27. haftada diş tedavisi

new smiles

*kavuşmamıza az kaldı miniğim*
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
3.640
1.830
78
merhabalar,
arkadaşlar sanki dişimde bir ağrı var. ama tam bilemiyorum öyle şiddetli bir şey değil. 2 defa oldu geçen gün ve bugün. diş tedavimi oldum gebe kalmadann. temizlettim, gömülü 20 yaş dişimi aldırdım vs. ama yine 20 yaş dişimde hafif bir çürük oldu acaba omu sorun bilemiyorum. sizce gidip dolgu vs. yaptırayım mı ? korkuyorum ilerler kötü olurda çekilme durumuna gelirse son 3 ayda diye. çünkü kan sulandırıcı kullanıyorum diş çekimide olmaz iğneyi bırakmadan.
var mı bu haftalarda diş tedavisi olan, dolgu yada kanal ?

Merhabalar.yanlış değilsem 16 haftalıkken dolgu yaptırdım.ben de kan sulandırıcı kullanıyorum.çok şükür bir sıkıntı yaşamadım ve inanılmaz rahatladım.ama diş çekmede kan sulandırıcı sıkıntı yaratabiliyormuş diş hekimimin dediğine göre.bana kalırsa 3. Trimestere girmeden tedavinizi yaptırın.çok geçmiş olsun

Merhabalar.yanlış değilsem 16 haftalıkken dolgu yaptırdım.ben de kan sulandırıcı kullanıyorum.çok şükür bir sıkıntı yaşamadım ve inanılmaz rahatladım.ama diş çekmede kan sulandırıcı sıkıntı yaratabiliyormuş diş hekimimin dediğine göre.bana kalırsa 3. Trimestere girmeden tedavinizi yaptırın.çok geçmiş olsun
teşekkürler cevap için. aslında gerçekten neyin ağrıdığını bilmiyorum. yani sadece 2 defa oldu hafiif bir ağrı gibi. ama dişimmi başka bişimi gerçekten komik ama anlamıyorum. şuan hiç bişi yok mesela. çok garip bir durum

Canım sende şubat annesisin. Benim 2 gündür 20lik dişim felaket agrıyor bilirsin agrısını benimde gömülü çünkü, senelerdir erteledim korkumdan ama belli ki geçmiyor her sene agrı yapıyor mutlaka. Şimdi tedavisini yaptıramam sanırım değil mi aldırsam.. Bir de gerçekten korkuyorum uyuştursada hissederim o iğne canımı acıtır diye.. Sen nasıl yaptırdın canın acıdı mı :(

Canım sende şubat annesisin. Benim 2 gündür 20lik dişim felaket agrıyor bilirsin agrısını benimde gömülü çünkü, senelerdir erteledim korkumdan ama belli ki geçmiyor her sene agrı yapıyor mutlaka. Şimdi tedavisini yaptıramam sanırım değil mi aldırsam.. Bir de gerçekten korkuyorum uyuştursada hissederim o iğne canımı acıtır diye.. Sen nasıl yaptırdın canın acıdı mı :KK43:
20 yaş diş ağrısını iyi bilirim canım. çok zor çıktılar ya da çıkamadılar :) en sonkini gebe kalmadan çektirdim. sağlam diş çektirmek ayrı üzücü tabi ama bazen çok ağrıyordu ve bir türlü çıkmıyordu. bende pıhtılaşma olduğu için risk almadım ve çektirdim. tabi diş çektirmek kolay değildi. kan kokusu vs. bence şimdi dokundurma. ben çekilirken acı hissetmedim tabi. saniyede aldı zaten dr. cerrah giriyor gömülü diş için. ama sonrası hafif ağrı ve şişlik oluyor. aşırı gömülüyse dikişte atılıyor. geçmiş olsun canım az daha sabret bence.

