- 5 Ekim 2011
- 5.035
- 4.403
yorgunluk.. hiç geçme.. yoğunluk bitme.. keşke az eşya.. nerdeee.. ev tıka basa.. yav atsana.. olmaz ya 2.ye lazım olursa.. anne kadar didinen baba.. iyiki varsın canım, baba.. ama o işe gidiyor demeyeceğim de, kendine sakla.. bırak mutfak taburesinde yaşa.. saklama kutuları.. sana yar ve yardımcı olmuş ikea.. çok yaşa!.. pratiklik telaşı içinde.. buzluğa doldurulmuş köfte, dolma.. "bozuldu mu bu?" kokla.. kazanla pişen mercimek çorba.. hızlı hareket etme.. "parka az mı gittik bu hafta?" ya yapma.. durup vah halime demeden karınca gibi evde gezinme.. makyaj ne ola? unutma.. kınama.. şükretme.. "evlat sonuçta" bu da bir dönem diye diye anlama.. arada eşin de var yav onu unutma.. bi selam ver koridorda yanından geçti valla oydu oydu ya!.. saç olmuş vileda.. olsun bu da yakıştı bana.. evham yapma.. bi gülüşüyle doldur doldur gözlerini bolca.. toz kaçtı de yine salla.. büyük konuşma.. derin derin nefes alma.. yine elime bulaşmış kaka.. dünyadan bihaber olma.. annesin tamam ama çok da abartma.. belimdeki ağrı bari boynuma sıçrama.. uyumlu bir çocuk seninki, senden olgun haberin ola.. sen ev hanımısın ya bütün gün vakti var canım diyenleri takma.. onlar her gün 12 saat oyun oynasınlar da o zaman anca.. çamaşır makinesinde unutulan dün yıkanan çamaşırı bi zahmet asma.. dur gerçekten ya asma kokmuştur onlar ya.. bi daha yıka.. evin her köşesinde var bir uyuma.. uyudu hadi sıvış sakın uyandırma.. annenin pişirip getirdiği yemeğe saldırma.. sabah 7de suluboya yapa yapa sanattan soğuma.. her anne bu yoldan geçti diyip bir nevi aldatma.. 5 dakika idare eder anca.. markete tek gidince balayına çıktım sanma.. uyusun diye gözünün içine bakma uyudu mu ne zaman kalkacak diye dakika sayma.. 7/24 sadece kızına vakit ayırıp eee yetişemiyorum diye ağlama.. ağlama, bağırma çocuk yanında.. ee tamam da tuvalete de yanımda.. olsun tut içinde sakla.. akşam o hele uyusun işi ne! eşine patla.. anlat lüzumsuz ne varsa.. kocacım boş gözlerle bakma.. valla bak bu önemli anla.. bi daha anlatırım bak yoksa.. mutlaka saçı başı yapılı 3 çocukla sokakta gezen anneye yandan yandan bakma.. hıh bilmem kaç yardımcısı var diyip çamur atıp rahatlama.. "amanın grip oldu!" bi sakin ya.. bi de sen kendini yerden yere atma.. gece 2de uyanıp annnee tost yapsanaaa.. nasıl yaaa.. arada evi temiz görüp, 40 yılda bir kurduğun sofrayı beğenip aman efendim kendini Gotham ile uğraşan Batman zannedip bi pis sırıtma.. ama yorgun düştüğün an herkese saldırma.. bi rahatlama bi rahatlama.. sonra vicdan azabı boyna.. parmağını kıpırdatamama ama "anneee" diyince jamaikalı atleti sollama.. uyuduğunu hayal etme.. vakitsizlikten rüya yerine slayt show görme.. ama kızı bol bol kapıp etkinlik düzenle.. kızınla sabah evden çık akşama kadar gelme.. yine ne çok gezdik be.. ama arkadaşlarını görme.. sohbet etme.. yeme içme.. çocuğun tabağında bıraktığını sen ye.. ama "iyi yedi ya bugün" dert etme.. her şeyden sona kalan bi 5 dakikayı kendine ayırmayı bekle.. sen daha bekle.. yemek yapmak rahatlatırmış! hadi be.. bi yemeği de gözünü seveyim yakma.. arada bekar geçmişi yadetme.. eski fotolarda kendini pek bi beğenme.. "olsun o yoktu o zaman hıh" de koy resmi yerine.. "yav o kadar okudun" ları dinleme.. gönül rahatlığı ile kararının arkasında dur! çok da umrumda de.. halıda bulduğun ne olduğu belirsiz oyuncak parçasını önce böcek möcek sanıp korkma sonra evirme çevirme hah neyin ucu kenarı olduğunu bilip mutlu olma.. allah rızası için şu odayı bi topla.. kreşe verememe, kıyamama, verince alamama.. aslında ne iyi olurdu dimi dimi diyip vahlanma.. mutlu mu acaba.. gülüyor ama.. bunun altında bile bişey arama.. sürekli, doğduğundan beri annelikte ne işe yaradım diye kafada bir raporlama.. sonra "anayım ya ben ana" diyip bi stres atma.. yapma etme.. kendine haksızlık etme.. ne çok seviyorum bi bilse.. beyninde bunlar akarken 3 sene geçse.. kim ne derse desin de.. boşver bunları kızım.. sırtımda taşırım seni be..