25 kuruş cık cık cık! :(

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.672
5.299
Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.

Insanlari anlamak zor gerçekten. Siz alin teriyle kazaniyosunuz. Ister alisiniz para ustunu ister birakirsiniz. Size kalmis. Ama yaptiginizda yanlislik yok. Hakkiniz olani istemissiniz.

Kızlar ya bu sabah canım çok sıkıldı. Evden çıkıp minibüse bindim. Gideceğim mesafe ücreti 2,25 ve ben 2,5 uzattım. Sonra ineceğim yere de az kaldı ama para üstüm gelmedi. Ben de uyardım 2,5 göndermiştim ama zam mı geldi ücretlere diye.Çünkü bayadır binmiyordum. Sonra şoför para üstünü uzatırken kinayeli bir şekilde "buyrun hanımefendi 25 kuruşunuz" dedi ama baya kötü dedi yani. Neyse dedim ses çıkarmadım. Arkadan bir kadının sesi geldi. "Cık cık cık şuna bak 25 kuruşun lafını ediyor" dedi. Utancımdan yerin dibine girdim. Ama sonuçta ben bu parayı sokaktan toplamıyorum, alnımın teriyle kazanmak için bir ay çalışıyorum. Dişimden tırnağımdan arttırmaya çalışıyorum. Yanlış birşey mi yaptım ben? Çok utandım, çok bozuldum.
Isteyeceksiniz tabi ben de 25 kuruşta olsa,20 kuruşta olsa isterim paramı 25 kuruşu vermese günlük dünyanın parası yapıyor.

hiç moral bozacak bi durum yok
25 krş, 5 krş farketmez
paramın üzerini vermek zorunda
haaa başkası için 25krş önemi yoktur, o onun bileceği bi iş...

aslında sen en doğrusunu yapmışşsın arkadaşım,,ben bu konuya hep takılmışımdır ama mıllet ne der diye hiç soramamış salağın tekıyım ve her dolmuştan ınışımde kendıme çok kızarım sonuçta o benım hakkım,,düşünsene senın gibi 200 kişi sadece gün içinde böyle 25 kuruş 50 krş 10 krş üztünü al(a)mazsa! ayda büyük bir para eder ve haksız kazanç..ve o laf eden kadın gibiler hayatın heryerınde varlar takmayacaksın.iyikide almışşsın....

50 kurus zannederek 25 kurus verdigm otobüsten adam beni indiriyodu. hiçte utanma en iyisini yapmışsın

ben takılmazdım 25 kuruşa....

ama sonuçta ekonomik olarak çok rahat yaşayabilen bir insan değilim. yeri gelip o 25 kuruşa ihtiyacım olabiliyor. hakkım olanı almak mı sıkıntı. takılmayabilir tabi insanlar herkesin kendi bileceği iş. ama ben kadının ve şoförün tavrına sinir oldum. ayıplamalarına filan...

ama sonuçta ekonomik olarak çok rahat yaşayabilen bir insan değilim. yeri gelip o 25 kuruşa ihtiyacım olabiliyor. hakkım olanı almak mı sıkıntı. takılmayabilir tabi insanlar herkesin kendi bileceği iş. ama ben kadının ve şoförün tavrına sinir oldum. ayıplamalarına filan...
ya yok sana lafım yok aslında
ben yapım gereği takılmazdım diyorum
o arkadan laf edenleride boşver
hiç utanmana bile gerek yok...

Ayy minübüscüler 10 kuruş dahi istiyor. Bi isteyince mi laf oluyor. Ayrıca o kadında tanımadığı birine laf söyleyecek kadar fesatmış.

50 kuruşun yanına 25 kuruş daha koyarak 1 ekmek alınır.50 kuruş olupta 25 kuruş olmadığı için 20 lira bozdurduğumu bilirim.

X