Yes ben yaptirdim, zaten subat annelerindede paylastim.. rontgen cektirdim (kursunlu yelek giyindirdiler) anestezi yaptirmadan dolgumu yapti, dayanabilirsen anastesiz yaptirmani tavsiye ederim ;)

20 yaş diş ağrısını iyi bilirim canım. çok zor çıktılar ya da çıkamadılar :) en sonkini gebe kalmadan çektirdim. sağlam diş çektirmek ayrı üzücü tabi ama bazen çok ağrıyordu ve bir türlü çıkmıyordu. bende pıhtılaşma olduğu için risk almadım ve çektirdim. tabi diş çektirmek kolay değildi. kan kokusu vs. bence şimdi dokundurma. ben çekilirken acı hissetmedim tabi. saniyede aldı zaten dr. cerrah giriyor gömülü diş için. ama sonrası hafif ağrı ve şişlik oluyor. aşırı gömülüyse dikişte atılıyor. geçmiş olsun canım az daha sabret bence.
Sanırım çektirmeye hazır değilim hala :( ama hiç birşey yiyemiyorum diğer tarafla yesemde aç kapa üstteki dişlerim şişen etime değince acıyor agzımı santim açabiliyorum çünkü çenem ağrıyor kulağıma kadar benim yer olmadığı için çıkmıyor. Hep antibiyotikle geçirirdim şimdi onuda içemiyorum.. İnşallah uzamadan geçer. Teşekkür ederm inşallah seninde geçer canım. Benim daha önceleri dişim agrıdığında karbonatlı su yapıp ağzıma agrıyan dişimin üstüne getirir bekletirdim bayagı sonra afedersin tükürürdüm. Bence bi dene belki iyi gelir sana da, bana iyi gelirdi.

Yes ben yaptirdim, zaten subat annelerindede paylastim.. rontgen cektirdim (kursunlu yelek giyindirdiler) anestezi yaptirmadan dolgumu yapti, dayanabilirsen anastesiz yaptirmani tavsiye ederim :KK66:
kaçırmışım seni canım :) ya anlasam bi gerçekten ağrı var mı yok mu ? diş ağrısa sürekli ağrımaz MIki ? çok garip bi durum oldu

Sanırım çektirmeye hazır değilim hala :KK43: ama hiç birşey yiyemiyorum diğer tarafla yesemde aç kapa üstteki dişlerim şişen etime değince acıyor agzımı santim açabiliyorum çünkü çenem ağrıyor kulağıma kadar benim yer olmadığı için çıkmıyor. Hep antibiyotikle geçirirdim şimdi onuda içemiyorum.. İnşallah uzamadan geçer. Teşekkür ederm inşallah seninde geçer canım. Benim daha önceleri dişim agrıdığında karbonatlı su yapıp ağzıma agrıyan dişimin üstüne getirir bekletirdim bayagı sonra afedersin tükürürdüm. Bence bi dene belki iyi gelir sana da, bana iyi gelirdi.
benimde darlıktan çıkmıyordu canım. şuan şikayetim yok ağrı yok. 2 defa sadece oldu hafif bişi. oda diş mi ne gerçekten anlamadım. diş ağrısı sürekli olmaz mıki ? belkide evham yapıyorum gereksiz yere. şuan ne ağrı ne sızı yok ama geçenki sol tarafta baş, kulak neydi anlamış değilim. seninki dolgu falanda değil bu arada. bence hiç elletme şimdi

kaçırmışım seni canım :) ya anlasam bi gerçekten ağrı var mı yok mu ? diş ağrısa sürekli ağrımaz MIki ? çok garip bi durum oldu
Bende agri yoktu, ama curugum dusmustu.. ve bu yuzden sag tarafla yiyemiyordum, hemde iri bir kirikti diyebilirim :) .. 3 ay daha bekleyemezdim ve sagolsun doktor cok guzel ilgilendi ;)

Bende agri yoktu, ama curugum dusmustu.. ve bu yuzden sag tarafla yiyemiyordum, hemde iri bir kirikti diyebilirim :) .. 3 ay daha bekleyemezdim ve sagolsun doktor cok guzel ilgilendi :KK66:
iyi yapmışsın canım. aradan çıkmış. benimkinin üstü hafif lekeli. öyle abartı bi çürük değil. bakalım bidaha ağrı olacak mı ? sinir sıkışması diye bişi varmış. oda olabilir belki bilemedim.

