21 yasında sıddet goren 3 cocuklu anne?

_P_I_N_A_R_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2012
43
14
arkadaslar yenı bır arkadas edındım kızcagız henuz 21 yasında 3 ve 1,5 yasında ıkı oglu 2 aylıkta bır kızı var. kızcagız 2010 yılında 17 yasında baska memlekete kacarak evlenmıs
anne babası ayrı. ailem arkamda dıyor ama destek olsalardı sımdıye kıza sahıp cıkarlardı
evlendıgı aydan berı hem fızıkı hem psıkolojık hemde ekonomık sıddet goruyor. gebelıklerınde dahı !!!
burada cocukları bırakabılecegı kımsesı olmadıgından ve bılıncsızlıgınden saglıklı korunamamıs arka arkaya 3 cocuk yapmıs
esı eve abur cubur harıc dogru durust yıyecek almıyor
alkol kullanıyor
esını aldatıyor
baska kadınlara sozde para yardımında bulunuyor
kayınpederı harıc kımse kıza destek olmuyor zaten oda yetersız kalıyor
3 yasındakı oglu babası gıbı davranıyor agızda dolu kufur ve anormal sekılde sıddet

bana geldı aglıyor napayım ben dıye.
bosanacaksın dedım e cocuklarımı bırakamam
cocuklarınıda alacaksın tabı yasları cok kucuk dedım maddı gucum yok nerden destek alayım
bıraz aılen bıraz devlet yardımm eder arastıralım dedım ya elımden cocukları alırlarsa

sımdı ben bu kıza nasıl akıl vereyım yada nasıl yardım edebılırız. allah rızası ıcın bı yol bulalım. devlet sahıp cıkarmı acaba bu anneye?

arkadaslar yenı bır arkadas edındım kızcagız henuz 21 yasında 3 ve 1,5 yasında ıkı oglu 2 aylıkta bır kızı var. kızcagız 2010 yılında 17 yasında baska memlekete kacarak evlenmıs
anne babası ayrı. ailem arkamda dıyor ama destek olsalardı sımdıye kıza sahıp cıkarlardı
evlendıgı aydan berı hem fızıkı hem psıkolojık hemde ekonomık sıddet goruyor. gebelıklerınde dahı !!!
burada cocukları bırakabılecegı kımsesı olmadıgından ve bılıncsızlıgınden saglıklı korunamamıs arka arkaya 3 cocuk yapmıs
alkol kullanıyor
esını aldatıyor
3 yasındakı oglu babası gıbı davranıyor agızda dolu kufur ve anormal sekılde sıddet

cocuklarınıda alacaksın tabı yasları cok kucuk dedım maddı gucum yok nerden destek alayım
bıraz aılen bıraz devlet yardımm eder arastıralım dedım ya elımden cocukları alırlarsa

sımdı ben bu kıza nasıl akıl vereyım yada nasıl yardım edebılırız. allah rızası ıcın bı yol bulalım. devlet sahıp cıkarmı acaba bu anneye?
bunca şeye rağmen tavşan gibi pıtır pıtır doğurmuş maşallah :KK14:
ben şiddet göreyim ona rağmen 3 çocuk yapayım sonra devlet bana bakar mı ?
bakar canım bakar kadın sığınma evleri var aile ve sosyal politikalar bakanlığına dadilekçe verebilir durumu hakkında ilgilenirler de ailesi gibi olmaz tabiki aile nası arkasındaymış ben anlamadım

Kusura bakmasın ama havadan gelen para bence ona iyi gelmiş. Güçlü bir anne gibi davranıp açsın davasını alsın çocuklarını. Gitsin ev işleri yapan kadın olsun diyeceğim ama çalışmak bazı insanlara cidden zor:)

Bile bile lades! Bazen hiç üzülmüyorum böylelerine.. sonra çocukları geliyor aklıma... tabii onların bir suçu günahı yok!
Yav kardeşim evlendiğin ilk günden beri şiddet görüyorsun da 1. çocuğu hadi yaptın 2. 3. niye yapıyorsun..
K.bakmayın ama yatakta oh gerçek hayatta vah! olmuş bu hiç üzülmüyorum artık :KK20:

21 yaşında 3 çocuk

bu kadar eziyetin içinde o 3 çocuğu nasıl yaptı böyle konularda ne kadına ne kocaya acıyorum o 3 çocuğa acıyorum
Kuzum kesin çoooooooooook seviyordur:)
Burada kendisi konu açsa kocasının hemen iyi özelliklerini de söyler:)

Zaten kocasida bakmiyormus cocuklara , sjmdi ayrilsada pek bise fark etmeyecek yani..

