Başkan boşver rahat ol, 4 gün hiç yemek yemesen, sadece su içsen bile anca su ve kas kaybı yaşar, taş çatlasın 1,5 kilo verirsin.
Bu yüzden kendini strese sokma boşuna.
Saçını, başını yaptır, git kendine yeni kıyafetler falan al, en azından farklı bir şekilde karşılarına çıkmış olursun.
Geri döndüğünde de artık istikrarlı bir biçimde sıfırdan başlarsın.
Bence dukan sana göre değil zaten, sen çok kaçmak yapan, diyet konusunda sıkıya gelemeyen birisisin.Ama dukan amca özellikle söylüyor bir kaçamak bile o balonu patlatır diye ve ciddi yasakları var ama sen dondurma yiyerek bunları pek önemsemediğini, doğal olarak da kilo veremediğini gözlemliyor, moralini bozuyorsun.
Bence her şeyden yiyerek bir beslenme sistemi ya da diyetisyen eşliğinde bir yöntem seçebilirsin.
Babana bakma, abine takılma, anneni düşünme, onlar sana yağlı şey sunduklarında "hayır" de, otur bir kase yoğurt ye.
Bence onlar seninle dalga geçmiyor, sana inanmıyorlar ,bu konuda başarılı olacağını düşünmüyorlar ve sen diyetteyim dediğin an "kaç senedir aynı hikaye, aynı tas aynı hamam, 3. gün elinde kaçamakla gelir ama benim aldığım pizzayı reddeder şimdi peh" diyorlar.
Onlara en azından dönüşte ders vermek adına, ve bu işi uzatmamak adına ve artık bu gruptan mezun olabilmek adına işlere sıkı sarılırsın ve herkese gereken cevabı iradenle, disiplininle ve giden kilolarınla verirsin.Ama bunu önce senin istemen gerekiyor.Ve de kendine güvenmen.
Neyse şimdiden sana iyi tatiller, iyi eğlenceler.
Dönüşte umarım yeni kararlarla ve kocaman bir iradeyle dönersin.
İsim konusunda haklısınız ama bizim geline bulabildiğim en normal isim MİRA oldu. Anlamı falan çok güzel aslında. Ben aslında MASAL MİRA olsun dedim ama ona da hık mık yaptı. Neyse işte valla bilmiyorum hamile iken acayip bir isim söylemişti bende bunun adını normal koy bari demiştim o da o zaman sen koy demişti ama benim bulduğum milyonlarca isime bir bahane buldu en sonunda bunu beğendi neyse. Bugün yarın da doğar inşallah sağlıkla. Ve evet diğer kızının adı da kumsal ve bende çok söylendim böyle isim mi olur diye ama bir yere kadar.
Anladım bacım.
Masal güzel aslında, bu bizim masalımız, ya da sonu mutlu bitecek, hayatı hep masallar gibi güzel olacak falan diye ile insan açıklama yapıp mutlu olabilir.
Ekiden Miralay lar vardı bu arada

Albay demekti galiba.
Bebek belki büyüyünce orduya katılır, subay falan olur belkide

Ben asıl 10 sene sonra ya da daha ilerde torunlarımızın isimlerini falan merak ediyorum.Yani daha ne kadar yeni isim uydurulacak ve onlara uyduruk anlamlar yüklenecek acaba

Önce ateş çıktı, sonra güneş, sonra uzay, sonra su, sonra ada.
Şimdi kuzey de var, Allah aşkına kuzey pusuladaki yön değil mi? Ada işte çevresi su olan yer değil mi ya da güneş tepedeki sıcak top değil mi?
Ne alaka ki isim olarak?
Neyse..Sonuçta herkesin kendi kişisel tercihi.Yalnız 10 sene sonra çocuğa artık koyacak nesne, coğrafi terim kalmayacak ve insanlar "masa, sandalye, çorap, patik, rende" diye isim koyacaklar.
-Pardon rende mi? Ne anlama geliyor? denildiğinde anne sırıtarak;
-Rendenin çok anlamı var, bir anlamı da kendini ezdirmeyen, karşısındakinin canını okuyan, güçlü kuvvetli ve ayrıca ılgıt ılgıt esen havuç kokusunun dalgalandığı yüzey" falan diyecek