iyi yapmışsın canım. aradan çıkmış. benimkinin üstü hafif lekeli. öyle abartı bi çürük değil. bakalım bidaha ağrı olacak mı ? sinir sıkışması diye bişi varmış. oda olabilir belki bilemedim.
Tatlim rontgen cekilmeden bilemezsin curugun ne derecede ilerledigini.. Ama agrin tekrarlarsa sinire kadar ulasmis ve aslinda ilerlemistir. Ara ara kendini hissettirir ve en sonunda dayanilmaz bir agriya donusur.. ama tabi dis eti problemleride buna benzer agrilar olusturabiliyor. Agri tekrarlayana kadar bekle 3 ay sonrada baktirirsin zaten ;)

Tatlim rontgen cekilmeden bilemezsin curugun ne derecede ilerledigini.. Ama agrin tekrarlarsa sinire kadar ulasmis ve aslinda ilerlemistir. Ara ara kendini hissettirir ve en sonunda dayanilmaz bir agriya donusur.. ama tabi dis eti problemleride buna benzer agrilar olusturabiliyor. Agri tekrarlayana kadar bekle 3 ay sonrada baktirirsin zaten :KK66:
ayyyy korktum şimdi canım ya. ben en iyisi bir gideyim. ya dediğin gibi olurda kanala giderse iş kötü olur. sen röntgende sorun yok diyorsun yani değil mi ? ben dr. ile konuşmadım. diş hekimleri ne der onuda hiç bilmiyorum. ama zararı ypoksa ufak bir dolguyla halledilecek bişiyi ilerletmenin anlamı yok.
ahhh minik bebişime kıyamıyorum hiç. bişi oluır diye ödüm kopuyor :)
sağ ol canım bilgi için. hakketen pat diye ağrımaz sonuçta o_O

ayyyy korktum şimdi canım ya. ben en iyisi bir gideyim. ya dediğin gibi olurda kanala giderse iş kötü olur. sen röntgende sorun yok diyorsun yani değil mi ? ben dr. ile konuşmadım. diş hekimleri ne der onuda hiç bilmiyorum. ama zararı ypoksa ufak bir dolguyla halledilecek bişiyi ilerletmenin anlamı yok.
ahhh minik bebişime kıyamıyorum hiç. bişi oluır diye ödüm kopuyor :)
sağ ol canım bilgi için. hakketen pat diye ağrımaz sonuçta o_O
Canim dedigim gibi ozel bir yelek giyindiriyorlar ve islem esnasinda doktorun bakip ona gore yorum yapmasi sart.. curuk ne kadar ilerlemis vs bunlar cok onemli.. bende sorun olmadi. Ama hani agrirmiyorsa cokta aciliyeti yok biraz daha bekleyebilirsin diye dusunuyorum..

Canim dedigim gibi ozel bir yelek giyindiriyorlar ve islem esnasinda doktorun bakip ona gore yorum yapmasi sart.. curuk ne kadar ilerlemis vs bunlar cok onemli.. bende sorun olmadi. Ama hani agrirmiyorsa cokta aciliyeti yok biraz daha bekleyebilirsin diye dusunuyorum..
sağ ol canım cevapların için. ağrım yok gerçekten. 2 defa ne olduğunu anlamadığım tek taraflı bişi oldu bidaha olmadı. dediğin gibi biraz bekleyim bakalım.

sağ ol canım cevapların için. ağrım yok gerçekten. 2 defa ne olduğunu anlamadığım tek taraflı bişi oldu bidaha olmadı. dediğin gibi biraz bekleyim bakalım.
O tarafta çok yemek yeme, dişe yapışacak şeylerde tetikliyor, 3 ay sık dişini :)))

Kızlar 10 haftalık hamileyim dişim çok ağrı yapıyo. Kanal Tedavisi yapmam gerekiyor. Hamileyken kanal tedavisi yapan var mı ? Bi zararı oldu mu ?

Back
X