Yok Allah'a şükür ayri evim varŞu an aileniz ile mi yaşıyorsunuz? Çocuğunuzu da alabiliyorsanız sizin yerinizde olsam giderdim
Bilinçaltında bir onay bekliyorsun ve öfkeleniyorsun. Ama aileni değiştiremezsin. Kendi tavrını değiştirebilirsin. Manipülasyonlarına gelme.Merhaba
Çok mutasıp bana hiç uymayan yobaz denilebilecek bir sülalede doğdum.Tum sülalede tek okuyan bir yerlere gelen hatta tek yurt dışına çıkan kişiyim.Butun çocukluğum anneannen ne der, dayın kızar, teyzeler beğenmez baskısıyla geçti. O zaman çocuk veya genc kızdım mecburdum dinliyordum.Onlarin bu saçma baskıları yüzünden hem oz güvenim zedelendi.Erkeklerle hicbir zaman sağlıklı ilişkim olmadı.Sacma birini seçip evlendim ve dolayısıyla da boşandım. Ailem o zaman bile yanımda durmadı.Evliyken kavga ettiğimizde de durmazlardı.Ozet olarak beni ne maddi ne manevi desteklemediler her seyi tırnaklarımla kazıyarak kendim yaptım.Simdi hayatımda biri var evlenemiyoruz ama çünkü hem benim çocuğumla anlayacağını düşünmüyorum hem de korkunç bir annesi var.Bizimkiler bunu öğrendi çünkü bir ara ciddiye binmisti ama ben saydığım sebeplerden vazgeçtim. Bana ergenmisim gibi ya evlen ya ayrıl baskısı yapıyorlar.Annemin klasik numarası ay hastalığım geri geldi panik atağım kalkti diye diye babamı da fiştekledi.Herkese cennetten müjde gelmiş gibi başkalarının günahlarını ile ilgilenmesinden nefret ediyorum.Butun hayatımı onların isteğine göre yaşadım artık beni bir salsınlar istiyorum.Surekli benim mutluluğumu elalemn üstünde tutmalarından bıktım. Ona hastalandığında ben baktım hamile halimle 7/24 evinde kaldım ne doğurduğum çocuktan bir sey anladım üstüne bir de evliliğim bozuldu.Bana gun sonunda dediği şey "Ben senin yüzünden kanser oldum siz ev kredisi çektiniz faiz yediniz Allah beni cezalandırdı".İsimden dolayı yurt dışına gitme şansım var onu zorlamak istiyorum. Bıktım bu siyasal İslam ülkesinden de ailesinden de.Denesem pişman olur muyum? Hep yalnızlıktan dolayı gitmedim ama görüyorum ki zaten burada da yalnızım
Yurtdışına gidebiliyorsan zorla fırsatları ve git, burada kalırsanız da minimum görüş. Manipülasyonları seni etkilemesinYok All
Yok Allah'a şükür ayri evim var
Gitme imkanınız varsa alın çocuğunuzu gidin kafanız rahat olsun,bu aile baskılarıda yeter artık.Merhaba
Çok mutasıp bana hiç uymayan yobaz denilebilecek bir sülalede doğdum.Tum sülalede tek okuyan bir yerlere gelen hatta tek yurt dışına çıkan kişiyim.Butun çocukluğum anneannen ne der, dayın kızar, teyzeler beğenmez baskısıyla geçti. O zaman çocuk veya genc kızdım mecburdum dinliyordum.Onlarin bu saçma baskıları yüzünden hem oz güvenim zedelendi.Erkeklerle hicbir zaman sağlıklı ilişkim olmadı.Sacma birini seçip evlendim ve dolayısıyla da boşandım. Ailem o zaman bile yanımda durmadı.Evliyken kavga ettiğimizde de durmazlardı.Ozet olarak beni ne maddi ne manevi desteklemediler her seyi tırnaklarımla kazıyarak kendim yaptım.Simdi hayatımda biri var evlenemiyoruz ama çünkü hem benim çocuğumla anlayacağını düşünmüyorum hem de korkunç bir annesi var.Bizimkiler bunu öğrendi çünkü bir ara ciddiye binmisti ama ben saydığım sebeplerden vazgeçtim. Bana ergenmisim gibi ya evlen ya ayrıl baskısı yapıyorlar.Annemin klasik numarası ay hastalığım geri geldi panik atağım kalkti diye diye babamı da fiştekledi.Herkese cennetten müjde gelmiş gibi başkalarının günahlarını ile ilgilenmesinden nefret ediyorum.Butun hayatımı onların isteğine göre yaşadım artık beni bir salsınlar istiyorum.Surekli benim mutluluğumu elalemn üstünde tutmalarından bıktım. Ona hastalandığında ben baktım hamile halimle 7/24 evinde kaldım ne doğurduğum çocuktan bir sey anladım üstüne bir de evliliğim bozuldu.Bana gun sonunda dediği şey "Ben senin yüzünden kanser oldum siz ev kredisi çektiniz faiz yediniz Allah beni cezalandırdı".İsimden dolayı yurt dışına gitme şansım var onu zorlamak istiyorum. Bıktım bu siyasal İslam ülkesinden de ailesinden de.Denesem pişman olur muyum? Hep yalnızlıktan dolayı gitmedim ama görüyorum ki zaten burada da yalnızım
