Kızlar canım çok sıkkın, bugün sabah 10'da randevum vardı. Fizik tedavi için gittim muayene oldum. Sırtımda kulunç varmış. Strese bağlı dedi. Beynini boşaltacak şeyler yap dedi Yoga yada plates yap dedi. İlaç verdi 2 tane bunlar bitince ağrıların bitmezse fizik tedaviye başlıycaz dedi. Kaplıcalara gidebiliyorsan kaplıcalara git dedi.
Ben dışarıya karşı pozitif bir insanım, ama herşeyi içime atıyorum. Şimdi bu kulunç denen şeyi internetten araştırıyorum bakın aşağıda ne yazmışlar. Sizlere örnek olayım bu evlilik sürecinde sıkıntılara boğulmayın içinize dert etmeyin. Sonra en güzel zamanlarınızda hastalıklarla boğuşursunuz. Kendinize iyi davranın.
İstanbul Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar Erdine, sırtta görülen ve halk arasında 'kulunç' diye bilinen sırt ağrılarının içine fazla kapanık, sürekli düşünen ve aşırı hassas insanlarda görüldüğünü söyledi:
"İçine çok kapanık, dertlerini biriktiren insanlarda vücut isyan eder ve kendini kasar. Bu aşırı ve uzun süreli kasmaların sonucunda vücutta 'kulunç' dediğimiz yapılar oluşur. Kulunçlar, uygun egzersiz, masaj ve tedavilerle geçer. Sırt ağrılarında asıl dikkat edilmesi gerekenlerden biri de bu ağrıların değişik hastalıkların habercisi olmalarıdır. Örneğin kanser, kalp sorunları, akciğer hastalıklarının habercisidir sırt ağrıları. İçerden kaynaklanan hastalıkların alarmı şeklinde sırt ağrıları görülebilir. Pankreas kanseri sırta vurur. Kürek kemiğinin arkasında görülür belirtisi. Sırt ağrısı kulunç diye geçiştirilmemeli ve nedenine mutlaka bakılmalı. Çünkü bulguları farklı farklıdır."