3000 tl maaş ile rahat gecinilir mi?

bukleee84

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2015
18
0
33
Mrb kızlar ben üye değilim arkadaşımın sayfasından yazıyorum. 2 ay sonra düğünüm var ancak kafama takılan bazı şeyler var sizden fikir almak istedim. Müstakbel eşim :) 3000 tl maaş alıyor evde kendimizin sizce rahat geçinebilir miyiz? Düğünden gelenlerlede araba almayı düşünüyoruz. Evlenince sıkıntıya girmek istemiyorum. Hem ev gecindirip hemde birikim yapmak istiyorum gezmeyi alışverişide seven biriyim.Yardimci olursanız sevinirim..

Rahat geçiremezsiniz dersek sizde i çalışacaksınız. Rahat geçirmekten kastınız ne anlamadım ben. Bizim evimiz var iki arabamız var 5 bin gelirimiz var bazen istediğim seyler yapamıyorum ama. Isteklerinin yaşam standardının ve yaşam şeklinin yapısına bağlı bu. Sonucta asgari ücretle de geçinen var 15 bin maaşla da

Mrb kızlar ben üye değilim arkadaşımın sayfasından yazıyorum. 2 ay sonra düğünüm var ancak kafama takılan bazı şeyler var sizden fikir almak istedim. Müstakbel eşim :) 3000 tl maaş alıyor evde kendimizin sizce rahat geçinebilir miyiz? Düğünden gelenlerlede araba almayı düşünüyoruz. Evlenince sıkıntıya girmek istemiyorum. Hem ev gecindirip hemde birikim yapmak istiyorum gezmeyi alışverişide seven biriyim.Yardimci olursanız sevinirim..
Cok asiriya kacmadiginiz surece birikim yapabilirsinz ne yazik ki ulkemizle asgari maasla 5 kisilik aileler geciniyor sizde 3000 ile gecinip birikm yapabilirsinz

borç harçla düğün yapılmayacaksa geçinilir evet. altınlar dursun nıye satacaksınız kı? zor durumlarda kullanırsınız. arabanın da vergisi kaskosu muayenesi bitmıyor kı.. şehir olarak nerde oturuyorsunuz?
birikim konusunda bişi diyemıyorum, sanmıyorum yani.

Bu kişiden kişiye değişir lükse pek düşkün değilseniz, ev kredisi, kira vs yoksa rahat geçinilir. Bir de hangi ilde olduğunuza bağlı ?

Sizde çalışın 3000 tl az para değil ama alışveriş falan pek yapamazsınız birikimde yapıcaz diyorsun zor ama imkansız değil.

yani biz 2500 ile geçiniyoz

evden kendinizin ise geçinirsin neden geçinemeyesiniz

şimdiden böyle geçim derdine düşerseniz mutluluğu yakalayamazsınız

kredi vb.işlerine girmezseniz geçinirsiniz ALLAH cc izni ile

bu arada kiradayız

Ben olsam bana yeter o para ama size pek yetebileceğini düşünmüyorum, gezmeye alışverişe çok düşkünseniz maalesef. Siz de çalışsaydınız birikim yapabilirdiniz, ama çalışmadığınız için bu şekilde birikim yapamazsınız...

Hem ev geçindirip hem birikim yapmak istiyorsunuz ama gezmeyi ve alışverişi seven birisiniz.

Rahat geçinemezsiniz bence. Hesap kitap yapmanız lazım. Ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız lazım.

X