24. HAFTADA BAŞLAYAN GELİŞİM GERİLİĞİ VE DAHA FAZLASI

notmeitsme

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2016
28
1
1
Arkadaşlar ilk önce hayırlı bayramlar.

24 haftalık gebeyim, 20. haftayı saymazsak her ay düzenli kontrole gittim ve hiçbir sorun çıkmadı.Taa ki 24. haftada gittiğim muayenede doktorum terslik olduğunu söyleyene kadar.

1- iç karnın küçülmüş daha önce böyle bir şey söylemiş miydim dedi. Böyle bir problemimiz yoktu. Yani iç karın sonradan nasıl küçülebilir anlamadım
2- 2 hafta gelişim geriliği var dedi, sanırım bu sürekli görülen bir şey ama 6. ayda görülmesi kötüye işaretmiş.
3-En önemlisi bebeğimin kalbinde tek damar var, yani normalde 2 damar olması gerekirken, tabi bunu doktorum kendisi söylemedi, kendisi sadece kalpte bir problem görünüyor hemen bir perinatologa görünmemizi istedi. Perinatolog bana bunları söyledi ve sonlandırmam gerektiğini söyledi. Kalp aksunun ters olduğunu da söyledi, tabii bunlar o kadar acele söylendi ki hiçbir detaylı açıklama yapmadı.
Bunlardan birini bile yaşayanınız varsa nolur yardım edin, akıl verin lütfen. :(

Allah yardımcın olsun. Çok zor duydukların derdi veren Rabbim dermanı da versin inşallah

öncelikle sakin olun ve acele karar vermeyın ... hangi ildesiniz eğer ankarada iseniz size eyüp ekiciyi onerırım...

bu bahsettiğim kişi iyi bir ultrasoncu eğer yolun düşerse ankara randevu almalısın... herşey Allah tan anne karnını Allah tan gayrı kimbilir?

Nasılsın Bebek Nasıl oldu bir gelişme var mı. Hep dualarımdasın allahım seni böyle evladınla sınamasın
Hakkı'nda hayırlısı olsun
Gönlündekini Hakkı'nda hayırlı kılsın inşallah

tembelanne tembelanne Ne kadar iyi insansınız Allah razı olsun, mesajınızı okurken içimden bir şeyler koptu. Ne güzel bir kalbe sahipsiniz benim için dua ettiğinizi söylediniz, mutlu ve şaşkınım. Doktordan doktora koştuk bu süre boyunca. Elazığdan Ankaraya gittik, her doktorla konuştuk. Şöyle ki artık 24 haftayı geçti bu yüzden sonlandırma olsa dahi her hastanede olmuyor, bazı belli başlı hastanelerde olabilirim. Aklım çok karışık;
1- Şimdi sonlandırsak içimde hep vicdan azabı olacakmış gibi geliyor, her şey ama her şeyden önce kul hakkına gireceğim.Affı yok tövbesi yok. Allah niyetimi biliyor fakat yine de çok ağır bir vebal,24 yaşında bu vebalin altına nasıl girerim?
2-Sonlandırmazsam en iyi ihtimalle yaşayacak fakat ömür boyu ameliyat olması gerekiyor ve kalp şakaya gelmez. Birinden birinde enfeksiyon kapma olasılığı çok yüksek, ömür boyu kalbinizden ameliyat olmanız gerektiğini düşünün, çok yazık değil mi :( Ve onun bakımını sağlamak için sadece onunla ilgilenmem gerekecek, sonradan kardeşleri olursa da onu ya da kardeşlerini ihmal edersem yine kul hakkı olmaz mı? Ve eşim çok yoğun çalışıyor tüm yük omuzlarımda nasıl dayanabilirim? Ve evliliğimiz bu stresin altında nasıl yürür, şimdiden soru işaretleri varken kafamda. Mutsuz bir evliliğe de hasta bir çocuk getirmek yine kul hakkına girmek sayılmaz mı? Tabii bütün bunları yaşama ihtimaline dayalı söylüyorum... Peki ya olmazsa ( maalesef oranı çok yüksek) daha büyük bir acı. Buraya girmek bile istemiyorum... Rabb'im beni bir meleğin günahına girmekten alıkoysun.... İnanır mısınız belki çok canice ama diyorum ki Allahım bebeğimi şimdi sen yanına al, beni sebep kılma. Katil olmak istemiyorum ama çevremden destek göremiyorum. Her şey bu hafta netleşicek, Rabbim kimseyi evlatla, canla sınamasın inşallah. AMİN

