347. Dönemde Eşi, Nişanlısı, Sevgilisi Askere Gidecek Olanlar

Ev alacaksanız birikim mutlaka yapmalısınız tabi ki elinizde bir miktar para olacak ki kredi falan çekebilesiniz.

canım gereklli valla birikim şart ben biriktiriyorum bide nişan ve düğünde kalanlarlza kredi kapanır die düşünüyorum inşallah evlenmeden ev alırım düğünde takılanlada öderiz inşallah ailem yirmi otuz milyar verebilir karşı tarafta verir bakalım düşünüyoruz inşallah alabilirz yoksa ailemin bana verceği evde oturup sonradan ev alırız

aslında açıkta değilim annem çok savurgan oldğmu sölerdi çeyiz olayına girdiğimden beri zaranın sezon alışverişini bıraktım büyük gelişme indirimde gider oldum ne alıyorsam indirim ve pasajalrdan alıyorum gerisi harçlığım çeyizeeee

ayyy incicceği şoktayım şimdiiii ahaha takipteyizz yahuuu zaten ziyretçiler okuyor bizi sürekliii

benimki yine aradııı

Yine uzak kalamadimburadan :))
Öğle yemeğine çıktım :) kizlarr bende de 1 kart var ama canıma okuyorvalla :) limiti düşürüyorum sürekli su an 2500 tl limitte kaldı. Ama onu da mutlaka dolduruyorum :))) bende de taksit olayı yok hiç ya tek cekim sürekli bende taksitle cok şey almam diye öyle yapıyorum ama yine harcıyorum cok da fark yok yani ama taktım harcamayacak artık biriktircem cocuk olana kdr para harcamak yokkkkkk
Ev alırsınz ins sevgili giz.. Biz de evlenmeden 6 ay önce aldık evimizi bir miktarı Nisan takıları bı miktarı kenardaki paralar bir kısmı da kredi ile,, şimdi iyi ki almışız diyoruz 2 sene bitti bile ödemesinde
İncicicegiiii aman Tanri m neler duyuyorum askerde kk den mı bahsediyorlarmış :)))))))) kim o arkadasın nişanlısı hemen kendini göstersin :)))))))))

Tünaydınn kızlarr Dün sevgiliminn annesiylee kahvaltı yaptık kahve falan içtik ama onsuz evine gitmek çok zor oldu evdeki herşey onu hatırlatıyo of yaa bi de odasının kapısı açıktıı öylee baktımm baktımm durdum dün bana sürekli bağırdı çağırdı çok kötü oldum en sonunda ağlamaya başladım sonra sakinleşti oranın kötü olduğunu falan anlattı off ya nasıl geçicek bu günler Sabahh aradı güzelce konuştuk kapattık ama bugün yine bağırmaya başlarr

Bizler çok fenayız yemin ediyorum askeriyede bile burası konuşuluyor he.Benimki tripliii nin sevdiğinin çantasını görür bana söyler şimdide birimizin sevgilisi senin nişanlın kadınlar kulubunde takılıyormu der :)))) İlahii bizee..
Bu arada bizimki de aramadı alttan alttan takıyorum kafama da neyse hadiiii diyelim fırsat bulamamıştır :26:

ayy valla o kadar şaşırdım ki anlatıyo böyle böyle die nerden biliyosun diyorum söylemem diyo sonra söyledi nasıl gülüyo bide

ayyy bu örneği gördüm ya sevindim bende yapabilecekmiyim hedefim büyükte değil 120 m2 istanbulda sitede olabilir küçükyalı isterim bostancı isterm ama hep eski yapı var malesef benmde inşallah hedefm olurda sölerim

canım en akıllı şeyi yapmışssınız cidden çok özeniyorum böyle ellerindeki parayı akıllıca kullananlara benm çevremdekielr büyük düğünler yapıp kirada oturuyorlar annemde hep ev ev diyip tuturdu bende birikim yapıyorum nişanda takılanla felan alırız gbii geliyor inşallah düğünde takılanlarla kapatırız bizim aile geniş çevrede geniş iyi takılır

Hah sende bendensin canım, bir tek ben değilmişim bu durumda olan. Kendime yandaş arıyorum sanki sevindim. Bende yavaş yavaş teke düşüreceğim inşallaaaahhh.

