Konuşma Problemleri 21 aylık oğlum konuşmuyor :(

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

bebeğiniz ilk kelimesini (anlamlı ve bilinçli) ne zaman kullandı?

• Ankete Katılan
    46
  • Anket Kapalı .

perakedisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2011
1.210
13
merhaba... 21 aylık oğlum üç haftadır parmağıyla işeret etmeye başladı 2 haftadır anne diyor ve 3-4 gündür de mama cuu (su) demeye başladı. kızlar bir akıl verin çok endişelenip işitme testi yaptırdım odyoloğa götürdüm.. onun haricinde 3 doktora götürdüm gecikme olduğu söylendi takip edilecekmiş. al ver at getir komutlarını çoğunlukla anlıyor ve algılıyor. göz teması çok güzel iletişimi iyi sizin bebekleriniz ne zaman konuştu? ya da yaşıt olanlar varsa hangi kelimeleri söylüyorlar? bizim gibi olan var mı?

Son düzenleme:
Fikri olan yok mi arkadaşlar?
algı varsa sorun yok bence, sosyalleşmesi lazım sadece, bol bol park, oyun alanları vs... birde ona kitap okuyun, objeleri gösterin kitaplardan ama anlatırken renkleriyle filan
yemek yaparken mesela patatesi soyup doğruyorum tencerede yemek yapıcam , şeklinde detaylarıyla konuşun, sakın bakbu tencere hadi söyle demeyin
bence sıkıntı yok sadece ilgi alakayla hızlanabilir, bu ayda bu kadar olmasında sorun yok bence

kulagi duyyor
goz temasi var algi problemi yok

erkek àocuklari bazen geç konusabilir, bol kitap oluyun sarki soyleyin
illaki konusacakdir ( 4 yasina kadr zmani var bunun için )

merhaba... 21 aylık oğlum üç haftadır parmağıyla işeret etmeye başladı 2 haftadır anne diyor ve 3-4 gündür de mama cuu (su) demeye başladı. kızlar bir akıl verin çok endişelenip işitme testi yaptırdım odyoloğa götürdüm.. onun haricinde 3 doktora götürdüm gecikme olduğu söylendi takip edilecekmiş. al ver at getir komutlarını çoğunlukla anlıyor ve algılıyor. göz teması çok güzel iletişimi iyi sizin bebekleriniz ne zaman konuştu? ya da yaşıt olanlar varsa hangi kelimeleri söylüyorlar? bizim gibi olan var mı?
Merhaba benım oğlum da 21 aylık hıç konusmuyo sizin Dediğiniz gibi kendini anlatmak için sanki Arapça gibi Konuşuyor her gün park oyum kitap okuyorum herşeyi biliyor ve bizi. Anlıyor aman kosnusmuyor doktora götüreceğim sizinle burda paylaşırım doktorun dediklerini ama endişelenmeyin benim çevremde ÇOĞU erkek çocuk böyle konuşmuyor

Erkek çocukları 4 yaşına kadar sadece dıgıl dıgıl diyebilirler diyor Dr. Kadir Tuğcu.
sizi anlıyorsa, nesneleri tanıyorsa ağzını burnunu gösteriyorsa bir iki kelime bile olsa söylüyorsa endişelenecek bir şey yok.
21 ay kız çocukları için de geç değil hem:) Kız yeğenim 2,5 yaşında konuştu. Maşallah bir konuştu, pir konuştu :)

Merhaba benım oğlum da 21 aylık hıç konusmuyo sizin Dediğiniz gibi kendini anlatmak için sanki Arapça gibi Konuşuyor her gün park oyum kitap okuyorum herşeyi biliyor ve bizi. Anlıyor aman kosnusmuyor doktora götüreceğim sizinle burda paylaşırım doktorun dediklerini ama endişelenmeyin benim çevremde ÇOĞU erkek çocuk böyle konuşmuyor
mrhaba cnm. oğlunuz parmakla işaret ediyor mu? isteklerini işaret ederek belirtiyor mu? komutları yerine getiriyor mu? doktora götürdünüz mü bu arada umarım sorun yoktur

[Qur sanırımUOTE="Surrender, post: 41377711, member: 346828"]görümcemın çocugu 2 yasında anne dısında bişi demıyor
konusmuyor. doktoruna sormus 6 ay daha konusmassa getır demıs.[/QUOTE]
kız mı erkek mi görümcenizin çocuğu? anlıyorsa sorun yoktur sanırım

X