tembelanne tembelanne Ne kadar iyi insansınız Allah razı olsun, mesajınızı okurken içimden bir şeyler koptu. Ne güzel bir kalbe sahipsiniz benim için dua ettiğinizi söylediniz, mutlu ve şaşkınım. Doktordan doktora koştuk bu süre boyunca. Elazığdan Ankaraya gittik, her doktorla konuştuk. Şöyle ki artık 24 haftayı geçti bu yüzden sonlandırma olsa dahi her hastanede olmuyor, bazı belli başlı hastanelerde olabilirim. Aklım çok karışık;
1- Şimdi sonlandırsak içimde hep vicdan azabı olacakmış gibi geliyor, her şey ama her şeyden önce kul hakkına gireceğim.Affı yok tövbesi yok. Allah niyetimi biliyor fakat yine de çok ağır bir vebal,24 yaşında bu vebalin altına nasıl girerim?
2-Sonlandırmazsam en iyi ihtimalle yaşayacak fakat ömür boyu ameliyat olması gerekiyor ve kalp şakaya gelmez. Birinden birinde enfeksiyon kapma olasılığı çok yüksek, ömür boyu kalbinizden ameliyat olmanız gerektiğini düşünün, çok yazık değil mi :KK43: Ve onun bakımını sağlamak için sadece onunla ilgilenmem gerekecek, sonradan kardeşleri olursa da onu ya da kardeşlerini ihmal edersem yine kul hakkı olmaz mı? Ve eşim çok yoğun çalışıyor tüm yük omuzlarımda nasıl dayanabilirim? Ve evliliğimiz bu stresin altında nasıl yürür, şimdiden soru işaretleri varken kafamda. Mutsuz bir evliliğe de hasta bir çocuk getirmek yine kul hakkına girmek sayılmaz mı? Tabii bütün bunları yaşama ihtimaline dayalı söylüyorum... Peki ya olmazsa ( maalesef oranı çok yüksek) daha büyük bir acı. Buraya girmek bile istemiyorum... Rabb'im beni bir meleğin günahına girmekten alıkoysun.... İnanır mısınız belki çok canice ama diyorum ki Allahım bebeğimi şimdi sen yanına al, beni sebep kılma. Katil olmak istemiyorum ama çevremden destek göremiyorum. Her şey bu hafta netleşicek, Rabbim kimseyi evlatla, canla sınamasın inşallah. AMİN
Sonu güzel biten kötü bir doğum hikayem var benim. Oksijensiz kaldı bebeğim doğumda çok çektim çok hırpalandım hastanede doğum yapalı 2 gün olmuş olmamış hep ağladım bebeği eeg çektirmeye götür mr çektirmeye götür Zaman gösterecek sağlıklı mı konuşacak mı yürüyecek mi boynunu tutacak mı oksijensiz kaldığı süreden beyin hasarı oldu mu kimse net cevap veremedi bebeğim hiç ağlamıyor acıya tepki vermiyordu.herkes beni teselliye başladı gençsin başka sağlıklı çocuklarında olur üzülme diye
Kafamda milyon soruyla hastanede koridorda ağlardım yürürdüm
Bebeğim yürüyemeyebilşr konusamayabilşr boynunu tutamayanlar Eşimle ayrılır mıyız ben ne yaparım Nasıl devam ederim hayatıma
Hep İçimi yedi kemirdi sorular
Evlatla sınanmayı biliyorum yine de bin beterini yaşayanlar var onların yanında benimki hiç kalır
Bebeğim her aşamayı yaptı ama geriden geldi hep boynunu geç tutabildi desteksiz oturma yürüme konusma hep geç oldu ama oldu. İlk yürüdüğü an anne dediği an tüm acılarım uçtu gitti
Bin şükğr rabbime
Şimdi 6,5 yaşında okula başlıyor bu sene

