutlu oldum ablası hiç öyle değildi çok sosyaldi kimseden çekinmezdi o yüzden çok kafamı karıştırıyor

İnşallah bir kaç aya düzelir, sizi çok iyi anliyorim, birde her gören bana dönüp , bu çocugu hiç mi insan içine çikarmiyorsunuz derdi, sanki her çocuk aynı olmak zorunda.. Dokunulmasindan hoşlanmiyor olabilir , ama konuşma kısmını Dr a da sorun mutlaka , normalde ne kadar konuşması gerekiyor o ayda bilmiyorum, kızım çok konuşurdu çünkü. Oyun grubunu mutlaka düşünün ama, bize gerçekten çok faydası oldu, pahalı lüx bir yer olmasına gerek yok, yaşıtlarıyla aynı ortamda bulunsun

Teşekkür ederim yorumlarınız için kesinlikle katılıyorum her çocuk aynı olmaz kimi sosyal olur kimi çekinir bende başta önemsemedim ama zaman geçtikçe takmaya başladım oyun grubu aklımdaydı şimdi araştıracağım ama doktora bir Genel degerlendirme için götürmeyi düşünüyorum

Zaten 21 aylik bebekte 2 kelimelik cumleler kurması yeterli her cocugun fitrati farkli oluyor bunu da göz önünde bulundurmak lazim ama sizin içiniz rahat etmiyorsa biz uzman görüşü alin bence. Çocugu görerek değerlendirmesi sizi ferahlatır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…