üzülme canım daha yeni gitti sevdiğin die biliyorum. alışamamştr henüz biraz alttan alıcaz artık iş bize düşüyor bundan sonra
oda alışınca düzelir
sen üzme sakın kendini

Çanta görme meselesi çok komik ya bizimki ortalarda mı bırakmış çantasını vay pasaklı. O gördüğü çantada kopmuş zaten yeni çanta götürüyoruz yarın ona.

Hah sende bendensin canım, bir tek ben değilmişim bu durumda olan. Kendime yandaş arıyorum sanki sevindim. Bende yavaş yavaş teke düşüreceğim inşallaaaahhh.

yandaş aramak olmaz bak ev almışlar sende napcan biriltircen 2 sene sıkcan dişini sonra yarı yarıya kredi kartı ve ev kresine ödicenevleri varsa bileee ev alll canımm kiraları tatlı oluyor

gelll sen kirli çıkılar topikine birikim yapalım

Bende bu sene radikal kararlar alıcam Giresuna gideyim.Zaten sevdicek askerde.Öyle her haftasonu trabzona gitmekler,ildışına çıkmaklar,her sabah gozunu acar acmaz trendyol,markafonı,limango,1v1y,daybuyday,vıpdukkan a bakmaklar:18:,fazla fazla taksıde böldürmeler yok..Benimki gitmeden manifesto yayınlamıştı zaten.Para harcama çok diye.Bu sene deneyeceğim bakalım nasıl olacak.3-5 birikir belki..Benimle bir köyde çalışan arkadaşlarım araba aldılar.Benim sahip olduğum 2 gardrop kıyafet,çer çöp:26:

Canım seninki uzun dönem ya olur böyle şeyler. Kısalar daha rahat ama uzunların günleri de çok olduğu için baştan moralleri bozuk gidiyorlar. Takma kafana daha yeni gitti oraya adapte olana kadar idare et zaten sonra düzelecektir.

Biz evlenirken yani nisanlanmadan önce düğün bile yapamayız dıyorduk,, onun ailesinde bı iflas olayı olduğu icin bı de ortalama bı maaş aldığı icin o da bende ,idare ederiz biraz dugunde diger masarflarda ama yine de ev alırız diyoduk,, kira olayı benim ailede hiç yaşamadığım onun da maalesef kötü bir tecrübe ile ailece sıkıntılı olduğu dönmde karşılaştığı bisy olduğu icin. En büyük idealiydi :) benim ailemden de maddi destek istemedik onun ailesinden gelecek bisy olmayacağı, bu yüzden de kendilerini kötü hissetmemeleri icin.. Cok zor bı durumda nisanlnadik yani, hatta nisanı dışlarda yapmayalım onun yerine evde yapalım sen de orada harcayacağın parayla bana daha iyi bı hediye takarsın demiştim babama ,kuşum o da kırmadı beni...
ama sonraaaa, hani derler ya evlilikte keramet vardır diye; Nisan'dan 1 hafta sonra Askim mudur oldu firmaya ben terfi aldım. Benim maaş 2 ye katlandı onunki 4 e.. Sonra düğünden 1 ay önce ben yüklü bir prim aldım o yine terfi aldı maaşı ilk maaşının 6 katı oldu. Gidip kredi çektik. O parayla tüm eşyalarımızı nakit aldık, düğünün olduğu otelle cok ciddi pazarlık yaptık, istediğim yerden gelinliğimi aldım... İstediğimiz yere halayına gittik.. Tabii cok da abartmadık :) hersey istediğimiz gibi ama yine en uygun şartlar ile oldu.. Sonra düğün takılarını bozdurduk. Yarısı ile tüm bu kredileri kapadık , diğer yarısı da cebimize kaldı.. Canınızı hiç skmayın.. Maddi durum engel değil hiçbirşeye .. Önemli olan sevdiğiniz adamın size verdigi deger. Bununyaninda calışma azmi, size olan sevgisi tabii ki.. Ve onun ailesi cok cok önemli. Onların destegi.. Ben kayınvalidemi gorumcemi cok seviyorum cok sayıyorum. O da benim ailemi aynı sekilde.. Aileler maddi olmasın ama manevi destek olsunlar geri kalan hersey asılıyor...
Bunları yazarken o günleri yeniden yasadım sanki :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…