32. haftada alınması gereken çalışabilir raporu

punky punky

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2015
81
18
41
Selam arkadaşlar
Şuan özel sektörde çalışıyorum. Ve yarın 31. haftama girmiş olacağım. Haftaya doktor kontrolüm var. Çalışma konusunda şükür ki sıkıntı yaşamıyorum. Sizlere bir uyarım doğum yapan arkadaşlardan da konuyla ilgili bizleri aydınlatmasını istiyorum.
Bu raporu alma konusunda gecikme yaşarsak sonrasında para alma konusunda sıkıntı yaşıyormuşuz. Hafta olarak yaklaşan çalışan hamile annelere duyrulur mutlaka sorun doktorunuza iş yerinize.
Bu konuda deneyimi olan annelere ise sorum şu biz bu raporu tam 32. haftanın başında mı alcaz yoksa 32. haftanın içinde bitmeden mi? Çalışabilir raporunu aldıktan sonra sanırım iş yerine bildirmemiz gerekiyor. Aslı bizde mi kalacak bir de?
Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim :)

Selam arkadaşlar
Şuan özel sektörde çalışıyorum. Ve yarın 31. haftama girmiş olacağım. Haftaya doktor kontrolüm var. Çalışma konusunda şükür ki sıkıntı yaşamıyorum. Sizlere bir uyarım doğum yapan arkadaşlardan da konuyla ilgili bizleri aydınlatmasını istiyorum.
Bu raporu alma konusunda gecikme yaşarsak sonrasında para alma konusunda sıkıntı yaşıyormuşuz. Hafta olarak yaklaşan çalışan hamile annelere duyrulur mutlaka sorun doktorunuza iş yerinize.
Bu konuda deneyimi olan annelere ise sorum şu biz bu raporu tam 32. haftanın başında mı alcaz yoksa 32. haftanın içinde bitmeden mi? Çalışabilir raporunu aldıktan sonra sanırım iş yerine bildirmemiz gerekiyor. Aslı bizde mi kalacak bir de?
canim iki gun once ben aldim öncelikle dogum yapacagin hastanede alman daha iyi olur sonrasinda karmasikliga sebep olmasin ben 32+0 da aldim doktora gidip calismak istiyorum dedim 3 nushali kagit verdi onlari bashekimde imzalattim bir tanesini hastane aldi bir nushayi isyerime verdim insan kaynaklarina bir nushada bende kaldi sakliyorum bir sorunda ispatim olmasi adina

canim iki gun once ben aldim öncelikle dogum yapacagin hastanede alman daha iyi olur sonrasinda karmasikliga sebep olmasin ben 32+0 da aldim doktora gidip calismak istiyorum dedim 3 nushali kagit verdi onlari bashekimde imzalattim bir tanesini hastane aldi bir nushayi isyerime verdim insan kaynaklarina bir nushada bende kaldi sakliyorum bir sorunda ispatim olmasi adina

Öncelikle bilgi için sağol canım. Benim gittiğim hastanenin sgk ile anlaşması var. Ayrıyeten sgk ya gitmeye gerek yok sanırım dimi

Selam arkadaşlar

Ben 31+5'te aldım iznimi. Tek bir kağıt verdiler, fotokopisini çekip idari işlere verdim, aslı hala bende duruyor. Doktora sordum 32. hafta içindeyken almakta sakınca yokmuş ama ben riske girmek istemedim. 32+0'dan daha geçse randevun erkene al derim, garanti olsun.

32+0 cumartesiye denk geliyor. Doktorlar cumartesi bu raporu verebiliyor mu ki? Hastaneyi arayım olmazsa ya da dediğin gibi erkene alayım randevumu..

Bugün öğrendiğim kadarıyla sadece annelik durumuna özel rapor alınan hastanenin sgk anlaşmalı olması şartı geçen sene kaldırılmış. Özel hastaneler de 32. hafta çalışabilir, 38. hafta çalışamaz rapor verebiliyor ve SGk sistemine işleyebiliyormuş.
Siz de gerektiğinde sorarsınız.

X