3 yaşında oğlum konusmuyor

sudenaz0

Seviyorum işte..
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2013
346
47
68
Oğlum 3 yaşını bitirecek
Sevdiği bütün şarkıları söylüyor
Bütün hayvanların ismini söylüyor
Seslerini çıkarıyor
İsine gelirse ismine dönüyor isine gelmezse dönmüyor
Kafayı yemek üzereyim uyuyamıyorum artık
Etrafımdaki bütün yaşıtları konuşuyor ondan küçükler konuşuyor
Otizim olduğunu düşünüyorum
Yanı hić görmedim onları internetten araştırğım kadarıyla biliyorum birçok belirtisi uyuyor
Randevu aldım çocuk pisikyatriden gidicem ve kreş başlatıcam cok tv izledi su an hic izletmiyorum cok yalnız bir çocuk ve bu aralar hepten içine kapandı
Normalde çok hareketli hopluyor zıplıyor benimde katılmamı istiyor ama bu aralar cok sakin bu sakinliği beni bitiriyor

Şimdi burda "merak etme konuşur" diyenler olacak, sana tavsiyem doktordan başka kimseyi dinleme. İnsan iyi şeyler duymak istiyor biliyorum, ama bu sadece sorunu ötelemiş oluyor ve durumu kötüleştiriyor.
Tvyi tableti telefonu tamamen yasaklayın, kreşe de verin, doktora da götürün.

Doktora goturdunuz mu?

Suan benim oglum da 3 bucuk yasinda ve cok fazla cumle kuramiyor. Ben de sizin gibi cok kafaya takmistim. Bir cok doktora goturdum. Esim de gec konusmus. Doktor genetik olabilir. Herhangi bir sorun yok dedi. Yasitlariyla sik sik bir araya gelsin gibi seyler soyledi.

Her cocugun gelisimi farkli. Mutlaka doktora goturun pedegoga yonlendirir sizi.

Sevdiği şarkıları söylüyorsa konuşmuş olmuyor mu ? Anlamadım o kısmı... Kızım 19 aylık baba, dede, gel, aç, cülay , anne baş ka yok. Halbuki ikili kelimeleri söylemeleri gerekiyor... bu sa beni düşündürüyor?

Umarım yavrularımızın gelişimi sadece bireysel farklılıklarındandır.... sevgiler

Kesin doktora git
Sorun yoktur şnşallah

Çocuk susun hareket etmesini beni yormasın yemek yesin diye tv izletip konuşmayan annelerdenseniz tv kapatın çocuğunuzla iletişim kurun düzelir
Umarım hiçbirşey yoktur
Uyuz oluyorum üste yazdığım anne modeline onlar anne değil bana kalırsa zaten herkes anne olamaz

Doktora gidecekmissiniz zaten inşallah güzel sonuçlar alirsiniz.Benim otizm ile uyaran eksikliği kariştirilıyor gibi bir bilgiyi okumuslugum var ama detaylari hatirlayamiyorum sadece cok tv izleyen cocuklarda görüldüğü felan yaziyordu inceleyin isterseniz belki o tarz bir durum da olabilir..

Benim de aklıma ilk otizm geldi ama üç yaşına kadar otizm farkedilirdi. Biraz iletişimsizlik etkiliyor konuşmayı. Özellikle TV çocuklar için tam bir düşman. Doktor çok önemli daha sonra oyun ablası, kreş veya özel eğitim kurumlarını düşünün derim.

Otizmli olan cocuk hicbir sekilde goz temasi kurmaz (ozellikle yabancilarla) konusmaz (sarki soyleme dahil) iletisimi yoktur kendi dunyasinda yasar. Oyuncaklarla oynamaz, belli takintilari vardir

Çok tv izlemekte konuşmayı geciktirir. Kesinlikle izletmeyin . Umarım koşa zamanda düzelir. Doktora gidip otizm testlerini de yaptırın mutlaka.

Gene bir doktora danışın tabi ama içiniz rahatlasın diye yazıyorum.Benim büyük oğlumda3.5 yaşında konuştu.

Şu an Türkyenin en iyi teknik üniversitelerinden birinde okuyor.Zekasında da bir problem yok yani.

bunu en ıyı doktor bılır valla
endıselenmeyın ama doktora kesın gıdın

Otizmli olan cocuk hicbir sekilde goz temasi kurmaz (ozellikle yabancilarla) konusmaz (sarki soyleme dahil) iletisimi yoktur kendi dunyasinda yasar. Oyuncaklarla oynamaz, belli takintilari vardir
Konu sahibinin cocugu hakkinda pek yorum yapamiycam insallah otizm degildir.

Ama birzamanlar arkadasim olan bi kadinin cocugu otizmdi.sarki soylerdi.pepenin babam sarkisini soyler dans bile ederdi.esim bazen beni almaya gelince kosa kosa gider sarilirdi.ki esimi ayda yilda bi gordugu halde .sonra cocuga otizm teshisi koyuldu.tabi arkadasim baska bi ulkeye tasindigi icin gorusemedik baglar koptu vs.suan ne durumda hic bilmiyorum ama bunlari yapip otizm olanlar da var.

Bende 3 bucuk yasima kadar konusmamisim annem simdide susturamiyoruz der :) ama bi doktora goster canim

Benim kardeşim de aynı şekilde 3 yaşında konuştu bilgisayar oyunu oynuyordu annem doktora götürdü bi şey çıkmadı şimdi 14 yaşında sağlıklı şükür. Inşallah sizde aynı şekilde atlatırsınız bi sorun çıkmadan doktor şart

Verdiğiniz komutları yapıyor mu? Arabayı al koltuğun yanina koy, bana getir vs bu cesit seyler...
Kitap.okuyun, tv yi kesinlikle acmayin.
Tabiki muhakkak doktora götürün

Telas yapmayin. Benim kizimda konuşmuyordu ogluniz gibiydi.
Adina dönerdi isine gelince konusmaya cabalar yoksa hareketler ile anlatirdi.
Hayvan seslerini cikarirdi. Kizim dan kucukler şakir şakir konusurken nasil uzuluyordum. Simdi 40 aylik ilerletti. Artik iyice konuşuyor ve benim disimda cevredeki insanlar anlıyor onu. Her gün daha fazla konusuyor sarki söylüyor.
Her cocuk farklidir siz gerekli onlemleri alin ama kendinizi hirpalamayin.

Verdiğiniz komutları yapıyor mu? Arabayı al koltuğun yanina koy, bana getir vs bu cesit seyler...
Kitap.okuyun, tv yi kesinlikle acmayin.
Tabiki muhakkak doktora götürün

İsıne gelirse yerine getiriyor komutları isine gelmezse tınlamıyor bile
Bazı eşyaları yerine koy dediğimde koyuyor kapıyı kapat dediğim kapatıyor masa hazırlarken bardak vs masat koy dediğimde koyuyor
Beni öp diyorum öpüyor
Boyalarını arabalarını bütün oyuncaklarını istediğimde yatırıyor cok güzel ressim yapar ayrıca kedi yap güneş yap dediğimde yapıyor arabayı 'vın 'vın yapalım diyorum yapıyor tidittt yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…