Onca siddetin icinde , adamdan nasil 3 cocuk yapiyor tartisilir ..

alkol kullanıyor
esını aldatıyor

evet ailesi arkasında değil.
Arkasında olsaydı aklı selim insanlar 17 yaşında olan kızlarını evlendirmez.

Şimdi trajedi okumak bana son derece masum bir hayatın çektiklerini vermiyor nedense.

önce bir iş bulucak bir yandan boşanmak için adım atıcak eger boşanmaz sa yaşı 21 30 yaşına kadar çocuk sayısı baya yüksek olucak

benim tahminim 6 falan olur.

ayrıca bu arkadaşın ailesi ne diyor bu konu da destekler mi arkadaşına

Arkadaslar olmusla olmuse care yokki.
Eger kiz cocuk istemiyorum deseydi oyle bi koca dinlermiydi hic saniyorsunz.
Kizin bi soz hakki yokki.
Cahillik yapmis kacarak ama bizden baska kimse yardim etmiyor bize.
Kardesimize cikar yol bulmamiz lazim.

Konu sahibi ben senin yerinde olsaydim ilk once para biriktirmesini saglardim.
Internetten arastir onun icin evde el isi yada baska bisy yapip satsin para biriktirsin. 3 cocukla disarda calismak imkansiz.
Maddi olarak guclenmesi lazim ilk once.
Evdn cikip gitse nrye gdecekki simdi.
Mumkun degl su an.
Maddi drumunu toparlasin sonra bosansin

21 yaşnda 3 çocuk.. Çocuklara acidim..
Sağlıklı korunamamak nasıl oluyormuş onu da anlamadım da, doğum kontrol hapı kullanmak ne kadar zor olabilir ki.

evet ailesi arkasında değil.
Arkasında olsaydı aklı selim insanlar 17 yaşında olan kızlarını evlendirmez.

Şimdi trajedi okumak bana son derece masum bir hayatın çektiklerini vermiyor nedense.
aynen ipekçiğim bende üzülmedim nedense..
her yola olmaz olmaz diyor.ne olur o zaman?
bazı kadınlar çook tuhaflar.. Böyle bir ailede yetişen çocuktan ne hayır gelecek ki?
İşte #özgecan olayının son bulmayacağının kanıtı..

Devlet çocukları elinden alırsa ne olacak diye dertleneceğine dönüp masum yavruları hangi şartlarda yaşattığına baksın. Sosyal hizmetlerden sosyal hizmet uzmanının olduğu bir ekip evine incelemeye gelir ve büyük ihtimalle çocukları kuruma alırlar. Çocuklarla bağı kesilmez yeterki görüşmek istesin.
Artık şu sosyal hizmetleri batakhane gibi görme önyargımızı yıkabilsek keşke. Keşke gidip bakabilsek şartlar nasıl keşke ziyaret etsek. Orada ne hayatların içinden çekip çıkarılmış çocuklar var.
Demem o ki arkadaşınıza destek olun korkmasın. İmkanlarını zorlasın bi de iş bulup çalışabilirse çok iyi olur.

17 yaşında derdi neymiş de kaçarak evlenmiş,kimse onu zorlamamış evlensin diye kendi isteğiyle kaçmış,hata burda başlamış aslında.

Rabbim yardımcı olsun ama gerçekten anlamıyorum.
Hadi böyle bir devirde yaşamamıza rağmen 17 yaşında cahilsin, korunmanın k sını bilmiyorsun diyelim de, insan bir çocuk doğurduktan sonrada, başka kadınlar hersene hamile kalmadığına göre bunun bir yöntemi olmalı diye merak edip öğrenmez mi?

Sığınma evi seçeneğini bir araştırın arkadaşınız için.

X