3,2,1 poğaçası yapanlar acil

natis

Guru
Pro Üye
7 Ocak 2011
497
89
Merhaba 2 saate kadar misafir gelecek.Bende bu poğaçadan yapayım dedim.Kabartma tozlarının üstüne yoğurt döküp kabarmasını bekledim.Sonra yağ koydum.Ama yoğururken farkettim kabartma tozu pütür pütür ele geliyor:KK43:Yoğurup koydum ama olur olmazsa pastaneye gitmem gerek acil.Fikri olan var mı acaba?

Alternatif olarak hemen bir krep hamuru çırpabilirsin içine beyaz peynir,az maydanoz koyup durum şeklinde sunabilirsin.Yaptığın poğça hamurunuda tekrar yoğurarak özleşmesini sağlayıp pişirirsin belki tutar diye düşünüyorum.

Merhaba 2 saate kadar misafir gelecek.Bende bu poğaçadan yapayım dedim.Kabartma tozlarının üstüne yoğurt döküp kabarmasını bekledim.Sonra yağ koydum.Ama yoğururken farkettim kabartma tozu pütür pütür ele geliyor:KK43:Yoğurup koydum ama olur olmazsa pastaneye gitmem gerek acil.Fikri olan var mı acaba?
Kimsenin fikri yok mu az zamanım kaldı:KK43:

Alternatif olarak hemen bir krep hamuru çırpabilirsin içine beyaz peynir,az maydanoz koyup durum şeklinde sunabilirsin.Yaptığın poğça hamurunuda tekrar yoğurarak özleşmesini sağlayıp pişirirsin belki tutar diye düşünüyorum.
Krep yapayım o zamab hemeb teşekkür ederim bu arada.Yoğurdum biraz ama pütür pütür geliyor ele en iyi pişirmiyim hiç onu zaman kaybetmeyeyim boşa

3 kabartma tozu 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı yağ aldığı kadar un.Yumuşak bir hamur olucak.

Hemen bi kek at fırına soslarsın panik yapma 2 saate neler hazırlanır neler

iyice yoğur pütürlükler çözülür. . hem 2 saate baklava bile yapılır. . kek çırp at fırına . . poğaçada ziyan olmasın onu da yap çeşit olur.

Kullandığınız un yada kabartma tozunda problem var o zaman
soğuk malzeme de pütür oluşmaz
ben hepsini atıp en son yoğuruyorum

İki saate birçok şey yetişir korkma iki saatte kek yufkadan börek kısır yetiştirmiştim marketede gitmiştim yaparsın yani

Kabartma tozı yoğurtla karıştırılmaz yağ ve yoğurdu karıştırıp un ve onun üstüne kabartma tozunu ekleyecektin her zaman öncr sıvı sonra katı malzemeler konur siz unu koyun yavaş yavaş yoğurmaya başlayın gider o pütürler unu yavaş ekleyin ele yapışmayan yumuşak hamut olacak zaten hemen pişiyor yetişir

ben yoğurtla kabarma tozunu aynı anda koymuyorum.çünkü yoğurt kabartma tozunun etkisini azaltıyor.

2 saat cok fazla firindan hazir hamur al uzerine zeytin peynir domates sucuk kasar mantar... ne varsa koy sur firina al sana pizza. Mikrodalgan varsa mikrodalgada y dkda kek yapiliyor onu yap uzerine hazir cikolata sosu. Patates hasla sogan dogra maydonos yesillik patates swlatasi. 2 saate hepsi yapilir telas etme. Keske yardim edebilsem sana

3 tane kabartma tozu 1 bardak una fazla degil mi? Aci tad vermiyor mu?
Bir de ne kadar tereyagi lazim?
3-2-1 poğaçanın özelliği o . . sanırım 2 su bardağı yoğurt o acı tadı yumuşatıyor. . çok pratik ve güzel bi poğaça.

ayrıca 1 su bardağı un değil. . 1 subardağı sıvıyağ. . aldığı kadar un . .
Bazilari bir miktar sekerde katiyor olabilir mi? Bu yedigim ev pogacalarinda tatli bir tatda geliyor sanki. Ilk firsatta deniyecegim, tesekkurler

Bazilari bir miktar sekerde katiyor olabilir mi? Bu yedigim ev pogacalarinda tatli bir tatda geliyor sanki. Ilk firsatta deniyecegim, tesekkurler
şekeri ben genelde mayalı poğaçalarımda mayayı eritirken koyuyorum. . denemeni tavsiye ederim . :)

X