Ve bence sen
Çok yönlü düşünmelisin zaten güçlüsün daha da güçlü olmalısın
Duaya sığınmaktan başka çare yok
Her ne karar verirsen ver yaşadıkların yıprandıkların sana kalıyor
Ayrıca kararı vermek bir dk o kararın neticesini yaşamak bir ömür
Anne olarak seni çok iyi anlıyorum
allahım sana bir ferah çıkış yolu açsın
Unutmak mümkün olmuyor ama
Mutlulukla geride bırakmak nasip olsun yaşadıklarını
Genceciksin yükün ağır
Her neye karar verirsen. Ver kimsenin seni yargılamaya Hakkı yok.
Basta sen kendini yargılama. Herşey allahtan. Hepsi kader kısmet

Etraftakiler de üzülür ama kimsenin canı senin kadar yanamaz.
allah yar ve yardımcın olsun kardeşim
inşAllah.

Her gün arayan eş-dost akraba sonlandırmam imasında bulunduklarında dilim aksini söylemeye varmıyor.Ama gece oluyor da uykuya dalmadan önce son saniyelerde ben yapabilirim,doğurabilirim, çocuğuma bakabilirim diyorum birdenbire bir güç geliyor bu düşünceyle uyuyorum, sabah oluyor yine aynı döngü. Allahıma yalvarıyorum bu yavrucağın sebebi ben olmayayım sen al yanına o da kabulum, insan buna bile şukredecek sevinecek konuma geliyor.Çok zor çok. Bir yandan ameliyatla bile olsa yaşayan hikayeler, bir yandan ölümler, bir yandan makineye bağlı yaşamlar görüyorum.Ne yapacağım, Rabb'imden yardım diliyorum.

Her gün arayan eş-dost akraba sonlandırmam imasında bulunduklarında dilim aksini söylemeye varmıyor.Ama gece oluyor da uykuya dalmadan önce son saniyelerde ben yapabilirim,doğurabilirim, çocuğuma bakabilirim diyorum birdenbire bir güç geliyor bu düşünceyle uyuyorum, sabah oluyor yine aynı döngü. Allahıma yalvarıyorum bu yavrucağın sebebi ben olmayayım sen al yanına o da kabulum, insan buna bile şukredecek sevinecek konuma geliyor.Çok zor çok. Bir yandan ameliyatla bile olsa yaşayan hikayeler, bir yandan ölümler, bir yandan makineye bağlı yaşamlar görüyorum.Ne yapacağım, Rabb'imden yardım diliyorum.

Yazdıklarını okuyunca içim nasıl cız etti anlatamam. Ben de Mart ayında 14 haftalık bebeğimi kaybettim. Ne oldu, sebep neydi hala kesin bir şey yok. Ama bizim baştan beri bazı sıkıntılar olmuştu. beta hcg değerleri normal artmadı. bi az arttı, bir fazla. Sonra kese zor göründü, göründüğünde de çok uç bir noktadaydı. Gelişir mi gelişmez mi derken 12. haftayı bulduk. Bu arada lekelenmeler filan sürdü. İkili teste girdiğimde tehlike geçti sanıyorduk. Sonra doktor ikili testte kalbinde ters akış gördü. ama tek başına anlamı yok, büyüdükçe geçebilir dedi. Testin total sonucunu bekleyelim dedi. Testin sonucunda risk düşük geldi ama bu sefer de biyokimyasal risk yüksekti. yani yine kan değerlerim sıkıntı çıkarmıştı.

