2aylık bebeğim ve ben

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
74 günlük anneyim...
Ilk 40 günümüz hazırladı emiyo uyuyor emiyo uyuyor... Oh dedim ne güzel bu bebeğe bakmakta be var dedim bu sevincim bir balon gibi patladı 45. Gün bir gaz çıktı öyle böyle değil ben kabul etmiyorum BENIM OĞLUM GAZLI DEĞIL diyip dürüyorum 60. Gün pes ettim zinco kullanmaya başladım 65.gün nurse harvers e başladım zart zurt hiç bitmiyor akşama kadar kokluyorum dert değil tek yapsın da koksun ...hele ağlaması gözlerinden yaş geliyor saatlerce ne emme ne uyuma hiç bir şey yok ... Ve geçen cumadan beri acaip iştahsuz ne meme mama hiçbirini kabul etmiyor.. 5 dk emiyoruz sonra ağlamaya başlıyor gaz geliyor bırakıyor 60 ml mama yapıyorum önceleri yerdi şimdi 10 ml 20 ml anca yiyor mamayı değiştim aynısı sütümü sağdım koca biberonu döktüm içmedi ve sıfır uyku hafif hafif pdikolojım bozulmaya başladı ... Ne yapmalıyım ne önerirsiniz????

Sabırlı olun üçüncü ayda epey azalır gaz. Karnına değil de ayak uçlarına ılık havlu vs koyabilirsiniz. Çok yapacak bir şey yok açıkçası. Egzersiz yaptırın bol bol ayaklarıyla. Umarım en kısa sürede biter gaz sancıları. Ve son olarak youtube a anne karnındaki ses yazıp aratın. O ses bizde inanılmaz etkili olmuştu umarım sizde de etki eder.

Masaj elma yağı ile topuklarına ve karnına yapıyorum sıcak su torbası yapıp ayaklarına koyuyorum ayaklarını karnına ittirip hareket yaptırıyorum yüz üstü yatırıyorum denemesinin şey kalmadı ...
Asıl sorunum beslenmemedi:KK43:

A
Sabırlı olun üçüncü ayda epey azalır gaz. Karnına değil de ayak uçlarına ılık havlu vs koyabilirsiniz. Çok yapacak bir şey yok açıkçası. Egzersiz yaptırın bol bol ayaklarıyla. Umarım en kısa sürede biter gaz sancıları. Ve son olarak youtube a anne karnındaki ses yazıp aratın. O ses bizde inanılmaz etkili olmuştu umarım sizde de etki eder.
anne karnındaki sesi de denedim

Emziren bi anne olarak bu besinlerden kacinin. Sizin yedikleriniz cocugunuza gecer sutten

En çok gaz yaptığı bilinen yiyecekler:
Çay, kahve, kola gibi kafeinli yiyecekler
Fındık, fıstık gibi kuruyemişler
İnek sütü
Çikolata
Nohut
Sucuk, salam, sosis, patates cipsi gibi katkı maddesi içeren besinlerdir.

Wind salbe n diye bitkisel bir krem var bende bu siteden öğrenmiştim o kremi kullanarak bebeğinize masaj yaptığınızda bebeğin gaz sorunu kalmıyormuş ve iştahı eskisi gibi oluyormuş . Özel birde masajı var

Emziren bi anne olarak bu besinlerden kacinin. Sizin yedikleriniz cocugunuza gecer sutten

En çok gaz yaptığı bilinen yiyecekler:
Çay, kahve, kola gibi kafeinli yiyecekler
Fındık, fıstık gibi kuruyemişler
İnek sütü
Çikolata
Nohut
Sucuk, salam, sosis, patates cipsi gibi katkı maddesi içeren besinlerdir.
Tşkler 2 haftadır makarna ve pilav ike besleniyorum inanın her şeyi kestim ... Çaresizim

Sorun gaz ise beslenmemeside ondan mı
Meme emmediği gibi mama da yemiyor... Bu kadar engeller mi

Son düzenleme:
Sorunum şuan gaz değil sanırım beslenmeyi reddetmesi böyle bi sorun ile karşılaşan oldu mu ne taptınız...

