ailenin bilmesi güzel canım ya, insanın içini rahatlatan bir şey. inşallah aileleriniz de iyi anlaşır. inşallah ailesi de anlayışlı kişilerdir. anlayış her zaman için lazım olanlar listesinde birinci sırada bence... mesela bizim ailede nişanlımın babasının muhattap olabileceği bi erkek yok. abim var o da hiçbişeye karışmaz, istemeye geldiklerinde nasıl evde kaldı hayret ediyorum, ben o gün bile evde olmaz diye düşünmüştüm

önceden de söylemiştim olmazsa şaşırma kendini hazırla diye

sonra nişan günü bizim taraftan bir X kişisi çok tuhaf muhabbetler açtı kafayı yedim

biz yüzük takıcaz adam iyi düşündünüz mü diyo, zaten bu daha bişey ifade etmez diyo düşün. aklıma geldikçe o diyaloglar hala sinir oluyorum.
adet konusunda onların bohça yapma adeti varmış canım. bazı aileler bunu anne,baba, kardeşler için de isteyebiliyor ama biz aramızda sadece sen bana yap ben de sana yapayım şeklinde anlaştık, aileleri katmadık. her şeyini ellerimle hazırladım çok güzel bir duygu gerçekten. işte onlar kızın nişanda giyeceği elbise, ayakkabı vs, ayrıca çeyiz sandığı ve klasik seccade tülbent iç çamaşırı gibi şeyler alıyorlar. ben de netten araştırdım baktım kızlar neler alıyor, kemer cüzdan gömlek tıraş seti terlik pijama iç çamaşırı vs, bu listeye ekleyip çıkarmak sana kalmış. ilk başta geleneksel gelmişti bana ama hazırlarken çok duygulandım, paketlerken falan