Böyle olunca doktorum yurtdışına kan göndererek yapılan dna analiz testlerini yapalım dedi ki biz zaten istiyorduk. İşte o günler de ben çok dua ettim, ya sonuçlar kötü gelirse ben nasıl sonlandırırım dedim. böyle bir şey varsa sen yardım et Rabbim dedim. Ve test için kan vermeye gitmeden iki gün önceki sabah suyum geldi, bir kaç gün sonra da kürtaj oldum. Bunları çok uzun yazdım ama sende başlarda her şey normal miydi? ters akış testlerde çıkmadı mı hiç?

çok zor sınavlar bunlar ama Allah sana da yol göstersin inşallah. Her neye karar verirsen ver, hakkında hayırlısı olsun.

Yazdıklarını okuyunca içim nasıl cız etti anlatamam. Ben de Mart ayında 14 haftalık bebeğimi kaybettim. Ne oldu, sebep neydi hala kesin bir şey yok. Ama bizim baştan beri bazı sıkıntılar olmuştu. beta hcg değerleri normal artmadı. bi az arttı, bir fazla. Sonra kese zor göründü, göründüğünde de çok uç bir noktadaydı. Gelişir mi gelişmez mi derken 12. haftayı bulduk. Bu arada lekelenmeler filan sürdü. İkili teste girdiğimde tehlike geçti sanıyorduk. Sonra doktor ikili testte kalbinde ters akış gördü. ama tek başına anlamı yok, büyüdükçe geçebilir dedi. Testin total sonucunu bekleyelim dedi. Testin sonucunda risk düşük geldi ama bu sefer de biyokimyasal risk yüksekti. yani yine kan değerlerim sıkıntı çıkarmıştı.

Böyle olunca doktorum yurtdışına kan göndererek yapılan dna analiz testlerini yapalım dedi ki biz zaten istiyorduk. İşte o günler de ben çok dua ettim, ya sonuçlar kötü gelirse ben nasıl sonlandırırım dedim. böyle bir şey varsa sen yardım et Rabbim dedim. Ve test için kan vermeye gitmeden iki gün önceki sabah suyum geldi, bir kaç gün sonra da kürtaj oldum. Bunları çok uzun yazdım ama sende başlarda her şey normal miydi? ters akış testlerde çıkmadı mı hiç?

çok zor sınavlar bunlar ama Allah sana da yol göstersin inşallah. Her neye karar verirsen ver, hakkında hayırlısı olsun.
Ever her şey normal gidiyordu. Kan değerlerim ikili testte biraz düşük çıktı ama başka bir problem görünmüyordu. Ve de biz 20. haftada kontrole gidemedik ama ikili testi yapıp sonuçları zaten öğrenmiştik. 24. haftada gittiğimizde öğrendik. Ki neredeyse 7. ayımıza gireceğiz bana hiçbir problem yaşatmadı fiziksel olarak, sürekli tekme atıyor, kıpır kıpır. Dediğim gibi bir yandan sağlıklı ama sürekli ameliyatlarla korkularla dolu bir hayat, diğer yandan kötü geçmiş ameliyat makineye bağlı bir hayat, diğer yandan yaşamasına izin vermeyip vicdan azabıyla geçen bir hayat. Sonuç ne olursa olsun vicdan azabım baki kalacak.Bugün heyet kararı çıkıyor, herkes sonlandırcam sanıyor ama bunu hiç istemiyorum eşime bile söyleyemedim.Dua ediyorum Allahım ben hastaneyi aramadan sen yanına al... Doğurmak istiyorum bir yandan.Çok zor :((

Ever her şey normal gidiyordu. Kan değerlerim ikili testte biraz düşük çıktı ama başka bir problem görünmüyordu. Ve de biz 20. haftada kontrole gidemedik ama ikili testi yapıp sonuçları zaten öğrenmiştik. 24. haftada gittiğimizde öğrendik. Ki neredeyse 7. ayımıza gireceğiz bana hiçbir problem yaşatmadı fiziksel olarak, sürekli tekme atıyor, kıpır kıpır. Dediğim gibi bir yandan sağlıklı ama sürekli ameliyatlarla korkularla dolu bir hayat, diğer yandan kötü geçmiş ameliyat makineye bağlı bir hayat, diğer yandan yaşamasına izin vermeyip vicdan azabıyla geçen bir hayat. Sonuç ne olursa olsun vicdan azabım baki kalacak.Bugün heyet kararı çıkıyor, herkes sonlandırcam sanıyor ama bunu hiç istemiyorum eşime bile söyleyemedim.Dua ediyorum Allahım ben hastaneyi aramadan sen yanına al... Doğurmak istiyorum bir yandan.Çok zor :KK43:(