Hafta sonu doktordaydık idrar tah yapıldı her şey normaldi bu iştahsızlık bi haftadır var Cumartesi tekrar gidicem

Aktardan kimyon tohumu alin bir cay kasigi kucuk cezve icine koyun ustune su kaynatin.kaynayinca suzun sogutun en kucuk biberonla yada kasikla verin.ben hastaneden cikar cikmaz verdim kendi kendine gaz cikarirdi.bana bunu soyleyene hep dua ettim

Aktardan kimyon tohumu alin bir cay kasigi kucuk cezve icine koyun ustune su kaynatin.kaynayinca suzun sogutun en kucuk biberonla yada kasikla verin.ben hastaneden cikar cikmaz verdim kendi kendine gaz cikarirdi.bana bunu soyleyene hep dua ettim
İnanın onuda denedim 1 fincan yaptım 2 kaşık pna verdim gerisini ben içtim...
Yemeklerime kimyon kattım hep
Aktar özel çay hazırladı rezene papatya anason her sabah içtim ... Gaz a alışmıştım sorunum beslenmemesi

İnanın onuda denedim 1 fincan yaptım 2 kaşık pna verdim gerisini ben içtim...
Yemeklerime kimyon kattım hep
Aktar özel çay hazırladı rezene papatya anason her sabah içtim ... Gaz a alışmıştım sorunum beslenmemesi
Siz degil bebeginiz icecek o cayi.bu arada kizim neredeyse 60 gunluktu beslenmeyi birakti.2,5 yasinda hala daha yemiyor.bebekken sutum az oldugu icin mama takviyeSi yapiyorduk iyi iciyordu o 60.gun icmemeye basladi her mamayi her biberonu denedik.attigimiz mamanin hesabini yapsam 2 cocuk tosuncuk buyurdu.enjektorle besledim hep.6.ayda sutum iyice bitti.8.ayda dr.tavsiyesiyle ek gidaya basladik onuda reddetti.simdi ne sut ne peynir ne yogurt ne meyve ne yemek hicbir sey yemiyor.tabiri caizse tukurukle besleniyor.ah analik ah sinir hastasi oldum hergun agliyorum.allah yardimciniz olsun

Büyük bir ihtimal emme sırasında gazi geldiği ve karnı agridigi için reddediyordur bence siz önce gaz sorununu halledin herşey düzelir Allah in izniyle biraz sabir gerek psikolojiniz hic bozulmasın bunlar tatlı sıkıntılar..Bol bol dua edin birde unutmadan bu Hamak tarzı beşikler gazlı bebeklere bire bir iki tane aşırı gazlı bebek büyütmüş bir anne olarak size bunu onerebilirim yazdiklarinizin hepsini okudum onerebilecegim herşeyi denemissin bu hamagida unutma ve dene çok rahatlayacaksin emin ol sende bebeğinde..

biberon basligina kafa tutuyor olabilir mi? benim oglum 10 gun agzina bi damla devam sutu koymamisti,biberon basligini degistirdim yeniden mis gibi icmeye baslamisti:KK51:
oglumda kolikti buarada,ergo bebek tasiyicilari var,ben ondan kullanmistim,6 haftadan sonra rahatlikla kullaniliyor,orda misil misil uyurdu.gazini pat put atiyordu koynumda.
buzuki orhan kolik cd`si benim hayatimi kurtarmisti,dut yemis bulbul oluyordu oglum,o cd esliginde kaka yapardi:KK45:

Aha oğlumun ikizini buldum:KK66:canım 4 ayimiz yeni bitiyor gaz sancimiz bitti inan etrafına gözünü açıp baktığını bilmem ya ağlar yada uyur ortası yok ama.ne ağlama gece 3 e kadar.esim söyleniyor bu ahlaksız diye oğlumla dovusuyor düşün okadar sinirlerimiz bozuk ama bitti çok şükür.gelelim beslenmeye 2.5 ay hem meme hem mama emen oğlan birden mama yi bıraktı mümkün değil ağzına girsin cildiriyor ne versem ne denemem yok.sadece anne sütü alıyor artık bu sayede sanırım eme eme cogaltti :)bu arada memeylede dovusuyor isiriyor emmek istemiyor ozaman gazını çıkartıp tekrar deniyorum ama.sunu keşfettim aç değilse asla emmiyor açsa emiyor.ama sizin sorununuz kısa süreli o emmeye reddetme durumu emerken hava yutup gazlanmasindan.mumkun oldugunca göğsün kahverengi kısmınida ağzına verin hava girmesin.rabbim yardım etsin:)