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ben duruşumu sergileyeyim bana saygı duysunlar erkek arkadaşım da ayrıldık de kurtul diyor.Bu arada mevzuyu sevap günah diye açıklıyorlar ama mevzu o degil kendi kutsal sülalesinden birilerinin bizi görmesi onlara rezil olduğunu düşünüyorBu tip ailelerde hep birileri yüzünden hastalandığını iddia eden, sürekli birilerini suçlayan bi anne vardır; demagoji, manipülasyon, ajitasyon... Had bilmezlik, saygısızlık, sürekli trip de cabası. Kaostan besleniyorlar, huzur olunca rahatsız oluyorlar. Amacını anladığını net olarak belirtmek ve ciddiye almadığını hissettirmek gerekiyor bence. Kavga gürültü değil ama dik durmak önemli. Boyun eğerek yola getirmek gibi bir ihtimal yok çünkü ve böylelerinin isteklerinin, zorbalıklarının sonu da yok.
Onun dışında, bahsettiğiniz kişi ile bence de evlenmeyin. Yurt dışı işinde pişman olup olmayacağınızı kimse bilemez, çocuğunuz ve kendiniz için artı ve eksilerini değerlendirip karar verin.
9 yaşında oğlum kocaman zaten ülkeden de ümidim yok orada gelecegi daha güzel olurÇocuk kaç yaşında bilmiyorum ama çocukla gidip altından kalkabilecekseniz hiç durmayın. Konfor alanından çıkmak iyidir. Kaldı ki çok konforlu da sayılmazsınız :)
Aynen bence de.Oldum olası bu böyleydi beni yonetemeyince keşke seni okutmasaydım da dizimin dibinde otursaydın dediMalesef toplumumuzda kız baskısı hala devam ediyor.mesela erkek atanır parası olur kimse karışmaz ama kızin herseyine karışırlar.ayri eve çıksa illa biri yanında kalmalı neymiş güvenli değilmiş.evlenmeyene kadar yaşı kaç olursa olsun hayatına müdahale ederler.sirf bu yüzden erkeklerden nefret ediyorum.iki tane kızım var bana inşallah erkek çocuğun olur diyorlar çıldırıyorum böyle dediklerinde.sizde hiç anlatmayın zaten ayrı evdesiniz
Zaten aldım bunları fark etmemi o sağladı ondan önce bildiğiniz beni yönetiyormuşBilinçaltında bir onay bekliyorsun ve öfkeleniyorsun. Ama aileni değiştiremezsin. Kendi tavrını değiştirebilirsin. Manipülasyonlarına gelme.
Kendi hayatından sen sorumlusun. Kararlarını kendin ver.
Başaramıyorsan terapi al bu konuda.
Kendi hatalarımı kabul ettiğim kısımlar da var tabii ki benim derdim su her şeyimi yönetmek istiyor.Yani bir şeyini görürsem ayrılırım ama onlar öyle istiyor diye ayrılmayacağım çünkü sürekli hastalandım deyip beni manipüle ediyor ve dediklerini yaptırmaya çalışıyorHerşey için aileyi suçluyorsunuz evlilik için boşanma için biraz sakin olup düşünün. Kocaman kadınsınız yaptığımız herşey için ailemizi suclayamayız. yaşınız olgun bir yaş doğru kararları görebilirsiniz diye düşünüyorum. Çocuğunuz ile anlaşamayacağını düşündüğünüz biriyle de ayrıl demiş , ki zaten siz de öyle düşünmüşsünuz. Gidip gitmemek size kalmış ama daha sakin kararlar alın. Mutluluklar dilerim.
Giderseniz babası problem çıkarır mı?9 yaşında oğlum kocaman zaten ülkeden de ümidim yok orada gelecegi daha güzel olur
Valla sansinizi zorlatip biran once cocugunuzu alip gidin. Az once medeniyetsiz ust kat komsum butun ekmek kirintilarini yine camima dokmus. Esime y.disi isini hizlandirmasini soyledim. Hergun haberlerde binbir olay, millet kafayi yemis, medeniyetten uzakta egitimsiz, empati yoksunu insanla cevrili her tarafimiz. Sadece aileniz degil ki boyle bir ortamda zaten yasanmaz. Imkani olan arkasina bile bakmasin.Merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?