Bakın evlilikte mal paylaşımı ile ilgili çok yanlış bilinen bir gerçek var. Evlilikte kazanılan mallar ortak değildir. Yani evlilik devam ettiği sürece mal kimin üstüneyse malla ilgili tasarruf hakkı ondadır. Bunun tek istisnası tapuya şerh verilmiş aile konutudur. Yani siz altınları verdikten sonra adam arabayı satsa parasını çatır çatır kendi keyfine harcasa tek laf edemezsiniz. Evliliğe uygulanan mal rejimi sadece boşanma halinde evlilik bitim tarihi itibari ile tarafların elinde bulunan mal varlığı değeri ve taraflardan birinin mal kaçırma maksadı ile evliliğin son dönemindeki elden çıkarılan mal varlığının maddi değerinin dava yolu ile talep edilebilen bir alacak hakkı sağlar. Bu davalarda en az iki sene sürüyor. Bakın evlilikte güven çok önemlidir. Eşinize maddi olarak güvenmiyorsanız, adımlarınızı ona göre atın. Tamam eşler birbirine maddi yönden yardım etmeli, sen ben olmamalı ama sizin ortak çocuğunuza baktığınız için maaş alamadığınız bir dönemde maddi yönden size zulmeden bir adama takılarınızı söz sahibi bile olup kullanamayacağınız bir araba için vermek zorunda değilsiniz, kanunen o sizin hakkınız, herkesin evlilik realitesi farklıdır. Güvenmiyorsanız mutlaka bir nedeni vardır. İstemediğiniz birşey yapmayın.