o_O
Siz degil bebeginiz icecek o cayi.bu arada kizim neredeyse 60 gunluktu beslenmeyi birakti.2,5 yasinda hala daha yemiyor.bebekken sutum az oldugu icin mama takviyeSi yapiyorduk iyi iciyordu o 60.gun icmemeye basladi her mamayi her biberonu denedik.attigimiz mamanin hesabini yapsam 2 cocuk tosuncuk buyurdu.enjektorle besledim hep.6.ayda sutum iyice bitti.8.ayda dr.tavsiyesiyle ek gidaya basladik onuda reddetti.simdi ne sut ne peynir ne yogurt ne meyve ne yemek hicbir sey yemiyor.tabiri caizse tukurukle besleniyor.ah analik ah sinir hastasi oldum hergun agliyorum.allah yardimciniz olsun
:) ben 2 bilemedin 3 kaşık ona içirip gerisini kendim içtim ben ağır gelmez mi 1 fincan ??? Ilk oğlum iştahsızdı ilk hamile kaldığımı öğrendiğim gün bu abidine benzemez inş diye duş etmiştim ama sanırım aynı yolda ilerliyor ...
Enjektör evet iyi fikir ben de akşam üzeri mama kaşığı ile beslemeyi denedim yarısı üstüne döküldü ... Ben de yapıp yapıp döküyorum tşkler :KK51: Bir de enjektörü deniycem, mama ya değil de anne sütünü dölünüze içim cızz ediyor

Beninde kizin 8 haftalik bundanbir hafta önce gaz sorunu vardi mamada icmiyordu , uykusuzluktan perisan olmustuk .
Wind salbe aldik masaj yaptik devamli günde üc kere ve rezene cayi verdik gecti biseyi kalmadi..

:KK60::KK51:
Aha oğlumun ikizini buldum:KK66:canım 4 ayimiz yeni bitiyor gaz sancimiz bitti inan etrafına gözünü açıp baktığını bilmem ya ağlar yada uyur ortası yok ama.ne ağlama gece 3 e kadar.esim söyleniyor bu ahlaksız diye oğlumla dovusuyor düşün okadar sinirlerimiz bozuk ama bitti çok şükür.gelelim beslenmeye 2.5 ay hem meme hem mama emen oğlan birden mama yi bıraktı mümkün değil ağzına girsin cildiriyor ne versem ne denemem yok.sadece anne sütü alıyor artık bu sayede sanırım eme eme cogaltti :)bu arada memeylede dovusuyor isiriyor emmek istemiyor ozaman gazını çıkartıp tekrar deniyorum ama.sunu keşfettim aç değilse asla emmiyor açsa emiyor.ama sizin sorununuz kısa süreli o emmeye reddetme durumu emerken hava yutup gazlanmasindan.mumkun oldugunca göğsün kahverengi kısmınida ağzına verin hava girmesin.rabbim yardım etsin:)
Ayy annelik ne zor... Beslenme arasında omzuna alıp gaz çıkartıyorum ki birikmesin gazlar diye ama nafile
Ben de edepsiz diyorum soytarı diyorum cingöz Recai koydum adını:KK50: Bitecek inş ama ben de bitmezsem size de Allah yardım etsin :KK66:

Beninde kizin 8 haftalik bundanbir hafta önce gaz sorunu vardi mamada icmiyordu , uykusuzluktan perisan olmustuk .
Wind salbe aldik masaj yaptik devamli günde üc kere ve rezene cayi verdik gecti biseyi kalmadi..
Wind salbe nedir nerden bulabilirim ???

biberon basligina kafa tutuyor olabilir mi? benim oglum 10 gun agzina bi damla devam sutu koymamisti,biberon basligini degistirdim yeniden mis gibi icmeye baslamisti:KK51:
oglumda kolikti buarada,ergo bebek tasiyicilari var,ben ondan kullanmistim,6 haftadan sonra rahatlikla kullaniliyor,orda misil misil uyurdu.gazini pat put atiyordu koynumda.
buzuki orhan kolik cd`si benim hayatimi kurtarmisti,dut yemis bulbul oluyordu oglum,o cd esliginde kaka yapardi:KK45:
Biberon phılıps avent kullanıyorum1 numara idi aynen sizin düşündüğünüz gibi düşünüp 2 numara taktım aynı tepkiyi verdi yarın başka bi marka alıp demiycem:)

X