Ben kalbi durduğu halde kürtaja gittiğim sabahı hatırlıyorum ve hissettiklerini inan ki kalbimle hissediyorum. ne denir, nasıl yardımcı olunur belki yetersiz kalırız belki de. Senin için duam Rabbim göstersin yolunu.
Kendi bebeğimde de onun yerine geçip düşünmeye çalışmıştım; her gününü hasta, tüm ömrünü hastanelerde ve ilaçlarla geçirmek istemez kimse. Üstelik ömür dediğin ne zaman biter bilinmez ki? anne-babası olarak kaç yaşına kadar yanında olabiliriz diye düşünüp en doğrusunu bulmaya çalışmıştım.
Yazdıklarım seni üzerse özür dilerim, inan tek dileğim bir parça olsun yardımcı olabilmek.

Homely_angel Homely_angel seni çok iyi anlıyorum, sürekli aynı düşünceler üzerinden dönüp dolaşıp duruyorum; bir yandan mantığım bir yandan yüreğim ve vicdanım. Dualarınızı eksik etmeyin, tek tesellim bu; Allah razı olsun.

Allahım hakkında hayırlısını versin cnm.yaşadıkların cok zor gercekten, ama ben yinede dogurmanı tavsiye ederim. Böle olaylar cokk etrafımızda, bide bakmıssın nurtopu gibi saglıklı bir bebegin olmus. Rabbim den başka kimse bilemez içimizdeki kilitli sandığı. Allah yar ve yardımcın olsun inşlh

Arkadaşlar sonlandırdım :( O kadar üzgünüm ki, aklımı kaçırsam da bu acıyı unutsam. Böyle olacağını kestiremedim, bebeğimi morgdan aldık, önümüzde yıkandı kefenlendi. Aman Allahım böyle bir güzellik yok, artık tam bir insan suretinde ve muhteşem güzel. Dua ediyorum Allahım o doğum sancısının 1000 katını ver bana ama yavrumu tekrar rahmime koy bana bağışla. Tekmelerini özledim yavrumun.Ellerine ayaklarına dokundum çok güzeldi nasıl kıydım ben nasıl insanım.

Arkadaşlar sonlandırdım :KK43: O kadar üzgünüm ki, aklımı kaçırsam da bu acıyı unutsam. Böyle olacağını kestiremedim, bebeğimi morgdan aldık, önümüzde yıkandı kefenlendi. Aman Allahım böyle bir güzellik yok, artık tam bir insan suretinde ve muhteşem güzel. Dua ediyorum Allahım o doğum sancısının 1000 katını ver bana ama yavrumu tekrar rahmime koy bana bağışla. Tekmelerini özledim yavrumun.Ellerine ayaklarına dokundum çok güzeldi nasıl kıydım ben nasıl insanım.
Tesadüf gördüm konuyu
Ve merakla sonucu beklerken inşallah sonlandırmaz diye düşündüm be yazıcaktım ki sakın yapma diycektim benzer şey benimde başımdan geçti ve ben de 17 haftalıkken kürtaj oldum malesef ve bir buçuk sene oldu ama hep vicdan azabı çekiyorum Allah affetsin diyorum çok zor çok....ilk günkü gibi olmuyorsum ama hep aklı da oluyor.Allah sabır versin.

O güzel yüzü gözlerimin önünden gitmiyor, çok özledim. Sarılmadım keşke sarılsaydım. Geçmez yok bu acı geçmez

Back
X